Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
Alıntı:
mazdeist rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar sordum ama cevap alamdım hüküm verilmiş cezaların hükmünü kaldırabilrmi yada infazı gerçeklemiş kişileri kaapsıyrmu bilen varmı...
Alıntı:
mazdeist rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar anlatamadım galiba bu madde hüküm hiyen birini kapsarmı...
Alıntı:
hakancan5656 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli üye, birşey sormak istiyorum. Bana bir firardan 10 ay ikinci firardan 6 ay verildi. toplamı 2 yıl olmadığı için yararlanabilirim değil mi? (İkinci bir suça karışmamak demişsiniz de) teşekkürler..
HAGB kararı verilen bir sanık için konusmuştum. Yani şöyle demek istedim; diyelim ki kanun çıktı, karar hagb verildi. 5 yıl uslu durmak gerekiyor :) O esnada 2. bir suç olmamalı, yani o beş yıl içinde. Kural budur. Aksi halde; hem işlenen yeni suçun cezası infaz edilir, hemde hagb kararı verilen eski suçun cezası derhal infaz edilir ki, İnfaz kanununa göre 1/3 inidirime tabi tutulmadan! İşte üzerinde durdugum modern ıslah'ta budur. Bireyi suçtan uzak tutmayı hedefleyen ÖZGÜR bir yaptırım şeklidir. Mağdur etmeden, hayatını karartmadan, mahvetmeden, ikinci bir şans vererek topluma kazanımdır...
İki kez firar konusuna gelince, durum mükerrer... O konuda br bilgi sahibi değilim, sanırım hakim takdiri devreye girecek gibi. (Mamafih dediğim gibi, kesin ve net bir bilgi sahibi değilim, yanlış bilgilendirme yapmak istemem, sadece tahminim...)
Madde 77 de hayırlısı az kaldı :)
Bu maddeler bitmez herkes 5 dk susma eylemi yaparsa vay halimize :) aglanacak halimize güler olduk.
80.Madde henüz görüşülmeye baslandı.
Ya bizim maddeye gelmeden tatile girerse bunlar o zaman nolcak acaba ben onu merak ediyorum bide bu madde kabul edilirse yatmicakmi kimse artik askeri suclardan yani askeriyenin tabusu yikilacakmi devlet icinde devlet olmalarindan kurtulacakmiyiz
Alıntı:
anfininko rumuzlu üyeden alıntı
Ya bizim maddeye gelmeden tatile girerse bunlar o zaman nolcak acaba ben onu merak ediyorum bide bu madde kabul edilirse yatmicakmi kimse artik askeri suclardan yani askeriyenin tabusu yikilacakmi devlet icinde devlet olmalarindan kurtulacakmiyiz
Tüm maddeleri kabul etmeden tatile gidemezler şahsi görüşüm AKP için büyük imaj kaybı olur bunuda göze alacaklarını zannetmiyorum :) Umarım bu konuda bir işe yararLar !
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
HAGB kararı verilen bir sanık için konusmuştum. Yani şöyle demek istedim; diyelim ki kanun çıktı, karar hagb verildi. 5 yıl uslu durmak gerekiyor :) O esnada 2. bir suç olmamalı, yani o beş yıl içinde. Kural budur. Aksi halde; hem işlenen yeni suçun cezası infaz edilir, hemde hagb kararı verilen eski suçun cezası derhal infaz edilir ki, İnfaz kanununa göre 1/3 inidirime tabi tutulmadan! İşte üzerinde durdugum modern ıslah'ta budur. Bireyi suçtan uzak tutmayı hedefleyen ÖZGÜR bir yaptırım şeklidir. Mağdur etmeden, hayatını karartmadan, mahvetmeden, ikinci bir şans vererek topluma kazanımdır...
İki kez firar konusuna gelince, durum mükerrer... O konuda br bilgi sahibi değilim, sanırım hakim takdiri devreye girecek gibi. (Mamafih dediğim gibi, kesin ve net bir bilgi sahibi değilim, yanlış bilgilendirme yapmak istemem, sadece tahminim...)
desende_asi çok net bir şekilde belirtmiş. Eğer firar bir defa olmuşsa bunu 5 sene süre aynı suçu işlememe kaydı ile erteliyor bu kanun hüküm giymişseniz hemen serbest kalıyorsunuz ancak bu sürede 2. defa aynı suçu işlerseniz cezanız ilk ceza ile birleştirilerek hüküm giyersiniz.
Bütün gece çalıştı meclis ve şuanda 96. madde kabul ediliyor kaldı 8 madde bunlarda geçecek ve meclis tatile girecek içiniz rahat olsun..
Alıntı:
CerenMert rumuzlu üyeden alıntı
Tüm maddeleri kabul etmeden tatile gidemezler şahsi görüşüm AKP için büyük imaj kaybı olur bunuda göze alacaklarını zannetmiyorum :) Umarım bu konuda bir işe yararLar !
3 yargi paketi yasalasinca meclis tatile girecek tatile girme gunü 4 temmuz carsambadir kurtulacak inşallah
son 4 madde hadi bakalım yeter artık yaw 2 gundur gözlerim portlek oldu...