demek istediğim eski almış olduğum ceza velayeti annede olan kızımı 1 gün geç teslim etmekten. şimdiki mahkeme hakaretten 2 kişiye. ben hakaretten ceza alırsam eski almış olduğum ceza var diye hapis yatarmıyım.
demek istediğim eski almış olduğum ceza velayeti annede olan kızımı 1 gün geç teslim etmekten. şimdiki mahkeme hakaretten 2 kişiye. ben hakaretten ceza alırsam eski almış olduğum ceza var diye hapis yatarmıyım.
Yargılamanın sonucunu bilemem ama yazdıklarınızdan çıkardığım hapis cezası ile karşılaşacağınızdır.
Sayın RuTH sorunuza cevap vermiş. Şu anda ödediğinizi, bitene dek ödemeye devam edersiniz. Yeni dava bunu etkilemez. Yeni davadan da bir ceza alırsanız bu ceza muhtemelen ertelenir. Bu ceza ertelenmiş ise (HAGB = Hükmün açıklanmasının geri bırakılması) erteleme süresi içinde (5 yıl olacaktır) bir suç işlemezseniz silinir. Bu sürede bir suç işlerseniz hem hakaret cezası hem de yeni cezanız birlikte infaz edilir.
kusura bakmayın olay şöle. ben kahvede otururken arkamdan eski husumetim olan kişi beni darp etti burnum kırıldı. ben darp olayından sonra kendime geldim ondan sonra küfür ettim. tabi karşı taraf bize baştan küfür etti diyor şimdi ceza almasın diye.onun şaitleri hakaret etti diyor benim şaitlerim darptan sonra küfür etti baştan küfür yoktu diyor .karşılıklı şaitlerimiz var.
eski cezam ertelenmedi para cezasına çevrildi şu an ödüyorum zaten. şimdiki davada ceza alırsam hapis olmaz bu iyi haber. peki beni darp eden kişi eski hükümlü adam öldürmekten adli raporumda burun kırık ve sabit iz var diyor o 2 bin tl para cezası alırım demiş o kadarmı alır sizce
Engin bey ben hapismi yatarım yoksa paraya çevrilirmi. benimde şaitlerim var küfür etmediğime dair. peki karşı taraf ne ceza alır burun kırığından dolayı. raporum adli tıptan. eski hükümlü ayrıca.
sayın ruth adam ölüdürmekten 6 yıl hapis yatmış bu şahıs. 86/1,87/3,29 ve 59 maddelerden dava açıldı karşı tarafa sabiz olmasa burun kırığından dolayı ceza almazmı . bana ise 125/1-4, 53 ve 58 den açıldı. kusura bakmayın bilgim yok ve sisizn tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var. teşekkürler.
Belli olmaz o daha önce paraya çevrilmiş bir suçunuz var çünkü onun da durumu sizinkinden çok farklı değil heralde.
Karşı taraf 87/3 Kemiklerin kırılması sonucu yaralama suçundan elbet ceza alacaktır.
Size 125/1 Hakaret suçundan ceza alırsınız büyük ihtimalle, geriye dönük suç kaydınız olduğu için erteleme olmaz.
Karşı taraf da aynı şekilde hapis cezası ile cezalandırılır ve yeniden suç işlediği için büyük ihtimalle infazı yanar.