Cevap: Tebligat ne demek ? Tebligat açan bir avukat bunu adliyeden resmi olarak belgelemek zorunda mıdır?
Defalarca attığım yanıtlanmayan mesajlarım var..Faks var,bürosuna bıraktığım bilgi dökümanları var..( bunların arasında yasa maddeleri ve yargıtay kararları var)..Ben hukukçuma yargıtay kararları bile bularak, örnekleyerek yardımcı olmaya çalıştım..Zaman aşımlarına kadar not ettim...Bunlarda beni desteklemiyorsa, somut yapacak tek şey var...Ogün benim gülme krizine girmeme neden olacak olan bir madurun söylediği '' abla ben bunu vuram mı ayağından, o zaman işte al sana delil derim, işte o zaman sorarlar bu sana nettide vurdun diye''...eee ülkemin saf insanı( ben dahil)
- - - Updated - - -
İsmail bey; şöyle anladım...Burada yorum yaparlarsa ve bir anlık meslektaşlarını koruma içgüdüsü ile heyecanla doz ayarlanamazsa, cezai işlem mi uygulanıyor haklarında........Doğru anladı isem; bu çok saçma..Tartışmak, paylaşmak yol göstermek başka, kişisel diyalog başka şey..Bir hukukçu adaletli olmalı değil mi...Aslında doğru , savcılık var,baro var..Fakat ben bayağı iz sürdüm...Barolar, zorlaştırıyormuş işleri gibi yorumlar gördüm...Fakat haksızlık atmeyeyim,Nevşehir deki bir olayda baro iyi çalışmış... Sonuçta düzgün olan, namuslu her insanın emeğini alkışlarız, değil mi??
Ben ne yapacağım şimdi..
Cevap: Tebligat ne demek ? Tebligat açan bir avukat bunu adliyeden resmi olarak belgelemek zorunda mıdır?
Burada sizin verdiğiniz bilgiler ışığında yorum yapacak bir avukat kamuoyu önünde avukat sıfatlı birini yerecek ve avukat bir yargı mensubudur adaletin temsilcisidir ve meslekler içinde en saygın ve en onurlu olması gereken guruba dahildir şimdi bunu yermesi ki siz burada ali veli diye isim dahi veremezken meslek adını yerecek kısaca disiplin suçu işleyecek avukat şöyle yanlış yaptı avukat böyle yanlış yaptı olacak işmi?
Bakın sizin hala anlayamadığınız bir avukatın gelen faksı msj dahi cevapsız bırakması disiplin suçu bilgi vermemesi disiplin suçu en önemlisi mesleğini ihmal ettiği izlenimi bakın ihmal etmesi demiyorum yaratması disiplin suçu kurallar çok katı dürüst ve mesleğine bağlı bir avukat konuşmamayı tercih eder
ha sapla saman karışıyor mu evet
Yanlışım varsa bir avukat arkadaş düzeltsin
Arkadaşlar, bu okunma sayısına üyenin kendisi de dahil mi.? Dahilse, bu sayfayı 3 kişiden başka okuyan olmayabilir..Okunma sayısını ben arttırmış olabilirm...Okuyup okuyup derdime yanmaktan başka çarem kalmadığı için....
Şu an itibari ile toplam okunma 664
İsmail bey; anladım ben sizi....Yani okurlar, hak verirlerde yorum yazmak incitir onları ..Doğru mu anladım..Ya da hoşlanmazlar mı madur insana hak vermekten...İnanın nasıl yorumlayacağımı anlamadım..Bir sayfada buna benzer bir konu görmüştüm..Orada, avukatlar bayağı yüklenmişler şahsa..Hatta bir hukukçu dava açacaktı şahsa...Dedim ki, mesleki dayanışma derken bir de bana dava açarlarsa....Neyse, yakaladığı haklı bir nokta var ki öyle yazmış.Fakat, yakalamak ister gibi bir tavır varsa hoş değil tabi..Üstelik yorumcu da hukuçu idi..Yani avukatlar, avukata karşı yazışıyorlardı....Sonuçta bizden daha iyi biliyorlar...Fakat ' evet, malesef böyle davrananlar var, o nedenle barolarda disiplin kurulları var.' demek çok zor değildir değil mi...Tıp alanında , bu tür şeyler daha farklı yürüyor hukuktan farklı.. Ya da şu anki tecrübem bununla sınırlı...Tıp örgütlerinde, madurun sahiplenildiği imajı uyandı bende..Umarım, korkularımız yersizdir...Çünkü, bizi epey ürküttüler..' uğraşmayın mahvolursunuz,baroya giderseniz, intikam alırlar vs.' Hiç sanmam...Displin mekanizmasını da kuran bir örgüt, madura olumsuz tavırla yaklaşmaz sanırım..Kaldı ki her madurum diyen de değildir belki. Teşekkür ederim..
- - - Updated - - -
İsmail bey; konuşmamayı tercih etmek ne demek ..Yani nasıl anlayayım bunu...Psikolojik bir etki mi..' bu çok kötü , üzüntüden msj bile yazamayız, utandık bu kötü meslektaş yüzünden' gibi mi....
Avukatınıza noterden bir ihtarname göndererek, dava ile ilgili bilgileri 15 gün içinde bildirmesini, aksi takdirde Baro ve Adalet Bakanlığına şikayet etmek zorunda kalacağınızı saygılarınızla bildirin. Yanıt vermezse o zaman şikayet edin. Tebligata gelince ben de tam anlamadım ne olduğunu. Yalnız kişilere ilişkin bilgileri UYAP'ta sorgulayabiliyorsunuz ama şirketleri sorgulayamıyorsunuz. Dava var dediğinize göre birşeyler de yapılmış gibi.Fakat anlatımınızdan çok şey anladığımı da söyleyemeyeceğim. Ayrıca avukatların maile, mesaja yanıt verme zorunluluğu yoktur. Çünkü bunlar karşı tarafa ulaştığı kesin olan iletişim araçları değiller.
Baroya şikayet halinde baro sizi uğraştırmaz. Sadece yargılama harcı alır. Kovuşturmaya mahal bir durum görürse aynen mahkeme gibi yargılama yapılır. Sandığınız gibi ne sümen altı olur ve sizin canınıza okumazlar. Denetimsiz yönetim olmaz. Avukatların denetim mekanizması da BARO'dur.
Sayın Stigation ,; teşekkür ederim katkınız için....Ben zaten denetim ve disiplin adresinin baro olduğunu yazmıştım...Bunu biliyorum....Mailler konusu direk cep telefonuna yönlendiriliyor mailler ve yani kullandiği telefonun interneti var ve zaten okuyor....Ulaştığını biliyorum hem bürodakilerden teyit ediyorum, Maillerin ulaştığının kesin olmamasına gelince, ben biliyorum ve eminim üstelik her maili bürodakiler ondan önce okuyup haber veriliyor kendisine...Ulaşmadı denilse bile...Demek ki çürütebilirim bunu.. Bir mailin ulaştığının ispatı bu çağda zor değil ki..Ben de kayıtları var...Sayısını bilmediğim cep telefonu mesajları var.....Hala hukuçular bunlar da kanıt değil diyorlarsa ve diyeceklerse baroya gitmek gerçekten anlamsız değil midir......Teşekkür ederim....
Melahat Hanım bu konuya yazacağım son yanıttır anlamsız diyorsanız gitmeyiniz yasal ve yasal olmayan deliller vardır yasa dışı olma özelliği özelliği taşımayan her şey yasal delildir deliller ise ikiye ayrılır takdiri (yorum yolu ve vicdanla kabul gören) ve kesin olamak üzre kısaca bahsettikleriniz de delildir
Baroya giderseniz de sonucu paylaşınız hatta ekleyiniz dilekçelerinizde olanları çarpıtmadan bütün çıplaklığı ile aksettiriniz.
İsmail bey zaten ben de kapatıyorum konuyu......Ayrıca hiçbir hukukçuda görüş yazmadı zaten.....Bahsettiğim sayfa sanırım avukatı şikayet merci başlıklı idi ve sanırım türk hukuk sitesi idi....Sağlıkla kalınız...
- - - Updated - - -
Sayın Stigation;, şirket sorgusu değil...avukat şahsi avukatım...Şirket adına vekaleti yok....Dolayısı ile şahsi haklarım içindi....Fakat, tebligat adıma da görünmüyor...ayrıca hala öğrenebilmiş değilim ..Bu tebligat denen şey uyapta görünür mü.....Teşekkür ederim yardımınız ve desteğiniz için....