Çilek mi daha yararlı, kiraz mı?
Şeftali mi daha lezzetli, kayısı mı?
Printable View
Daha açık olabilirseniz sevinirim.Cevabınızın sorumla olan bağlantısını anlayamadım doğrusu.
Yeni üye olduğum için e-mail gönderemiyorum.Umarım gönderdiğim iletiyi okursunuz.(e-mailinize cevap vermek istemediğimi düşünmenizi istemem.)Aslında ilk iletilerimde de yazdığım gibi çok yüksek bir puan beklemiyorum.Ama eğer sınavda bir talihsizlik yaşamadıysam 2007 taban puanlarına göre selçuk üniversitesine girebliyorum.Dediğim gibi hiçirşey kesin değil.O yüzden kendimi her türlü sonuca hazırlamaya çalışıyorum.Sağolsunlar sorularıma cevap veren sevgili büyüklerim de bu konuda bana cok yardımcı oluyor.Sonuçta benim bir amacım var.Ben hukuk okumak istiyorum ve eğer amacıma ulaşmak istiyorsam bunu her yerde yapabilirim.Ama her zaman daha iyisinin arkasından da koşarım.Umarımcevabım yeterli olmuştur.Bu arada üniversite yaşamının zorluğu konusunda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bu arada delizehra adlı kullanıcıya sesleniyorum:)
İmla hatalarımı düzeltmenize sinirlendiğimi düşünmeyin.Aksine Türkçeye bu kadar sahip çıkmanız beni hem sevindiriyor hem de Türkçeyi doğru kullanmaya teşvik ediyor.İletim hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...:)
Ah elbette okuduğum okulun da eksikleri var. Ama diğerlerine kıyasla daha az olduğu için gözardı edilebilir buluyorum. Hukuk fakültesinde okuyupta bilinçli kabullenmeden haberi olmayan birisi olsaydım gerçekten bana yazık olurdu (:
Onun haricinde madem öğrenmek istiyorsun; okulumuzda bütünleme değilde sözlü sistemi uygulanmaktadır. Bunu çok yanlış buluyorum kendi adıma. Çünkü sözlüde hatanı kapatma gibi bi şansın olmamasıyla birlikte, hocayla birebir yüzyüze olmanın verdiği heyecanla bildiklerini bile unutabiliyorsun. Bunun dışında yeni bir üniversite olduğu için bazı konularda fazla heyecanlı davranabiliyorlar. Dönem içnde değişen ders programları ya da değişen ders içi sistemler insanın kafasını karıştırıp yorabiliyor. Ayrıca ders seçimi sistemi tamamen danışmanlar vasıtsıyla yapıldığı için kimi zaman tartışma yaratıcak konular çıkabiliyor. Fazlasıyla seçimlik ders sahibi olan okulumuzda bu dersler de insanları yorabiliyor. 3 senedir bir kere bile "bir günüm boş" diyemedim. (:
En büyük hatası ise pazar günleri bile sınav olabiliyoruz. Sınav zamanlarımız çok sıkışıyor. Bunların dışında eğitimlerinde bir açık olduğunu, hocalarında bir hata olduğunu düşünmüyorum. Farkındaysan anlattığım bütün açıklar tamamen ufak tefek ve gözardı edilebilir, kişilere kalmış açıklardır, zamanla alışılabilir. Anfilerin 600 kişi olmasından, hocaları tanıyamamaktan, bir dönemde 3 ders almaktan ya da kadrosuz çalışan hocalardan çok daha anlaşılabilir hatalar olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Yeditepe üniversitesinde okumaya bu kadar heveslendiyseniz bekleriz. Umarım doğru tercihlerle doğru üniversitelerde okursunuz. Bol şans.
Teşekkür ederim.
AyşeDamla ile Merve08'e mesaj yazarken aklıma geldi,şunu belirteyim:Selçuk Üniversitesinin de yeditepe'nin de münazara kulüpleri oldukça aktif.Bunu laf olsun diye söylemiyorum,Türkiye ve bölge çapında yapılan münazara turnuvalarını da çoğunlukla bu 2 okul ODTÜ'yle birlikte düzenliyor.Münazara,retoriğinizi(konuşma sanatınızı)geliştirmede iyi bir araç olabilir,ama bana fayda etmedi.:)
Dost acı söyler doğru söyler Merve08,üniversiteye gireceksin ama daha ünüversite diye yazıyorsun, hay allah iyiliğini versin, hiç güleceğim yoktu ,allah da seni güldürsün :o .Tabi şaka yapıyorum,üzülme lüten.İyi bir hukukçu aynı zamanda sinirlerine hakim olmalı.Alıntı:
Bu arada delizehra adlı kullanıcıya sesleniyorum
İmla hatalarımı düzeltmenize sinirlendiğimi düşünmeyin.Aksine Türkçeye bu kadar sahip çıkmanız beni hem sevindiriyor hem de Türkçeyi doğru kullanmaya teşvik ediyor.
Keşke bizim okulun da böyle bir eksisi olsaydı :oAlıntı:
okulumuzda bütünleme değilde sözlü sistemi uygulanmaktadır. Bunu çok yanlış buluyorum kendi adıma. Çünkü sözlüde hatanı kapatma gibi bi şansın olmamasıyla birlikte, hocayla birebir yüzyüze olmanın verdiği heyecanla bildiklerini bile unutabiliyorsun.
Ben şaka yapmıştım,tercih yapacak arkadaşlara daha gerçekçi tanıtımlar yapılması için.Kendimi bir an için üniversite tanıtım klavuzu okur gibi hissettim de ondan dedim.:) Şaka bir yana Yeditepe Üniversitesi de sonuçta bir vakıf üni. devlet-özel okul tartışmasını başlatmak istemem burada ama devlet üniversitelerindeki öğrencilerin birbirlerine yaydığı sinerjiyi,pozitif aurayı yada artı gücü özel okullarda bulmanız imkansız diye düşünüyorum.Alıntı:
Ayrıca Yeditepe üniversitesinde okumaya bu kadar heveslendiyseniz bekleriz. Umarım doğru tercihlerle doğru üniversitelerde okursunuz. Bol şans.
Iletinizden bilmesem Devlet universitelerinin durumunun icler acisi oldugunu dusunurdum,zira Ankara Hukuk Fakultesi'ni tercih etmeden once buna benzer seyleri bir cok defa duymus ancak inanmamistim,inanmayarak da iyi etmisim..
Okulumuzda amfiler 600 kisilik olsa dahi dersi takip eden ogrenci sayisi 50-70 civariydi,gerekli oldugu zaman istedigim hocayla gorusebiliyordum,yani hocalari taniyamamak ya da soru soramamak gibi bir durum soz konusu degildi.Bir donemde 3 ders almaktan kastiniz nedir anlayamadim..
Bu nedenle Devlet universitelerinin hala daha vakif universitelerine tercih edilebilir oldugunu dusunuyorum..
Allah bir tek benim değil hepimizin iyiliğini versin.:) Şaka yapma tarzın biraz garip olsa da merak etme çok üzülmem sevgili dostum.:p (Bu arada hangi arada dost olduysak.:) )Bu arada ben senden aynı hatalarımdan sürekli bahsetmeni değil birazcık olsun yeni şeyler üretmeni beklerdim.(Ne yaparsın dostum kapasite meselesi:) )Ayrıca bil bakalım ne oldu?Ben kendi kendime internette ileti gönderirken yazdıklarıma daha çok dikkat etmeye karar verirken senin başka bir konu hakkındaki iletin gözüme çarptı.Sana önerim bence hiç kimse için hiçbir yerde özellikle internet ortamında seviyesi düşük sözcükler kullanma.(Bela okumak senin gibi bir hakim adayına yakışmaz değil mi? ) Umarım sinirlerine her zaman hakim olursun biz de seni örnek alırız.:) Saygılarımla...
Lütfen birileri bana da yardım etsin.Hiç Bahçeşehir'li yok mu aranızda çok merak ediyorum.
Benim oradaki kastım Ankara üniversitesi değildir. Ben istanbul üniversitesi ile ilgili sorduğu soruya cevap verdim farkındaysanız. Marmara da ve İstanbul üniversitelerinde durum bu şekilde ister inanın ister inanmayın. Bir dönemde 3 ders almaktan kastım iste Bilgi üniversitesi ile ilgili verdiğim örnekte geçiyor. Bir dönemde kredi sistemleri yüzünden 3 ders alabilen arkadaşlarm oldu ve okulları mecburen uzadı demek istemiştim. Elbette devlet üniversiteleri hala vakıf üniversitelerine göre çok daha iyi çünkü bir üniversitenin kalitesini mezunları belirler. Marmara üniversitesi, İstanbul üniversitesi ve Ankara üniversitesi hukuk fakültesi mezunları çok önemli yerlere gelmiş önemli insanlardır. Vakıf üniversiteleri daha onlarla yarışabilecek kadr mezun vermedikleri için kıyaslama yapılması da bir okadar saçma olur. Ama verdikleri eğitimlerde Vakıf üniversitelerinin Devlet üniversitelerinden kötü durumda olduğunu söyleyemessiniz.
Münazara klubümüzün çok faal olduğunu farkındayız evet. Bununla da gurur duyuyorum açıkçası. Öğrencileri birbirine bağlamak açısından çok güzel bir girişimde bulundular.
Sözlü sistem olayına gelirsekte eğer, bence hatalı bir sistem. Bütünlemelerde çalışmak için vaktin oluyor ve herkese aynı sorular soruluyor. Sözlü sistemde ise bazılarına kolay sorular denk gelip geçerken bazılarına hiç olmadık sorular denk gelebiliyor. Keza yine bazı arkadaşlarımız Hocalarımız karşısında haddinden fazla heyecanlanıp konuşamazken bazı arkadaşlarımız bildiklerini dahi unutabiliyorlar. Sorulan soruda çok fazla düşünme şansınız olmadığı gibi hatalı birşey söylediğinizi anladığınızda panik olup söylediğiniz diğer hiç bir cevptan emin olamıyorsunuz. Sözlü sistemde geçmek daha basit gibi görünsede tamamen bir baskı yöntemi başka hiç birşey değil.