Arkadaşlar İlhan Kesici ye mail atalım.Her söyleşisin de bedelliden bahsediyor basın ve yayın organlarına.Teşekkürlerimizi iletelim..
ilhankesici@ilhankesici.org
Printable View
Arkadaşlar İlhan Kesici ye mail atalım.Her söyleşisin de bedelliden bahsediyor basın ve yayın organlarına.Teşekkürlerimizi iletelim..
ilhankesici@ilhankesici.org
Okunma sayısı hakkında kısa bir bilgi vereyim.
Kullandığımız sistem aynı bilgisayardan veya serverdan bağlananları ''1'' olarak sayar. İlk bağlanıımda hafızasına aldığı İP numarasını o kullanıcıya ekleyerek onun her girişinde değişken İp sinin altına ekler ama ''1'' sayısını değiştirmez. O yüzden İp aramalarında bir kullanıcının ana İp si ve ona bağlı değişken ipleri siteye giriş oranına göre çıkar.
Yönetim kadrosu dışında evden/işten bağlanan pek olmadığı göz önüne alınırsa ( örneğin ben ''2'' kişi okudu gözükürüm) ilk etepta okuma sayısının 24.250 civarı olduğu kabul edilebilir. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bir ana server a bağlı yüz bilgisayarda sistem tarafından ''1'' kabul edilmektedir. Sitenin kurumsal ve kamusal ciddi takipçilerinin olduğu göz önüne alındığında bu sayının çok daha çok yukarda olduğu gerçektir.
İsmini veremeyeceğim üç gazetenin ( ki ikisinde bu forum kısa bir haber oldu) bu foruma giriş yaptığını ve haber editörlerinin okuduğunu biliyorum. Ancak bu üç gazeteden bu formu okuyanlar kaç kişi olursa olsun sayı ''3'' olarak yansımaktadır.
Ancak telekom üzerinden temel İP değişikliği yapıldığında ( bu çok az olan bir durumdur.) aynı kişi ''2'' olabilmektedir.
Muhtemelen Ocak veya Şubat ayında iki dergi ve bir gazete de bu forumla ilgili yazı çıkacaktır. SEçme özel metinler gerekçeler ile birlikte yayımlanacak ve ilgili gazete ve dergilerce ''yetkililer''le bu konuda mülakat yer alacaktır.
Forumun niteliğini baştan beri korumaya çalışmaktayım. Ancak nedendir bilmem bazı değerli üyeler gereksiz polimiklere girmekte bir çok gerçekten ''eğitimli'' üyelerimiz ise tam anlamıyla ''çalakalem'' yazmaktadır. Bu forumun kalite ve kandiditesini ciddi düşürmektedir. Bundan dolayı sizlerden ciddi ricam şu olacaktır. Lütfen yazdığınız yazıyı siteye eklemeden kendiniz bir kez daha ''editleyiniz.' yani düzeltiniz. ''CHAT'' dili denilen dilin bu sitede de bu forumda da yeri toktur. İnanınız ki yetkili arkadaşlarımız bu imla hatalarını düzeltmekten bıkmış durumdadır. Sitemizde ciddi bir ''editoryal'' yapılanma doğal olarak yoktur. Bu hususa dikkat etmenizi. İkinci olarak örneğin ''benide msn ne ekle'' diye bir iletinin burada ne işi var ? Kişisel sataşmaların burada ne işi var ?
Unutmayınız ki değerli bir forum bir yerlere ulaşır ve okunur. Açık söyleyeyim. BEN KENDİ KENDİME ATMIŞ OLDUĞUM BU KAZIK OLMASA YANİ BU FORUMU TAKİP VE DESTEKLEME KARARI ALMIŞ OLMASAM BU FORUMU OKUMADIĞIM GİBİ GEREKSİZ POLİMİK HAKARET SAPTIRMADAN DOLAYI FORUMU KİLİTLERDİM. AMA ŞİMDİ DÜZELTE DÜZELTE GİDİYORUM.
Unutmayın kimsede bu zorunluluk yok... Takip edene deli saçması dedirtmeyiniz lütfen.
Arkadaşlar birkaç gündür basına yansıyan ciddi kriz haberlerini okuyorum, 10 yıldır bedellinin çıkmamış olması ve ekonomik krizle birlikte seçimlerden sonra bedellinin çıkacağını düşünüyorum.
Laan: Bedelli Askerlik Uyumu Engelliyor
(21.12.2008)
Hollanda`nın yeni uyum bakanı Eberhard van der Laan (53), `Bedelli Askerliğin` Türk kökenli çifte vatandaşların Hollanda`ya entegrasyonu engellediğini söyledi. Van der Laan, Bedelli Askerlik konusunu yeniden meclise taşıyacağını da belirtti.
Mehmet Ali TOPCU
LAHEY - Türkiye`deki mevcut uygulamaya göre her Türk vatandaşının 18 ay ya da 5.500 avro bedel ödeyerek 3 hafta askerlik hizmeti yapmakla yükümlü olduğunu işaret eden Bakan van der Laan, Hollanda`da yaşayan Türk asıllı çifte vatandaşların Türkiye`de askerlik yapma mecburiyetinin kaldırılması için Türkiye`ye baskı yapılmasından yana olduğunu da ifade etti. Hollanda`daki üçlü koalisyon hükümetinin ikinci büyük ortağı PvdA, politikalarını ``fazla yumuşak`` bularak istifaya zorladığı eski Uyum Bakanı Ella Vogelaar`ın yerine getirdiği ``Stalin`` lakaplı yeni bakan Eberhard van der Laan, eski meslektaşının Türk kökenli çifte vatandaşların Türkiye`de bedelli askerlik yapmalarının entegrasyona olan etkilerine yönelik Türkler arasında yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını hiçe sayıyor. Araştırmada, Türk kökenli çifte vatandaşların Türkiye`de bedelli askerlik yapmalarının Hollanda`ya entegre olmalarına engel olmadığı sonucu çıkmıştı. Öte yandan, Hollanda parlamentosunda grubu bulunan siyasi partilerin çoğunluğu, Türk kökenli çifte vatandaşların 18 ay Türkiye`de askerlik yapma yükümlülüğüne karşı çıkıyor ve Hollanda`da yaşayan Türklerin özel hayatlarına indirilmiş bir darbe olarak görüyor. Parlamentonun çoğunluğunu arkasına alan yeni Uyum Bakanı ilk icraatını bu şekilde gösterdi.
1990-1998 yılları arasında PvdA`dan Amsterdam belediyesinde meclisinde bulunan ve 1993 yılından itibaren PvdA`nın meclis grup başkanlığını görevini de üstlenen Eberhard van der Laan`a sert tavırlarından dolayı ``Stalin`` lakabı takılmıştı. 53 yaşındaki yeni Bakan, evli ve 5 çocuk babası.
Elin adamı bizi düşünüyor. Bizimkilerin umrunda bile değil. Çok iyi haber waSaBi. Ellerine sağlık.
Hollanda da seçim yakın herhalde.
ordada secim yakin sanirim
Renaissance rica ederim
sadece formu gözle takip eden arkadaşlar sizde biraz öneri ve görüşlerinizi yazın... yokmu sisinde bi görüşünüz