-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Alıntı:
111 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar, ayni problemlerle bogusuyordum ve acaba havaalninda ne olur girebilirmiyim cikabilirmiyim derken gittim geldim hicbirsey de olmadi, ki subeden kesin girer girmez alirlar demislerdi, bircok polis bir ihtimal problem cikabilir demisti, bazi avukatlar da riskli demisdi. Ben de sadece adliyeden ve daha kesin olsun diye subemin bulundugu yerdeki adliyeden de davam varmi diye sorusturduktan sonra,(yokmus) hickimsenin lafina bakmadan pasa pasa gittim geldim. Puf noktasi, yeni degisen kanunlarla budur arkadaslar,,,lakin sunu iyi hesaplamaniz lazim ordayken dava acilirsa falan filan ama daha once okuduklarimdan cikardigim sey dava acilsa bile hemen yakalanma karari cikmiyor.....stresli zamanlarimda bana akil veren bu siteye tesekkur ederim, bu deneyimimide yazmak borcumdu, herkese mutlu huzurlu gunler....
hadi gözün aydın arkadaşım...hayli rahatlamışsındır...bende 3 gün önce gittim şubeye...2007 den beri yoklama kaçağıymışım...ben şubeme gittikten sonra ifademi alıp anca dava açacaklardı...dava süreci hızlı olmuyor yani ...genede benim üzüldüğümü görünce merak etme yeni kanundan dolayı para cezası keserler dediler...
-
Alıntı:
TrDr rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 29 yaşını doldurduğum için AF ile okula(TIP 4) devam etme işi suya düşmüş görünüyor, okul askerlik durum belgesi istiyor ve şubeye gittiğimde sevkimi yapacak muhtemelen uzun lafın kısası 15 ay uzun dönem askerlik yapacağım, rütbeli tanıdık olmadığından kaçak göçek bir yere varmayacak benim iş çünkü okulum askerlik durum belgesi olmadan başlatmam diyor şubemse önce askere!
Soru: Ben şuan şubeye gitsem en erken hangi dönem için sevkim yapılır, ASAL'a baktığımda 4-6 temmuzda bir grup gönderilmiş sanırım mayıs celbinin 2. grubu olmalı ama çokta anlamıyorum bu işlerden açıkçası, prosedürü bilenler birazda ayrıntılı cevaplarsa sevinirim.
okulun askerlik durum belgesi istemesi kötü olmuş...üniversiteler farklı uygulamalara gidiyor...benim başvurduğum üniversite o belgeyi istememişti.ama ben hala senin için şunu düşünüyorum...şubene gidip önümüzdeki celp dönemlerinden birine gidicem diye işlem yaptırsan o tarihe kadar olmak kaydıyla askerlik durum belgesi verilebiliyor diye biliyorum ama ben bu işlerde amatörüm...3 gün önce ben işlem yaptırdım...yüksek lisans için askerlik durum belgesi almaya gittim...kağıtta yazan şu: 6.9.2012 erteleme bitim tarihi...30.11.2012 ise muhtemel sevk...kağıdın başındaysa 30.11.2012 tarihine kadar askerlikçe sakıncası yoktur diye yazıyor...adamda bana 30 kasıma kadar tecillisin dedi...yani işte erteleme bitti diye o tarih değilde celp dönemine kadar askerlik durum belgesi vermişler...dolayısıyla senin için düşündüğüm okula kayıt yaptıracak tarihleri kapsayacak kadar bir süre için askerlik durum belgesi verilse senin işin olur diye düşünüyorum...bakaya falan durumu olunca bu askerlik durum belgesi verilir mi bilemiyorum ...hangi durumlarda o belgeyi veriyolar hangi durumlarda vermiyolar bilmiyorum ama mesela bak ben 7.9.2012 de askerlik şubesine gitsem bana dicekleri senin ertelemen bitmiş ...sen 30 kasımda askersin deseler bile kağıtta yazana göre konuşuyorum erteleme nedeni olmasa bile 30 kasıma kadar askerlik durum belgesi alabilirim gibi görünüyor....çünkü o celbe tabi olarak işlem yapılmış...hala söylüyorum tıp eğitimi uzun yorucu...kayıt olacak kadar süreyi bile olsa askerlik durum belgesi almanı sonra ise eğitimine kaçak bile olsa eğitimine devam etmeni öneriyorum...ayrıca yeni kanundan dolayı erteleme kapsamı genişledi...kan kayın akrabaların evlenme,hastalık gibi durumlar için bile erteleme verilebiliyor...ve sen kayıt olduktan sonra okuluna dava süreci yavaş işliyor diye düşüncek olursak sen okulunu bitirdikten sonra idari para cezasını öder doktor olarak piyasaya çıkarsın...
-
Cevap için teşekkürler ama sevk tarihi konusunda biraz daha net bilgilendirme yapabilen çıkarsa gerçekten sevinirim.
Yarın şubeye gideceğim nasipse, yoklama kaçağı göründüğüm için hemen mi sevk edilirim yoksa rutine mi tabiyim ve bu işin rutini nedir? Yani yarın itibariyle şubeye gittiğimde en erken ne zaman sevk tarihi verilir bana.
Öğrenci işlerimin daire başkanı bizzat önümde askerlik şubesini aradı ne olacak bu öğrencimizin durumu diye sordu, şubeden bu AF sadece kayıt için imkan tanıyor kesinlikle kaydını yapıp doğru askere deyince bizim daire başkanıda bizden habersiz kaçak göçek stajlara girmem halinde o stajları sileceğini söyedi, başına iş alamazmış dava açılırmış hakkında falan filan, istese idare eder ama etmiyorsada yapacak pek bir şeyim kalmıyor!
Ek: Askerlik kanunundaki yeni değişiklikler sonucu yoklama kaçağı olmak ile bakaya kalmanın ceza yada yaptırımları arasında ne gibi farklar var yada şöyle sorayım birine para cezası iken diğerine hapis falan gibi caydırıcılık anlamında çok fark var mı?
-
Alıntı:
esprit rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler optimizeric,
bana gelen nezaket özellikli, bilgilendirme içerikli, tehdit mektubunda diyor ki;
1- askerlik çağına girmenize rağmen 31.10.2010 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulunmaktasınız.
2- son yoklama / sevk başlangıç tarihinden önce vatandaşlara TRT aracılığıyla tebligat mahiyetinde duyurular yapılmaktadır. yapılan bu tebligatlara rağmen 1632 sayılı askeri ceza kanununun 63'üncü maddesi gereğince son yoklamasını üç ay içerisinde yaptırmayanlar / bakaya suçunu işleyenler adli yargı mercilerince ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadır. bazı mahkemelerce bu hapis cezalarının paraya çevrilmesi de söz konusu olabilmektedir.
3- bilgi eksikliği nedeniyle, ileride üzücü ve olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için; öğrenci, hapis veya hastanede bulunuyor iseniz, yurt dışında işçi, işveren statüsünde çalışıyorsanız,durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlik şubesine göndermeniz, aksi halde son yoklamanızı yaptırmak üzere en kısa zamanda ikametinize en yakın askerlik şubesine aşağıda belirtilen belgelerle başvurmanız gerekmektedir.
şimdi benim buradan anladığım;
1- ben 31.10.2010 tarihinden itibaren son yoklama kaçağıyım. üzerinden geçen üç ayı da hesaplarsak, 31.01.2011 tarihi itibariyle de bakaya durumuna düşmüşüm. (bu arada, bu mektup 27.04.2011 tarihinde postaya verilmiş. benim elime 13.05.2011'de ulaştı. polis amcaya da aynı gün gitmiş ilgili yazı)
2- 2. madde de diyor ki; "bakaya suçunu işleyenler adli yargı mecilerince ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadırlar."
(e hani yargının yükünü hafifletmek için bu dosyalar mahkemelerden alınmıştı. mahkemeler bakmıyordu bu davalara. ne oldu şimdi? bu nedir yani?..)
3- yine 2. maddede diyor ki; "bazı mahkemelerce bu hapis cezalarının paraya çevrilmesi de söz konusu olabilmektedir."
(yahu "bazı mahkemeler" ne demek yaaa... nasıl bir yargı işleyişi var bu ülkede? nasıl bir hukuk uygulanıyor gariban vatandaşa anlamak mümkün değil vallahi... bir de "söz konusu olabilmektedir" demiyor mu? te allahım yaaa...)
neyse sinirlerime hakim olarak diyorum ki; bu forumda bu konuları aydınlatabilecek veya en azından çıtırından netlik kazandırabilecek bir avukat ya da yargı mensubu arkadaşımız var mı?.. yoksa yakınlarında danışabileceği birileri olanlar bi el atsın allah rızası için, yardım...:) yoksa keyfi uygulamalarla haksızlığa uğramaya devam edeceğiz...
şimdi öncelikle bu durumda olan ben, bu duruma ek olarak; 78 ağustos doğumlu olduğumu, lisans mezunu olmadığımı, nisan affına başvuru yapıp 25 temmuzdaki af başvurumun kabul edilip, eylülde kayıt yaptırmayı düşündüğümü de belirteyim...
yaklaşık iki hafta önce iş yerimizde meydana gelen polisiye bir vakada, iş yerimizde arama yapan (biz çalışanların çantalarına varana dek) polis, hepimizin gbt'sine baktı... sonuç: bana ait gbt de herhangi bir kayıt hali hazırda yok...
-
Alıntı:
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
Ağır hapis cezası da ne demek ya, harbiden tehdit gibi. Yalnız polise ne söylemişler onu anlamadım, seni askerlik şubene götürmelerini mi istiyorlar, polisin böyle bir yetkisi var mı ki, askerlik şubesinden gelen mektupla kişiyi şubesine götürebilirler mi? Bi de, bence bakayalık süreni yanlış hesaplıyorsun, askerlik şubenin belirttiği tarih olan 31.10.2010'u esas almalısın.
arkadaşlar, durumu benim gibi olan (yani polis tarafından evine gelinen, veya telefonla aranan, polisin kendisine "bize bir kağıt geldi, bu adamı ivedilikle getirin" denilen) biri var mı?.. elinde savcılıktan yakalama emri olmayan polise karşı "böyle bir yetkiniz yok, beni herhangi bir şekilde alıp, hiç bir yere götüremezsiniz" şeklindeki bir tavır ve hatırlatma doğru olur mu?.. çünkü beni arayan, soran, elinde askerlik şubesinden gelmiş "ivedilikle getirin" şeklinde bir belge olan anlayışlı polis amca diyor ki; ne yap ne et askerlik şubesine git yoksa seni götürmediğim için benim hakkımda soruşturma açılacak... ben de şimdi kara kara düşünüyorum; 33 yaşım ağustos'ta doluyor. 25 temmuzda aldığım lisans af başvurumun kabul edildiğine dair belgeye rağmen askerlik şubesine gittiğim anda beni askere alırlar mı?.. eğer gitmezsem, yeni kanunda belirtilen idari para cezası v.s. işlemlerden dolayı, zaman kazanırım gibi geliyor... ne dersiniz?..
-
Alıntı:
arkadaşlar, durumu benim gibi olan (yani polis tarafından evine gelinen, veya telefonla aranan, polisin kendisine "bize bir kağıt geldi, bu adamı ivedilikle getirin" denilen) biri var mı?.. elinde savcılıktan yakalama emri olmayan polise karşı "böyle bir yetkiniz yok, beni herhangi bir şekilde alıp, hiç bir yere götüremezsiniz" şeklindeki bir tavır ve hatırlatma doğru olur mu?.. çünkü beni arayan, soran, elinde askerlik şubesinden gelmiş "ivedilikle getirin" şeklinde bir belge olan anlayışlı polis amca diyor ki; ne yap ne et askerlik şubesine git yoksa seni götürmediğim için benim hakkımda soruşturma açılacak... ben de şimdi kara kara düşünüyorum; 33 yaşım ağustos'ta doluyor. 25 temmuzda aldığım lisans af başvurumun kabul edildiğine dair belgeye rağmen askerlik şubesine gittiğim anda beni askere alırlar mı?.. eğer gitmezsem, yeni kanunda belirtilen idari para cezası v.s. işlemlerden dolayı, zaman kazanırım gibi geliyor... ne dersiniz?..
arkadaş benim durum sana benziyor...bende 78 ağustos doğumluyum ve lisans affı için başvurdum...yoklama kaçağıydım...şubeye gittim 3 gün önce ...hiç bi sorun olmadı...ama tecil 25 temmuza kadar diyolar...yani üniversiteye kayıt yaptırdım...ama 25 inden sonra tecil için başka bir erteleme nedenin olması gerek...seni kimse 25 temmuzdan önce askere alayım demez ama sana sevk için 25 temmuzdan sonraki ilk celp dönemine tabi ederler eğer başka bir erteleme önlerine sunmazsan....
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
arkadaş benim durum sana benziyor...bende 78 ağustos doğumluyum ve lisans affı için başvurdum...yoklama kaçağıydım...şubeye gittim 3 gün önce ...hiç bi sorun olmadı...ama tecil 25 temmuza kadar diyolar...yani üniversiteye kayıt yaptırdım...ama 25 inden sonra tecil için başka bir erteleme nedenin olması gerek...seni kimse 25 temmuzdan önce askere alayım demez ama sana sevk için 25 temmuzdan sonraki ilk celp dönemine tabi ederler eğer başka bir erteleme önlerine sunmazsan....
izc kardeş ben senin yüksek lisans affına başvurduğunu zannediyordum... özür, pardon...
ama anladığım kadarıyla sen affa erken (hani 7 nisan'a kadar olan dönemde) başvurmuşsun dolayısıyla askerlik belgeni de okul erken istemiş senden. benim 25 temmuz'u beklememin sebebi af başvurumun değerlendirilip öğrenciliğe dönüşüme o tarihte karar verilecek olması. yani benim öğrencilik işlemlerim o tarihten sonra başlayacak.
ve peki 25 temmuzdan sonra gittim, onlar da beni (dolayısıyla seni de) ilk celp dönemine tabi ettiler. ki anladığım kadarıyla seni teee 2012 kasımındaki celp dönemine tabi etmişler. valla beni de bu kadar ileriki bir tarihte askere alacaklarsa hiç kasmıyım, ben de gidip hem öğrenciliğimi başlatayım hem de askerliğe sevk'imi yaptırayım. buna ne dersin?..
-
Alıntı:
izc kardeş ben senin yüksek lisans affına başvurduğunu zannediyordum... özür, pardon... anladığım kadarıyla seni teee 2012 kasımındaki celp dönemine tabi etmişler. valla beni de bu kadar ileriki bir tarihte askere alacaklarsa hiç kasmıyım, ben de gidip hem öğrenciliğimi başlatayım hem de askerliğe sevk'imi yaptırayım. buna ne dersin?..
izc isimli arkadaşın durumu farklı, o lisans mezunu olduğu için 2 yıllık tecil hakkını kullanmış.
Alıntı:
bana ait gbt de herhangi bir kayıt hali hazırda yok
gbt yerine hakkında dava açılıp açılmadığını kontrol etmeni öneririm.
Alıntı:
2002 de İstanbul Üniversitesi Fizik bölümüne kaydımı yaptırdım. 25 Ağustos 2008'de kaydım silinmiş (ilişiğim kesilmiş). Bu dönemde bir kaç kez karakoldan arandım. 2008 sonu 2009 başı itibariyle polis abilerle ilişkilerimin iyi olması (karakola aldığım hediyeler v.s.) beni idare ettiler. 2009 haziranından beri de yeni bir polis amcamız sağolsun beni çok sevdiği için idare ediyor. 2-3 ayda bir "n'oldu senin işler ne zaman gideceksin" gibi telefonlar açıyor, bir yerde oturuyor, çay içiyoruz, ben de durumu anlatıyorum ve lisanı halimle beni bir süre daha idare etmesini rica ediyorum
Alıntı:
bana gelen nezaket özellikli, bilgilendirme içerikli, tehdit mektubunda diyor ki;
askerlik çağına girmenize rağmen 31.10.2010 tarihine kadar son yoklamanızı yaptırmamanız nedeniyle yoklama kaçağı durumuna düşmüş bulunmaktasınız.(polis amcaya da aynı gün gitmiş ilgili yazı)
askerlik şuben ne zamandır polise haber gönderip seni şubene getirmesini istiyor. 2008 falan demişsin ama gelen mektupta 2010 tarihinden itibaren kaçak olduğun belirtilmiş, öyleyse 2008'de neden peşindeydiler?
Alıntı:
ben şahsen bu yeni kanunu anlamadım, hem artık asker kaçaklarını kovalama dönemi bitti deniyor hem de verilecek cezalarda 'yakalanan' gibi ifadeler var. kim yakalayacak, asker mi polis mi? askerin bu yetkisi kaldırıldı diye biliyorum, e polis de ancak mahkeme kararı varsa yakalamıyor mu? mahkeme kararı için de askeriyenin savcılığa başvurması gerekmiyor mu?
-
Alıntı:
izc isimli arkadaşın durumu farklı, o lisans mezunu olduğu için 2 yıllık tecil hakkını kullanmış.
gbt yerine hakkında dava açılıp açılmadığını kontrol etmeni öneririm.
www.turkiye.gov.tr şifremi alır almaz buna da bakacağım. hatırlattığın için sağol.
askerlik şuben ne zamandır polise haber gönderip seni şubene getirmesini istiyor. 2008 falan demişsin ama gelen mektupta 2010 tarihinden itibaren kaçak olduğun belirtilmiş, öyleyse 2008'de neden peşindeydiler?
vallahi bu tam bir muamma... aklıma acayip komplo teorileri geliyor... polis rastgele elindeki eski listelerden falan yaşı geçmiş problemi olabilecek adamları tespit edip oltalar atıyor, korkutuyor, sonra da suistimal ediyor, gibi şeyler... hadi ben birkaç hediye ile yırttım bu işten ama kendisinden rüşvet istendiğini bildiğim arkadaşlarım var, açıkçası...
ben şahsen bu yeni kanunu anlamadım, hem artık asker kaçaklarını kovalama dönemi bitti deniyor hem de verilecek cezalarda 'yakalanan' gibi ifadeler var. kim yakalayacak, asker mi polis mi? askerin bu yetkisi kaldırıldı diye biliyorum, e polis de ancak mahkeme kararı varsa yakalamıyor mu? mahkeme kararı için de askeriyenin savcılığa başvurması gerekmiyor mu?
ah be optimizeric arkadaş, bu soruların cevaplarını bir bilsem, inan mayaların sırrını keşfetmiş kadar sevineceğim... bulmaca gibi hukukumuz, devlet işleyişimiz var. çöz çöz bitmiyor, bir yerde tıkandığımızda da kudurtuyor resmen... bir bilen bir anlayan izah getirebilecek hayırsever bir avukat ya da yargı mensubu yok mu şu koca forumda anlamadım gitti...
-
Alıntı:
izc kardeş ben senin yüksek lisans affına başvurduğunu zannediyordum... özür, pardon...
ama anladığım kadarıyla sen affa erken (hani 7 nisan'a kadar olan dönemde) başvurmuşsun dolayısıyla askerlik belgeni de okul erken istemiş senden. benim 25 temmuz'u beklememin sebebi af başvurumun değerlendirilip öğrenciliğe dönüşüme o tarihte karar verilecek olması. yani benim öğrencilik işlemlerim o tarihten sonra başlayacak.
ve peki 25 temmuzdan sonra gittim, onlar da beni (dolayısıyla seni de) ilk celp dönemine tabi ettiler. ki anladığım kadarıyla seni teee 2012 kasımındaki celp dönemine tabi etmişler. valla beni de bu kadar ileriki bir tarihte askere alacaklarsa hiç kasmıyım, ben de gidip hem öğrenciliğimi başlatayım hem de askerliğe sevk'imi yaptırayım. buna ne dersin?..
gene öyle ...bende iki üniversite öğrenciliği vardı...birincisini okurken ikincisine de başvurmuştum ...o bitti eylülde...benim ikinci ünv . olmasa zaten senle benim durumum aynı dicektim...ama ikinci ünv yi bitirdim dolayısıyla onun için benziyo dedim...(ben salak bu arada 29 dan sonra lisans mezuniyetlerine iki yıl tecil vermiyolar sanıyodum...onun için af başvurusu çıkınca çok sevindim çünkü askerliği gelenlere tecilli sayılacak diyolardı kanunda...o yüzden af çıkınca dediğin gibi 7 nisan dediğin zamana kadar başvurdum ...ama senin dediğin gibi askerlik belgesi falan istemedi üniversite...kanun zaten çok açık dediler ve üniversiteye kayıtta askerlikle ilgili belge istemediler ve ben kayıt yaptırdığım gibi okuldan ek-c belgesini aldım ve hemen askerlik şubesine gönderdim...ama askerlik şubesine önceden vermiş olduğum tel numarama aradılar ve bana böyle olmaz,buraya gelip muayene olman lazım öyle tecil ederim ve ancak 25 temmuza kadar tecil olur dediler...ama ilginç olan ünv ye kayıt yaptırmıştım,öğrenci kartı aldım,öğrenci belgesi aldım...işte burda trdr arkadaştan askerlik durum belgesi istemişler ...sanırım senden de....işte bazı üniversiteler farklı uygulamaya gidiyor...sanki askerlik şubeleri farklı mı? ama benden okul böyle bi belge hiç istemedi yani şubeye gitmeye hiç gerek kalmadı...)
3 gün öncesi askerlik şubesine gidince aklımdaki hesap şuydu:25 temmuza kadar birinci ünv den yaptığım af başvurusu süresi içinde kısa süreliğine bile olsa askerlik durum belgesi alıp yüksek lisansa kayıtlanıp 35 yaşa kadar tecilli olmak...herşeyim hazırdı...bir lisans diploması ,alesten başarılı olduğuma dair sonuç belgesi ,yabancı dil için hazırlık okuduğuma dair belgeler ,birinci okuldan affa başvurduğuma dair belgeler vs....ama şubeye gittiğimde elimdeki lisans diplomasını görünce memurlar bu ne dediler...işte dedim ikinci ünv den mezuniyet diplomam...yüksek lisans yapcam ...askerlik durum belgesi istiyolar yüksek yapacağım ünv. dedim...sen madem mezunsun neden önceden gelmedin dediler...2 yıl tecil hakkım olduğunu ama geç geldiğim için bi kısmını yediğimi söylediler...boşversene ben sevindim tabi...sanki piyango çıkmış gibi..:) hey allahım....
onun için lisans mezuniyeti işin içine girince 2012 kasım tarihi verildi...ben o yüzden demiştim önceki mesajımda: seni kimse 25 temmuzdan önce askere alayım demez ama sana sevk için 25 temmuzdan sonraki ilk celp dönemine tabi ederler eğer başka bir erteleme nedeni önlerine sunmazsan...bana eğer senin lisans diploması olmasaydın getirmeseydin bu diplomayı seni 25 temmuza kadar ertelicektik dediler...
-
Bugün askerlik şubesine uğradım ve durumu aşağıda kısaca özetliyorum.
Öncelikle ben okul kaydı için askerlik durum belgesi almak istediğimi belirttim ama bana öncelikle okuldan AFFA başvurduğuma dair evrak istedi ama onu henüz başvurular devam ettiğinden en erken haftaya(25 temmuzdan sonra) alıp götürebileceğim, okulum kurul toplanıp dilekçeleri onayladıktan sonra veriyor bu belgeyi.
Ben durumumu aktardım ve tecil imkanını sordum fakat bana 25 temmuzdan sonra tecilin mümkün görünmediğini ve ağustos celbiyle askere gideceğimi söylediler yalnız ben yoklama kaçağı olarak göründüğümden evraklarımı teslim ettiğimde direkt askere alınacakmışım dolayısıyla devre kaybı olarak gitme durumum var!
Soru Devre kaybı olarak askere gitmenin avantaj(varsa tabi) ve dezavantajları nelerdir? Ayrıca dilekçe versem celple gitmek istiyorum diye 4-5 eylül tarihindeki ilk grupla gitmeme müsade ederler mi?
Soru2 Ben yoklamamı yaptırdıktan sonra bu sene askerden kaçıp bakaya olarak kalsam ve 4. sınıfı bitirip gitsem kısa dönem yapabilirmiyim askerliğimi ve bunun bana ne gibi bir yaptırımı olur yeni yasada?
Ek:Şubeye gidince bir taraftan rahatlıyorsunuz bir taraftansa kafanız dahada karışmış şekilde çıkıyorsunuz, kısaca pek bir şey hallolmuyor(;
-
Alıntı:
Bugün askerlik şubesine uğradım ve durumu aşağıda kısaca özetliyorum.
Öncelikle ben okul kaydı için askerlik durum belgesi almak istediğimi belirttim ama bana öncelikle okuldan AFFA başvurduğuma dair evrak istedi ama onu henüz başvurular devam ettiğinden en erken haftaya(25 temmuzdan sonra) alıp götürebileceğim, okulum kurul toplanıp dilekçeleri onayladıktan sonra veriyor bu belgeyi.
Ben durumumu aktardım ve tecil imkanını sordum fakat bana 25 temmuzdan sonra tecilin mümkün görünmediğini ve ağustos celbiyle askere gideceğimi söylediler yalnız ben yoklama kaçağı olarak göründüğümden evraklarımı teslim ettiğimde direkt askere alınacakmışım dolayısıyla devre kaybı olarak gitme durumum var!
Soru Devre kaybı olarak askere gitmenin avantaj(varsa tabi) ve dezavantajları nelerdir? Ayrıca dilekçe versem celple gitmek istiyorum diye 4-5 eylül tarihindeki ilk grupla gitmeme müsade ederler mi?
Soru2 Ben yoklamamı yaptırdıktan sonra bu sene askerden kaçıp bakaya olarak kalsam ve 4. sınıfı bitirip gitsem kısa dönem yapabilirmiyim askerliğimi ve bunun bana ne gibi bir yaptırımı olur yeni yasada?
Ek:Şubeye gidince bir taraftan rahatlıyorsunuz bir taraftansa kafanız dahada karışmış şekilde çıkıyorsunuz, kısaca pek bir şey hallolmuyor(;
tıp fakültesi 6 sene ya...4+2 gibi işlem oluyo yani tıp doktorluğu diploması yüksek lisans niteliğinde ama ilk 2 sene ki dersler bitince önlisans yazısı alınabiliyor iken 4 sene bitince lisans yazısı alınıp ve hatta 4 sene bitti diye okula ara verip kısa dönem askerlik yapma mevzuatını bugüne kadar hiç okumadım...böyle bi imkan senin için süper olurdu ama olmuyosa şayet yoklamanı yaptır ve bence sevke tabi olduğun zaman gitme ...öğrendimki bu bakaya oluyomuş ...bende 30 kasım 2012 de gitmezsem nolur dedim bakaya oluyor dediler...bence eğitimini bitir derim...ben senin yerinde olsam öyle yapardım ,keşke tıp okusaydım da böyle bi sorunum olsaydı...:) bakayanın cezası yeni kanunda yoklama kaçağıyla aynı görünüyo...yani önce idari para cezası ama gene ceza sana kesildikten sonra gitmezsen hapis cezası ...ben herşeye rağmen senin konumunda olsaydım tıp olduğu için diyorum bakaya kalıp eğitimimi bitirir öyle giderdim....
-
Alıntı:
-durumumu aktardım ve tecil imkanını sordum fakat bana 25 temmuzdan sonra tecilin mümkün görünmediğini ve ağustos celbiyle askere gideceğimi söylediler.
-yoklamamı yaptırdıktan sonra bu sene askerden kaçıp bakaya olarak kalsam ve 4. sınıfı bitirip gitsem kısa dönem yapabilirmiyim askerliğimi ve bunun bana ne gibi bir yaptırımı olur yeni yasada?
4. sınıfı okumayı nasıl planlıyosun?
Alıntı:
Öğrenci işlerimin daire başkanı bizzat önümde askerlik şubesini aradı ne olacak bu öğrencimizin durumu diye sordu, şubeden bu AF sadece kayıt için imkan tanıyor kesinlikle kaydını yapıp doğru askere deyince bizim daire başkanıda bizden habersiz kaçak göçek stajlara girmem halinde o stajları sileceğini söyledi
-
izc: İyi dileklerin ve moral motivasyon için teşekkür ederim ama tıp okumak bazen herşeyi çözmüyor hakkımızda hayırlısı.
Soru Şimdi bana 25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi vermiyorlar okuldan AFFA başvuru belgesi getiremediğimden(niye getiremedğimi de anlamış değilim ya neyse) 25 temmuzdan sonraysa aldığım askerlik durum belgesini okula kayıt için kullanacağım, şimdi alacağım askerlik durum belgesinde sevke tabidir-şu tarihte şu birliğe sevk edilecektir falan filan yazacak, yani belgede tecil falan yazmayacağından bu durum okula kayıtta bir engel teşkil eder mi? Yoksa okulum benim kaydımı yapıp sonrada dondurur mu? Okul kaydına engel bir durum olur mu? Kafam karıştı iyice sorular uzun ve anlamsız geliyorsa da idare edin!
Alıntı:
4. sınıfı okumayı nasıl planlıyosun?
Belki başka bir üniversiteye af kanunundaki yatay geçiş hakkından faydalanırım diye düşünüyorum, ya tutarsa hesabı artık sineğin yağının hesabını yaptırıyorlar.
-
Alıntı:
izc: İyi dileklerin ve moral motivasyon için teşekkür ederim ama tıp okumak bazen herşeyi çözmüyor hakkımızda hayırlısı.
Soru Şimdi bana 25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi vermiyorlar okuldan AFFA başvuru belgesi getiremediğimden(niye getiremedğimi de anlamış değilim ya neyse) 25 temmuzdan sonraysa aldığım askerlik durum belgesini okula kayıt için kullanacağım, şimdi alacağım askerlik durum belgesinde sevke tabidir-şu tarihte şu birliğe sevk edilecektir falan filan yazacak, yani belgede tecil falan yazmayacağından bu durum okula kayıtta bir engel teşkil eder mi? Yoksa okulum benim kaydımı yapıp sonrada dondurur mu? Okul kaydına engel bir durum olur mu? Kafam karıştı iyice sorular uzun ve anlamsız geliyorsa da idare edin!
Belki başka bir üniversiteye af kanunundaki yatay geçiş hakkından faydalanırım diye düşünüyorum, ya tutarsa hesabı artık sineğin yağının hesabını yaptırıyorlar.
ilginç bişey söylücem...ben yüksek yapcam ama hala birinci ünv .ye kayıt yapıldığı için okuma hakkım var ama ben kaydımı alıp yatay geçiş yapcam...ama benim fen fakültesi...senin tıp fakültesi ...sen tıp fakültesinden yatay geçiş yapma kısa dönem askerlik yapcam diye...ozaman ben en kötü ihtimalle 15 ay yapar ama tıpdan devam edersin derim ama bu olayın sonra ki durumu...sen 25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi alman lazım ...nasıl oluyor bu ? öğrenci işlerine kayıtta belgeyi verdinmi yeterlidir ...allahını seversen türkiyede üniversite okuyan dünya kadar insan vardır okurken kaçak kalma durumuna...hangi üniversitenin öğrenci işleri aaa şu öğrenci kaçak kaçak okuyo deyip notlarını ,laboratuvar ,stajlalırını silebilir...hatta öyle bir yetkiside yoktur ama hangi memur bunu bu kadar araştırcak...ama dediğim gibi araştırsa bile yetkiside yok silmeye ...ve hatta araştırma yetkiside yoktur...ama tabi kayıtta istenen askerlik belgesini vermen lazım...
-
yatay geçiş yapmayı düşündüğün fakülte gene tıp fakültesi miydi? ben başka fakülte diye gitti aklım...evet aslında askerlik belgesi istemeyen üniversitenin tıp fakültesine geçme fikri fena değil...ayrıca notların uygun değilse ikametgah yada işyeri adresi gösterirsen kolay olcağı yazılıydı af kanununda....söyleyim ege üniversitesi kayıtta hiç askerlik belgesi istemedi...egenin yatay geçiş duyurusu yapıldı geçen günlerde...istersen bi bak derim...af öğrencilerine anlayışlı davranmıştı askerlik konusunda....
-
Alıntı:
şu, "polisin alıp askerlik şubesine götürme yetkisi var mı?.." sorusunu cevaplayamadık ya, bu bile başlı başına finlandiya'ya iltica sebebidir... yıl 2011, hala "kara düzen hukuk"...
-
Alıntı:
şu, "polisin alıp askerlik şubesine götürme yetkisi var mı?.." sorusunu cevaplayamadık ya, bu bile başlı başına finlandiya'ya iltica sebebidir... yıl 2011, hala "kara düzen hukuk"...
polisin askerlik şubesine götürme yetkisi var kanımca ama dediğin gibi savcılık kararı ile olması lazım...ama savcılık kararı olmasa da elinde evrak resmi olduğuna göre bence götürebilir derim...ama götürme yetkisi olmasa nolcak? elin memuruna nasıl anlatılır ki bu? anlamaz o...elimde kağıt var der çıkar işin içinden...ama bugünkü mesajımı okudun mu bilmiyorum orda da yazdım...bana dediler ki lisans diploması getirmeseydin seni 25 temmuza kadar tecil ederdik ...yani 25 temmuza kadar askerlik şubesine gidersen almazlar ama 25 temmuzdan sonra ki ilk celp dönemine tabi ederler...25 temmuzdan sonra başka bi erteleme nedeni sunmazsan hastalık ,evlilik vs... ...25 temmuzdan sonra gidersen trdr arkadaşa dedikleri gibi direkt askere alınma dolayısıyla devre kaybı olarak gitme durumu var...
-
Alıntı:
ilginç bişey söylücem...ben yüksek yapcam ama hala birinci ünv .ye kayıt yapıldığı için okuma hakkım var ama ben kaydımı alıp yatay geçiş yapcam...ama benim fen fakültesi...senin tıp fakültesi ...sen tıp fakültesinden yatay geçiş yapma kısa dönem askerlik yapcam diye...ozaman ben en kötü ihtimalle 15 ay yapar ama tıpdan devam edersin derim ama bu olayın sonra ki durumu...sen 25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi alman lazım ...nasıl oluyor bu ? öğrenci işlerine kayıtta belgeyi verdinmi yeterlidir ...allahını seversen türkiyede üniversite okuyan dünya kadar insan vardır okurken kaçak kalma durumuna...hangi üniversitenin öğrenci işleri aaa şu öğrenci kaçak kaçak okuyo deyip notlarını ,laboratuvar ,stajlalırını silebilir...hatta öyle bir yetkiside yoktur ama hangi memur bunu bu kadar araştırcak...ama dediğim gibi araştırsa bile yetkiside yok silmeye ...ve hatta araştırma yetkiside yoktur...ama tabi kayıtta istenen askerlik belgesini vermen lazım...
Bu bir hafta on gün içinde kararımı verip onuda uygulamam gerekli, ya ağustosta yanıma birazda antidepresan alıp(şubede gördüklerim gerekli olduğunu gösteriyor(; çekip gideceğim yada dediğin gibi bakaya falan neyse artık başa gelen çekilir deyip okulda tutunmaya çalışacağım bir şekilde.
25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi alabilsem yoklama kaçağı durumundan kurtulurmuyum diye düşündüm ama senin durumuna bakarsak bir farkı olmayacak şöyleki; sen 2012'e kadar tecil aldığın halde yinede mahkemeye sevketmekten falan bahsetmişler yani önceki durumdan kaynaklanan yaptırımları değiştirmemiş, dolayısıyla 25 temmuzdan önce alacağım askerlik durum belgesinin 3-5 gün gibi komik bir tecil sağlamak dışında benim gözden kaçırdığım ve durumuma olumlu yönde bir katkısı olacak tarafı varmıdır?
6111 sayılı af kanununda askerliği gelenler tecilli sayılır diyor ama şubeye gidiyorsun AF BAŞVURU BELGESİ istiyor okula gidiyorsun başvurular bitmeden(bu aynı zamanda tecilin de son günü oluyor zaten) belge veremeyiz diyor, yani teorikte 5 ay tecil imkanı verilmiş ama uygulamada yok öyle bir şey benim gördüğüm bu. Okul bu kişi bize af başvurusunda bulunmuştur diyerek bir belge düzenleyip vermiyor, başvurular bitecek-okul kurulu toplanacak-onaylanırsa belge düzenlenip verilecek ama o zamanda tecil olayı yalan oluyor. Kendi okulundan başvuru süresi içinde bu tür bir belge alabilen var mı acaba?
Yatay geçiş konusunda af kanununda diyor ki; okula giriş yılı itibariyle taban puanı tutmak şartıyla ikametinin olduğu yerdeki üniversiteye yatay geçiş yapılabilir. Eğer buradakiler beni mimleyip kaçak-göçek okutmayız falan derlerse üstlerine vazife olmadığı halde bari geçip yeni bir yerde yeni bir hayat kurarız diyorum.
Olası süreç: Şimdi bizim okul ağustosa kadar(25 temmuzdan sonra başvuruların bitimini mütakip) kurulu toplayıp dilekçelerimizi onaylar, sonrada bize 2 hafta süre verip şu-şu-şu belgelerle gelip kesin kayıtlarınızı yapın der 5 eylülde de yeni ders yılı başlıyor zaten tıp fakültesinde, benim eksik olan tek belgem bir türlü alamadığım askerlik durum belgesi onuda aldığım an zaten yoklamam ve sevkim yapılmış olacak.
-
Önemine binaen tekrar soruyorum cevapsız bırakmazsanız sevinirim yarına bu işi halletmem gerekli!
Şimdi ben okuldan AFFA BAŞVURDUĞUMA dair belge alıp şubeye verebilirsem 25 temmuza kadar sevkli görüneceğim bunun benim için önemi şurada; Eğer sevk işlemini yaptırırsam sonrasında normal agustos celbine tabi olup 3-5 eylüldeki ilk grupla gönderilir miyim diye merak ediyorum, şuansa kaçak olduğumdan 25 temmuzdan sonra okuldan belge alıp götürdüğümde 3-5 günde olsa tecilim olmayacağından hemen sevkimin yapılıp devre kaybı olarak gitme durumum var anladığım kadarıyla.
Birde okulun nistediği askerlik durum belgesi ile sülüs farklı şeyler sanırım doğru mu? Yani ben 25 temmuzdan sonra affa başvuru belgesiyle şubeye gittiğimde elime sülüsü tutuştururlarsa ben okula kaydımı nasıl yapacağım, yani askerlik durum belgesi almak için tam olarak ne yapmam gerekiyor ve hangi şartlarda verilmiyor?
Yukarıdaki iki durumdan dolayı 25 temmuzdan önce okuldan alacağım affa başvuru belgesini şubeye götürmemin olumlu yönde bir faydası olur mu arkadaşlar.
Kestane kebap acele cevap!
-
Bakaya durum belgesi var Askerlik durum belgesi var!
Şimdi ben yoklama kaçağı olduğumdan ve 29+ yaşında olduğumdan ve genel anlamda bir tecil durumumun söz konusu olmadığını da göz önüne alırsak bana bu belgelerden hangisi verilecek okula kayıtta kullanmam için, bakınca sanki ikiside uymuyor gibi durumuma..
Okul eğer 25 temmuzdan önce başvurduğuma dair belge vermezse şu devre kaybı olarak sevk edilmekten nasıl kurtulurum arkadaşlar, 15 ay gideceksemde askerden kaçacaksamda ramazanı ailemle geçirip gitmek istiyorumda.
Bizim okul AF'fın ilk günlerinde bahar döneminde okuluma başlamak için başvurduğumda askerlik durum belgesi istemiyordu ve tüm işlemlerim yapılıp aktif öğrenci olarak görünmüştüm alacağım stajlar bile belli olmuştu internet sitesindeki kayıtlarda ve şimdi almaya çalıştığım AFFA BAŞVURU BELGESİNİ de hemen vermişlerdi ama sonradan genel kurmaydan okullara tebligat gitmiş 29+ yaşında olanlar için ve benim kayıt iptal olunca bende güz dönemi için yeniden başvuruda bulundum sonrasını biliyorsunuz zaten.
-
Alıntı:
25 temmuzdan önce askerlik durum belgesi alabilsem yoklama kaçağı durumundan kurtulurmuyum diye düşündüm ama senin durumuna bakarsak bir farkı olmayacak şöyleki; sen 2012'e kadar tecil aldığın halde yinede mahkemeye sevketmekten falan bahsetmişler yani önceki durumdan kaynaklanan yaptırımları değiştirmemiş, dolayısıyla 25 temmuzdan önce alacağım askerlik durum belgesinin 3-5 gün gibi komik bir tecil sağlamak dışında benim gözden kaçırdığım ve durumuma olumlu yönde bir katkısı olacak tarafı varmıdır?
mahkemeye sevk etmeleri durumu herzaman var..nezaman şubeye gidip işlemlerini/yoklamanı yaptırsan mahkemeye sevk var ama mahkeme idari para cezası verir diyolar yeni kanundan dolayı ...ama şuben güncel mevzuatları okuyorsa kendiside ceza kesebilir...bizim gibilere ceza nezaman gidersen git var zaten...o her durum için ortak bi konu olduğu için ceza /mahkeme olayına girmiyorum... ama anlaşılan o ki ama mahkeme ama askerlik şubesinin vereceği ilk ceza idari para cezası görünüyor...artık mahkemeye sevkedilmem beni çok ürkütmüyor....
sen 25 temmuzdan önce gidersen ama işte af belgesiyle gitmen gerekirdi ama belge vermiyolarmış,25 temmuzdan sonra ilk celp dönemine kadar zamanın olurdu...sevkedildiğin celp dönemine kadar askerlik durum belgesi alırsın...dediğin gibi 3-5 gün olmuyor o...mesela benim erteleme bitim tarihi 6.9.2012 ama celp 30.12.2012 dolayısıyla verdikleri askerlik durum belgesinde 30.12 .2012 ye kadar askerlikçe bi sakıncası yoktur yazılı....bu arada okula kayıt olurdun...ve benim önerdiğim gibi celp döneminde askere gitmeyip okulunu bitirirdin bakaya olarak...3-5 gün aslında 3-5 gün değil 3-5 sene ...ama sen 25 temmuzdan sonra anca okuldan belgeyi alıp daha yeni okul belge verdi deyip şubenden yeni dönem için askerlik durum belgesi almak istediğinde vermeyecekleri gibi seni hemen askere alma durumu var...
bende 29+ydım...hemen başvuru yaptım bahar dönemine...her tür belgeyi aldım...sen bu hassas konuda neden ozaman okula kayıt yaptırmadın? zararı yok okula gitme ama belgelerini alman şimdi çok iyi olacaktı...ünv öğrenci işleri sen istersen yeni dönemlerde de kayıt olabilirsin diyerek askerlik belgesi istemeyeceğiz dediler..yasa gayet açık dediler...yani ben lisans mezunu durumum olmasa bile zaten öğrenci işleri(1.ünv diğer üniversiteyi bitirdiğimden haberi yoktu) ne kayıtta askerlik durum belgesi istedi nede önümüzdeki dönemlerde isteyeceğiz dedi...ve hatta üstüne üstlük affa başvurduğum belgenin yanında askerlik şubesinin asıl istediği ek-c belgesini bile verdiler...ben onu şubeme gönderdim ...
bu arada genelkurmay üniverstilere tebligat yapmış demişsin ,hiç öyle bi şey okumadım ,ve duymadım...bak bana...bende böyle bi durum yok mesela...bende senin gibi 29+ yım...lisans mezuniyetin var tecillisin ondan işlerin düzgün yürüyor dicen ama ben 1 hafta önce gittim şubeye ...af sürecinde bi kez olsun şubeye gitmişliğim yok,mezuniyetimi bilmişliği yok..af sürecinde lisans mezuniyetimi hiç bi kurum bilmeden yani senin gibi gittim işlemlerimi yaptım anlayacağın...
arkadaş ben senin için çıkış yolu olarak iki seçenek sunuyorum...ikisinde de tıpı güz döneminden başlatıp bitiriyorum fakülteyi seçeneklerimde...
1.sen resmi yada gayri resmi bi şekilde ünv den affa başvurduğuna dair 25 temmuzdan önce belgeni almaya bak...yani verdiğin dilekçenin bile fotopisi ,yada dilekçe verdiğine dair bir belge bile olabilir bu...25 temmuzdan sonra kurul toplantısıyla onay verilir verilmez o önemli değil...sen okula başvuruda bulunduğuna dair bir belge kesinlikle al...isterse senin öğrenciliğini hiç kabul etmesinler,sadece oraya başvuru yaptığına dair belge...koca üniv. bu öğrenci buraya gelmiştir başvuruda bulunmuştur durumunu inceliyoruz gibi bi yazı da olabilir,veremeyecek mi ?sonra bu yazıyla askerlik şubesindeki memur senin yoklamanı yapacak ve 25 temmuza kadar ertelemenin olduğu 25 temmuzdan sonraki ilk celp dönemine kadar askerlikçe sakıncası olmadığına dair askerlik durum belgesini alıp o belgeyle kayıt yapıp bu şekilde sevkine tabi olduğun celp dönemine gitmeyip bakaya olarak okulu bitirirsin...
2. önceden dediğim gibi yasada kanunlar açık deyip askerlik sorunu olan kimselerden askerlik belgesi hiç istemeyen ünvler var mesela ege ünv. gibi...ama işte biraz masraflı olcak bu senin için...mekan değişmesi gibi olacak yani...bide ikametgah bulcan tabi...bence bu daha garantili bi yol...ne diyorum sana senin bıkılıp sıkıldığın tek konu olan askerlik durum belgesi gibi belgeyi hiç istemediler hala istemiyolar benden ege üniversitesi....hiç bi şekilde askerlik durum belgesi istememeleri halinde askerlik şubesine bile gitmene gerek kalmayacağını hatırlatayım,ben yüksek lisans yapacağım için yüksek için başvurucağım ünv. askerlik durum belgesi istediği için şubeye gittim yoksa af başvurusu olsun ,kayıt olsun hiç şubeye gitmeye gerek olmadı...ben senin yerinde olsam bu yolu dener şubeye adımımı atmazdım ,çünkü şubeye gitmekle son yoklamanı yaptırıyolar ve sana askerlik için bir tarih verip celpe sevk ediyolar ve daha da önemlisi idari para cezası yeme hakkını kullanıyosun...bidaha gitmezsen hapis istemi sözkonusu ...ben ilk hakkımı kullanmak zorundaydım çünkü bana da yüksek için askerlik durum belgesi gerekiyodu...
bu arada sen neden durumu yöke sormuyosun...ben sezon içinde yöke tel etmişliğim var...onlardan yardım alman senin hakkın...
-
İZC@
Ege üniversitesi gibi uludağ üniversitesi falan bir kaç üniversite biliyorum bu tür askerlik durum belgesi istemeyen lakin oradaki sıkıntı şuki; Yatay geçiş yapmak için öncelikle kendi ayrıldığın üniversitene kayıt yaptırman ve sonrasında gideceğin üniversiteye başvurman gerekiyor ve ayrıldığım üniversitemde bu askerlik durum belgesini istediğine göre yine şubeden geçiyor yol, ikinciside taban puanın tutması şartı var ve üçüncüsü ikamet şartı.
Pazartesi yani 25 temmuzda okulumla tekrar konuşacağım üzerinde okulun mührünün olduğu herhangi bir belge vermesi için şubeye götüreyim, 25 temmuzda götürsem işe yarar mı bu belgeyi şubeye?
EK: Ayrıca neden bahar döneminde kayıt yaptırmadığımı sormuşsun böyle hassas bir konuda ama yukarıdaki mesajımı tekrar incelersen başvurduğumu ve kabul edildiğini sonradansa iptal edilip askerlik durum belgesi istendiğini bunu da ASAL'dan gelen tebligata bağladıklarını yazmıştım. Yoksa AF sürecini başından sonuna günü gününe takip eden birisiyim ve AF sürecini yürütenler organize edenler de bizim arkadaşlardı zaten.
-
Konuyu karşılıklı yazıştığım özel mesaj alanım haline getirmek istemezdim ama özel mesaj atma yetkim yokmuş öyle diyor sistem(;
HAPİS: Yeni mevzuattaki hapis hükmünün uygulanmasını netleştiremedim kafamda, benim durumum için bu tür bir cezai müeyyidenin ne zaman devreye gireceğini açıklayan olursa sevinirim, birde 25 temmuz muhabbetinin ve öncesi yada sonrasında şubeye başvurmanın bu hapis cezasına bir etkisi olur mu?
-
Alıntı:
İZC@
Ege üniversitesi gibi uludağ üniversitesi falan bir kaç üniversite biliyorum bu tür askerlik durum belgesi istemeyen lakin oradaki sıkıntı şuki; Yatay geçiş yapmak için öncelikle kendi ayrıldığın üniversitene kayıt yaptırman ve sonrasında gideceğin üniversiteye başvurman gerekiyor ve ayrıldığım üniversitemde bu askerlik durum belgesini istediğine göre yine şubeden geçiyor yol, ikinciside taban puanın tutması şartı var ve üçüncüsü ikamet şartı.
tamam anladım...
Alıntı:
Pazartesi yani 25 temmuzda okulumla tekrar konuşacağım üzerinde okulun mührünün olduğu herhangi bir belge vermesi için şubeye götüreyim, 25 temmuzda götürsem işe yarar mı bu belgeyi şubeye?
elbette yarar.o gün başvuruların alınacağı son gün...
-
Alıntı:
İZC@
EK: Ayrıca neden bahar döneminde kayıt yaptırmadığımı sormuşsun böyle hassas bir konuda ama yukarıdaki mesajımı tekrar incelersen başvurduğumu ve kabul edildiğini sonradansa iptal edilip askerlik durum belgesi istendiğini bunu da ASAL'dan gelen tebligata bağladıklarını yazmıştım. Yoksa AF sürecini başından sonuna günü gününe takip eden birisiyim ve AF sürecini yürütenler organize edenler de bizim arkadaşlardı zaten.
aslında okumuştum dediğin yeri ama bende hani g.kurmaydan asaldan üniv.lere böyle bi karar gittiğini hiç daha önce okumadım bi yerden ...ilk senden duydum demiştim...hatta ben de senin gibi af öğrencisiyim...ama bak bana bişey olmadı demiştim ama demek bizim ünv. ye karar gitmiş buna rağmen burda bile göz ardı yapmışlar ...:) şanssızsın arkadaşım...dediğin gibi uludağ ,ege gibi ünv . lerin birinde olsan sorunun hiç olmayacaktı...
-
Alıntı:
aslında okumuştum dediğin yeri ama bende hani g.kurmaydan asaldan üniv.lere böyle bi karar gittiğini hiç daha önce okumadım bi yerden ...ilk senden duydum demiştim...hatta ben de senin gibi af öğrencisiyim...ama bak bana bişey olmadı demiştim ama demek bizim ünv. ye karar gitmiş buna rağmen burda bile göz ardı yapmışlar ...:) şanssızsın arkadaşım...dediğin gibi uludağ ,ege gibi ünv . lerin birinde olsan sorunun hiç olmayacaktı...
Dostum ben AÖF öğrencisiyim yaşım 27
Sorunum tekrar sınavlara girebilirmiyim çünkü iş için askerlik belgesi istediğimde alamazsın kaçak görünüyosun dediler şubeden ?
Sınavlara girsem dondurabilirmiyim kazandığım zaman gidip döndüğümde okuyabilirmiyim ?
-
Alıntı:
huckman rumuzlu üyeden alıntı
Dostum ben AÖF öğrencisiyim yaşım 27
Sorunum tekrar sınavlara girebilirmiyim?...
Sınavlara girsem dondurabilirmiyim?.... kazandığım zaman?.... gidip döndüğümde okuyabilirmiyim ?
dostum mesajını anlayamadım ,kusura bakma....aof deyince vize ,final anladım ama sonra kazandığım zaman diyosun ozaman üniv. sınavı aklıma geliyor....durumunu biraz daha anlayabilirsem edindiğim tecrübelerime göre yardımcı olmaya çalışırım...
-
üniversite sınavını tekrar alıp kazanırsan aof ü mü dondurcaksın? nereye gidiyosun?
-
Alıntı:
Geç de olsa ayrıntılı yanıtın için teşekkür ederim, insan kendi derdini atlatınca diğerlerini unutabiliyor:) Bir yerden öğrendiğim kadarıyla 1 yıl tecil için 5000 dolar isteniyordu, sen 2012 sonu için 4500 dolara iyi halletmişsin. Merak ettiğim başka bir konu daha vardı, mesajında onu da cevaplamışsın. Yurtdışında iş bulunca askerlik yönünden bir engel çıkarılmıyor anladığım kadarıyla, 29'u geçsen de hatta hakkında mahkeme açılmış olsa bile iş buldum dediğin anda tecilini veriyorlar. Öğrencilik konusunda 29 yaşına kadar nasıl bir hak varsa bu konuda da 38 yaşına kadar öyle bir hak var sanırım.
Ya yine geç oldu sanırım ama tatildeyim cunku...Gercekten yıllar boyu kalamadıgım otellerde kalmanın tadını cıkarıyorum
Yurtdışı çalışma izni olanlar için 29 yaş sınır yok arkadaşlar. Yaş sınırı otomatik olarak 38 e cıkıyor. Calısma izni olupta askerligi ertlemek icin yurtdısında kalmanızda gerek yok. yurtdısında kalma zorunlulugu askerligini 21 gun yapmak icin. onun dısında askerlik her sene calısma iznin yenilenmesi veya bastan cıkarılması ile 38 yaşına kadar ertlenebiliyor.
Kısacası Yurtdışı çalışma izni olan kişi bu donemde 29 yaşınıda gecsede okulunu bitirebiliyor....
GBT konusunda arkadaşlar GBT ye girmelerin yasa gereği yapılacağını sanmıyorum. Ama dosyanız savcılığa sevk edilirse ve savcı sizi bulamazsa hakkınızda yakalama emri veriyor. Maleesef Anayasa değişmesine rağmen (Referandum ile) bu yakalama emirleri olanları yurtdışına çıkarkende işleme alıp sizi direk alıp en yakın (Bakırköy) adliyeye getiriyorlar. Mesai saatleri dışındaysanız direk olarak 1 gece karakolda kalıyorsunuz. Ifadeniz alındıktan sonra serbestsiniz ta ki askerlik subesi konu ile ilgili tekrar talepte bulunanan kadar bu sefer is biraz zorlaşıyor..
Kısacası arkadaşlar yakalama emri askerliği neden yapmadın diye değil neden ifadeye gelmedin diye veriliyor.
Otellerde kalma zorunluluğunuz varsa ve yanınızda bir arkadaşınız varsa bence 2 oda tutun resmi kayıtlardaki odalarda değilde diğer arkadaşınızın odasında kalın. Ben yıllar boyu boyle yaptım. Eger polis gelirse arkadaşınız size haber verir.
Aslında yuzlerce deneyimim var ta ki yurtdışı çalışma izni alana kadar zor bisey zannnediyordum ama değilmis. 29 yaş sınırında olan arkadaşlar bu yola basvurabilir.
-
Arkadaşlar Merbaha,
Öncelikle siteye yeni üye oldum, 1984 doğumluyum 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ve Aöf'e direk geçiş yaptım ilk yıl hazırlık derslerini veremedim ve sonraki senede 1 yıl ara verdim.
Bu yılda kaydımı yaptırdım fakat şöyle bir durum söz konusu oldu . 84 doğumlu olduğum için tecil etmemiyormuşum ve askeri şubedende dediklerine göre 1 Ocak 2011' da tecil süremde bitmiş .
Bana mart 2011' de bakaya belgesi gelmişti evime ve geçen haftada muhtarlıktan bir belge daha geldi . En kısa sürede muhtarlığa gelmelisiniz diye ve bugünde evime polis gelmiş beni sormuşlar.
Kuzenim yan dairede oturuyor ve o çıkmış kapıya, onu bayaa bi sıkıştırmışlar ağzından laf almak için . Ardından da karakola götürmüşler yazılı ifade vermek için ( Büyük bir ihtimal gözünü korkutmak için olsa gerek )
Şimdi ben açık öğretime devam etmek istiyorum hiç değilse bir kısa dönem askerlik yapmak için ama yakında benim işyerimede gelme ihtimalleri nedir acaba 27 yaşındayım 2 yıl var açıköğretimin bitmesine
Devamlı beni bu şekilde sıkıştırırlarmı ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum yada karakola gidip ben geldim desem direk şubeye götürürler mi ne yapıcağımı şaşırdım. Ayrıca burda benden de çok büyük yaşta bu sorunu yaşayan insanlarların olduğunu gördüm onlar nasıl bu zamana kadar kaçabildiler bu konu hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var .
-
Alıntı:
mamak rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Merbaha,
Öncelikle siteye yeni üye oldum, 1984 doğumluyum 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ve Aöf'e direk geçiş yaptım ilk yıl hazırlık derslerini veremedim ve sonraki senede 1 yıl ara verdim.
Bu yılda kaydımı yaptırdım fakat şöyle bir durum söz konusu oldu . 84 doğumlu olduğum için tecil etmemiyormuşum ve askeri şubedende dediklerine göre 1 Ocak 2011' da tecil süremde bitmiş .
Bana mart 2011' de bakaya belgesi gelmişti evime ve geçen haftada muhtarlıktan bir belge daha geldi . En kısa sürede muhtarlığa gelmelisiniz diye ve bugünde evime polis gelmiş beni sormuşlar.
Kuzenim yan dairede oturuyor ve o çıkmış kapıya, onu bayaa bi sıkıştırmışlar ağzından laf almak için . Ardından da karakola götürmüşler yazılı ifade vermek için ( Büyük bir ihtimal gözünü korkutmak için olsa gerek )
Şimdi ben açık öğretime devam etmek istiyorum hiç değilse bir kısa dönem askerlik yapmak için ama yakında benim işyerimede gelme ihtimalleri nedir acaba 27 yaşındayım 2 yıl var açıköğretimin bitmesine
Devamlı beni bu şekilde sıkıştırırlarmı ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum yada karakola gidip ben geldim desem direk şubeye götürürler mi ne yapıcağımı şaşırdım. Ayrıca burda benden de çok büyük yaşta bu sorunu yaşayan insanlarların olduğunu gördüm onlar nasıl bu zamana kadar kaçabildiler bu konu hakkında fikirlerinize çok ihtiyacım var .
arkadaşım sen tek değilsin bi çok kişinin askerlik sorunu var onun için öncelikle teselli edeyim seni...
84 lü olduğun için tecil olmuyormuş demişsin ama burada bi yanlış anlama durumun var sanırım...lisans eğitimi için 29 yaşına kadar tecil verilir ama bazı koşullarla ...açık öğretim de bildiğim kadarıyla iki sene üstüste kalma durumunda tecil hakkı verilmiyor... bu durum asalın kendi sitesinde de mevcut ki üstelik sen hazırlık sınıfında oluyo bu hal...dolayısıyla nasıl oluyoda benden büyük yaşlar bu zamanlara kaçabilmişler sorusu için:25 yada daha önce ki yaşlarda bile olsa iki sene üstüste başarısızlıktan dolayı aofte tecil olamazken herhangi bi örgün öğritime söz misal 24 yaşında bile girmiş olsa bi kişi üstüste üç sene kalsa bile 29 a kadar tecil devam eder...yani senin anlayacağın aof yoluyla tecil sana olamaz gibi görünüyor....
-
polislerin iş adreslerine geldiklerini pek duymuşluğum yoktur...sanmıyorum iş yerine gelceklerine...zaman zaman sıkıştırırlar ama denk gelmezsen polislere kaçak olarak okulunu bitirebilirsin ama şimdiden bakaya suçu işlemiş görünüyorsun...ayrıca hakkında dava açılmamıştır gibime geliyo ama sıkı çalışan bi şuben varsa savcılığa intikal etmiş olabilir durumun etmesede gbtye girmiş olabilirsin burası türkiye...o yüzden arama noktalarından uzak dur derim ....
-
trdr arkadaş naptı acaba,af başvurusunun son gününden beri yazmadı...?
-
iyi akşamlar.24.07.1981 doğumluyum...daha önce atatürk üniversitesinde okudum ve kendi isteğimle ayrıldım...sonra ktü sosyalbilğiler öğretmenliğini bitirdim bu yıl 04.06.2011 itibariyle mezun oldum..askerlik şubesi ekim sonuna kadar şubeye gelmem gerektiğini söyledi. amacım bu yıl olmazsa seneye temmuz-hazirana kadar yükseklisans kazanmak...bu tarihlere kadar bakaya-kaçak olmadan sevk tehir yda bir şekilde erteleme yaptırabilirmiyim..bunun yasal bir yolu var mı henüz şubede hiçbir çağrı almadım..dönem erteleme bile olsa sanırım bana yeter..acil bir cevaba ihtiyacım var umarım yardımcı olursunuz.. bildiğim şu şuan hiçbir çağrı almadım neyapmalıyım kasımda alese giriceğim bir yol gösterirmisiniz arkadaşlar cevap bekliorum...
-
Alıntı:
parahol rumuzlu üyeden alıntı
iyi akşamlar.24.07.1981 doğumluyum...daha önce atatürk üniversitesinde okudum ve kendi isteğimle ayrıldım...sonra ktü sosyalbilğiler öğretmenliğini bitirdim bu yıl 04.06.2011 itibariyle mezun oldum..askerlik şubesi ekim sonuna kadar şubeye gelmem gerektiğini söyledi. amacım bu yıl olmazsa seneye temmuz-hazirana kadar yükseklisans kazanmak...bu tarihlere kadar bakaya-kaçak olmadan sevk tehir yda bir şekilde erteleme yaptırabilirmiyim..bunun yasal bir yolu var mı henüz şubede hiçbir çağrı almadım..dönem erteleme bile olsa sanırım bana yeter..acil bir cevaba ihtiyacım var umarım yardımcı olursunuz.. bildiğim şu şuan hiçbir çağrı almadım neyapmalıyım kasımda alese giriceğim bir yol gösterirmisiniz arkadaşlar cevap bekliorum...
arkadaşım ben de senin gibi sayılırım...lisanstan mezunsun...ekimden kastettikleri son yoklama oluyor...31 ekim son gün...ben 2 hafta önce gittim...mezun olduğun tarihi baz alıp 2 sene istemen halinde otamatikman tehir hakkın var....ben alesi kazandım ama kasımdakine girip puan yükseltip ara dönemde kayıt olabilirim...sen de bu iki sene sürecinde istediğin gibi yüksek lisansa kasımda alesten alacağın puanla başvurabilirsin ...kaçak/bakaya olmuyosun...
-
ama bn 29 yaşı doldurdum eminmisiniz bu hak var mı
-
acilbir cevaba itiyacım var yardım bekliorum ...iyi akşamlar.24.07.1981 doğumluyum...daha önce atatürk üniversitesinde okudum ve kendi isteğimle ayrıldım...sonra ktü sosyalbilğiler öğretmenliğini bitirdim bu yıl 04.06.2011 itibariyle mezun oldum..askerlik şubesi ekim sonuna kadar şubeye gelmem gerektiğini söyledi. amacım bu yıl olmazsa seneye temmuz-hazirana kadar yükseklisans kazanmak...bu tarihlere kadar bakaya-kaçak olmadan sevk tehir yda bir şekilde erteleme yaptırabilirmiyim..bunun yasal bir yolu var mı henüz şubede hiçbir çağrı almadım..dönem erteleme bile olsa sanırım bana yeter..acil bir cevaba ihtiyacım var umarım yardımcı olursunuz.. bildiğim şu şuan hiçbir çağrı almadım neyapmalıyım kasımda alese giriceğim bir yol gösterirmisiniz arkadaşlar cevap bekliorum...
-
Alıntı:
parahol rumuzlu üyeden alıntı
ama bn 29 yaşı doldurdum eminmisiniz bu hak var mı
arkadaş,ben 08.1978 doğumluyum ve 9.2010 da mezun oldum...yani anlayacağın senden 3 yaş büyüğüm ve senden bi sene önce mezun olmuşum ,artık sen hesap et...bende 29 sınırı var sanıyodum...hatta onun için mezun olduktan sonra senin gibi illaki ales yoluyla erteleme yapayım diye düşünüyodum...meğer benimde hakkım varmış...ama ben mezuniyetimden bi sene sonra gittiğim için tehir hakkımın bi senesi boşa gitti...ama bi senem daha var...işte bu arada yüksek lisansı kazandım ama biraz daha yüksek bi puan alıp istediğim bi yer var ara dönemde oraya başvurcam...ama sende iki senenin yaklaşık iki ayını harcamış bulunuyosun...tecrübeme göre eğer sen istersen 2 senelik tehir hakkını kullanma durumunda 04.06.2011+2 yıl:04.06.2013 e kadar ....04.06.2013 ten sonraki ilk celp dönemi ağustos olduğuna göre sen 30.07.2013 e kadar askerlikçe sakınca olmadığına dair belge alabilirsin...yani tehir ettirebilirsin....
-
peki nezamn gidiyim şubeye hemn mi ekimde mi ne önerirsin...