Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Ahmet Selim rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim :)) sormak istediğim şu aslında: "Evraklar araştırma için ilgili kurumlara gönderilmiştir." gibi bir şey yazıyor. Ama 5,5 aydır hala aynı yazı var. Normalde "Araştırma yapılmaktadır" gibi bir yazı çıkması gerekmiyor mu?
Benim başvurum sürecinde "başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak ilgili kurumlara gönderilmiştir" aşama vardı. 45 gün sonra otomatik araştırma değerlendirme aşamasına geçiyordu. Bu sene demek ki gerçekten arşiv araştırması bitmeden sonraki aşamaya geçmiyor.
Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalr, ben yatırımdan dolayı istisnai olarak başvuru yaptım. ve aşağdaki aşamalardan geçtim;
09/04/2021 tarihinde İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurusu yaptım (Yatırım)
14/04/2021 belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/04/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır.
05/05/2021 Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
20/05/2021 başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir ve anı gün yani
12/08/2021 Karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
31/08/2021 karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. diye yazıyor ve bakalım ne zaman sonuçlanacaktır inşallah.
Herkese selamlar
nihayetinde dün saaat 17:16 da ''İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye bir mesaj aldım çok mutluyum darısı başınıza inşallah :)
Alıntı:
Ahmet F. N. rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar
nihayetinde dün saaat 17:16 da ''İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.'' diye bir mesaj aldım çok mutluyum darısı başınıza inşallah :)
Hayırlı uğurlu olsun ahmet bey ,demek ki genel ile istisnai listeleri aynı değilmiş bende kontrol ettim hala listeye dahil edilmiştir çıkıyor.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Benim dosyam Genel Müdürlükte 7-8 ay beklemişti ve geçen ay (Ağustos 2021) "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir," yazısı çıktı. Sonra sağlık raporu yenilememi istediler. Yeni sağlık raporumu aldım, İl Nufüsa ilettim. Benim başvurum Genelden.
Bu arada, İstisnai (yatırım) başvurularının bu kadar hızlı ilerlediğini bilmiyordum.
Merhabalar arkadaşlar.
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum.
Dün akşam telefonuma 10 dakika ara ile 2 mesaj geldi.
14.09.2021 18:00 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
14.09.2021 18:10 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
İkinci mesajı anladım da, ilk mesaj ne anlama geliyor!? Bilgisi olan veya böyle bir mesaj alan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Alıntı:
ATAYURT rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaşlar.
Ben Genel Olarak Türk Vatandaşlığına başvurdum.
Dün akşam telefonuma 10 dakika ara ile 2 mesaj geldi.
14.09.2021 18:00 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin olarak başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
14.09.2021 18:10 : Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
İkinci mesajı anladım da, ilk mesaj ne anlama geliyor!? Bilgisi olan veya böyle bir mesaj alan arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İlk mesaj ALO 199dan geldiyse boşver. Bana da gelmişti, bir şey çıkmadı. Ama İl Nufüs'tan geldiyse o zaman İl Nufüs'a gitmen lazım. Zaten eksik veya süresi dolan evrak varsa yakında İl Nufüs'tan sms alırsın. O zaman başvuru makamına müracaat edebilirsin. Tavsiyem, sağlık raporu için randevu al; muhtemelen, zamanı dolduysa onu yenile diyecekler. Emin değilim.
Saygılar.
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
İlk mesaj ALO 199dan geldiyse boşver. Bana da gelmişti, bir şey çıkmadı. Ama İl Nufüs'tan geldiyse o zaman İl Nufüs'a gitmen lazım. Zaten eksik veya süresi dolan evrak varsa yakında İl Nufüs'tan sms alırsın. O zaman başvuru makamına müracaat edebilirsin. Tavsiyem, sağlık raporu için randevu al; muhtemelen, zamanı dolduysa onu yenile diyecekler. Emin değilim.
Saygılar.
Hızlı yanıtın için teşekkürler kardeşim.
Her iki mesaj da ALO 199'dan geldi. İl Nufüs ve Vatandaşlığını arayıp soracağım.
Alıntı:
garakchy rumuzlu üyeden alıntı
Saygılar.
Adana İl Nufüs ve Vatandaşlık Müdürlüğünü aradım. Çalışma İzninizin süresi 23.11.2021 tarihinde dolacakmış. Uzatma yaptıktan sonra yeni kartın fotokopisini bize getirin dediler. 😊
Merhabalar. Benim bir sorum olacak. Vatandaşlık gelirse soyadım değişecek. Eski soyad ve yeni soyad ile aynı kişi olduğumu kanıtlamak için ne yapılıyor? Bununla ilgili bir belge alınabiliyor mu? Okuldan öyle bir belge istenecek, o yüzden resmi bir evrak almak için soruyorum.
Bilenler bilgi verirse sevinirim.
İlçe Nüfus Müdürlüğünden isim denklik belgesi alabilirsiniz. Eski ve yeni ad ve soyadı bilgilerinizi içeriyor.