Cevap: Köpeğim havlıyor diye şikayet ediliyorum!
Maşallah üyemiz Sezener'i yavaşlatmışsınız. Ne güzel hiddetli hiddetli sloganlar atıyordu... İpucu: Tanımadığınız köpeğin yüzüne direkt bakmazsanız, elinizi birden bire uzatmazsanız ısırmaz.
Fakat sezener çok şey biliyor da insanların hayvanları neden sevdiğini bilmiyor. Tel cümle: Çünkü insanlar onlardan hiçbirşey beklemezler, karşılıksızdır...
Alıntı:
Sezener rumuzlu üyeden alıntı
Ben hayvanları savunmayı tercih ediyorum ve savunucam da! İnsanları tanıdıkça hayvanları daha da çok seviyorum çünkü!!
Hay Allah, bu konuyu nasıl olduysa kaçırmışım. Ama birkaç kelam etmeden duramam. Hem konu amacından çıkmış, sezener de zıvanadan... Biraz hareketlendirelim kendisini...
Bay/Bayan Sezener; Madem hayvanları insanlara tercih ediyorsunuz o zaman bundan sonra etinizi kediden, sütünüzü köpekten, ekmeğinizi kutupayısından, gazetenizi çakaldan, internetinizi bukelemundan, çayınızı keçiden, binanızın ısınma sistemini ayıdan, TV yayınlarını kargalardan ... alırsınız biz de insanları sevmeyenlerle muhatap olmazken siz de sevdiklerinizle muhatap olur, mutlu mesut yaşarsınız. Ama sakın bizimle irtibata geçmeyin onların dillerine uyalım derken garip sesler çıkarmaya niyetimiz olmadığı gibi insanların onlara hitab ettikleri kelimeler son derece kısıtlı olduğundan bizi aşar... Geh Kuçu kuçu, pisi pisi, deh, çüş, brrusshhh ... Düşünsenize yazıştıklarınız insan olmasaydı sadece böyle garip seslerle muhatap olacaktınız :)
Hem dana hayvan değil mi besleyeceğine niye yiyorsun onu, ha vejeteryan mısın o zaman içme sütünü yeme peynirini, yavrusu içecek... Aaa yumurta da mı yiyorsun sen? Vay cani... Ondan civciv çıkar tavuk olurdu. Besleyeceğine onu da mı yedin. Vay hayvan düşmanı seniiiiiiii.... :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
sayın Av.Engin Oğuz bey gaza gelme İBRAGAZA gel :)http://www.ipragaz.com.tr/images/tup...pgazimage1.jpg
Gaza gelmeyin!
http://www.aksam.com.tr/2010/10/11/y...glu/index.html
Komik mi bunlar? Çok ilginç bir espri anlayışı! Hayvan sevmek insanlığn gereğidir! Sözlerine bakılırsa örneğin; izmirdeki olayı izlerken zevk almış gibi duruyorsun! Herşeyimiz isteidğim yerden alırım sana soracak değilim! İstersem evimi sokak hayvanlarıyla doldurur onla yaşarım, en azından sevap olur! Hem o hayvanlar böyle aptal aptal espriler de yapmazlar kendi çaplarında eğlenmezler! Bu saçma cümlelere cevap dahi vermiyorum kaale almadğım için!
Bu kadar hayvan düşmanı yazılar yazacağınıza azcık düşünmeyi deneyin, siz sıcak evinizde oturup nette bunları ZIRVALARKEN onlar aç ve soğukta! Ama nerde o insanlık dimi! Hayvanları savunduk diye elinizden gelse asacaksınız! Bu zihniyet hakim olduğu sürece biz İNSAN OLAN İNSANLAR daha çok üzülürüz!
Seninle irtibata geçmeye de niyetim yok zaten! Hayvan sevmeyenlerle işim olmaz benim!
Her neyse böyle ucuz muhabbetlere girmeye niyetim yok! Üyeliğimi de sonlandırıyorum! Saçmalamaya devam edebilir arkadaş! Kaldığım sürece muhattap olcam ve seviyem düşecek çünkü!
Alıntı:
Sezener rumuzlu üyeden alıntı
Her neyse böyle ucuz muhabbetlere girmeye niyetim yok! Üyeliğimi de sonlandırıyorum! Saçmalamaya devam edebilir arkadaş! Kaldığım sürece muhattap olcam ve seviyem düşecek çünkü!
Sayın sezener ben sevmem ama sizin sevdiğinizede kimseyi karışmasını doğru bulmam.Sizin hayvanları ne derece sevmenize ne ben nede kimse karışamaz kardeşim.Ama siz konuyu uzattıkça yazılanları engelleyemezsiniz.Tavsiyem konuyu kapatın ve sevmeye devam edin.Saygılar sunarım.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sezener ben sevmem ama sizin sevdiğinizede kimseyi karışmasını doğru bulmam.Sizin hayvanları ne derece sevmenize ne ben nede kimse karışamaz kardeşim.Ama siz konuyu uzattıkça yazılanları engelleyemezsiniz.Tavsiyem konuyu kapatın ve sevmeye devam edin.Saygılar sunarım.
Tamam da üstüme geliyorlar görüyorsunuz. Cevapsız mı kalsın..
Meselelere ne kadar tek açıdan baktığınızı vurgulamak için o latifeleri yaptım. İtirazım hayvan sevmenize değil, hayvanları insanlara tercih etmenize idi. Yoksa hepimiz hayvanları ÇOK seviyoruz (en azından kendi adım ben çok seviyorum). Hatta sevmekle kalmıyor "hayvan haklarına" saygı gösterilmesi gerektiğine de inananlardanım. Bakın adı üzerinde HAK, yani sadece onları besleyerek lütufta bulunduğunu söyleyenlerin, onların da yasal hakları olduğunu bilmesi ve buna saygı da göstermesi gerektiğini bilmek lazım.
Ancak saptırılan konuya dönersek; KOMŞULUK HUKUKUNU tanımam, sadece HAYVAN HAKLARI hukukunu tanırım diyemezsiniz. Her iki hukuka da her iki hakka da saygı duymak zorundasınız. Beğendiğin kanunu benimse, beğenmediğini kabul etme. Öyle bir adalet ve hukuk anlayışı olamaz.