27/01/2021 İstanbuldan başvuru yaptım
03.10.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Hala bekliyorum
Printable View
27/01/2021 İstanbuldan başvuru yaptım
03.10.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Hala bekliyorum
Merhabalar arkadaşlar,
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum. Benimle aynı günlerde başvurup, benimle aynı durumda olanlar var mı?
01.12.2020 : Evrakları Valiliğe teslim ettim ve başvuru yaptım.
15.12.2020 : Polisler evime geldi, evde kimse olmadığı için apartman yöneticimize benimle ilgili bir kaç soru sormuşlar.
22.12.2020 : Polisler iş yerime geldiler. Patronuma, 3-4 mesai arkadaşıma benimle ilgili birkaç soru sordular.
28.12.2020 : Göçmen ve Kaçakçılık Bürosundan çağırdılar. Gittim birkaç soru sordular ve birkaç evrak imzalattılar.
28.12.2020 : İl Emniyet Müdürlüğünde parmak izi aldılar ve fotoğrafımı çektiler.
19.01.2021 : Komisyona girdim.
20.01.2021 : Evraklar Genel Müdürlüğe gönderilmiş.
03.02.2021 : Evraklar ulaştı ve ön inceleme başladı.
18.02.2021 : Evraklar incelenmektedir.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
07.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım, Çalışma İznimin süresi 23 Kasım 2021'de biteceği için Çalışma İznimin uzatmam gerektiğini ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara getirmemi istediler).
14.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
15.09.2021 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
29.11.2021 : Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne, 23 Kasım 2021'de süresi dolan Çalışma İznimin süresini 1 yıl uzattım ve yeni Çalışma İznimin fotokopisini yaptırıp onlara teslim ettim. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edebilmesi için 14.09.2021 tarihinde başvuru makamından (Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir." yazısı sistemde 12.01.2022 tarihine kadar gösteriyordu.
12.01.2022 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
16.08.2022 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
19.08.2022 : Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Ve hala bekliyorum. İnşallah en yakın bir zamanda Vatandaşlığım onaylanır.
Benim gibi Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvuran ve aynı şekilde vatandaşlığa geçen arkadaşlar, sizin süreç nasıl geçti ya da geçiyor? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Benim durum; Genel Başvuru, Başvuru ili istanbul.
15.06.2020 dosya gönderim
16.02.2021 komisyon
29 mart2021 :
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
28.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
30.09.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
11.10.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
13.10.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin işlemlere devam edilebilmesi için 29.09.2021 tarihinde başvuru makamından (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) talep edilen eksik evrak/bilginin Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
Not: iş izni süresi bitmişti onu istediler. birde sağlık raporununda tekrardan yenilenmesini istediler. Yaptım teslim ettim.
31.12.2021:
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
07.01.2022
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Bekliyorum.
Varsa başka aynı durumda olanlar bizi de bilgilendirirlerse iyi olur.
Bende de 10.06.2022'den beri arşiv araştırmasında. Bakalım yeni adıma ne zaman ulaşacaktır
- - - Güncellendi - - -
Merhaba, iki hafta sürdü. 10.06.2022den beri arşiv araştırmasındadır.
- - - Güncellendi - - -
Listeye eklenmiştir dediyse, 20-40 gün içerisinde vatandaşlık hakkında tebliğ çıkmalı diye biliyorum. Hayırlı olsun
Merhaba arkadaşlar..
"Sistemde teknik bir hata oluştu. Lütfen sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
Sizde de vatandaşlık sorgulama sisteminde aynı hata görünüyor mu? sebebi nedir, bilir misiniz?
Merhaba,,
Genel olarak Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum.
08.06.2021 evrakları teslim
10.07.2021 iş yerine polis kontrol etme amacıyla geldi ve sorular sordular
14.07.2021 eminiyet genel müdürlüğü parmak izi
25.08.2021 nüfus müdürlüğünde mülakata (komisyona) girdim
26.11.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
03.12.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup belgeleriniz incelenmektedir
04.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye eklenecektir.
08.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edildi.
13.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lara) gönderilmiştir.
28.03.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
22.08.2022 hala aynı yazı var (araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir).
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. İyi günler
- - - Güncellendi - - -
arşiv araştırma ve değerlendirme süresi minimum 3 ay ve max 3 yıl oluyor. Ama burada gözettiğime göre ortalama 1 yıl sürüyor.
- - - Güncellendi - - -
Arşiv araştıması ile herhangi bir yetkili kiş ile görüşmemi mümkün mü? Yoksa sesslikte bekliyor muyuz?
Arkadaşlar merhaba..2 gün önce gelen mesaj ile birlikte “Karar makamına gönderildi” aşamasındayız ancak tam bu aşamadayken ikamet izni doldu ve uzatma başvurusu yapıldı.İkamet kartının gelmesi bekliyoruz. Arşiv araştırması sırasındayken ikamet uzatmayı bildirmek gerekiyor biliyorum ama sizce bu aşamadayken de bildirmeye artık gerek var mı? Göç idaresindekiler sistemden görüyorlar bir sıkıntı olmaz dediler ama merak ediyorum.