Cevap: Odenmeyen nafakaya hapis karari ve tutuklanmama
Tazminatim ve nafakam icin suan acik gorunen sonuclanmis 2 icra davam var zaten ama daha ince de belirtmistim hersey babasinun kardeslerinin ustune.hicbisey kendi ustune olmadigi icin icra sonucsuz kaliyor.Yeniden dilekçe yazip dava acmam gerekliymis ben artik yapamiyorum.Yardimci olan olmaya calisan herkese tesekkur ediyorum
Verilen cezada ay olarak belirtmiş ise evet o ay nafakalarını ödeyerek hapisten kurtulabiliyor Fakat çoğu yer mahkemeleri, toplam meblağı belirtip ceza verdikleri için son üç aylık tutarı ödemekle kurtulamıyor. Tümünü ödemesi gerekiyor. geçen yıl bir yakınım böyle birşey ile karşı karşıya kaldı. Yaşadığım şehirde hakimler bütün nafaka borcunu içine katarak karar veriyorlarmış. son 3 ayı yatırsada kar etmedi. Sizdeki karara bakmak gerekli.
Demekki her 3 ayda bir gidip dava açarak nafakalarınızı alacaksınız. Devamlı yakalamalı durumda tutup karşı tarafıda rahatsız etmek gerekir.
Bendeki kararda da ay belirtilmiyor.O donem hakim ile gorustugumde ''nafakanin tamamini yatirmadigi surece sen de sikayetini geri almazsan yakalamasi kalkmaz'' demesine ragmen bugunku hakimenin dedigine gore son '' 3ayi odedigi icin hapisi kaldirdim'' oldu.
Karar dosyamda tam olarak yazan
Gereği Düşünüldü: Gerekçesi gerekçeli kararda açıklanacagi üzere SIKAYETIN KABULUNE
Sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olduğundan eylemine uyan IIK.nin 344 maddesi gereğince 3 (ÜÇ) AY SÜRE İLE HAPSEN TAZYIKINE,
Hapsin tatbikine baslandiktan sonra borclu borcun tamamini veya o tarihe kadar icra veznesine yatirmak zorunda oldugu meblagi oderse sanigin tahliyesine odemelerini tekrar keserse hakkinda tazyik hapsine tekrar karar verileceğinin ihtarina
IIK.354 maddesi geregince müştekinin feragat etmesi veya borcun ifa edildiğinin sabit olması halinde davanın bütün neticeleri ile birlikte düşürülmesine bu hususun saniga ihtarina (ihtarat yapıldı)
Mustekinin yapmış olduğu...... -(masraf vs vs. yaziyor...)
Icra Müdürlüğü dosyasinin iadesine,
Dair müştekinin yüzüne karşı tefhimden sanığın yokluğunda tebliğden itibaren 7 gün içinde K...A...Ceza mahkemesi nezdinde itiraz yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı
- - - Updated - - -
Ilk davami 24.05.2014 de actim ve sadece 3 ayi alabildim. Her 3 ayda bir acsam da yine bir acik bulacak karsi taraf ben bununla basa cikamiyorum.Odemeyi karsi taraftan alabilecek bir avukat arayisindayim aksi halde bugun düştüğüm durumdan sonra tek başıma sagligima zarar vermekten fazla sey yapamadigimin kanaatine vardım.
Sizin kararınızda borcun tamamını veya yatırması zorunlu meblağı öderse demekte, o yüzden son 3 ayı yatırıp kurtulmuş bence.
İsterseniz her ay ayrı ayrı dava açın. Siz bıkmayacaksınız, o bıkacak. Dava açmayı bir kere yaptınızmı her zaman açarsınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin kararınızda borcun tamamını veya yatırması zorunlu meblağı öderse demekte, o yüzden son 3 ayı yatırıp kurtulmuş bence.
İsterseniz her ay ayrı ayrı dava açın. Siz bıkmayacaksınız, o bıkacak. Dava açmayı bir kere yaptınızmı her zaman açarsınız.
Yeniden dava acmam demek sil bastan herseyi yeniden yapmam demek degil mi ?Eger hal boyle ise avukatlar aldigi parayi sonuna kadar hakediyor cunku gercekten bu cok zorlu bir surecve eger sil bastan yapmam gerekiyorsa bu surec beni cok yipratiyor bunu yapamayacagimi dusunuyorum..
Alıntı:
nily rumuzlu üyeden alıntı
Yeniden dava acmam demek sil bastan herseyi yeniden yapmam demek degil mi ?Eger hal boyle ise avukatlar aldigi parayi sonuna kadar hakediyor cunku gercekten bu cok zorlu bir surecve eger sil bastan yapmam gerekiyorsa bu surec beni cok yipratiyor bunu yapamayacagimi dusunuyorum..
Bende bugün icra ceza mahkemesine başvurdum(eminde değilim, başvurumun geçerli olduğundan çünkü avukatım yok). Çözmeye çalışıyorum. İnternetten okuduğum kadarıyla.
Eski eşim devlet memuru, yeri yurdu belli. Şimdi biraz tedirgin oldum. Sizde son durum nedir? Mahkemeden sonuç alabilir miyim?
Yukarıda üyenin geliri ve üzerine mal mülk yok. Sizin durumunuz farklı. Neden ceza mahkemesine başvurdunuz? Mahkeme kararı ile ilamlı icra takibi yapıp maaşına haciz koydurmayı denemedinizmi?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda üyenin geliri ve üzerine mal mülk yok. Sizin durumunuz farklı. Neden ceza mahkemesine başvurdunuz? Mahkeme kararı ile ilamlı icra takibi yapıp maaşına haciz koydurmayı denemedinizmi?
Nafakasının düşürülmesi yada kaldırılması davası açıldı(üniversite mezunuyum,iş arıyorum, ama şuan çocuğum için o paraya ihtiyacım var). İcraya bir kısmını yatırıyor ancak mahkeme sonuçlanana kadar içeride bekletileceğini söylediler parayı çekmeye gittiğimde. Parayı alamadım. Yatan paranın nafaka olduğunu almam gerektiğini söylediğimde git şikayet et dediler, bende şikayet ettim.
Eski eşinizin açmış olduğu nafaka bedelinin indirilmesi ile ilgili davanın hukuki mesnedi olmadığı doğrultusunda düşünüyorum.Ayrıca yatan nafaka bedelinin tarafınıza ödenmemesi ile ilgili bir tedbir karar yoksa; İcra Müdürü nafaka bedelinin zamanında size ödenmemesiyle ilgili olarak sorumludur.
Benim durumum biraz daha farkli, karşımdaki kisinin kazanci genel gelir düzeyinden cok daha yuksek olmasina ragmen resmiyette hic bir seyi yok.
05.2014 tarihinde ilk davam tazminat +nafaka (icra) icin acildi.tazminat icra halen acik görünmekte nafaka icra cezaya donuserek devam ederek sonuclanmasi 7 ayi buldu.Yakalama çıkmasına ragmen kisi yakalanmadi.yakalanmasi icin takiplerim sikayetlerim ugrasilarim (bu surecte 4kez tel.ile ihbar 1 kez karakola gidip ihbar ettigim halde yakalamadigi icin polis memurundan da sikayetci oldum) yeni yeni sonuclandi derken yakalandi ve son 3 aylik odemeyi yaparak yakalamayi kaldırdı.Su ana kadar biriken sadece nafaka 32 bin di fakat 5.880tl tarafıma odeme yapildi.90 bin tazminat icin acilan icram halen acik gorunmekte ve ben hic bir sey alabilecegimi düşünmuyorum. Özetle kanunda acik cok fazla umudunuzu kirmak istemem lakin bu aciklari bilen bir avukat ile yola devam etmenizi oneririm. Aksi halde gecirdigim sinir krizlerini yaşamanızı istemem cunku gelen gideni karsilamiyor.Gecmis olsun.