-
Avukatlığın amacı:
Madde 2 - (Değişik: 02.05.2001-4667/2 md.) Avukatlığın amacı; hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete ugun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını,
Avukatın Hak ve Ödevleri
Genel olarak:
Madde 34 - (Değişik: 02.05.2001-4667/21 md.)
Avukatlar, yüklendikleri görevleri, bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek
Ve asıl söylediğiniz
İşin reddedildiğinin bildirilmesi:
Madde 37 - Avukat, kendisine teklif olunan işi sebep göstermeden reddedebilir. Reddin, iş sahibine gecikmeden bildirilmesi zorunludur.
İşi iki avukat tarafından ret olunan kimse, kendisine bir avukat tayinini baro başkanından isteyebilir.
(Değişik: 02.05.2001-4667/25 md.) Tayin olunan avukat, baro başkanı tarafından belirlenen ücret karşılığı işi takip etmek zorundadır.
-
kişi baro başkanına danışarak mı avukat aldı?
-
izninizle kişisel bir soru sormak istiyorum bunların hepsinin dışında sizce bu kişinin dışarıda olması doğru mu?
-
Elbette doğru çünkü Türkiye polis devleti değil, hukuk devletidir. Bu nedenle kanunların hapse girmesine engel olduğu birini siz zorla içeriye alamazsınız. Hukuk kuralları uygulandı ve o kuralalr sonucu beraat edildi.
Aynı şekilde başka bir örnek. Taahhüdü ihlal suçunda taahhüt'ün geçerli olabilmesi için icra ve iflas kanunu 111. maddedeki şartları taşımalı. Bu şartları taşımayan bir taahhüd ihlal edildiğinde de adamı hapse atmamız gerekirdi.
Hukuk kurallarının uygulanması toplumun menfaatinedir. Kişisel olarak o kişi sizin gözünüzde benim gözümde hatta tüm toplumun vicdanında suçlu olabilir ancak mevcut bir hukuk kuralı ona uygulanmadığı zaman bundan hukuk ve kamu zarar görür. Ayrıca siz bazen istemeseniz de savunmak zorunda kalmalısınız. Ayrıca bu konunun yalanla ilgisi yok. Sayın lale azer avukat yalan söylemeden de avukatlık yapabilir. Avukat hukuksal süreçte müvekkilinin yardımcısıdır. Yargılama yetkisi hakimin ve hukuksal yardım ise avukatın. Bu durumda sizi rahatsız eden ne.
O kişinin (sizce suçlu olan) dışarıda olması. Yasaların uygulanmamasından bin kat daha iyidir. Polis devlet kavramını da hukuktaki polis devlet kavramı olarak söylüyorum. Hukuğa yabancı olan arkadaşlar normal polisle karıştırmasın.
-
tamam anlıyorum ama bu kişinin herhangi birinin katili(doğrudan olmasa da) olabileceği gerçeği beni korkutuyor.(tartıştığımız şeyin hukukta yalan başlığından çıktığının farkındayım)
-
Sayın lale hanım ;
Size lütfen sapla samanı karıştırmayın demiştim. Avukat davayı alıp almamakta serbesttir. Bu bir...
Polis ve diğer görevliler hukuka uygun delil ve kanıt toplamak zorundadır bu iki....
Katil in de savunulma hakkı vardır bu üç....
Katil sadece bir delille yakalanamaz bu dört...
O husustan bırakılsa başka şüpheden alınır bu beş...
Önemli olan suçu yok etmek değil gerek suçlamayı gerek savunmayı hukuken yapmak lazım bu altı...
-
şu an o kişi başka bir suçtan içeri alınmış mı çok merak ediyorum ya da hala işini yapmaya devam ediyor mu?
-
açıkcası bir hukuk öğrencisi olarak lale hanımla aynı şüphelere sahibim 1. sınıfı bitrmeme rağmen hala aklımda tereddüt ettiğim noktalar war bir insanın hakkını savunurken başksının hakkına girmek en son isteyeceğim şey olur .Bu yüzdende şöyle bişeye karar werdim ne kadar uygulayabilceğimi bilmiyorum ama alacağım davayla ilgili çok detaylı araştırma yapacağım müvekkilimin bana karşı çok dürüst olmasını sağlıyacağım eğer emin olmazsamda davayı almıyacağım.Çokmu hayalprest davranıyorum bilmiyorum ama kendimi şimdilik böyle avutuyorum
-
Tartıştığınız konu yalnızca ceza hukuku bakımındandır... Hukuk yalnızca suç ve cezadan ibaret değildir. İlerleyen yıllarda anlayacağınız çok şey var.
-
Sayın lale hanım vicdanen rahatsızlık konusunda gerçekten haklı.Bu durumda hukuk kendisini çaresiz bırakmış oluyor bence.Sayın alisinkayda kanunları uygulamak konusunda kesinlikle haklı.(Ben de hukuk öğrencisi değilim.Bu yüzden affınıza sığınarak görüş bildiriyorum.Fakat yakında hukuk okumaya başlayacağım.Bu yüzden konuyla ilgileniyorum.)