Cevap: BDP, Basiretsiz Akp İktidarından Aldığı Cesaretle İzmire Provokasyona Geliyor!
Alıntı:
rotorcliy rumuzlu üyeden alıntı
Ege'nin köylerindeki fakirlik ile hiçbir yer boy ölçüşemez. Ayrıca zaten fakir olan bu insanlar 2-b olayı ile toprakları dahi kaybetme durumundadırlar.Kimi ne ile suçladığınızı anlayamadık. Biraz daha açar mısınız?
Benim bahsettiğim köylüler fakir değildiler fakirleştirildiler işsizleştirildiler zelilleştirildiler. Egenin köylüsünün de olsaydı da alınsaydı ne olurdu bilemiyorum. Yanlız Kıbrıs'ı bilirim onlar için canını verdi bu ülke de onlar Rumları tercih eder gibiler oraya gidenlerden bilirim bir de sanalda bunların ülkemiz aleyhine sözlerinden bilirim neyse umarım yanılıyorumdur bunu çok isterim. Bu da ayrı bir mevzu olur aslında oraya savaşa gittik de hala daha sırtımızın kamburudur ulusal alanda her yerde karşımıza çıkan bir sorundur her işimiz yarım yurumdur hep bugün bu kadarı yeter gerisini sonra hallederiz anlayışı hakim olmuştur sanki. Türk işinden kastım biraz da budur.
Ben bu pisliğe tırnağının ucuyla bile bulaşmış herkesi suçlardım suçluyor olsaydım. Japonya iki atom bombası yedi oturdu yerine bugün süper güç olmuş biz o savaşa girmedik bile hala daha çoğunluğu açlık sınırında ücret alan bir millet olarak gerideyiz. Darbe üstüne darbe, işkenceler, yolsuzluklar, terör vs vs.. 28 şubatta onlarca banka batırıldı emekli olup yüksek cirolu bankalarda şirketlerde yüksek görevlere gelenler oldu.
Cevap: BDP, Basiretsiz Akp İktidarından Aldığı Cesaretle İzmire Provokasyona Geliyor!
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Benim bahsettiğim köylüler fakir değildiler fakirleştirildiler işsizleştirildiler zelilleştirildiler.
Bi dakka, bi dakka...
Şimdi sen bu dediğin şeye kendin inanıyor musun.
Edilgen çatı ile çok çabuk galip gelmedin mi? Ben buna izin verir miyim? Çık, pek vermem.
Ne iş yapıyorlardı? Ne üretiyorlardı da "fakirleştirildiler" önce onu bi öğrenelim.
Fabrikada mühendis? hastahanede doktor? Öğretmen? vs... Vasıfları ne idi?
Yıllar yılı okul mu okudular? Hiç zor gelmedi de yıllar yılı okul mu okudular?
Peki ne iş yapıyorlardı? Ve yaptıkları işi yapamaz hale gelmesine sebep olan şey neydi?
Mesele Karayılan'ının yakın zamanda kendi sitelerinde söylediği "köyleri basmak hata idi" sözü etkili olabilir mi?
BDP neden artık faili meçhullerin araştırlmasını istemiyor? -Diğer pkklıların da defaleca itiraf etttiği gibi- örgüt içi infazlar, hatta Sadece aponun 2000 infazı olabilir mi?
Biraz bize şu edilgen çatıyı açıklar mısın?
Alıntı:
Egenin köylüsünün de olsaydı da alınsaydı ne olurdu bilemiyorum.
Bilemeyecek birşey yok. Hukuki mücadeleri devam ediyor.
Alıntı:
Ben bu pisliğe tırnağının ucuyla bile bulaşmış herkesi suçlardım suçluyor olsaydım. Japonya iki atom bombası yedi oturdu yerine bugün süper güç olmuş biz o savaşa girmedik bile hala daha çoğunluğu açlık sınırında ücret alan bir millet olarak gerideyiz.
Elbette öyleyiz, akpnin ne idüğü belirsiz neoliberal politikaları yüzünden ve eminim oyunu da akpye attın. Suçluyu başka bir yerde arama. Üstelik akpnin bu vahşi kapitalistlerin oyunları ve çıkarları üzerine kurulmuş politikalarının etkileri tam başlamadı. Hala daha Ecevit ve Dervişin aldıkları sert ekonomik tedbirlerle düzelttikleri ekonomik iyileştirmenin kaymağının yiyoruz az biraz. Asıl akpnin ekonomi kepazeliği başladığında dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksiniz. Az kaldı merak etmeyin. Az kaldı..
Alıntı:
Darbe üstüne darbe, işkenceler, yolsuzluklar, terör vs vs.. 28 şubatta onlarca banka batırıldı emekli olup yüksek cirolu bankalarda şirketlerde yüksek görevlere gelenler oldu.
Oldu. doğru. Ama 28 şubatta darbe falan olmadı. sadece 80'de darbe oldu. O da ülkede asayişin tamamen yok olması ile alakalı idi. Adamlar hukuk düzenini yeniden kurdular.
Şimdi şuna cevap verir misin:
28 Şubat sürecinde, Erbakan Hoca'nın yanında mıydın? Demirel, Hükümeti düşürüken, teşvik vermediği medya, müsluklarını kestiği rant çevreleri, hatta bunların hocaefendileri(!) bu durumdan yani Erbakan Hoca'nın hükümetinin düşürülmesinden son derece memnun iken, sen neler yaptın? Neler anlattın neyin mücadelesini verdin? Öğrenebilir miyim?
Banka batmalarında bahsetmişsin.
Mesela şu anda bankalar batmıyorsa, zamanında hiçbirimizin beğenmediği Ecevit'in bankacılık yasalarının düzenlemesi sayesinde olmaktadır. Bu bir.
İkincisi, peki şu anda olan olaylara ne tepki veriyorsun. Gözünün önünde olanlara
-Deniz Fenerine?
-Toki yolsuzluklarına?
-2b yağmasına?
-Akpli belediyelerin defalarca ortaya çıkmış olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış yolsuzluklarına...
vs. vs. vs...
Şu anda 500 milyar dolara ulaşmış borç batağına, 80 milyar dolar cari açığına, bilmem kaç milyar dolar bütçe açığına, özellştirme adı altında sadece 330 milyar dolara ülkenin her kaynağının kârını kaybedişimize? Sonucunda patlamış işsizlik, enflasyona?
Tamamen rant çetelerine yarayan sıcak para ekonomisine, asgari ücretliye 35 lira zaman yapılmasına, rant çevrelerinin şiştikçe şişmesine, vatandaşın perişanlığına, orta sınıfın tamamen tükenmiş olmasına.
Şu anda ne diyorsun?
Konuşmak için bir 10 sene daha mı geçmesini bekleyeceksin?
Yoksa bu partiye sen de mi oy verdin?
Yoksa bütün günahlara sen de mi ortak oldun?
Neyse burda bırakayım...
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Halkı provake edip galeyana getirme amacında olduğunuz belli..bu iletinizi delil olarak gösterip sizi ilgili c.savcılığına şikayet edeceğim.. sayın SEA DEMİR. bu yazıları yazanlarda suc işlemiş gibi hazır şikayet dilekçesi yazmışkan bunları da ilave ediverin.
Kaçırılanlar rehine kurtarma operasyonu yapılarak da getirilebilirdi. Onu da bu hükümet yapamaz...
Türkiye dolu dizgin bölünmeye götürülüyor...”
İmralı sürecinde sürekli Öcalan gol atıyor...
Bazıları:
- Aman efendim barış uğruna katlanacağız, derken...
Bir okurumuz hatırlatıyor:
“Sevr de bir barış antlaşmasıydı...”
KAYNAK:
http://gundem.milliyet.com.tr/amediy...59/default.htm
Vatan toprağı çapsızların, itlerin, deyyusların, gafillerin, hainlerin istilasına uğradı dostlar. Çekirge sürüsü gibiler.
Ar damarları çatlamış, yüce Kur’an’dan nasipsiz, utanma duygusu, kul sevgisi kalmamış, kardeşliği ve hoşgörüyü belleyememiş diplomalı cahil…
En az “çapsızlar” kadar tehlikeli, en az bebek katilinin itleri kadar insanlık ve din düşmanı, kendi halkına zulüm eden, pervasız, Ermeni döllerinden oluşan terör örgütü kadar kan emici, “Mehmetçik”e kurşun sıkabilen Allahsızlar kadar halk düşmanı bir zavallı…
kaynak:
http://www.haberokur.com/yazar-CAPSI...EYYUSLAR-2842/
Bu ne hırs ya ister sev ister sevme BARIŞ GELECEK bu ülkede artık kardeş kanı dökülmeyecek!!!Güzel analarım ağlamayacak ,uykuları kaçmayacak,asker yolu bekleyenler ölüp dirilmeyecek,yuvalar dağılmayacak,silah tacirleri açlıktan geberip gidecek (onlardan biri gibisiniz)!!Bunu kafanıza sokun artık yaa..Yazdığın hakaretler Sn Başbakanımız ve ya şahsıma ise hepsini sahibine yani sana iade ediyorum ediyorum...YAŞASIN R T E nin barış yürüyüşü biz milyonlar olarak arkasındayız.bu ülke de hep birlikte eşit ,birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız ..alıştırın kendinizi kan emiciler ,artık kardeş kanı yok!YAŞASIN BÜYÜK ,GÜÇLÜ ,DEMOKRAT TÜRKİYE!!!
Alıntı:
Bi dakka, bi dakka...
Şimdi sen bu dediğin şeye kendin inanıyor musun.
Edilgen çatı ile çok çabuk galip gelmedin mi? Ben buna izin verir miyim? Çık, pek vermem.
Ne iş yapıyorlardı? Ne üretiyorlardı da "fakirleştirildiler" önce onu bi öğrenelim.
Fabrikada mühendis? hastahanede doktor? Öğretmen? vs... Vasıfları ne idi?
Yıllar yılı okul mu okudular? Hiç zor gelmedi de yıllar yılı okul mu okudular?
Peki ne iş yapıyorlardı? Ve yaptıkları işi yapamaz hale gelmesine sebep olan şey neydi?
Mesele Karayılan'ının yakın zamanda kendi sitelerinde söylediği "köyleri basmak hata idi" sözü etkili olabilir mi?
BDP neden artık faili meçhullerin araştırlmasını istemiyor? -Diğer pkklıların da defaleca itiraf etttiği gibi- örgüt içi infazlar, hatta Sadece aponun 2000 infazı olabilir mi?
Biraz bize şu edilgen çatıyı açıklar mısın?
Bilemeyecek birşey yok. Hukuki mücadeleri devam ediyor.
Elbette öyleyiz, akpnin ne idüğü belirsiz neoliberal politikaları yüzünden ve eminim oyunu da akpye attın. Suçluyu başka bir yerde arama. Üstelik akpnin bu vahşi kapitalistlerin oyunları ve çıkarları üzerine kurulmuş politikalarının etkileri tam başlamadı. Hala daha Ecevit ve Dervişin aldıkları sert ekonomik tedbirlerle düzelttikleri ekonomik iyileştirmenin kaymağının yiyoruz az biraz. Asıl akpnin ekonomi kepazeliği başladığında dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksiniz. Az kaldı merak etmeyin. Az kaldı..
Oldu. doğru. Ama 28 şubatta darbe falan olmadı. sadece 80'de darbe oldu. O da ülkede asayişin tamamen yok olması ile alakalı idi. Adamlar hukuk düzenini yeniden kurdular.
Şimdi şuna cevap verir misin:
28 Şubat sürecinde, Erbakan Hoca'nın yanında mıydın? Demirel, Hükümeti düşürüken, teşvik vermediği medya, müsluklarını kestiği rant çevreleri, hatta bunların hocaefendileri(!) bu durumdan yani Erbakan Hoca'nın hükümetinin düşürülmesinden son derece memnun iken, sen neler yaptın? Neler anlattın neyin mücadelesini verdin? Öğrenebilir miyim?
Banka batmalarında bahsetmişsin.
Mesela şu anda bankalar batmıyorsa, zamanında hiçbirimizin beğenmediği Ecevit'in bankacılık yasalarının düzenlemesi sayesinde olmaktadır. Bu bir.
İkincisi, peki şu anda olan olaylara ne tepki veriyorsun. Gözünün önünde olanlara
-Deniz Fenerine?
-Toki yolsuzluklarına?
-2b yağmasına?
-Akpli belediyelerin defalarca ortaya çıkmış olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış yolsuzluklarına...
vs. vs. vs...
Şu anda 500 milyar dolara ulaşmış borç batağına, 80 milyar dolar cari açığına, bilmem kaç milyar dolar bütçe açığına, özellştirme adı altında sadece 330 milyar dolara ülkenin her kaynağının kârını kaybedişimize? Sonucunda patlamış işsizlik, enflasyona?
Tamamen rant çetelerine yarayan sıcak para ekonomisine, asgari ücretliye 35 lira zaman yapılmasına, rant çevrelerinin şiştikçe şişmesine, vatandaşın perişanlığına, orta sınıfın tamamen tükenmiş olmasına.
Şu anda ne diyorsun?
Konuşmak için bir 10 sene daha mı geçmesini bekleyeceksin?
Yoksa bu partiye sen de mi oy verdin?
Yoksa bütün günahlara sen de mi ortak oldun?
Neyse burda bırakayım...
Evet beyim ne doktordular ne mühendis ne de öğretmendiler sadece çiftçiydiler köylüydüler hani şu komunistlerin hiç sevmediği Atatürkün ise milletin efendisi diyecek kadar sevdiği. Komunistten devşirme Atatürkçü argümanlarla konuşmayalım dilerseniz....
AKP 10 yıldır iktidarda bu pislik geri kalan 70 yılda dağ oldu efendi.... AKP ye verdim oyumu görünen o ki vermeye devam edeceğim milletin yarısı gibi çünkü diğerlerinin mazisi mide bulandırıyor sabıka kabarık. Oy versem de yalakası değilim bir benzeri çıksın anında satarım. Hangi partiye hangi zihniyete sahip olursa olsun benim ya da halkın bir tek kuruşunu haksız yere yiyene haram zehir zıkkım yesin hemen can vermesin it gibi dili dışarda bağıra çağıra gebersin.
Hala aynı terane Kıbrıs fatihi leopar tanklarının mucidi, asgari ücretliye sendikaların talep ettiğinden fazla zam veren Erbakanı karala Kıbrısa müdahaleye karşı duran zorla ikna edilen Ecevite övgü. Aynı şekilde ekonomiyi düştüğü bunalımdan beter çıkmaza sokup imf yi başımıza bela edip kaçan adamlar da kahraman hey yavrum hey...
Dediğiniz gibi burda bırakalım fikri sabitlerin tartışması kör döğüşünden başka bir şey olmaz.
Sevgili Engin Oğuz,
Alıntı:
sadece çiftçiydiler
Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;476215
Komunistten devşirme Atatürkçü argümanlarla konuşmayalım dilerseniz....
[/QUOTE]
-Güldüm-
O ne ya??
Alıntı:
AKP 10 yıldır iktidarda bu pislik geri kalan 70 yılda dağ oldu efendi....
Hiç de olmadı. Hiç de doğru konuşmuyorsun. 70 yılda edindiğimiz herşey akp'nin 10 yılı ile uçup gitmişken, bunun herkes farkında iken; çıkıp böyle bir cümle sarfetmenden ben utandım.
Diğer dediklerine birşey demiyecem, uzun uzadıya izah etmem lazım "tekrardan"(!), lafı uzatmayacam; ama aşağıda yazdığına güldüm:
Alıntı:
Hala aynı terane Kıbrıs fatihi leopar tanklarının mucidi, asgari ücretliye sendikaların talep ettiğinden fazla zam veren Erbakanı karala Kıbrısa müdahaleye karşı duran zorla ikna edilen Ecevite övgü.
Yazdıklarımızı inşallah daha dikkatli okuyalım.
Ayrıca, Erbakan Hoca vefatına kadar Akp ile ibadet şuuru ile mücadele etmiştir. İleri görüşlü insanlar öyle olur diyip tefekküre davet ederek bitirelim...
Alıntı:
Sevgili Engin Oğuz,
Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor.
-Güldüm-
O ne ya??
Hiç de olmadı. Hiç de doğru konuşmuyorsun. 70 yılda edindiğimiz herşey akp'nin 10 yılı ile uçup gitmişken, bunun herkes farkında iken; çıkıp böyle bir cümle sarfetmenden ben utandım.
Diğer dediklerine birşey demiyecem, uzun uzadıya izah etmem lazım "tekrardan"(!), lafı uzatmayacam; ama aşağıda yazdığına güldüm:
Yazdıklarımızı inşallah daha dikkatli okuyalım.
Ayrıca, Erbakan Hoca vefatına kadar Akp ile ibadet şuuru ile mücadele etmiştir. İleri görüşlü insanlar öyle olur diyip tefekküre davet ederek bitirelim...
Sana tavsiyem bu süreç (BARIŞ)senin için çok ağır geçeceğe benziyor..o kadar ki yukarı da bir dize yalan görüyorum.Gap ın merkezinde yaşayan biri olarak sana gülüyorum :) bu süreçte savaş sever biri olarak ,profesyonel destek alabilirsiniz durumunuzun daha da ağırlaşmaması açısından ha unutmadan lütfen bunları okurken sinirlenip bilgisayarınızı kaldırıp yere atmayın :)
" Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolya kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor. :)"
Allah yardım etsin!!! durum vahim bunu başka yerde söylemeyin diplomanızı geri isteyebilirler,şayet var ise.Çok değil sadece 10 gün önce Gap'ın merkezinde yani burada 91 milyon tl destekleme ödemeleri yapıldı.Çiftçi yoksa, üretim yoksa bu para neden ödendi acaba???
Birisi hala daha araya girip savaş mavaş diyip duran bu şahsa, yukarıdaki konunun 80'li yıllar ve o yıllarda Diyarbakr'a göç veren iller hakkında olduğunu hatırlatsın...
Yazılarımı süreç karşıtı değerlendirmeyiniz benide kafatasçı.
Bu köyler niye boşaltıldı.
Doğudaki feodal yapı (sonuçta doğudan da millet vekili çıkıyordu hatta batıdan da doğulu millet vekili çıkıyordu) akıtılan kaynakları hiç etmedi mi hani şu tv yere göğe kondurulamayan aşiret ağaları yoksulluktan geri kalmışlıktan hiç mi sorumlu değil ?
doğuda desteği kapan batıda soluğu almadı mı ?
Doğu ne kadar vergi ödüyor ve bütçeden ne kadar pay alıyor?
uyuşturucu ve kaçak neredeyse meşru kabul edilmiyor mu?
sorgulamayı yaparken bu sorularında es geçilmemesi gerek......
Doğusuyla batısıyla hukuku araç değil amaç olarak görmeye başladığımız vakit bu süreç sonuçlanır sindirilir.
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
" Doğunun arazisi engebeli, iklimi ise serttir. Toprağında ot bile yetişmez derler ya kimi yerleri için.
Çiftçiliğin yapılabileceği yerler kısıtlıdır. İstesen de kolay kolay yapamazsın. Dediğin şey gerçeği yansıtmıyor. :)"
Çok değil sadece 10 gün önce Gap'ın merkezinde yani burada 91 milyon tl destekleme ödemeleri yapıldı.Çiftçi yoksa, üretim yoksa bu para neden ödendi acaba???
Bacım biz 80 li yıllardan hatta daha evvelinden bahsediyoruz o zaman doğu engebeliydi sarptı toprağı kuraktı köpek bağlasan durmazdı çoraktı sonra sonra düzlendi verimlendi. Bilmez misin ki bu ülkenin sebze et ve et ürünleri ihtiyacı batıdan karşılanır. Batı olmasa doğuda millet enginarı kerevizi brokoliyi prasayı nerden bulup yiyecekti? Gerçi bunların hiç birine ağızlarını sürmüyorlar bol domates biber patlıcanlı bol etli yemekler yiyorlar nerden buluyorlarsa artık hele çiğ köfteyi nerden arakladılarsa bu uyanıklar...