-
Sayın Daren,
Ben de yukarıda aynı açıklamayı yaptım aslında ama ben hukukçu olmadığınızı unutarak anlayabileceğinizi, aynı sonucu çıkarabilaceğinizi düşünerek fazla detaya girmemiş olabilirim.
Dikkat ederseniz, "Boşanma kararını her iki taraf da temyiz etmezse..." demişim, "Temyiz için öngörülen 15 günlük süre" geçmeden kimin neyi temyiz ettiğini anlamak imkansızdır, bu nedenle tabi ki bu sürenin beklenmesi gerekecektir.
Diğer husus da, dile getirdiğim gibi uygulamadaki farklılıktan kaynaklanmaktadır, iletilerimi dikkatli okursanız farklı uygulama ile karşı karşıya kalabileceğinizi de ifade etmiştim. Aksi uygulama ile karşılaşmış olmasam burda bu açıklamayı yapmazdım emin olabilirsiniz...
-
MERHABALAR öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için bilgiler için çok teşekkür ederim şiddetli geçimsizlikten açmış olduğum davam 1,5 yıl sonunda çok şükür sona erdi hakim verdiği karar aynen şöyle iki tarafın boşanmasına karşılıklı istenen tazminatın reddine önce açılan tedbir nafakasının reddine ve iştirak nafakasının 200 ytl den 400 ytl olarak bitti karşı taraf itirazda bulunmadı karşılıklı bir kağıt imzaladık ama o an okumadım. öğrenmek istediğim gerek sitede gerek duymuş olduğum eşit kusur veya kusurlu diye birşey söylenmedi ve iştirak nafakasının yükseltmesinin sebebi nedir sizce son olarakta 15 gün temyiz edilebilir diyesitede okuduğum konular oluyor böyle bir durum olabilirmi yoksa hemen kesinleşirmi?cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla
-
Hakimin iştirak nafakasını neden artırdığını bilmemiz mümkün değil ama muhtemelen çocuğun olağan giderleri göz önünde bulundurulmuştur. İştirak nafakasında kusur aranmaz.
İmzaladığınız dilekçede temyizden feragat etti iseniz, hemen kesinleşir ama temyizden feragat söz konusu değil ise, kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 günlük temyiz süresinin geçmesi gerekmektedir.
-
SAYIN AV. DİLEK KUZULUçok teşekkür ederim ama karar verildikten sonra imzalan 4,5 sayfalık kağıdı ne olduğunu o telaşla okumadım ne olduğunu bilmiyorum.ikimizde karşılılı hakim karar verirken ordaydık bu karar bize tebliğmi ediliyor?ondan sonramı 15 günlük süre başlıyor burda okuduğum başka bir arkadaşımızın iletisinde masraflardan sonra kararın tebliği gönderiliyormuş böyle birşey söz konusumudur.ben imzaladığmız kağıdı hakimin vermiş olduğu kararı onayladığmıza dair diye bir kağıt diye düşündüm oyüzden okuyamadım peki bu tebliğ süresi ne kadardır kusuruma bakmayın bu konularla ilgili bir bilgim yok saygılarımla
-
Kararı veren mahkeme kalemine giderek durum hakkında bilgi alınız, karar tebliğe çıkarılmamışsa masraflarını (Tebligat ve varsa harç) karşılayarak siz de tebliğe çıkarabilirsiniz. 15 günlük temyiz süresi kararın taraflara tebliğinden itibaren başlayacaktır.
-
konunun başlığı nedeniyle müsadenizle araya girip ben de bir soru yöneltmek istiyorum. Tedbir nafakası onaylandıktan sonra ne kadar bir süre içinde alabilirim.. icraya gitme süresi ne olmalıdır.
Teşekkürler
Saygılar..
-
MRB vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim yalnız gelişen olaylar oldu boşanma kararı hala tebliğ edilmedi fakat karşı tarafı bir erkekle ele ele sarmaş dolaş bir şekilde gördüm davayuı açan bendim kararda ikimizinde istemiş olduğu tazminatın reddine çocuk için iştirak nafakasının 200 ken 400 olmasına diye karar çıkmıştı ben şimdi başka erkekle görmüş olduğum kişiyi sunsam tazminat alma şansım varmıdır çünkü karar tebliğ edilirse kesinlikle kendisi itiraz edeceğini söylüyordu bu durumda edemez ama ben fotoğraflarını karar tebliğ edildiğinde temyiz edip fotoğraflarını versem tazminat alırmıyım yada iştirak nafaksını düşürübeilirmiyim kendiside çalışmakta ve gelir düzeyi çok iyi yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla
-
Bahsettiğiniz olaylar dava açıldıktan sonra meydana geldiği için bu karara ilişkin yargılamada ve temyiz incelemesinde göz önünde bulundurulmaz, ayrı bir dava konusudur.
İştirak nafakasında kusur sorumluluğu yoktur, velayet kimde ise iştirak nafakasını kusurlu olsa dahi alabilir, burada korunan çocuğun menfaatidir. Ancak kararı nafaka yönünden temyiz edebilir, ekonomik koşulları dayanak gösterip kararın nafaka yönünden bozulmasını sağlayarak, yerel mahkemece yeniden yapılacak yargılamada düşürülmesini talep edebilirsiniz. (Değişen bir şey olmazsa ilerde şartlar değiştikçe de nafakanın indirilmesi için dava açma hakkınız bulunmaktadır.)
Bu davada, yeni gelişen olaydan mütevellit manevi tazminat talep edemezsiniz, bu da ayrı bir dava konusudur.
-
SAYIN DİLEK KUZLU herşey için çok tşk ederim ben sadce bazen gazetede okudğum olaylardan yola çıkrak sormuştum aldatma olayları ile ilgili işte kararı temyiz edilip aldattığı için karar temyizden döndü gibi cümleler bu zamana kadar vermiş olduğunuz bilgiler için minnettarım çok sağolun bütün güzellikler sizinle olsun saygılarımla
-
Sayın hacer01 ve Sayın togaywep,
IP adresleriniz aynı, profilinizde her ikinizin de aynı yerde (Adana/Seyhan) olduğu yazıyor yani bir üyemiz 2 ayrı üye adı ile giriş yapmakta ama ne ilginçtir ki birinde erkek diğerinde kadın olarak belirtilmiş. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?