-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
03.01.2017 basvuru
11.03.2017 parmak izi
18.04.2017 komisyon
26.05.2017 ankara teslim aldi
19.06.2017 arsiv ve arastirma
14.12.2017 arastirmadan geldi listeye dahil olsu burda belki bir hafta oncede gelebilirdi unku bakmadim baya
22.12.2017 karar asamasinda
27.12.2017 tekrar listeye dahil oldu
bu benim surecim
-
teşekküer Sahturk, sanırım en uzun süre genel müdürlüğe gittikten sonra listeye alınana kadar ki süre. yani 6 ay, liste alındıktan sonra ki 2 aşama da ise belki bir ay sonra çıkar vatandaşlık.
-
Cevap: [langtitle=en]Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu[/langtitle]
Alıntı:
sahturk rumuzlu üyeden alıntı
iyi gunler,
ben tam bugun bir sene oldu vatandasliga basvurali ,
11 sene turkiyede ikamet etmekteyim.
esim ve iki cocugum var hepsini TC si var .
hem istisnayi hem evlilik hemde genelden basvurma hakkim var.
Ama genelden basvurdum ayin 21.12.2017 karar asamasinda diye yazi cikti uc gun sonra tekrardan gonderilecek listeye dahil oldunuz diye yazi cikti. 0312 baslayan ve 24 biten numarayi aradigim zaman ,oyle bi memurlar konusuyorki goren disardan borc mu istedik sanacak.boyle olaynan karsilasan var mi son gunlerde
ben de aynı durumundayım. Ankaraya dün 0312 591 21 22 tel no ile ulaştım. ''Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir'' ve ''Karar aşamasındadır'' yazıları aynı şeyi diye cevab aldım.
-
arkadaşlar bu gun Ankarayı aradım! dediler araştırma devam ediyor! bende onlara dedimki, İstanbul İl nufus deyirki karar aşamasındayım! Onan sonra Ankara bana dedi yok öyle bir şey, araştırma devam ediyor! ne ise ben bu gün yene nüfusa gitdim! olanları anlattım! yene teskereme bakıp kontrol ettiler , dediler son aşamadasan karar aşamasındasın !
-
Ankaradakiler , bizim gibi sistemden bakip ondan sonra soyliyorlar ama bazi memurlar baska sisteme girerek bakiyor orda daha net gorunuyor, bazilarida ugrasmak istemiyor . oysa karar asamadaki evrak niye birinde hala listeye dahil olarak yazsin
-
Alıntı:
Ankaradakiler , bizim gibi sistemden bakip ondan sonra soyliyorlar ama bazi memurlar baska sisteme girerek bakiyor orda daha net gorunuyor, bazilarida ugrasmak istemiyor . oysa karar asamadaki evrak niye birinde hala listeye dahil olarak yazsin
aynan öyle
-
Bu gün kendime söz verdim-bir daha kontrol etmeyeceğim.. beklenti insanı çok yoruyor. Ben 2015 den bekliyorum..Yoruldum! Benden sonra gelenler,dil kültür bilmeyenler kimlik sahibi oldu. Avukatlık mesleğimi ilk başta stajımı bile T.C olmadan yapamıyorum.. Yıllar gittikçe umutlar beklentiler sinirler de bitiyor..Boşuna zaman kaybı!
-
Alıntı:
Gunayazer rumuzlu üyeden alıntı
Bu gün kendime söz verdim-bir daha kontrol etmeyeceğim.. beklenti insanı çok yoruyor. Ben 2015 den bekliyorum..Yoruldum! Benden sonra gelenler,dil kültür bilmeyenler kimlik sahibi oldu. Avukatlık mesleğimi ilk başta stajımı bile T.C olmadan yapamıyorum.. Yıllar gittikçe umutlar beklentiler sinirler de bitiyor..Boşuna zaman kaybı!
aynen öyle, aynı fikirdeyim, çok yorucu bir süreç.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Gunayazer rumuzlu üyeden alıntı
aynen öyle, aynı fikirdeyim. Gerçekten de çok yorucu bir süreç.
-
Sabredin, Bimere yazin, yada cumurbaskanina ben yazdim nufus ve vatandasik mudurlukten aradilar Ankaradan , beyefendi sizin su an hic aksamazdan gidiyor diye.
turkiye.gov.tr den yada bimerden direk yazin mutlaka cevap geliyor ve sizi tatmin eder cunku 3 yil beklemek haksizlik, bide yazinizdan anladigim kadariyla turk soylusunuz .
- - - Updated - - -
Sabredin, Bimere yazin, yada cumurbaskanina ben yazdim nufus ve vatandasik mudurlukten aradilar Ankaradan , beyefendi sizin su an hic aksamazdan gidiyor diye.
turkiye.gov.tr den yada bimerden direk yazin mutlaka cevap geliyor ve sizi tatmin eder cunku 3 yil beklemek haksizlik, bide yazinizdan anladigim kadariyla turk soylusunuz .
-
Cumhurbaşkanlığa kadar yazdım yok yok yok.. Türksoyluyum, 4 senedir çalışma vizem var- sigortalı çalışıyorum, T.C vatandaşı çocuğum var, 8 senedir Türkiye'de ikamet ediyorum.Devletten para dilenmiyorum tam tersi vergi ödüyorum.
-
ben de Türk soyluyum. 2005'ten beri Türkiye'de ikamet etmekteyim. 13 sene olmuş. Türkiye'de üniversite okudum, evlendim ve çalışıyorum. her sene bu ikamet izinleri, çalışma izinleri vs. evrakları çıkarmaktan ve takip etmekten bıktım usandım. Artık gelsin bu vatandaşlık. herkesin sabrı tükenmekte.
-
az önce kontrol ettim, yine karar aşamasına geçmiş başvurularımız. Çok ta umutlanmak istemiyorum. 22 Aralıkta da karar aşamasına geçip bir kaç gün sonra tekrar listeye dahil edilmiştik. Buradaki herkesin bir an önce vatandaşlığa kavuşması umudu ile
-
evet , bende az once gordum. insallah cuma namazi sonrasi guzel haber aliriz. hayirli cumalar
-
Sahturk bey
hayırlı cumalar
umarım çok kısa bir zamanda umuduna kavuşursun.
benim ki ne zaman senin durumuna geçer? yani tam kaç gün, ay
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
diğer arkadaşların da bildiği varsa yazarsa sevinirim
saygılarımla
-
Rahmanbey.Hayirli cumalar , COK SAGOLUN INSALLAH SIZINDE HIZLICA ARASTIRMA BITER.
benim 6ay.12gun arasturma surdu
benimle komisyona giren deger arkadaslarim 5.ay surdu.
ama en onemlisi basvurdugunuz zaman ikamet teskerenin suresi 14,16 ay.olsun cunku eger ikamet degisilse bu basvurduktan sonra o cok zaman aliyor.
e tabikide turkiyede yasamak istedginizi gosteren kanitlar varsa oda cok iyi. ev .araba is yeri adiniza,
-
-
Merhaba arkadaşlar bende de karar aşamasındaydı tekrar listeye eklendi ve bugün baktım tekrar karar aşamasında neden böyle oluyor
-
Alıntı:
ghosthunter1 rumuzlu üyeden alıntı
vallah o kadar biktim o islerdan sana anlatmam ankarya araadim 199 ara dedi ve suratim kapti telefon , 199 aradim bursya arayin dedi , bursya aradim 1 sene kadar surebiler dedi ] 11 ay oldu ] ve ikmet icin goc idaresi arayin dedi goc idaresi aradim kimse acmiyor vallah kimse calismiyor bu devlete
Ghosthunter kardeşim nasılsın bi haber var mı ?
Bu arada bilgin olsun bursada nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü heykelden taşındı yıldırımda mimarsinan mahallesine taşınmış eski yerinden baya uzak
-
arkadaşlar, ben de baktım "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır." yazısı çıktı, yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi tekrar hayal kırıklığına uğramamak için sevinmek istemiyorum, ne garip bir durum..
-
Alıntı:
rahmanbey.hayirli cumalar , cok sagolun insallah sizinde hizlica arastirma biter.
Benim 6ay.12gun arasturma surdu
benimle komisyona giren deger arkadaslarim 5.ay surdu.
Ama en onemlisi basvurdugunuz zaman ikamet teskerenin suresi 14,16 ay.olsun cunku eger ikamet degisilse bu basvurduktan sonra o cok zaman aliyor.
E tabikide turkiyede yasamak istedginizi gosteren kanitlar varsa oda cok iyi. Ev .araba is yeri adiniza,
ilk başvurumda 2 yillik ikametimden 15 ay kalmişti. şimdi ise 6 ay geçti ve aralik 2018 de bitecek. Yani daha 12 ay var. çalişma iznim var ayrica önemli bir devlet kurumunda çalişiyorum. Maaşi devlet ödüyor ben de devlete vergi ve sgk.
-
Bu arada bilgin olsun bursada nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü heykelden taşındı yıldırımda mimarsinan mahallesine taşınmış eski yerinden baya uzak
===
iyiyim kardesim tsk ederim vallah haber yok hergun ariyorum bakiyorum artik pazartesi goc idaresi gidecgim macbur ikmet icin , ve bu tasinmis olay daha kotu bi haber benim icin ama bilgi icin tsk ederim kardesim
- - - Updated - - -
===
iyiyim kardesim tsk ederim vallah haber yok hergun ariyorum bakiyorum artik pazartesi goc idaresi gidecgim macbur ikmet icin , ve bu tasinmis olay daha kotu bi haber benim icin ama bilgi icin tsk ederim kardesim
-
Alıntı:
===
- - - Updated - - -
===
Rica ederim kardeşim yarın göç idaresine gitmişken bence nüfus müdürlüğüne git ikamet iznin bittiği için senin adına ankara kağıt yollamış olabilir yollamış olmayabilir de ama emin olman için bence gitmen lazım orda ikince katta kimlik numaranı yazarak bakıyorlar bişey gelmiş mi diye çünkü kağıt geldiyse yeni ikamet iznini göstermeden dosyaya bakmıyorlarmış
-
Rica ederim kardeşim yarın göç idaresine gitmişken bence nüfus müdürlüğüne git ikamet iznin bittiği için senin adına ankara kağıt yollamış olabilir yollamış olmayabilir de ama emin olman için bence gitmen lazım orda ikince katta kimlik numaranı yazarak bakıyorlar bişey gelmiş mi diye çünkü kağıt geldiyse yeni ikamet iznini göstermeden dosyaya bakmıyorlarmış
====
daha ikametim 18/1/2018 kadar suresi var kardesim , bursadki nufus aradim 1 ay kadar vatandas gelir dedi , baklim ne olacak
-
Alıntı:
====
daha ikametim 18/1/2018 kadar suresi var kardesim , bursadki nufus aradim 1 ay kadar vatandas gelir dedi , baklim ne olacak
İnşallah kardeşim ikimiz için fendi kardeş için de dua ediyorum
-
Alıntı:
Şen Türk rumuzlu üyeden alıntı
İnşallah kardeşim ikimiz için fendi kardeş için de dua ediyorum
sagolasın Şentürk kardeş
-
Gunaydin herkeze.
gecenler ogrendigimi paylasmak istiyorum belki bilmiyenler var.
karar asamasi listesine dahil olan herkez tc oluyormus.
yani listeye dahil olanin iptal gelmesi sifir gibi bir sey.
-
Alıntı:
Gunaydin herkeze.
gecenler ogrendigimi paylasmak istiyorum belki bilmiyenler var.
karar asamasi listesine dahil olan herkez tc oluyormus.
yani listeye dahil olanin iptal gelmesi sifir gibi bir sey.
Yanlış bilgi. Evli 2 çocuklu arkadaşıma karardan sonra iptal gelmiş. Dava açtı.
- - - Updated - - -
-
beyler selam
işlem sıram
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
temmuz 2017' ye parmak izi randevusu verdiler...parmak izini verdik 6 ay sonra eve polis geleceğini söylediler. hala beklemedeyiz.
Komisyon için randevu almam mı gerekiyor , onlar mı çağırıyorlar .
istanbuldan başvuranlar benim gibi bekliyorlar mı ? . böyle giderse 2-3 yıl sürecek bu işlemler. istanbul yabancılar şube ile gidip görüşeniniz var mı bu konuda ?
-
unkapaninda bazen dosya unutuluyor. o yuzden komisyona cagrilmiyorsunuz. cunku parmak izinden sonra arastirma oluyor bolgesel ondan sonra evraklar nufus mudurluge geliyor.bence parmak izi verdginiz yere gidin. yoksa cok beklersiniz.ve sms olarak geliyor. eve polis gelmiyebilirde o sart degil eger supe duysalar gelirler.
-
arkadaşlar bu gun Ankarayı aradım! dediler artık bilgi veremiyoruz artık o etkimiz yok! 199 arayın! yani zaten bilgi veren yoktu !şimdideki tam bilgisiz kaldık
-
nasil tc alipta sonra mi iptal yoksa listeye dahil ettiler sonradan iptal mi ettiler yani listeden cikardilar mi ? o gunlerde yuz kizartici is islemezse imkansiz iptal etmeleri,
-
Bu konuda size katılıyorum bende öyle birşey duydum listeye eklenene red kesinlikle gelmez. Ben genelden başvuru yaptım kendim ve eşim ve oğlum birlikte başvuru yaptık tam 14 ay oldu 2 ay önce valiliğe gittiğimde arşiv araştırması olmsuz çıktı oradaki görevli hayrı alamet deği dedi bu 31.12.2017de derek inceleme araştırma tamamlanmış olup karar aşaması dedi yani listeye eknemleden bende çok karkuyorum red diye. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim eğer red gelirse avukata verilsem kazanma şansım var mı daha önce dava açıpta kazanan var mı şimdiden çok teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Gunayazer kardeşimizin arkadaşına hangi maddeden dolayı red gelmiş acaba va davayı nadı açmış bize yardımcı olursanız çok sevinirim
-
[QUOTE=Haydarga;609289]Bu konuda size katılıyorum bende öyle birşey duydum listeye eklenene red kesinlikle gelmez. Ben genelden başvuru yaptım kendim ve eşim ve oğlum birlikte başvuru yaptık tam 14 ay oldu 2 ay önce valiliğe gittiğimde arşiv araştırması olmsuz çıktı oradaki görevli hayrı alamet deği dedi bu 31.12.2017de derek inceleme araştırma tamamlanmış olup karar aşaması dedi yani listeye eknemleden bende çok karkuyorum red diye. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim eğer red gelirse avukata verilsem kazanma şansım var mı daha önce dava açıpta kazanan var mı şimdiden çok teşekkür ederim
merhaba arkadaş bende aileli başvurdum! bende de aynı nüfusa gitdim dediler karar aşamasındayım! sen niye öyle şey düşünüyorsun?
- - - Updated - - -
[QUOTE=Haydarga;609289]Bu konuda size katılıyorum bende öyle birşey duydum listeye eklenene red kesinlikle gelmez. Ben genelden başvuru yaptım kendim ve eşim ve oğlum birlikte başvuru yaptık tam 14 ay oldu 2 ay önce valiliğe gittiğimde arşiv araştırması olmsuz çıktı oradaki görevli hayrı alamet deği dedi bu 31.12.2017de derek inceleme araştırma tamamlanmış olup karar aşaması dedi yani listeye eknemleden bende çok karkuyorum red diye. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim eğer red gelirse avukata verilsem kazanma şansım var mı daha önce dava açıpta kazanan var mı şimdiden çok teşekkür ederim
merhaba arkadaş bende aileli başvurdum! bende de aynı nüfusa gitdim dediler karar aşamasındayım! sen niye öyle şey düşünüyorsun? bende 14 aydır başvuralı
-
Arsiv arastirmasi soyle olur size basit ornek vereyim . genelden basvuru yaparsiniz , ve basvuru esnasinda calisma izniniz mevcut ama ondan sonraki surecte isi degistridiniz calisma izni iptal oldu yada basvuru sirasinda evrakta yalnis olabilir , insallah olumlu cikar . eger iptal olursa ogrenip tekrar basvurursunuz
-
[QUOTE=sahturk;609349]Arsiv arastirmasi soyle olur size basit ornek vereyim . genelden basvuru yaparsiniz , ve basvuru esnasinda calisma izniniz mevcut ama ondan sonraki surecte isi degistridiniz calisma izni iptal oldu yada basvuru sirasinda evrakta yalnis olabilir , insallah olumlu cikar . eger iptal olursa ogrenip tekrar basvurursunuz[/QUOT
kardesim zaten başvurduktan önce gün saymna veriyorsun! gün sayın tamadısa başvuru yapıyorsunuz
- - - Updated - - -
[QUOTE=sahturk;609349]Arsiv arastirmasi soyle olur size basit ornek vereyim . genelden basvuru yaparsiniz , ve basvuru esnasinda calisma izniniz mevcut ama ondan sonraki surecte isi degistridiniz calisma izni iptal oldu yada basvuru sirasinda evrakta yalnis olabilir , insallah olumlu cikar . eger iptal olursa ogrenip tekrar basvurursunuz[/QUOT
kardesim zaten başvurduktan önce gün saymna veriyorsun! gün sayın tamadısa başvuru yapıyorsunuz
-
Benim oturum iznim taşınmazlıktan öylede devam ediyor
-
Alıntı:
Haydarga rumuzlu üyeden alıntı
nasıl yani, anlamadım?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Haydarga rumuzlu üyeden alıntı
nasıl yani, anlamadım?
-
simdi ben 5 sene burda ikamet edeyim kesintisiz turistik vizeyle.
sonra, son bes yilimi doldurduktan formalite icabi kendime calisma izni yaptirem.
ve sayima basvurem, sayim olumlu cikti , evrak topladim verdim , iki aydan sonrada isten ayrildim. e devlette sorar sen niye isten ayrildin ben o manada yazdim.
- - - Updated - - -
konut aliyorsunuz yada arsa .devlet ikamet izni veriyor
-
Alıntı:
simdi ben 5 sene burda ikamet edeyim kesintisiz turistik vizeyle.
sonra, son bes yilimi doldurduktan formalite icabi kendime calisma izni yaptirem.
ve sayima basvurem, sayim olumlu cikti , evrak topladim verdim , iki aydan sonrada isten ayrildim. e devlette sorar sen niye isten ayrildin ben o manada yazdim.
- - - Updated - - -
konut aliyorsunuz yada arsa .devlet ikamet izni veriyor
onu bilmem ben 7 senedir çalışma izninle ikamet ediyorum
hayırlısı kardeşim vallah artık yoruldum beklemekden inşallah hepimizin ki, iyi sonuclanır
-
Insallah herkeze cikar en hizli sekilde , cogu gitti azi kaldi .bugun memurlar karar almis artik 199 mu, oraya yonlendiriyorlar. bende usenmezden guzel bir sikayet yazdim Bimere bu konuyla ilgili