Cevap: Kiracımı Evden Çıkartmak ve Alamadığım Kirayı Almak İstiyorum
Hahahaa ilahi :) ben memur zihniyetinden hiç hazzetmem oysa.
Merhaba,
Güncel Durum;
Bugün eve gittik, icra memuru ile istişareli olarak kiracıya 1 hafta süre verdik. Haftaya Salı ev boşalmaz ise icra kanalıyla ev tahliye edilecek inşallah.
Merhaba;
Dün itibariyle çok şükür kiracı evi boşalttı, icra zoruyla ev tahliyesine, tahliye eşyasını koyacak depo bulmaya, hamal tutmaya gerek kalmadı. Epey hafifledim, zihnim rahatladı.
Bu süreçte ne öğrendim; işini mümkün mertebe hukuk ile halletmek yerine bir şekilde karşı taraf ile çözüm bulmaya gitmek en doğrusu! İlaveten hukuk sistemi suçludan/kaçandan yana, benden çok onun hukukunu korudu ve en çok beni yordu.
Bundan sonrası için alamadığım kiraları almaya kafa yoracağım, inşallah neticeye hasıl olacağım.
benimde başımda aynı dert var. 4 kira içerideyim malesef. tahliye davası 24 aralıkta.
kiracınız çıktıktan sonra ödenmeyen kiraları tahsil edebildinizmi.
İyi akşamlar, bir konuda fikir almak istiyorum.
2014 yılının sonunda kiraların ödenmemesi nedeniyle sulh hukukta tahliye davası açılmış. Hem kiralananın tahliyesi hemde ödenmeyen kira alacakları talep edilmiş. Biz bu aşamadan sonra davayı aldık. Hakim de alacaklar için ayrı bir işlem yapılması gerektiğini söyledi. Bende araştırdım, örnek 13 e göre ödenmeyen tüm kiralar için icra takibi başlatmak en kolayı. Sonrasında da sulh hukukta görülen davaya ıslah dilekçesi eklemem gerekiyormuş. İcra takibi de kesinleştiğinde icra mahkemesinde tahliye davası açılacak ve tahliye kararından sonra icra dairesi aracılığıyla haciz ve tahliye işlemleri sonlanacak. Ancak mahkemeye sunacağım ıslah dilekçesinde icra takibi yaptığım ve haklarımdan feragat etmediğim koşuluyla ıslah ettiğimi dile getiricem de, bunun için teminat vs yatırılması gerekiyor mu normal ıslah dilekçesi gibi olacak o kısmını bulamadım malesef. Ya da anlattığım kadarıyla doğru bir yol mu çizmişim kendime? Bir de icra takibi başlatırken sunmam gereken belgeler nelerdir?
1-İcra takibine kira kontratının aslını ibraz edip fotokopisini takip talebi ve ödeme emrinden oluşan dosyaya eklemek yeterli varsa ihtarname fotokopisi de eklenebilir şart değil takip talebinde ve ödeme emrinde borcun tahsili mecurun tahliyesi cümlesi ekli olmalıdır ayrıca takip yolu olarak haciz ve tahliye seçeneğini yer almalıdır.
2-Takip kesinleşirse (ödeme yapılmaz veya itiraz edilirse) icra mahkemesinde varsa itirazın kaldırılması ve tahliye talepli dava açılır itiraz yok ödeme de yoksa sadece tahliye davası açılır.
Sulh hukuk mahkemesinde takip kesinleştikten sonra ıslah yolu ile davaya devam edilebileceğini yeni duyuyorum oluyorsa öyle bir durum kira alacağı için icra takibi yapılmasına rağmen borcun ödenmediğini bildirmek kafi teminat yatırmak gerekmiyor belki cüzi bi miktar harç alırlar.
Cevap: Kiracıyla başımız dertte
Kira borçları için tahliye talepli icra takibi başlatmanızda sorun yoktur borcu ödeme emrine rağmen ödemezse Şubatın 2 sinde tahliye davası açarsınız.