ya Arkadasım henüz madde onaylanmadıkı üzerinde konuşalım.Sabret biraz bak bizde bekliyoruz. Seni bu konuda aydınlatacak kişi RİSİNGSON 'dur.
Printable View
ya Arkadasım henüz madde onaylanmadıkı üzerinde konuşalım.Sabret biraz bak bizde bekliyoruz. Seni bu konuda aydınlatacak kişi RİSİNGSON 'dur.
74. maddede neden takıldı.akp yeni önergemi verdi yoksa...
bahar msn acık bnm suan da
Hüküm gerçekleşme aşamasında ise TBMM Gn.Kurulu kabulünü müteakip Sn.Cumhurbaşkanı onayına sunulur, onaylarsa (Ki kolay kolay geri çevirmemektedir yasaları) 1,2 gün içersinde Resmi Gazete'de yayımlanır. İşte o zaman TAM anlamı ile kanunlaşmış olur. Dediğim gibi hüküm gerçekleşme aşamasında ise, yani infaz aşamasında ise yapılacak bir müracaatla infaz durdurulur. (Ceza hukukunun gereği, kanunlar geriye yönelik sanığın lehine işler) Örneğin: Terörist başının yakalandığında idam cezası varken, yapılan bir değişiklik ile müebbet hapse çevrilmesi gibi... (O da bundan faydalanmıştır) Biliyorum uygun bir örnek değil asla ama, sadece akıllarda yer etmesi açısından yardımcı olmak acısından verdim...
Hüküm henüz gerçekleşmemiş ise; yasadan faydalanılır...
Hüküm çekilmiş, bitmiş ise bile, yeniden yargılama yapılmak için yanlış bilmiyor isem Yargıtay'a müracaat edilir.
Tabiki hagb için gerekli şartların muhafazası önem arz etmektedir...
Bizlere düşen an itibari ile, soğuk kanlılığımızı koruyarak MİLLET İRADESİ'ne güvenmek, izlemek, manevi desteği sağlamak, çıkabilecek olumsuz gelişmeler karşısında başvuru hakkımızı yapmak, hakkımızı aramak yani mücadelenin sonuna kadar gitmek!
İyi geceler dilerim herkese...
sağol dostum yaww bu 74 maddede neden bu kadar takıldı akp yeni önergemi verdi son dakikalarda çunku muhalefet sona anda bu onerge verilmez diyor haberimiz yoktu diyorlar ve karşı çıkıyorlar.
nihayet 74 gecti. artık seri işler muhtemelen...
Hayırlısı ile atlatsaydik sunu bir an evvel uzadıkça is böyle olmayacak gibi duruyor Allah yardımcımız olsun