-
Re: Fıkralar
Adam, süpermarketin otoparkına arabasını bıraktıktan sonra mağazaya doğru yürüyüp tam boş bir market arabasının önünden geçerken kadının biri "Afedersiniz.." diye seslenmiş, "O arabayı alacak mısınız?.." "Hayır.. Sadece tek bir şey var, almak istediğim.." "Ayyyyy..!" demiş kadın sesle homurdanarak, "Bütün erkekler aynısınız..!"
-
Korkunç bir gece, ilikleri ıslatırcasına yağan bir yağmur ve şiddetli bir rüzgar var..
Damlaların her biri birer kurşun gibi.. Herkes evine kapanmış, bakkal kapatıp gitmek üzereyken ıslanmaktan üzerine yapışmış çubuklu pijamaları, başının üzerinde geçirilirken kenarı yırtılmış naylon poşet, ayağında karşıdan karşıya geçerken ıslanmış terlikleri ile adamın biri nefes nefese koşmuş ve içeri girmiş..
"İki tane simit alabilir miyim lütfen?.." demiş titreyipözlüğünün üzerindeki yağmur damlalarını pijamasının yakasında temizlemeğe çalışarak..
"Sadece iki simit mi?.. Başka bir şey yok mu?.."
"Yok.. Bir tane benim, bir tane de Mary için.."
"Mary?.. Mary eşiniz mi?.."
"Öyle tabii.." demiş adam ağlamaklı bir sesle, "Annem olsa bu havada hiç beni böyle dışarı gönderir miydi?.."
-
Rus fizikciler yerin 100 metre altinda bakir tel bulduklarini, bunun ise atalarinin bundan 300 yil öncesinde telefon sebekelerinin
oldugunu kanitladigini duyurdular.
Bu olaydan 1 hafta sonra Amerikan gazetelerinde ilginç bir manset. Amerikan bilim adamlari yerin 200 metre altinda 450 yil öncesine ait fiber optik hatlar bulduklarini, bunun ise, Amerikan toplumunun Ruslardan 450 yil öncesinde gelismis digital haberlesme sistemleri oldugunu söylediler.
Bir hafta geçmeden Türk gazetelerinde yeni bir manset. Türk bilim adamlari yerin 500 metre altina kadar kazdiklarini ve hiçbirsey bulamadiklarini, bunun ise atalarinin 600 yil öncesinde kablosuz (wireless) iletisim sistemlerini kullandiklarini söylediler...
-
"Recep Bey burada mi?"
Basbakan Recep Tayyip Erdogan, gorevi sona erince Konut'u bosaltmis.
Bir sabah yasli bir adam konutun kapisina gelip sormus:
- Recep Bey ile gorusmek istiyorum.
Kapidaki koruma polis memuru:
- Recep Bey artik basbakan degil ve burada oturmuyor.
Yasli adam polise tesekkur eder ve ayrilir. Ertesi gun sabah yine ayni yasli adam :
- Affedersiniz, acaba Recep Bey ile gorusmem mumkun mu?
Kapidaki ayni polis :
- Bakin efendim Recep Bey basbakan degil. Konutu bosalttilar.
Yasli adam sesini cikarmadan arkasini donerek uzaklasir.Ucuncu gun, yine ayni yasli adam ayni taleple polis memuruna basvurunca...
Tepesi atan memur, adama cikisarak "Bakin efendim, bu ucuncu gelisiniz" demis:
"olmadigini her seferinde soyluyorum. Bunu anlamaktan aciz misiniz yoksa?"
Yasli adam "Ne munasebet evladim? Bunamis gibi bir halim mi var yoksa?"
deyip eklemis:
- Sadece soylediklerinizi tekrar tekrar duymaktan cok buyuk zevk aliyorum.
Polis esas durusa gecip selam durarak:
- Yarin gorusmek uzere efendim!.. :o
-
Deprem mahkemesi
Bir depremde yıkılan binanın hesabını sormak için müteahhiti arıyorlar, ama müteahhit ortada yok. Bakıyorlarki müteahhit sırra kadem basmış, fıkra bu ya, hazır mahkeme kurulmuşken, inşaat malzemelerini yargılayalım diyorlar. Ve malzemeleri mahkemeye cıkarılıyorlar. Savcı;
- "Kumu tutukluyalım" diyor. Kumu sanık sandalyesine oturtuyorlar. Kum diyorkı;
- "Hakim bey benı tutuklayamazsınız. Ben bınanın sıvasını yapmısım, binanın yıkılmasının benlen alakası yok..."
Hakim;
- "Dogru soyluyorsun sen beraat, ama suçlu kim?" Kum cevap veriyor;
- "Çakıl suclu ana madde cakıldır..."
Çakılı goturuyorlar mahkemeye... Çakılda aglamaya baslıyor;
- "Tamam ben ana maddeyım ama bızı bırbırımıze tutusturan cımento var... Asıl suçlu odur, onu tutuklayın" dıyor. Hakim;
- "Dogru dıyorsun sende beraat ettın..." dıyor. Ve mübaşir sesleniyor;
- "Çımento gelsınnnn..."
Çimento gelıyor huzura... Çımento baslıyor bu sefer anlatmaya...
- "Tamam ben ana maddeyım. Diğer maddeleri bıraraya ben tutusturuyorum ama dıyor..... beni tutuklayamazsınız..."
Hakım nıye dıyor... Çımento cevap veriyor;
- "Asıl suçlu demırdır. Bızı bırarada tutan odur dıyor. Asıl suclu demırdır."
Hakim iyice sıkılıyor;
- "Çagırın demırı o gelsınn. Çımentoda beraat."
Demır gelıyor hhuuuuzzuuurraaaaa... Hakim dıyorkı demıre;
- "Seni tutukluyooorruummm..."
- "HAKİM BEY BENİ TUTUKLAYAMAZSSINIZ.
- "Niye...!"
- "Çunku ben olay anında olay mahalınde yoktummmmmmm..."
-
Adam genç kızdan hoşlanır ve tanışmak ister...
http://www.hatunca.net/templates/hat...ges/spacer.gifOldukça utangaç bir erkek bara gider ve oldukça güzel bir kızın masalardan birinde oturduğunu görür. Bir saat boyunca cesaretini toplamak için uğraştıktan sonra, sonunda ayağa kalkar ve kızın yanına giderek çekingen bir şekilde sorar
"Afedersiniz, ehm, acaba tanışıp, biraz sohbet etmek ister misiniz?" Genç kız ciğerlerinin tüm gücü ile bağırarak cevap verir. "HAYIR! Bu akşam seninle yatmayacağım!"
Barda bulunan herkes onlara bakmaya başlar. Doğal olarak adam ümitsizce ve tamamiyle utanmış olarak masasına geri döner. Bir kaç dakika sonra, genç kız adama doğru gelir ve özür diler. Sonra gülümseyerek,
"Sizi utandırdıysam çok özür dilerim. İşin gerçeği ben psikoloji öğrencisiyim ve insanların utanç verici durumlara nasıl tepki verdiklerini araştırıyorum."
Adam genç kıza döner ve ciğerlerinin tüm gücü ile bağırır,
"Ne demek $200?!"
-
Kadının başı çok ağrıyormuş. Demişler ki bir psikiatrist var. Harika tedavi ediyor. Neyse, gitmiş doktora, akşam eve gelince kocası sormuş
- "Ne oldu" diye.
- "Valla, bana telkin önerdi, bir yere oturup kafamı iki elimin arasına alıp sallana sallana 'bu kafa benim değil, bu kafa benim değil' diye tekrarlayacakmışım."
Kadın 3-4 gün bu işe devam etmiş ve başağrıları tamamı ile geçmiş. Ancak bu sırada kocasında ağır bir iktidarsızlık sorunu baslamış. Geceleri sırtını dönüp yatıyor. Sonunda kadının da ısrarı ile adam da aynı doktora gitmiş. Akşam eve gelince kadın ne oldu demiş. Adam:
- "Bırak yaa demiş, bana da telkin önerdi ama ben öyle saçma şeyleri yapmam" demiş, demiş ama o günden sonra sorun tamamen ortadan kalkmış hatta yeni evlilik günlerine dönmüşler. Kadın da bu işin nasıl olduğunu merak ediyormuş doğal olarak. Bir akşam adam:
- "Hadi karıcığım demiş, sen hemen yatağa gir, ben bi banyoya gidip geleyim" demiş. Kadın gizlice adamı takip etmiş. Ne görsün. Adam banyoda klozete oturmuş, kafasını iki elinin arasına almış sallanıyor.
- "Bu benim karım değil, bu benim karım değil!!!!!
-
BERBER
Adam en yoğun saatte berbere girip sorar.
- "Ne zaman bana sıra gelir?"
Berber:
- "Iki saat sonra, "
der.
Adam çıkar gider.
Üç gün sonra aynı adam
berbere girip sorar:
- "Ne zaman bana sıra gelir?"
Berber:
- "Bir buçuk saat kadar, "
der.
Adam çıkar gider. Bir hafta sonra yine aynı manzara:
- "Ne zaman bana sıra
gelir?"
Berber:
-"En az bir saat."
Adam çıkar gider.
Son seferinde berber dayanamaz. Adamın ardından çırağını gönderir:
- "Bak bakalım bu herif nereye gidiyor?"
Bir süre sonra çırak döner:
- "Adamı izledim usta."
Berber merakla sorar:
- "Ee, nereye gidiyor buradan çıkınca?"
Çırak cevap verir:
- "Sizin eve usta!"
-
-
Bir Yunanlı ve bir İtalyan oturmuşlar hangi ülkenin daha üstün olduğunu tartışıyorlarmış.
“Bizim Parthenon’umuz var!” demiş Yunanlı...
“Bizim de Coliseum..” diye cevaplamış İtalyan.
“Bizim matematikçilerimiz var...”
“Biz de Roma İmparatorluğu’nu kurduk...”
“Seks yapmayı biz keşfettik!” demiş Yunanlı.
“Orası doğru” demiş İtalyan:
- Ama onu kadınlara ilk biz uyguladık!..