-
Sayın kayadibi ;
Muhtemel meslektaşım cümleniz çok hoşuma gitti ama ben doktor değilim.
Bağlantı sorununa girince siz yazmışsınız eğer tıbbi bir olay olursa ben yardıma hazırım diye . Forumlardan birisinde arkadaşımız değerli avukatları doktor kadar da tıp bilgisine haiz olması gerekliliğini düşünmüş olacak ki bu sorununu yazıp ben asker olur muyum demiş ? Yanıt aslında basit ama bu kişisel bir merak ...
-
sayın commodore..
bana yazılan cevapta net cevap evet denen mesajın hemen altında sizin brüt ne olurki gibi bir cümleyle giriş yapmanız(lütfen mesajların sıralamasına bakınız) ve benim bir başkasının böyle bir soru sorduğundan (asker olabilirimiyim sorusu) bilgim olmayışından sandımki net-brüt polemiği var...
polemiğin olmadığına sevindim...
avukat olduğunuz halde bi önceki mesajımda asıl hukuk soruma cvp yazmadan benim hukuk dışı yazıma cvp yazmışınız:))...lütfen yukaraki hukuk sorumada cvp yazın..mutlu olacağım çünkü:))
şimdilik hoşcakalın.
(tıbbi yol göstericilik niyetim hala bakidir)..
-
Sayın Kayadibi, sorunuz evet-hayır şeklinde yanıtlanabilecek kadar açıktı ve evet veya hayır şeklinde verilen yanıtın yorumlanmaya da ihtiyacı yoktu.
Ama illa ki evet'i bir cümle içinde kullanacak olursak,
"Evet, satıştan gelen para 1.alacaklı olan a alacaklısına gider"
Bu arada lütfen forum kurallarımıza uyarak, yazılarınızı küçük harflerle yazınız.
Saygılar,
-
Sayın Esin Hanım..
forum kurallarına uyacağıma ant içerim..
Çünkü bu forumdan çok şey öğreniyorum..minnetarım site yapımcılarına..
tekrar teşekkür ederim sizlere
-
Bu mesajı okuyan herkese selam...
evli bay x borcu nedeni ile maaş ve ev haczine uğruyor..ev eşyaları satılıyor.bay x in çalışan eşi bayan y düzenli geliri olan biri olduğu için evine bizzat kendisi yaşamak için gerekli eşyaları tekrar alıyor..tabiki kendisi aldığı için faturasınıda adına tanzim ettiriyor..sonuçda çalışan düzenli geliri olan bir insan.fakat bay x in henüz borcu bitmediğinden yeni alınan eşyalara ki eşi yaşamak için çocukları için aldığı eşyalar kaldırılırmı..bahsettiğim yeni eşyalar resmen vergisi verilerek alınan ve faturalı eşyalar...bu aşamadan sonraki haciz durumu nasıl ilerleyecektir..eşi çocuklarına kendi gelirleri ile daha önceki alışık olduğu ev içi düzenlerini sağlayamayacakmı..bu arada hiç kimse evin hanımı önce eşinin borcunu ödesin sonra evine eşya alsın diye bir öneride bulunmasın lütfen..evli bayan kocasının borcunu ödemek istemiyor..niye istemiyor diye hukuki bir soru sorulamaz veya bir suçlama yapılamaz diye düşünüyorum..yorumlarınızı bekliyorum...teşekkür ederim hepinize
-
Sayın kayadibi;
Kural olarak; alacaklının haciz talebi üzerine, icra memuru, alacaklının haczedilmesini istediği herşeyi (kanuni haczedilemezlik istisnaları hariç) haczetmek zorundadır. Olayınızda da, bunun yaşanması mümkündür.
Ancak; mesele, istihkak prosedürüyle çözülecektir. Haciz sırasında veya sonrasında (3 gün içinde) borçlu veya üçüncü kişi, haczi yapan memura, malların kendisine ait olduğunu, ilgili belgelerini sunarak ve ilettiğiniz bilgileri açıklayarak sunacaktır. Bunun üzerine Mahkeme, bu konuda bir karar verecektir. Bu kararın aleyhe oılması halinde, 7 gün içinde, istihkak davası açarak, sorun çözülmeye çalışılacaktır ve son sözü, yargı söyleyecektir ki, bu aşamalar başlarsa, derhal, bir avukattan profesyonel yardım alınmalıdır. Hatta, böyle bir şeyle karşılaşılmak istenmiyorsa, bunun için de hukuki çözüm yolları mevcut olup; bunun için dahi danışmanlık almak, menfaat gereğidir.
Bilginize,
-
Sayın TAYLAN ''hatta, böyle bir şeyle karşılaşılmak istenmiyorsa, bunun için de hukuki çözüm yolları mevcut olup'' diye bir cümleniz geçiyor nazik cevabınızda..lütfen detaylandırırmısınız..
-
yukardaki soruma henüz cvp almış değilim...mümkünse cvp lütfen..değilse de değil cevabı lütfen...en azından beklemiş olmayayım...
saygılarımla
-
Sayın kayadibi;
İlgili iletimde anlatmak istediğim, sizin bir avukattan profesyonel yardım almanızı sağlamak içindi.
Bir tıpçı olduğunuzu gözönüne alarak; nasıl ki hastayı muayene etmeden, tetkiklerini incelemeden, ona uygun bir tedaviye başlanamayacaksa; hatta, çeşitli hastalıklardan korunması için, ona uygun olabilecek seçenekler sunulamayacaksa; hukukta da durum aynıdır.
Bizlerin ve sizlerin yaptığı genel bilgilendirme (dişlerinizi fırçalayın, sigara içmeyin) ayrı, kişiye özel ve ona uygun, spesifik yollar sergilemek ayrı...
"""Önce zarar verme""" kuralının, bizim için de geçerli olduğunu unutmamak lazım...
:)
Saygılarımla,
-
merhaba sayın Taylan..
önce zarar verme ilkeniz oldukça yerinde ve bence genel geçer kural..ama bizim meslekte hasta görmeden olmazla sizinki farklı diye düşünüyorum...dosyalar veya müvekkilin verdiği bilgi ve belgelerle hareket edildiğini mevcut genel kültürüm bana söylüyor..çok konuşkan bir katil ile az konuşan bir katilin mahkemede alacağı ceza veya yargılanma usulleri farklı değil sanırım...ama çok konuşkan bir hasta manik atakda olabilir veya az konuşan hasta depresyonda olabilir(her iki durumda ağır bir akıl hastalığıdır)...bu örnekler çoğaltılabilir....sanırım anlatabildim olayı.
benim sorum size çok açıktı..ve sizden de detaylandırmanızı istemiştim..lütfen olayı tekrar düşünüp beni aydınlatırmısınız..bu konuda benden her detayı isteyebilirsiniz...(eşinin borcunu ödemeyen çalışan bayan icra sonrası kendine eşya alıyor...faturalı ...yeni kullanılmamış eşya..bir daha haciz gelirmi ve gelirse eş ne yapacak...eş resmen kamuda çalışan eş..2 çocuk annesi...en azından çocuklarını koruma adına evi düzenlemek zorunda...eşindende borç nedeni ile boşanmak istemiyor..yasalarımız bu eşe ne diyor..ya boşan yada senin aldığın eşyalarıda kocanın borcu için zorla-cebren-haciz yoluyla tekrar gelir alırmıyım diyor...)