-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Ahmetunal,
1- Azami süre dolduğunda tecil bitiyor.
2- Forumda okuduklarımda(ki bir kaç mesaj üstte dahi görürsünüz) okulunuzu bitirip gitmenizin daha mantıklı olduğu yönünde mesajlar var. Para cezası alma riskiniz sizi sıkıntıya sokmuyorsa sizin aranmaya başlayacağınız(ki o bile kesin değil, üstte yazılanları okuyun) süre gelene kadar siz sınavlarınızı bitirmiş olursunuz. Okulunuzu da bitirdikten sonra ayrıca iki yıl daha tecil hakkınız olacak. Neredeydin sen deyip zorlukta çıkarmazlar gelecek yıl size.
-
Bondx ustad:
1983 doğumluyum aöf 2 sınıfta 2 defa kaldım en son tecil hakkım 2012 ekime kadar ama 2 yıl üst üste kaldığım için aöf tecilimi yapmayacak.. bende bu sene güz döneminde a6111 sayılı afla örgün öğretimdeki 4 senelik okuluma geri döndüm yeniden öğrencisi oldum 2 sınıftan bu sayede aöf tarafından yapılmayacak olan tecilim örgün öğretim tarafından yapılırmı 2012 ekim ayına kdar tecilli olabilirmiyim cevabınız için teşekkür ederim yoksa aöften kayıt sildirmelimiyim sildirmeyi düşünmüyorum sizce sıkıntı olurmu saygılarımla yardımcı olursanız sevinirim
-
Para cezası umrumda bile değil temmuza kadar yakalamasınlar sorun yok
tşk ederim ilgin için
-
Merhaba dostlar..
4 yıllık AÖF İşletme bölümü okumakta olan bir öğrenciyim.
1. sınıfta 2 sene üst üste kaldım..
Yoklama kaçağı olduğuma dair şube yazı göndermişti.. Hiçbir aranma durumu olmadığından ben bu şekilde okuluma devam ederek 2 yıllık ön lisans mezunu olmaya çalıştım ve bütünleme sınavlarının açıklanmasıyla 1. ve 2. sınıftan hiç ders bırakmadım..
Ön lisans diploması almaya hak kazandım..
1. Sorum şudur ki; Aöf kaydımı sildirmek şartıyla ön lisans diploması alarak şubeme götürürsem yoklama kaçağı pozisyonum silinip yeniden tecil hakkımı kazanırmıyım..?
2. Sorum ise; Tecil hakkımı aldığımı varsayarak yeniden sınavsız olarak 3. sınıftan aöf işletme bölümünden devam edebilirmiyim..?
Yardımcı olursanız çok sevinirim..
-
sorun olmaz tecil olur üstüne 3. sınıftan intibak yapar kısa dönem hakkı elde edersin
bu arada sana yazı kaçak durumuna düştükten ne kadar süre soınra geldi
-
Merhaba,
oncelikle cevaplariniz icin tesekkurler. Ben 1988 dogumluyum ve balikesir universitesine 2006 yilinda kayit oldum. ikinci sene de kaydimi yaptirdiktan sonra yurtdisina tasindim, okulumu aradigimda hala ogrenci olarak gorundugumu ama harclarimi odemem gerektigini soylediler, askerlik subesi ise ilk once ekim 2013 sonra 31 ekim 2011 daha sonra tekrar ekim 2013 e kadar askerliginiz ertelenmis durumda ded. En sonunda ogrenci belgemin 2007 de geldigini ve bunun anlaminin 2013 e kadar sikinti olmayacagini soylediler. Bu ay icinde Turkiye`ye gelirsem 31 ekim`den ocne tekrar cikis yapabilir miyim yoksa sikinti yasar miyim?
-
Sayın ahmetunal 31 Ekim 2008 tarihinde yoklama kaçağı olduğuma dair yazı gelmişti.. 2009 yılında yine 1. sınıfta okudum geçtim.. 2. sınıfta yani 2010 yılında tekrar sınıf tekrarı yaptım 2011 de bütünlemelerin açıklanmasıyla 1. ve 2. sınıftan hiç dersim kalmadı...
-
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen...
-
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...2006 eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen...
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
dostum esprit...senin bu durumuda hakkaten bi sende duyuyorum...dolayısıyla durumun hakkındaki yaptığın beyin fırtınalarını haklı ve doğru buluyorum...son kanundan önce hakkında aranması olan kişiler için kanunda kişinin üzerindeki yakalama /aranma kararı üzerinden düşer falan hiç okumadım...yani kanundan önce yakalamalar varsa bu hali hazırda duruyor kişi üzerinde ama senin üzerinde mahkeme kararın da yokmuş...dedim ya yaptığın beyin fırtınalarında haklı olabilirsin...ama düz mantıkla düşün...karakola polisin eline bi zaman evrak gelmiş , allah bilir pek bi değeri de yokmuştur ,fi tarihinde gelmiş...adam bu evraka kala kalmış...mademki aranıyosun,neden diğer polisler tarafından da aranmıyosun?aranman bi o polise mi mahsus? taksimde iki de bir taramaya girdiğinde sorun olmuyoda senin ordaki polise neden sorun oluyor? arkadaşlar yargının hızlandırılması kanunundan önce 2007 senelerinden beri uygulanan bi kanun daha var...o kanun bu forumda belki en hit alan konusu ve şuan yazdığımız forumun başlığını oluşturuyor : "Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)!!!" farkındaysan dostum esprit ,seni de başına musallat olan bikaç çıkıntı/tırsmış polisten başka bi allahın jandarması ve diğer polisler araramamakta...80-90 lı yıllarda ki gibi kimsenin araçlara yaka paça konup ,üstüne dayak atılıp askere alındığını görmüyorum...
sonuç itibariyle bu sene kanundan önce hakkında araması olan kişiler için bişey diyemem....gbtlere düşecekler...ama onlar dahi şubeye götürüldüklerinde mahkemeye çıkarılmayacaklar,idari para cezası verilecek...öyle askere alınacaklar...ama kanundan önce hakkında araması olmayan kişiler ise kendilerine idari para cezası verildiği kesinleşmedikçe gbtlere düşmeyeceği kesinleşmiş oldu son kanuna göre...herkese iyi haftalar....
dostum izc, ve çok saygıdeğer arkadaşlarım,
benim bu başımın tatlı belası (şimdilik) polis amca, kendisine askerlik şubesinden gelen; beni bulmaları ve askerlik şubesine teslim etmeleri ile ilgili belgeyi telefonda bana okudu... ben de bir iki hafta önce avukatıma danışmıştım bu mevzuyu. kendisi bana izc kardeşin üstüne basa basa belirttiği ve forumda bu konuda bir fikir birliği olduğunu gördüğüm şekliyle, aynen, askerlik şubesinin böyle bir yetkisi olmadığını, idari para cezası ile ilgili bir yazı bile gelmediği ve savcılıktan hakkımda arama kararı çıkmadığı halde polisin böyle bir yakalama götürme yetkisi olmadığını söylemişti. seni bir daha ararsa "tamam hallettim ben o meseleyi, de çık kenara bir şey yapamaz" demişti... bu polis amca bugün aradı ve ısrarla elinde kendisine askerlik şubesinden gelen böyle bir evrak olduğunu, gereğini yapmak zorunda olduğunu, aksi takdirde soruşturma tehlikesi yaşadığını, hatırlattı... hatta en sonunda sen yarın gel, bu belgeyi sana da göstereyim, fotokopisini de vereyim, o seni yanlış yönlendiren avukatınla da bir de ben konuşayım diye rahatça bir tavır sergiledi... o belgeyi alıp yarın burada yayınlayacağım... sizlerle de paylaşacağım... var mı bir önerisi, tavsiyesi olan?.. sevgiyle kalın...
-
yarın gidip sonra size gelişmeleri anlatıcam dedi, ondan sonra ses seda yok. noldu ki acaba.
-
selam arkadaşlar,son 10-15 sayfayı okudum .
Durumumu kısaca açıklayayım:
84 doğumluyum.İki yillik meslek yüksek okulu bilg. prog. mezunuyum(önlisans).Şu an yurtdışı üniversitede bilg müh son sınıf öğrencisiyim.Okulum bu sene bitecek yalnız denklik alabilmem için yök ün denklik sınavına girmem gerekecek.Eğer kazanamassam tecil hakkım olmayacak ve uzun dönem askerlik yapmam gerekecek.Bu nedenle 1 hafta sonra başlayacak olan açıköğretim 4 yıllık lisans bölümüne kayıt yaptırcağım.2 yıllık önlisans bitirdiğim için,açıköğretim 3. sınıfdan başlama hakkım vardı(1 sene hazırlıktan sonra).Yalnız açıköğretim mevzuatındada bazı değişiklikler olmuş ve 1. sınıfdan başlama durumum olabilir açıköğretime.
29 yaşını bitirdiğimde hala açıköğretimde olursam,kaydım silinip askere alınma durumum var mı? Eğer kaydım silinmez ise yoklama kaçağı olarak ne kadar süre idare edebilirim Ankarada ikamet eden biri olarak?Askerlik şubem de Ankarada.Bu arada 2 yıllık önlisanlı bitirdiğimde tecil hakkımı kullanıp muayneye girmiştim.
-
Parahol nickli arkadaş yaşadıklarını imkanı varsa bize anlatırsa sevinirim..Çünkü benimde eşdeğere yakın bir sorunum var kendi yaşadıklarıyla ilintili..
Öncelikle sorunuma geçmeden önce sorunuma giden yolda kısaca özgeçmişimi aktarmak isterim..
1982 doğumluyum 2000 yılında bir üniversitenin iktisat bölümüne kayıt oldum..Maddi sıkıntılarımla başa çıkmak için çalışma hayatına girdim ve bu arada da okul ve iş yaşantısını sürdürememekle birlikte 2007 yılının bahar döneminde 5 dersten fazla dersim kaldığı için okuldan atıldım..2008 yılında af ile aynı üniversiteye intibakım yapıldı..Bu intibak beni okula 4. sınıf öğrencisi gibi kayıt olmamı sağladı.Bu arada okul kayıt icin askerlik durum belgesi istedi bende askerliğim için durum belgesi almak üzere şubeye başvurduğumda yoklama kacağı olduğumu ögrendim..Yani okulumun kaydımı sildiği süre ile af ile dönüş sürem arasında askerlik ile ilgili bir işlem yaptırmadıgımdan dolayı ve ögrencilik vasfımı kaybettigimden dolayı bu duruma düşmüştüm.Neyse bazı işlemler yaptırdıktan sonra kaydımı tamamlamak üzere durum belgesini aldım
bu durum belgesinde yazanları aşagıda yazacağım
Askerlik karar maddesi:86. madde A grubu arızalı(tebligatsız)
Mezun olduğu okul :... fakültesi iktisat/terk
Mezuniyet tarihi:31/10/2008
Sevk edileceği tarih:02/01/2011
Erteleme bitim tarihi31/12/2010
En son ert. sebebi:36. mad. sınıf tertibatlı
Şimdi yukarıdaki tarihlerle ilgili sorum mezuniyet tarihi ile erteleme bitim tarihi arasındaki fark 2 yıllık sevk tehir hakkından mı geliyor..
Ben 2008 de mezun olmadığıma göre bu hakkım devam ediyor mu?Bir başka deyişle yukarıdaki tarihler ihtimal üzerine yazılmış tarihler midir?
Geçen yılın Aralık ayında askerlik şubemi telefonla aradığımda yukarıdaki sevk tarihi ile ilgili bu tarihte okulumu bitiremediğimi 02/01/2011 tarihinde gelmem mi gerektiğini sorduğumda telefondaki yetkili "okulunu bitir öyle gel kardeşim" dedi..Yani kaçak durumuna düşmeyecek miyim o tarihte diye ısrarla teyit almaya çalıştığımda 31 ekime kadar bitirmeye çalış dedi..
Birkaç gün sonra 31 ekim tarihi gelecek ve benim ilk dönemden yani güz döneminden 2 dersim var ayrıca ikinci dönemden 1 dersim var..Ben güz dönemi derslerine sıkı hazırlandım amacım bu dersleri verip Ocak ayı sonu gibi tek ders sınavıyla birlikte mezun olabilmek..Ana sorunum ben şimdi yoklamamı yaptırmaz isem bu 3 aylık süreç içerisinde maddi para cezası dışında daha ciddi bir sorun yaşarmıyım?İkinci sorum mezun olduktan mezun olanlara tanınan 2 yıl sevk tehir hakkım kaybolur mu?
İzc nickli arkadaş anladığım kadarıyla bu hakkını yoklama kaçağı olmasına rağmen elde etti..Aktardıklarına göre kendiside 30 yaşından yüksek bir yaşta mezun oldu.O arkadaşın bunu elde etmesi her mezunun yoklama kaçağı olsa dahi bu hakkı elde edeceğini gösterir mi?Şubeler bu gibi net durumlarda farklı uygulamalar yapabilir mi?
Ayrıca yazıma başlarken belirttiğim üzere Parahol nickli arkadaştan ise mümkünse ricam yaşayacağını bildirdiği benim sorunuma denk deneyimini mümkünse paylaşmasıdır..Zira bende kısmetse kendisi gibi 30 yaşında mezun olabileceğim..
Şimdiden teşekkürler
-
Arkadaşlar selamlar, saygılar.
Askerliğini asteğmen savcı olarak yapmış bir arkadaşım ve bağlı olduğum askerlik şubesinde memur olan diğer arkadaşımdan aldığım bilgiler bu sitede yazan bazı bilgilerle örtüşmemekte. Bu sebepten dolayi ben de bu konuya dahil olmak istedim. (Belki de benim arkadaşlarımın tam olarak hakim olmadığı bazı konuları buradaki daha deneyimli arkadaşlar daha iyi biliyorlardır umuduyla).
"Bakaya ve yoklama kaçaklarını artık askerlik şubeleri aramayacak (mış)" ismi altında açılmış olan bu konu beni de yakından ilgilendirdiği için bazı yazıları atlayarak benimle ilgili kısımların neredeyse hepsini okudum. Öncelikle içinde bulunduğum durumu kısaca anlatmak isterim:
Bu ay Avustralya' dan vizemi aldım ama Mayıs ayında gidebiliyorum. Gidebildiğim taktirde orada sınırsız çalışma iznim var. Dolayısıyla dövizli askerlik şansım da var. Fakat Ekim ayının 31 inden itibaren tecilim bitiyor ve 29 yaş sınırını doldurduğum için artık tecil hakkım yok maalesef.
Benim sorularım ve edindiğim bilgiler sırasıyla şunlar: Yurt dışına çıkış sırasında sınır kapısında askerlik sebebi ile bir sorun yaşarmıyım? Mayıs ayına yani gideceğim zamana kadar herhangi bir jandarma veya polis çevirmesinde gbt de çıkarmıyim? Şu anda jandarma bölgesinde oturuyorum. Evime gelip "haydi askere" derler mi? Ve 2 senedir uğraştığım maceram askerlik sorunum yüzünden son bulur mu.
Arkadaşlarımdan aldığım ve sitede yazan yanıtlar sırasıyla şunlar;
- Sınır kapısında herhangi bir suçtan dolayı yakalama emri çıkmadığı sürece sorun yaşamayacağım.
- Gbt konusundaki aldığım yanıtlar, sitede yazan bazı yazılarla çakışmakta. Sitede edindiğim bilgi, artık jandarma ve polis kontrollerinde gbt de çıkmak için savcılığın hakkımda arama başlatması yönünde. Fakat askerlik şubesinde çalışan memur arkadaşımın verdiği bilgi de şu: "yoklama kaçakları ve bakaya durumunda olan vatandaşların dosyalarını 21 şubat tarihinde asala gönderiyoruz. O zamana kadar bir sıkıntı yaşamazsın." Ama daha sonrasında problem yaşayabileceğimi ve hatta bazen askerlik şubesinden belge gelmesini beklemeden asalın kendi başına hareket edip arama başlatabilecegini ekledi. Bu şekilde şubeye hala bazı vatandaşlar getiriliyormus.
- Evime gelip evden alma konusunda da böyle bir uygulamanın artık olmadığını ancak ihbar olması durumunda evden aldıklarını söyledi. ( Şehirlerde yani polis bölgelerinde böyle oluyordur belki ama acaba jandarma bölgelerinde de durum bu yönde midir .)
Arkadaşlar sorularımın cevaplarını kısmen almış durumdayım. Fakat ne askeri görevini savcı olarak yapmış arkadaşım ne de şubede çalışan arkadaşım tam olarak emin olamıyorlar cevaplardan. Nasıl bir durum bu analayamadım. Aslında bazı yönlerini azda olsa anlıyabiliyorum çünkü hali hazırda çıkmış olan bazı yasalar uygulanamıyor ülkemizde.
Bu konularla ilgili daha bilgili olan arkadaşlar içinde olduğum durum ile ilgili aydınlatıcı bilgiler sunabilirlerse çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim.
Umarım vatani görev olarak karşımıza çıkan ve bazılarımızın karakterine uygun olmayan silahlı askerlik, zorunlu halden çıkar ve kamu görevi gibi askerlik şekilleri de gelecekte ülkemizde uygulanmaya başlanır .
-
Merhaba dostlar..
4 yıllık aöf işletmesi fakültesi okurken 2. sınıftan kaydımı sildirdim..
Yoklama kabahati pozisyonundayken
Ön lisans diploması aldım ve şubeye gittim diplomamın 3 adet fotokopisini getirmemi söylediler..
Şube tarafından 01.01.2014 yılına kadar tecil verildi.
Şubede yaptıklarım ise; İfademi almaları ve bi kaç evrağa imza atmam oldu.. Bayağı bi rahatladım ama idari para cezası keseceklermiş onun içinde mahkemeye çıkacakmışım..
GBT durumum ise; gbt de mahkeme kararı olmadıkça çıkmıyor..
Birde son olarak yazdığım ifade şöyleydi; "Aöf işletme fakültesi okurken 2 yıl üst üste kaldım. Fakat askerlik kanununu bilmediğim için yoklamamı yaptırmadım.. İleriki hayatımda, asgari yaşam standartlarında bir yaşam sürebilmem için, bugün sahip olduğum diplomam ve iş deneyimim yeterli gelmemektedir. Askerlik sonrası hayatımda, en azından bir asgari ücret veya biraz üzerinde gelir elde edebilmek için eğitim düzeyimi lisans seviyesine çıkartmak ve iş deneyimimi artırmak istiyorum. Askerlik vazifemi bu süreci tamamladıktan sonra yapmak istedim.." şeklinde ifademi yazdım verdim.. Tamam dediler ve bana tecil belgemi verip gönderdiler lisans tamamlaması yaptığındada öğrenci durum belgeni bize ulaştır dediler.. Bugün yaşadıklarım bu kadar dostlar..=)
-
Ben ogrenci iken bakaya kaldim ve yurtdisindaki konsolosluktan ogrenci belgemi ve ifademi gonderttim. Gelen karara gore 250 TL. ceza aldim. Fakat benim merak ettigim mazeretim olmasina ragmen mahkeme nasil ceza verebiliyor. 15 gun icinde itiraz etme hakkina sahibim fakat yurtdisinda okuyorum. Ilgili yasada okudugum kadariyla soyle yaziyor:
"Barısta, kabul edilebilir bir özrü olmaksızın dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler besyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır."
Askerlik subesiyle, milli savunma bakanligiyla ve ilce idari kuruluyla yaptigim onlarca gorusmede herkes birbirini sucladi. Askerlik subesi ve milli savunma bakanligi son karari ilce idare kurulu belgeleri inceleyerek vermesi gerek derken, ilce idari kurumu ise askerlik subesinden gelen kagidi biz direk onaylariz diyor.
Tabi askerlik subesine ben yasalari e-mail olarak attigim icin ve tek tek anlattigim icin kafalarina gore ceza yazmalarina sasirmadim. Karar ciktigi icin buna itiraz etmek ise bu islemlerden daha dertli. Sulh ceza mahkemesine gidip ugrasmak gerekliymis. Sonuc, tam bir Turkiye klasigi cunku yasalari herkes kafalarina gore uyguluyor.
-
Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
meraba. ben önlisans, haziran 2011 mezunuyum. diploma ve çıkış belgesi sorunu nedeniyle askerliğimi tecil ettiremedim. şimdi yoklama kaçağıyım. Acaba diplomamı aldıktan sonra tecil ettirme şansım var mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
-
Sayın vip57 bende aynı şekilde yoklama kaçağı pozisyonundayken, bütünleme 2 adet dersim vardı 2 sinide güzel bi ortalamayla verdim sonra ön lisans diploma almaya başvuru yaptım.. 15 gün sonrada diplomam geldi.. Şubeye gittim götürdüm tecilimi yaptılar.. İfademi verdim hepsi bukadar.. Fakat söylediğin "diploma ve çıkış belgesi sorunu" dediğin şeyi anlayamadım sen diplomanı aldınmı? Yoksa daha alamadınmı?
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
ama askerlik şuben titiz çalışıyorsa yada kanunu sıkı sıkıya uygulama ile ilgili kurum içi mevzuatlar çıkarsa mademki sen gitmiyorsun biz sana cezanı postalarız mantığıyla adresine idari para cezası gönderilebilir ve sana şubene gitme çağrısı yapılabilir...
Kanunda kendiliğinden gelme veya yakalanma ibaresi yer almasına rağmen böyle bir uygulama yapılabilir mi ? Diğer bazı konularda gördüğüm "adresime para cezası geldi veya polis para cezası tebligatı getirip imzalattı" şeklindeki yazıların gerçeklik payı var mı merak ediyorum. Diyelim ki, kendiliğinden gelme veya yakalanma şartları sağlanmadan şubenin ceza kesmesi mümkün değil ama kesildi, peki bu cezaya itiraz mümkün müdür?
Şu konu hakkında kullanıcılar olarak aylardır yazıp kendi kendimize kuruyoruz ama henüz hukukçulardan bu kanunla ilgili bir yorum gelmedi. Sanırım konuyu, uzunluğu ve gereksiz birçok soru (29 yaş altı olanlar hiç kusura bakmasın) nedeniyle göz ardı ediyorlar veya yorum yapmak istemiyorlar.
-
2011 kasım ayı itibariyle bakaya kaldım.Ehliyet almam konusunda bi sıkıntı yaşar mıyım? Gbt sorgulamarında çıkarmıyım ?şimdiden çok teşekkür ederim.
-
2011 kasım ayında bakaya kaldım ehliyet başvurusu yapıp alabilirmiyim.lütfen aydınlatın beni
-
Eğer bağlı olduğun şuben ilçe emniyet müdürlüğüne bir ihbarda bulunmadıysa hiçbir sorun çıkmaz... Fakat bunu nasıl öğreneceksin. Söyleyim; Yakın arkadaşlarından birini abin, dayın, kardeşin, baban olabilir.. Emniyet müdürlüğüne gidip senin tc kimlik numaranı vererekten askerlikle ilgili bir sıkıntısı varmı? şeklinde soruyu sorması daha iyi olur..
-
Alıntı:
diogenes57 rumuzlu üyeden alıntı
2011 kasım ayında bakaya kaldım ehliyet başvurusu yapıp alabilirmiyim.lütfen aydınlatın beni
Gidip ehliyetini alabilirsin, hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Kimliğini de değiştirebilirsin, adli sicil kaydı da alabilirsin, pasaport da alabilirsin. Yurtdışına da çıkıp dönebilirsin.
GBT ile aranman için hakkında mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarılması gerekli. Mahkemenin hakkında yakalama kararı çıkarması için ise hakkında dava açılmış olmalı ,mahkemeye çağrılmış olman ve gitmemiş olman gerekiyor. Daha da önemlisi seçimlerden önce yapılan kanun değişikliği ile ilk defa bakaya kalmanın cezası artık hapis değil para cezası. Hakkında dava açılabilmesi için öncelikle şubenin para cezasını sana tebliğ etmesi ve senin bu parayı ödememiş olman gerekiyor.
Sözün kısası 4-5 yıldır bakaya olanlar dahi gbt ile aranmıyorken senin aranıyor olman imkansız. İçim rahat olsun istiyorsan PTTden alacağın e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresinden hakkında açılmış olan bir dava olup olmadığını kontrol edebilirsin..
Not : Polis gbt kaydına baktığında hakkında yakalama kararı varsa o şahıs hakkında işlem yapmak zorunda , yoksa polis hakkında tahkikat açılmakta, o yüzden kafana göre gbt sorgusu yaptıramazsın. Hele ki başkası aracılığı ile bunu kontrol ettirmen imkansız. Hiç bir polis kendisini riske atıp arkadaşın söylediği şekilde gbt kaydına bakmaz.
-
Şahet durum anlattığınız gibiyse bu benim için şahane bi haber.İlk işim pttden şifre almak olacak.
Şöle bi durumdan bahsediyorlar ''askerlik şubeniz titiz çalışıyorsaymış,bakaya kaldığınızı belirten yazı gelirgelmez gbtye düşmüşsünüz demektir''şeklinde bilgiler var.Bunun hakkında bir fikriniz varmı?Bu bakaya kaldığımızı belirten bildiri elimize ulaştığında bole bir durum söz konusunu mu?
Bu Arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
-
Herkeze Merhaba ben 2009 2010 senelerinde ust uste 2. sınıfta kaldım 2011 senesınde 3. sınıfa gectim karakola bakaya dustugume daır yazı gelmıs babam subeye gitti eğer 2011in basında yanı 2. sınıfta 2.kez kaldım sene gelıp muayne olsaydı ve 2011 de 3. sınıfa gecseydı tecıl oluyordu demısler benım burdakı tek kabağatim askere gıdıp muayne olmamam oysa bende 3. sınıfa gectim ayrıca bana bir kağıtta gelmedi gel muayne olcan die şimdi benim sorunum şu tamam burda yazıo askerıye dava acıo savcılık arıo ws buraya kadar hersey tamamda
1 askeriye savcılığa ne zaman dava açıyor
2 Savcılık dava acılmasından ne kadar sonra seni cagırıyor.
3 savcılık cagırdıgında ifade vermeye gittiğimizde alı koyma gozaltına alma şubeye gonderme durumu varmı
4 savcılık cagırdıgında gıtmezsek ne olur gidersek faydası ne olur
5 savcılıkta ifade verdıkten ne kadar sonra mahkemeye dava acılıyor ve ne kadarda sonuçlanıyor
6 Mahkeme açılır açılmaz GBt de çıkıormuyuz yoksa sonuçlanıncamı
bence bunlar gozden kacan konular çunku 3.sınıfı gecıp yanı mayıs ayına kadr kacak durup 4.sınıfa gecen birisi fınallerden sonra yakalansa bıle 13 ay askerlık yapıor kasıma kadar kaça bilen 6 ay yapar nasılmı askeriyede okuma ve sınavlara gırme hakkı var 4.sınıfı askerıyede okumaya karr veren bırısı bütlere kalmadan askeriyede 4.sınıfı bitrrse dıplomayı teslım ettı an tezkere alıor 20 gunde izninizin oldunu dusunurseniz sınavlardan sonra diploma islemlerınızı halledebılcenz zamanda var ve dondunuzde uni bitirmis askerlik sorunu ortadan kalkmıs bir birey oluyorsunuz ben durumumdn dolaı cok uzgunum kanunları bılmek benım yasal zorunlulugum olabılır ama genede askeriye bana bir kagıt gonderseydı ben muaynemı olur tecilimi yaptırr suan bu sıkıntıları cekmezdım direk bakaya kağıdı gelıor ve telafısıde yok bu konularda bılgısı olan varsa yardımcı olabılırmı bu kadar uzun yazıyı okumaya zahmet eden herkeze tesekkur ederim
-
Değerli arkadaşlar kısaca durumumu arzedip,fikrinizi almak istiyorum. 1983 doğumluyum,evliyim ikizler olmak üzere 3 çocuğum var.ikiz çocuklarımdan birtanesi KOAH ve ayrıca anne karnında diğer ikizine göre kalbi yeterince gelişemediği için 2 kere ameliyat oldu,eğer yaşarsa 15-21 yaş arası tekrar ameliyat olması gerekecek. 13,09,2001 üniversite kayıt tarihim 3 sene devam ettim,ailevi sebeplerden bıraktım,2008 öğrenci affından okulun geçmiş dönemlere ait harç parası v.s sebepleri ile faydalanamdım,bu sene çıkan afta ise işimin yoğunluğu nedeniyle başvuruda bulunamadım.2007 yılında üniversiteden atılıdğıma dair kağıt gelmişti,aynı yılın kasım ayında tecilim sona erdi,geçen süre içinde askerlik şubesiyle yaptığım iletişimlerde yoklama kaçağı olarak arandığım söylenerek sürekli aynı muhabbetle muhatap oldum.2 sene önce malatyada jandarma tarafından,9 ay önçe aşkalade jandarma tarfından kimlik kontrolünden geçtim herhangi birşey çıkmadı.e-devlet üzerinde hakkımda açılan bir dava gözükmüyor,askerlik şubesiyle sadece tlf iletişimi olduğu için ketum davranıyorlar.şu anda acaba gbt kaydım varmıdır,forumun aşağı yukarı 50-60 sayfasını okudum çıkan genelgeler,değişen genelgeler,kafam çok krışıt birde şu videou izledim. http://www.uzmantv.com/askerlik-yapm...alabilir-miyim, 14 yaşımda ailem dağıldı ,annem ve kardeşlerimle zor günler geçirdim,22 yaşında sevdiğim insanla evlendim,vaktinde hiçbirşeyi yapamadım,geçmişe dönük pişmanlıklarım olsada evli olmasam askere giderim seve seve,en son umudum bedelli idi,ama onda da 1 yaş ile kaybediyorum.Avustralyada yaşayan variyetli bir arkadaşım var,kendi şirketinde çalışmamı istiyor, benim pasaport alıp önce tek daha sonra ailemle gitmek istiyorum,orada da 3 yılımı tamamlayıp,bedelli olarak yapmayı düşünüyorum.Pasaport alabilirmiyim,acaba gbt var mıdır.hakkımda dava olmadığına göre sorun olur mu,kafam çok karışık,geçen ay randevu aldım,çekindiğim için gidemedim,emin bir bilgiye sahip olsam yarın gideceğim hemen,ama askere alınırsam,eşim ve çocuklarımın durumu nasıl olur onu bilemiyorum. teşekkürler.
-
jandarma kontrolünde çıkmadı ise gbt ne işlenmemiş demektir..ama bu işlenmeyeceği anlamına gelmez..bir an önce pasaportunu çıkartman senin için iyi olacaktır...
-
[QUOTE=SHEWA;428371]Parahol nickli arkadaş yaşadıklarını imkanı varsa bize anlatırsa sevinirim..Çünkü benimde eşdeğere yakın bir sorunum var kendi yaşadıklarıyla ilintili..
Öncelikle sorunuma geçmeden önce sorunuma giden yolda kısaca özgeçmişimi aktarmak isterim..
hakkını kaybetmesin...ciddi bir şey olmaz...
-
Alıntı:
ozgen123 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar selamlar, saygılar.
Askerliğini asteğmen savcı olarak yapmış bir arkadaşım ve bağlı olduğum askerlik şubesinde memur olan diğer arkadaşımdan aldığım bilgiler bu sitede yazan bazı bilgilerle örtüşmemekte. Bu sebepten dolayi ben de bu konuya dahil olmak istedim. (Belki de benim arkadaşlarımın tam olarak hakim olmadığı bazı konuları buradaki daha deneyimli arkadaşlar daha iyi biliyorlardır umuduyla).
gbt için hakkında dava açılmış olması şartı yok..o çok kısa bir dönem yüyürlükte kalan bir genelgeye dayanıyordu..kısa süre sonra gerekli değişiklikler yapıldı ve 2010 yılından itibaren tekrar girişler başladı gbt ye..evinden alma kolay kolay olmaz...havaallanı konusu gbt hakkındaki ile aynı..
-
Alıntı:
esprit rumuzlu üyeden alıntı
dostum izc, ve çok saygıdeğer arkadaşlarım,
benim bu başımın tatlı belası (şimdilik) polis amca, kendisine askerlik şubesinden gelen; beni bulmaları ve askerlik şubesine teslim etmeleri ile ilgili belgeyi telefonda bana okudu... ben de bir iki hafta önce avukatıma danışmıştım bu mevzuyu. kendisi bana izc kardeşin üstüne basa basa belirttiği ve forumda bu konuda bir fikir birliği olduğunu gördüğüm şekliyle, aynen, askerlik şubesinin böyle bir yetkisi olmadığını, idari para cezası ile ilgili bir yazı bile gelmediği ve savcılıktan hakkımda arama kararı çıkmadığı halde polisin böyle bir yakalama götürme yetkisi olmadığını söylemişti. seni bir daha ararsa "tamam hallettim ben o meseleyi, de çık kenara bir şey yapamaz" demişti... bu polis amca bugün aradı ve ısrarla elinde kendisine askerlik şubesinden gelen böyle bir evrak olduğunu, gereğini yapmak zorunda olduğunu, aksi takdirde soruşturma tehlikesi yaşadığını, hatırlattı... hatta en sonunda sen yarın gel, bu belgeyi sana da göstereyim, fotokopisini de vereyim, o seni yanlış yönlendiren avukatınla da bir de ben konuşayım diye rahatça bir tavır sergiledi... o belgeyi alıp yarın burada yayınlayacağım... sizlerle de paylaşacağım... var mı bir önerisi, tavsiyesi olan?.. sevgiyle kalın...
selam arkadaşlar,
benzer bir durumu yaşadığım için biliyorum o yüzden yanıtlamak istedim..öncelikle 2008 yılında yapılan anayasa değişikliğine dayanarak kişinin hakkında mahkeme kararı olmaksızın aranamayacağı, hakkında açılan dava olmaksızın kişinin alı konulamayacağına dayanarak aihm de bakaya suçlarının şubelerce mahkeme kararı olmaksızın aranmasının anayasaya aykırı olduğu yönünde çıkan karar üzerine içişleri bakanlığının yayınladığı bir genelge ile bakaya, saklı ve yoklama kaçaklarının kayıtları silinmişti..fakat bu uygulama maalesef çok kısa ömürlü olabildi..savunma bakanlığının itirazı ile gerekli değişiklik yapıldı ve bakayaların gbt ye işlenmesine tekrar karar verildi...bu uygulama mart 2010 itibari ile basına da yansıdı..fakat gerek bedelli askerlik söylentilerinin yarattığı dev bakaya kitlesi hem çok ağır bir suç olmayan bakayalığın gbt ye işlenmesinde bu işlemi gerçekleştiren polis biriminin konuyu ağırdan alması bugüne kadar çok fazla alınmamasını sağladı ..fakat 30-40 sayfa gerilere bakarsanız trafik polislerini kontrolünde bile gbt kontrolü sonucu alınan arkadaşları görebilirsiniz. gbt de çıkmama nedenlerinden birisi budur..2. nokta senin şubenden ikametgahının bulunduğu polis merkezine gelen yazıdan genellikle 1 veya 2 polis sorumludur.. bu takibatı genellikle bu polis veya polisler yapar..ben de yıllardır gbt ye yakalanmama rağmen yılın mutad dönemlerinde ailemin evine aynı polis memurları gelir hatta zaman zaman bana da telefon ile ulaşarak gelmemi söylerler..bu aslında senin için kazançtır..zira eğer bu polis memuru eve geldiğinde senin orada oturmadığına dair bir kağıt alırsa veya onları karakola davet edip onlardan senin o evde oturmadığına dair ifade alırsa bu senin gbt ye işlenme sürecini hızlandırır..sonuçta evden ifade alamasa bile askerlik şubesine senin orada oturmadığını hakkında genel aranma çıkartılıp aranmanı rapor ederse gbt ye girip dışarıda alınma sürecini yine hızlandıracaktır...sonuçta seni arayan polis memurunu ne kadar az kırarsan onu hoş tutarsan rahat yaşamana o kadar faydası olacaktır :)
-
lecters kardeşim 3 oldu aynı soruyo soruyo..
cevap verebilcek kimse yokmu?
mahkemeye kadarki süreç ve mahkeme sonrası süreç için yorum değilde, örnek teşkil eden durum varmı?
-
Alıntı:
stereotype rumuzlu üyeden alıntı
lecters kardeşim 3 oldu aynı soruyo soruyo..
cevap verebilcek kimse yokmu?
mahkemeye kadarki süreç ve mahkeme sonrası süreç için yorum değilde, örnek teşkil eden durum varmı?
İlgin için teşekkür ederim aynen arkadaşlar 155. sayfada var sorum bilen varsa bı zahmet edıp cevaplarsa cok memnun kalıcam
-
Alıntı:
lecters rumuzlu üyeden alıntı
İlgin için teşekkür ederim aynen arkadaşlar 155. sayfada var sorum bilen varsa bı zahmet edıp cevaplarsa cok memnun kalıcam
Evet arkadaşlar benzer durum için fikirlerinizi almak istiyorum,pasaport almak için herşeyim hazır fakat gbt olma ihtimalinden dolayı başvuruda bulunamıyorum .e-pasaport sitesine durumumu yazıp bilgi almak istediğimde "Yurtiçi pasaport müracaatlarında askerlik durum belgesi talep edilmemektedir" şeklinde bir cevap yazmışlar,zaten belge talep etmiyorlar da başvuruken gbt kontrol ediyorlar sanırım bu durumda hemen tecrit edilip askere alınırmıyım,bu süreç tam olarak nasıl işliyor ,askerlik kararı aldırsalar hemen gönderiyorlar mı yoksa bir süre bekleme olayı var mı ?
-
Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
Selamun Aleyküm değerli site sakinleri...o kadar okudum birde şunu sormak istedim.Bakaya kaldım açık öğretim son sınıftayım lise ben şehir dışına çok gidip geliyorum iş icabı,acaba yolda jandarma çevirirse benim bakaya olduğum ortaya çıkarmı ve çıkarsa ne gibi işlemler uygulanır.Birde pasaport çıkartabilirmiyim.
-
slm bide benim sorunumu dinleyin
bende bir tıp fakültesinde intern doktor olarak okuyorum yani öğrenciyim. 1983 doğumlu olduğum için şubat celp döneminde askere gitmem gerekiyor die öğrendim.Ama okulum aralıkta bitiyor . işin içinden çıkamadım muhtemelen kaçak hayatı yaşayanlardan oluyorum. açıkça söylemeliyimki beni zorla götürmeye çalışsalarda artık askere gitmek istemiyorum.(er olarak) yani doktor olsam orduya daha yararlı olacakken böyle bir şeyi kabul edemiyorum. kimse alınmasın ama tıp fakültesi normal fakülteler gibi değil (bunu hava atmak için söylemiyorum) demek istediğim askerden kaçmak için tıp fakültesi okuyan yoktur herhalde:) her neyse gerginim bu okul bitmeden zorla askere götüren olursa beni gazetelerin 1. sayfasında cinnet geçiren tıp öğrencisi olarak görürsünüz(daha doğrusu askerlik yapmayıp bedelli askerlik yaptıkları söylenen o adamlara bu hakkı verenler utansın)
-
Arkadaşlar benim durumda şöyle ben 12 aralıkta kısa dönem er olarak birliğime sevk edildim ama rahatsızlığımdan dolayı gidemedim özel bir polikilinikte raporum da var .
1. sorum erken sevk istemiştim ben tekrar bu tecil hakkımı kullanabilir miyim?
2.sorum eğer iyileşip de gidersem nasıl bir uygulamayla karşılaşacağım ?
-
askerlini 15 ay bitirmiş olaraktan. gidin askerlinizi paşa gibi yapın derim..arasın aramasın en mutlu bi zamanınızda yakalanıp o askerliği 1 gün eksik bile kalmadan yaptıracaklar sizlere kimse boşuna sevinmesin. ayrıca cezası da + sı bu işin..D:DD
-
2004 yılında girdiğim üniversiteye sağlık sorunlarımdan ötürü (kanser idim) tam 3 yıl gidemedim.Fakat şu son 4 yılda 3 yılın dersini verip son sınıfa geçtim.Yani anlayacağınız bu sene 8.senem arkadaşlar.EKİM-1986 doğumluyum.Askerlik tecili ile bir çok arkadaşla aynı durumu yaşıyorum...31 ekimde tecil süremiz doldu.Peki bundan sonra ne olacak ? Kaçak olarak mı sürdüreceğiz bu hayatı ? Ne olacak durumumuz..Hastalığım iyileştiği için askere herkes gibi gitmek istiyorum.Ama okul bittikten sonra.
Buna benzer bir çok konu var.Lütfen bu durumda olan arkadaşlar ya da fikir sahibi olanlar yazsınlar lütfen
-
İyi günler 1985 doğumluyum. İki yıllık üniversite bitirdim. Dikey geçiş ile açık öğretim fakültesine başladım. 4.Sınıftayım bir dersim kaldı 7 yıllık azami öğrencilik süresini aşmadım ve 4.sınıfta iki kez kaldım . Nisan ayındaki sınava girdim 2 gün önce yoklama kağıdı geldi. Haziran ayına kadar tecil alabilirmiyim ? Bilgisi olan kişilerden bilgi talep ediyorum.
-
Alıntı:
diogenes57 rumuzlu üyeden alıntı
Şahet durum anlattığınız gibiyse bu benim için şahane bi haber.İlk işim pttden şifre almak olacak.
Şöle bi durumdan bahsediyorlar ''askerlik şubeniz titiz çalışıyorsaymış,bakaya kaldığınızı belirten yazı gelirgelmez gbtye düşmüşsünüz demektir''şeklinde bilgiler var.Bunun hakkında bir fikriniz varmı?Bu bakaya kaldığımızı belirten bildiri elimize ulaştığında bole bir durum söz konusunu mu?
Bu Arada verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
evet arık gbt ye özellikle yeni bakaya kalanlar çok hızlı şekilde geçiriliyor.