Cevap: SGK görevlilerince yapılan denetiim
Tutanagın bir örnegini aldım
İlgili adrese gelindiginde adreste Meleh.. Kara... ve Yıl.. Bü.. ile birlikte ikamet ettikleri görüldü ve başka bir kimseye rastlanılmadı.Yaklaşık 7 yıldır bu adreste kiracı olarak ikamet ettigini ve 15 yıldır öncede eski eşi Meh... Bü... ile Antalyada ayrıldıklarını ve ayrı yaşadıklarını ve bu adreste oğlu ve kendisinin birlikte yaşadıgını eşi ile ayrı olduklarını beraber olmadıklarını eski eşinin adresini ve telefon numarasını bilmediğini mahkemenin çocukların velayetini kendisine verdigini diger oglunun zonguldakta okudugunu beyan etmiştir.
Eski eşinin bayramlarda ve ara ara çocuklarını görmeye geldigini ve dışarıda görüştüklerini beyan etmiştir.
Aynı evde ikamet eden Yıl.. Bü..'da annesi Meleh.. Kara... ile aynı yerde beyan verdiği tutanak ile birlikte imza altına alınmıştır.
Elektrik su dogalgaz faturalarının binaya ait oldugu kendi ödediğini beyan etti.
KENDİ VERDİGİMİZ İFADE TUTANAGINDA BUNLAR YAZMAKTA SAYIN ARKADAŞLAR SİZİN TEKRAR BİR GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİRSEM ÇOK YARDIMCI OLURSUNUZ,, TABİ EN BAŞTAN ANLATTIGIM HERŞEYİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAK DAHA FAYDALI OLACAKTIR.
Başından beri yapmanız gereken tutanağı almak ve buna göre hareket edilmesi gerekirdi. Bu tutanakta sizin aleyhinize bir durum yok. Tespitte babanıza rastlanmamış ve çalışma ile ilgili bir tespit yapılmamış. Tutanağın bu yönüyle maaşınızın kesileceğini düşünmüyorum. Yapılan şikayet yönünde bir tespit yapılamadığından aleyhte bir işlem yapılamaz. Yaparlarsada dava açarsınız. Yani maaş yönünden bir sıkıntı gözükmüyor.
Ama apartmanla yaşadığınız sorun var. Ben uzun uzuna açıklama yapmadan, daha önceki önerim olan apartmanla uzlaşıp ellerindeki evrakları alıp, herhangi borcunuzun olmadığı, anahtarı teslim ettiğinizi, evi temiz ve hasarsız olarak teslim ettiğinizi içeren bir protokol yapıp, süre isteyip evi boşaltmanızı öneririm. Bu her iki taraf içinde hayırlısı olacak olandır diye düşünüyorum.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Başından beri yapmanız gereken tutanağı almak ve buna göre hareket edilmesi gerekirdi. Bu tutanakta sizin aleyhinize bir durum yok. Tespitte babanıza rastlanmamış ve çalışma ile ilgili bir tespit yapılmamış. Tutanağın bu yönüyle maaşınızın kesileceğini düşünmüyorum. Yapılan şikayet yönünde bir tespit yapılamadığından aleyhte bir işlem yapılamaz. Yaparlarsada dava açarsınız. Yani maaş yönünden bir sıkıntı gözükmüyor.
Ama apartmanla yaşadığınız sorun var. Ben uzun uzuna açıklama yapmadan, daha önceki önerim olan apartmanla uzlaşıp ellerindeki evrakları alıp, herhangi borcunuzun olmadığı, anahtarı teslim ettiğinizi, evi temiz ve hasarsız olarak teslim ettiğinizi içeren bir protokol yapıp, süre isteyip evi boşaltmanızı öneririm. Bu her iki taraf içinde hayırlısı olacak olandır diye düşünüyorum.
1)Malesef seneti ve diger evrakları vermiyorlar, sigortalı bir çalışan alacaklarını söylüyorlar ve bizi çıkaracaklarını söylüyorlar, tıkandık kaldık, 2)ayrıca apartman toplantısındaki konuşmaları cep telefonuna kayıt ettiklerini fark ettim bizim iznimiz olmadan.Allah korusun Yarın birgün mahkemelik olursak bu ses kayıtlarını delil olarak kullanabilirlermi.
Alıntı:
Yılmaz Büyük rumuzlu üyeden alıntı
1)Malesef seneti ve diger evrakları vermiyorlar, sigortalı bir çalışan alacaklarını söylüyorlar ve bizi çıkaracaklarını söylüyorlar, tıkandık kaldık, 2)ayrıca apartman toplantısındaki konuşmaları cep telefonuna kayıt ettiklerini fark ettim bizim iznimiz olmadan.Allah korusun Yarın birgün mahkemelik olursak bu ses kayıtlarını delil olarak kullanabilirlermi.
Arkadaşlar sizce yapabilecegimiz bir şey varmı sizce ?
Size ait olmayan ve artık orada otu3manız istenilmeyen daireyi boşaltmak dışında mı?
Evi boşaltacağınızı, senetleri size vermelerini, bunun karşılığında da yıllarca ucretsiz çalıştırılmanız ve kıdem tazminatı konusunda şikayetçi olmayacağınızı belirtip anlaşmaya çalışabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Size ait olmayan ve artık orada otu3manız istenilmeyen daireyi boşaltmak dışında mı?
Evi boşaltacağınızı, senetleri size vermelerini, bunun karşılığında da yıllarca ucretsiz çalıştırılmanız ve kıdem tazminatı konusunda şikayetçi olmayacağınızı belirtip anlaşmaya çalışabilirsiniz.
Ah be kardeşim Yüce Allah'ın önünde yemin edip davacı ve şikayetçi olmadığımı söyledim ama nuh diyolar peygamber demiyolar, Seneti vermiceklerini söylüyolar Allah'a havale edip çıkıcam 3 ay sonra icra kapıya dayanacak diye çekiniyorum.
Bir dilekçe yazın, bölge çalışma müdürlüğü ve SGK na hitaben,
x yıldır sigortasız çalıştırıldığınızı, SGK denetmenlerince yapılan tesbit sonrası hemen işinize son verildiğini ve bu çalışma süresi boyunca hiç bir ücret ödenmediğini, kapıcı dairesinde kalmanıza izin verilmesi şartıyla çalıştırıldığınızı belirten,
bir başka dilekçe daha yazın, Cumhuriyet savcılığına hitaben,
x yıldır çalışmakta olduğunuz Y binasında çalışmanıza istinaden elinizden bir senet alındığını , o şartlar altında başka çareniz olmadığından senedi imzalamak zorunda kaldığınızı, herhangi bir hizmet veya mal karşılığında düzenlenmeyen bu senetin ,yapılan sgk denetimi sonrası hızla işinize son verilmesiyle birlikte senedi kullanmakla tehdit edildiğinizi , ilgililer hakkında gereken işlemin yapılmasını istediğinizi,
ilgili olarak ta tüm kat maliklerinin ismini yazın ,
Sonra bu iki dilekçe ile tekrar görüşün,
aynı yemini ederek,
senedinizi verirlerse çıkacağınızı, aksi halde dilekçeleri kurumlara vereceğinizi, belirtin
derim.