Cevap: Banka protokolü ve çalışanın hesap açmak için sözleşme imzalamaya zorlanması.

Alıntı:

osmanandac rumuzlu üyeden alıntı

2 aydır maaş alamıyorum. Dava açarsam mahkeme bitmeden hakim ara karar verebilir. Benim acaba Bankayimi yoksa çalıştığım kurumumu dava etmem gerekiyor. Ya da her ikisini birden davali taraf olarak gösterip Tüketici mahkemesinde dava açabilirim.
- - - Updated - - -
Sayın ceceli sizin bahsettiğiniz bankaya ihtar çekme olayı bankalara sinek vızıltısı gibi gelir.

Vızıltı olacağını zannetmiyorum. En azından elinizde bir delil olur. Maaşınızı almak zorunda kalırsanız. 
Ben yukarıda belirttiğim bir konuyu benimkinde banka sözleşme imzalamadan hesabımı kapatmıyordu. Tüketici hakem heyeti kararı ile sözleşme imzalamadan kapatmak zorunda kaldılar.
Ben olsam bimere kurumun bağlı olduğu bakanlığa genel müdürlüğe yazı yazardım.
Hatta mevcut bir hesabınız var ise bu hesap nosunu bildirip maaşınızın bu hesaba yatmasını talep ederdim. Bankanın haksız sözleşme dayatmasınıda belirterek.
- - - Updated - - -
Bu önerdiğim konular ilerde açacağınız dava veya davalara delil olur. Hatta sorunu bile çözebilir.

Cevap: Banka protokolü ve çalışanın hesap açmak için sözleşme imzalamaya zorlanması.

Sinek vızıltısı gibi geldiğini tecrübe ettim. Calistigim kuruma dilekçe verdim ancak olumsuz geri dönüş aldım. 
Maaşımı başka bankadan almak için dilekçe vermiştim ancak kurumun protokol yaptığı bankadan ödemek zorundayız diye cevapladilar. Bu protokole uymazsak kurum olarak banka bizi dava eder dedi.
İki aydır hesap açmadığım için maaş alamıyorum. Maaşlarım kurum hesabında bekliyormuş.

Ben noterden ihtarname çekmenizin sonradan oluşacak davalar için dayanak oluşturabileceğini bu talebinizin yerine getirilmemesinden dolayı davalarda lehinize olacağını düşünüyorum. Şu anda bankaya gidip hesap açmadıklarına dair bir delil varsa buda yeterli. Fakat yok ise banka bize bir müracat yok deyip işin içinden çıkabilir.
Kolay gelsin.

Önceki çalıştığım kurumda maaşımı bankaya yatiriyordu. Maaşım bankaya gonderilmeden önce haciz işlemi yapılıyordu. Daha sonra banka daha önceden kesinti yapılmış maastada kesinti yapıyor çok az bir miktar bırakıyordu. Bende tüketici mahkemesine vermiştim blokenin kaldırılması için. Bankanın icra takibi yapmadan tahsilat yapması yasalara aykırıdır diye. Hakim 2 tane bilirkişiye sordu, onlar bankanın haksız olduğu yönünde rapor verdiler. Ama herseye rağmen inanılmaz hakim davami reddetti gerekçesi ise blokeyi kaldirirsa banka alacağını alamaz diye açıkladı. Hakimin kararı ise çok enteresan. Madem konuya hakimsin niye iki tane bilirkişiye soruyorsun. Hem sen bilmiyorum diye bilirkişiye sor hem sonra onların raporlarini görmezden gelip davayı reddet. Turkiyede adliyelerinde başka bir şeyler dönüyor. 
Bankalar ne yapıp edip yargıyı etkiliyorlar. 
Yargıya karşı olan bakışım değişti. Zira hakimin işi kanuna bakıp ona göre karar vermektir. İcra ve iflas kanununu görmezden geldi benim davada. 
Hukuk işi biraz şans işi. Şu hakime düşerse dava alırız buna düşerse işimiz zor gibi laflar dolaşıyor avukatların ağzında.

Alıntı:

osmanandac rumuzlu üyeden alıntı

Önceki çalıştığım kurumda maaşımı bankaya yatiriyordu. Ama maasimda haciz olmasına rağmen banka kesinti yapıyor çok az bir miktar bırakıyordu. Bende tüketici mahkemesine vermiştim blokenin kaldırılması için. Bankanın icra takibi yapmadan tahsilat yapması yasalara aykırıdır diye. Hakim 2 tane bilirkişiye sordu, onlar bankanın haksız olduğu yönünde rapor verdiler. Ama herseye rağmen inanılmaz hakim davami reddetti gerekçesi ise blokeyi kaldirirsa banka alacağını alamaz diye açıkladı. Bankalar ne yapıp edip yargıyı etkiliyorlar. 
Yargıya karşı olan bakışım değişti. Zira hakimin işi kanuna bakıp ona göre karar vermektir. İcra ve iflas kanununu görmezden geldi benim davada. 
Hukuk işi biraz şans işi. Şu hakime düşerse dava alırız buna düşerse işimiz zor gibi laflar dolaşıyor avukatların ağzında.

Temyiz etseydiniz.

Ettim yargitayda zaten ama şimdi çalıştığım kurumumu değiştirdim.

Alıntı:

salacak rumuzlu üyeden alıntı

Nacizane fikrim:Kurumun maaş anlaşması yaparken kurum personelinden yetki alması gerekmez mi?

Gayet mantıklı. Sonuçta personelde ayrıca gidip imza atıyor sözleşmeye. İsvereni kamu kurumu olarak düşünürsek, kendinde personel adına anlaşma yapma yetkisini görüyor. Ancak memurlugun şartları arasında kurumun gösterdiği bankadan hesap açmak yok. Zaten buna zorlayamaz.

İdare Mahkemesi ile görüştüm. 
Bana idare mahkemesine şeklen "yapılan işlemin iptali" davası açılabilir dedi. 
Yani benim maaşımı alabilmem için Banka ile kurum arasında imzalanmış olan protokolün iptali/yürütmesinin durudurulması davası mı açmalıyım yoksa maaşımın anılan bankaya yatması işleminin iptali davası mı açmalıyım? Bu konuda kafam karıştı.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Araştırmalarım sonucunda buldum. İdare mahkemesine yapılan işlemin iptali davası acilabiliyor. Davami açtım gelişmeleri buradan paylaşacağım. 
İdare mahkemeleri kanunlara uygunluğunu denetler,  yerindeligini denetlemez yazıyor. Bu cümleyi anlamadım.

Sayin Osmanandac sabırsızlıkla bekliyorum sonucu umarım paylasirsiniz kararı Allah kolaylık versin