Mahkeme kararı elinizde ve icraya verme yetkinizde var. Neden sebepsiz zenginleşme davası açmak istiyorsunuz?
Printable View
Mahkeme kararı elinizde ve icraya verme yetkinizde var. Neden sebepsiz zenginleşme davası açmak istiyorsunuz?
Buradaki evimi sattım.Kiracı durumundayım.Yakında taşınacağım.Süre yeterli olmazsa,yetkisiz olursam,yeniden itiraz olursa tahsilatta sıkıntı olmazmı?
Sayın Ceceli341
Geçmiş gelişmeler:Yapılan Genel Kurul karar iptalini YARĞITAY BOZDU. Mahkeme buna uydu.Davacı Kararı YARGITAYA temyiz etti.03.02.2013 tarihinde usullere uygun olmayan KMK toplantısı yapıp YÖNETİM değişikliği yapıldı.Dava açtım.Adli yıl ve Hakim değişikliğinden durum uzadı.11.9.2013 Konu bilirkişiye gitti.İncelenecek evrak yok diye belge düzenlenmemiş.30.10.2013 tarihinde dava bitti derken,dava günü evrakları tamamladık, bilirkişi raporuz isteriz dediler.Hakim tekrar bilirkişiye gönderdi.27.11.2013 da duruşması var.Çıkan mahkeme kararıda TEMYİZ e gidecek.Tespit davsı açtım.Mahkeme yapılanları onadı.Tüm masraflarla birlikte 33.000 tl.çivarı giderim var.Evimi sattım.En geç NİSAN ayına tahliye edeceğim. SORUM.Alacaklarım için nasıl yol izlemeliyim.
sayın ceceli ;13.05.2012 tarihinde Yönetim görevim var.Mahkeme olayları devam etti.2013 yılında Normal Genel Kurul yapılmadı.Sulh Hukuk mahkemesi iptal kararını Yargıtay bozdu.Mahkeme uydu.YÖNETİCİ yetkim varmı?
Ağartmanlarda yöneticiler 1 yıllığına seçilir yönetim planında belirtilmişse belirtilen zamanalrda, belirtilmemiş ise ocak ayında, genel kurul yapıp yönetici seçilmesi gerekir. Yönetici seçilmemiş ise ve göreve devam ediyor ise yetkisiz vekil konumuna düşer.
Alacaklıların tamamına tek bir dava açılabilirmi?Örnen dilekçe nasıl olmalı?
03.02.2013 tarihinde yapılan Toplantının iptali için açmış olduğum davada,Hakimin değişmesi,Adli yılın girmesi ile son 13.12.2013 tarihine uzadı.İlk bilirkişi incelemesi,incelenecek evrak yok,luzümsuz evrakla,rapor istendi.Tamamıyle USULE aykırı rapor verildi.Tam karar çıkacak derken,raporu incelemek için süre istendi,hakim 13.12.2013 tarihine süre verdi.İptal karaına göre,işlemleri takip açısısndan YÖNETİM yetkisi istesem,veya KAYYUM talebinde bulunmam doğru olurmu ?
Syn.ceceli
13.05.2012 tarihli toplantı iptal davası yargıtay tarafından bozuldu.mahkeme karara uydu.03.02.2013 tarihinde yaptıkları toplantının iptali için açtığım dava 13.12.2013 tarihinde lehime sonuçlandı 02.01.2014 kesinleşti.05.01.2014 tarihinde olağan toplantı yapıp yeni yönetim oluşturmuşlar.Toplantı daveti yok,Toplantı taraf yerde yapılmış.Hiçbir usule uygun değil.Sorum Şu.Yönetici yetkisi olmayanlar OLAĞAN KMK toplantısı yapabilirmi?Bu toplantı için İptal davası mı açılmalı? teşkl.
Tahminen 3 yılı aşkın,Hukuk mücadelesi içinde oldum.Bu süre içersin çok bedel ödedim.Ön önemlisi,HUZURU mu kaybettim.Evimi kaybettim.Çok şükür sağlığımı yitirmeden oradan ayrıldım.Yöneticilik yapan kişilere tavsiyem,Bu işleri Hafife almasınlar.Hukuki yardım alsınlar.Mahkemeye gitmeden çözümü KMK da arasınlar.Toplu yaşam alanlarında söz sahibi Kat malikleridir.Yönetici vekil olduğuna göre,sorunları ilk önceden KMK kurulunda aranmasını tavsiye ederim.Olağanüstü kurul toplantısından kaçınılmasın.Kimin derdi varsa çözümünü burada halletsin.Mahalli mahkemeler yetersiz.Bilirkişiler Yetersiz.Eğer son , Hukuk yolu kalınırsa, bu işlerin UZMAN kişisini bulun.Mahkemeler,yazılı kurallar üzerine karar veriyor.Bu unutulmasın.Türkiyenin her yerinde YÖNETİM amatör şekilde yapılıyor.Bunun için duygusal değil mantıklı yasal kararlar almaya çalışın.Hepiniz hoşcakalın ÖZEL İNSANLAR