Laser ile ancak tek camlı pencelerer dinlenir. Çift camlı olanlarda bu yöntem çalışmıyor. Ayrıca telefonun kamerasın açıp kamera ile bakarsanız laser ışığı geldiği yerle birlikte "kabak gibi" görürsünüz.
Printable View
Sayın Hocanım,
Bildiğiniz gibi ben avukat değil arzuhalciyim. Ancak bu tür konularda tecrübem var ve bu nedenle size cevap yazma cesaretini kendimde gördüm.
Bu işin cezası en basit haliyle 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasıdır. Ancak sadece dinlemek ve izlemekle yetinmiyorlar ayrıca bunları herhangi bir şekilde kayda da alıyorlar ise cezaları ikiye katlanır.
Bununla birlikte elbette herşeyden önce bunları yapanların bulunup ortaya çıkarılmaları gerekmektedir. Dün de yazdığım gibi elinizde hiçbir somut belge olmadan savcılığa giderseniz savcı size haklı olarak "deliliniz var mı?" diye soracaktır.
Kuşkusuz delil toplamak savcının görevidir ancak siz de en azından bir delil başlangıcı göstermek zorundasınız. Bu nedenle de evde bu cihazlardan en az birini bulmanız gerekiyor.
Eğer savcıya "evimde olan bitenler dışarıda alenen konuşuluyor herşeyi biliyorlar bu delil değil midir?" derseniz savcı bu ifadenizi soruşturma başlatmak için yeterli bir delil olarak görmeyebilir. Ben şahsen evinizde bir dinleme, izleme yapılıyor olduğuna inanıyorum ancak savcı inanmayabilir.
SAYGIDEĞER ÜYEMİZ
Söz konusu ortam dinlemeleri hayatımızda çok rastlansa bile hukuki yargıya genellikle delil Yetersizliği veya muhatabın kim olduğu tespit edilmediği için intikal etmiyor , dava konusu olsa bile muhatabı tespit edilmediği veyahut yeterli delil olmadığı için davalar düşmektedir.
Bu dinlemeyi yapan büyük ihtimale size yakın ve maddi anlamda güçlü biri yaptığı kanısındayım çünkü bu teknolojik aygıtlar pahalıdır, uğraş istemektedir.
ÖNERİM;
Savcılığa şüpheli belirtmeden şikayet dilekçesi verdikten sonra milli eğitim kurumuna ilgili savcılık dilekçesindeki dosya numarasını kanıt GÖSTERMEK SURETİYLE TAYIN YANİ BAŞKA YERE ATANMAYI TALEP EDİNİZ.
Doğrudur üstadım. Ben de zaten çok fazla araştırmaya gerek görmedim. Onu da hocanım için araştırmıştım. Kendim için değil:) Benim kimseyi dinlemeye niyetim olmadığına göre, beni de dinlemeleri için bir neden olmadığına göre o tür bilgiler benim için çok gerekli değil:)
Olayla ilgili kanıt olsaydı bu işi yapanlar ceza alacağı gibi kişilik haklarınıza saldırdığı için manevi tazminat bile size ödemekle mecbur kalırdı.
Evet aynen dediğiniz gibi. Hem de yüklü miktarda.
Çünkü daha önce de değinmişsiniz bu tür işler çok para gerektirir diye. Belli ki, bunu yapanlar maddi yönden oldukça güçlü kimseler.
Tazminat hukukunda da tazminat miktarına karar verilirken en önemli unsurlardan biri davalının maddi gücü olduğuna göre ciddi bir miktar talep edilebilir ve kabul görür.
MERAKIMDAN SORUYORUM ;
NEDEN bir öğrenmeni dinlemek ister biri ? İŞ adamı olur , şirketinin sırlarını çalmak amacıyla rakipleri dinler ve bu durum benim Mantığıma uygun olur.
Bunu yapan kişi(ler)maddi anlamda güçlü olduğu gibi sizden bir olayla ilgili intikam alma amacı güttükleri kanısındayım çünkü durup dururken yapılacağı sanmıyorum