Sizce görüş mantıklı mı?
Printable View
Sizce görüş mantıklı mı?
BİREYSEL BAŞVURUNUN ŞARTLARI
Kanun Yollarının Tüketilmesi
Anayasal haklarının ihlal edildiğini iddia eden herkes ilk önce bu alanda asıl görevli olan olağan yargı yerleri önündeki mekanizmaları harekete geçirecek ve burada bir çözüm bulamaması halinde, iddiasını Anayasa Mahkemesi önüne taşıyabilecektir. Bu nedenle kişilere bu yola başvurmadan önce ihlale neden olduğunu ileri sürdükleri işlem, eylem ya da ihmal için “kanunda öngörülmüş idarî ve yargısal başvuru yollarının tamamını” tüketmiş olmaları zorunluluğu getirilmektedir.
Kanun yollarının tüketilmesi şartı, bireysel başvuruda “kanun yollarında gözetilmesi gereken hususlarda inceleme yapılamaz” hükmü ile birlikte ele alındığında bu başvurunun istinaf ve temyiz benzeri veya onların uzantısı bir başvuru yolu olmadığı ortaya çıkmaktadır. Anayasa Mahkemesi, sadece bir hak ve özgürlük ihlali iddiasını spesifik anayasa hukuku bağlamında inceleyecektir. Temyiz ve istinafta yapıldığı gibi ilk derece mahkemelerinin olayları ve delilleri doğru değerlendirip değerlendirmediği, kanun hükümlerinin yorumlanması ve somut olaya uygulanmasında bir hata yapıp yapmadığı veya onların usul meseleleri hakkında kararlarının irdelenmesi Anayasa Mahkemesinin yetki alanı dışındadır.
Buna göre mantıklı değildir.
Detaylar burada var
http://www.hukukiyardim.gov.tr/sayfalar/amahkeme.html
Daha açık konuşsanız
- - - Updated - - -
https://www.hukuki.net/showthread.php?103838-Kadin-Erkek-esit-olmali-buna-cani-gonulden-inaniyorum
Eşitlik hak ve özgürlük OLSA GEREK.
- - - Updated - - -
Yazımda bu konuya değinmiştim üstte adresi verdim.
- - - Updated - - -
Kısaca aylığı bağlatamasakta iptali mümkün gibi :DD
Bana göre teyze işçi emeklisi olsa idi ve emekli sandığı emeklisi ölü babadan maaş alsa idi.
Başka bir teyze işçi emeklisi olsa idi ve İşçi emeklisi ölü babadan maaş alamasa idi.
Yukarıdaki şıklara göre adil olmayan 1. sine yapılan uygulama idi.
- - - Updated - - -
Şu hali ile mevcut yasa kapsamında başvuru bile mümkün değil
İçeriğe girersekte mümkün değildir.
Bir yazıda okumuştum anayasa mahkemesi zina açmazından sonra yasa koyucuya gereken düzenleme için fırsat tanıyor ama tahminim yasa koyucu düzenleme yapmak istemeyeceğinden kökten iptal olu mu sizce?
Maaşı hakkı alamamak bir ceza gibi değerlendirilebilir mi sizce ?
sonuçta ceza haktan mahrum bırakma değil mi?
[COLOR="silver"]- - - Updated - - -
Merhabalar, benim de benzer bir sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Emekli sandığı emeklisi annemden yetim aylığı alıyorum. Ssk lı çalışanım, aylığımı almaya devam ediyorum. Devlet memurluğu durumunda maaşın kesileceğini biliyorum. Fakat, atanıp gitmemek, veya memur olarak atanıp emekli olmadan istifa durumunda bu aylığın tekrar bağlanma ihtimali var mıdır? Boşanma durumunda tekrar hak kazanabiliyoruz fakat memuriyetin sona ermesi ile alakalı hiç bilgi göremedim. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Çok teşekkür ederim.