-
Fotoğrafın sağ orta kenarına dikkatlice bakarsanız, ezeli dost - ebedi rakibimiz Fenerbahçe'yi de unutmadığımızı, onların da bayrağını uluslararası arenada dalgalandırdığımızı (Edirne'den öteye geçmek isteyip, bir türlü geçemediklerinden[}:)]) göreceksiniz.
-
Sayın HRMGR birisi 6 mı dedi.... :D
-
Hayır 7 dedi[:p] Sn. Güven,
Lodos Fırtınası
Aman o ne lodos fırtınası... İstanbul'un her yanı şişmiş, denizi kabarmış dalga dalga, lodos kıyameti desek yerinde olacak...
Yılbaşına bir gün kalmış, evlerde kestaneler çiziliyor, hazırlık gırla...
Vapurların kalkış saatleri birbirine girmiş, kalkıp kalkamayacakları bile meçhul. Ama kalkan bir vapura zor bela yetişen dört Galatasaraylı oyuncu, dalgalarla mücadele eden vapurun içerisinde, Fenerbahçe ile oynayacakları maça doğru yol alıyorlardı.. Galatasaray olarak Fenerbahçe karşında oynadıkları ilk üç maçta da galip gelmişlerdi, 2-0, 3-0, 5-0, eh, heyecanlı değillerdi pek, ama lodos onları perişan ediyordu.
Kadıköy'e geldiklerinde diğer takım arkadaşları ile buluşacaklardı, ama iskelede sadece iki arkadaşlarını gördüler. Önce pek üstünde durmadılar, ne de olsa Union Kulüp Stat'ında (Fenerbahçe Stadı) diğer arkadaşlarını bulabileceklerini ümit ediyorlardı. Altı Galatasaraylı oyuncu yollandılar Stat'a... Başkan Ali Sami Yen onları orada buldu, başka da kimse yoktu. Ali Sami Yen oynamak istiyordu ama sakattı, maç saati de yaklaşıyordu, yedi Galatasaraylı oyuncunun gözleri saatin üzerindeydi, ne gelen vardı, ne giden! Aralarında konuşup, oyunun ertelenmesini istediler; İstanbul şehri bir lodos afetine yakalanmış, vapurlar iptal olmuş, oyuncular gelememiş, bu maç böyle oynanır mı, iptal en doğal hakkımız diye düşündüler elbette...
Ama rakip takım Fenerbahçe buna razı olur muydu hiç? Bizim yedi kişi kalmış Galatasaray takımımıza, "Sahaya çıkmazsanız, hükmen yenik sayılırsınız!" deyip, tutturmalarına devam edince, Galatasaray ruh'u bunu kaldırır mı, yenileceksek, aslanlar gibi çıkarız, sahada yeniliriz deyip, yedi kişi çıkıp, oynamayı kabul ettiler. Bir önemli sorunları daha vardı, kaleci yoktu! Lodos fırtınası yüzünden, kalecimiz de gelemeyenler arasındaydı! Ali Sami Yen kaleci olmayı kabul edince, biri kalede olmak üzere, yedi Galatasaraylı Aslan, gururla sahaya yayılıverdiler.
Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal, İdris, Emin Bülent ve kalede Ali Sami Yen. Hey gidi ASLANLAR hey, yelelerini dikleştirip, pençelerini çıkarıp, gerinip, rakiplerine baktılar. Onbir tane Kanarya, lodosun da etkisi ile biraz ürperdi ama, içlerinden de kıs kıs güldüler, arenaya sadece yedi aslan çıkabilmiş, alırlardı elbet bu maçı!
Aman Allahım o da neydi? Sahada kükreyen aslanlar sanki yüzlerce oluvermişti... Ali Sami Yen'in durduğu kale, rakipleri tarafından ziyaret bile edilemedi, 90 dakika boyunca top bir kere eline bile gelmedi... Aslanlar hem atak yaptılar, hem de kalelerine kimseyi yaklaştırmadılar. Ne lodos ne de onbir kişilik rakip takım onlarla başedemedi.
Galatasaray, Fenerbahçe'yi yedi kişi ile, 7 - 0 yendi.
Aslan Galatasaray'ı lodos afeti bile durduramamış, büyük ruh'u ile, yedi kişi ile oynadığı maçtan alnının akıyla çıkmıştı.
Bir rivayete göre, ne zaman lodos fırtınası çıksa, rüzgarın içerisinden bir kükreme sesi yayılırmış Kadıköy semalarına, içleri ürperten, dolana dolana Fenerbahçe Stadı'na yayılan... Ali Sami Yen'in, Ali'nin, Bekir Bircan'ın, Horace Armitage'in, Celal'in, İdris'in, Emin Bülent'in sesleri, hani artık bizlere bulutların arkasındaki o güzel yerden bakanların kükremeleri bunlar.
Selam sizlere kahramanlar, selam...
(ALINTIDIR)
-
Şampiyon olacağız dedik şu işe bak 10 sene sonra git üçtane ye gel Trabzondan...
Ümit in kaçırdığı golleri ben oynasam atardım...
-
Daha önce bir başka forumda 'Bugün seçim olsa....) parti kurmaya niyetlenmiştik, ben çomak soktum. Parti kuramıyoruz, bari takım kuralım:) Takımdaş ve denizdaş olmamız nedeniyle , ben kulüp başkanı olsam ileri üçlü de ilk transfer edeceğim sevgili commodore01tr... (Başkan transfer yapar mı, Fenerbahçe'ye mi benzedik? yok canım!!)
-
Sayın HRMGR;
Sayın Commodore1tr ve sizin kadrodaki yerinizi öğrendik. Şu takımı tüm unsurları ile oluşturun. Bakalım bizler neredeyiz. :p :p :p
:)
-
Vallla birden kaşıntı bastı, neden acaba:D
Futbol kaleci dahil 11 kişi ile oynanıyordu değil mi?
En iyisi siz beni HUKUKİNETSPOR
Yelken, yüzme, dalma, su topu, su balesi ve bilumum deniz ve su ile ilgili (forum ve şiir isimlerini sulandırmak dahil) alt branşlara gönüllü olarak yazın, ben kulüp başkanlığından istifa edeyim.:D
-
Beşiktaşlılar ne karışıyor ki bizim takıma :))
Nasıl kurarsak kurarız kime ne ki ?
Japon futbolcudan sonra bir kızılderili bir de eskimo alacağız var mı???
-
Hay ağzına sağlık, çekemiyorlar bizi... Duygu Hanım siz Fırat Bey'le takımı aranızda kurun, biz minyatür kaleye her zaman varız.[8D]
-
Pekii....................