Arkadaşlar selam bir sorum var benim tezkerenin suresi bitti islemim devam edermi basvurum istisnai?
Printable View
Arkadaşlar selam bir sorum var benim tezkerenin suresi bitti islemim devam edermi basvurum istisnai?
Sorduğumda boyle gerekiyor söylenildi. 2015-2018 bekliyorum..
- - - Updated - - -
Uzatın bence ama T.C vatandaşı olursanız başvuru için harcanan paranızın bir hissesini iade ediyorlar dilekçe yazmanız gerekiyor. Arkadaşım 2 sene önce öyle yapmış.
Istisnayi ahiskali olarak basvurduysan olur ,baska turlu yenilenmek sart zaten nufus mudurlukten sms geliyor .
Merhabalar,
inceleme ve araştırma aşaması ne kadar sürüyor fikri olan var mı? yaklaşık 2 aydır sitede inceleme ve araştırma aşamasındadır yazıyor.
Sagolun arkadaslar ama benim mart 11 2017 teskerenin suresi bitti,hic biyer den bildiri gelmedi uzatin veya uzatmayin diye , Ankarayi aradim dedim teskerenin suresi bitti islemler dururmu dedim onunla alakasi yok dediler kafam karisik ne yapsam bilmiyorum. Iki arkadasim benim durumdaydilar teskere surelere bitmisti o şekilde başvuru yaptilar hic bir problem cikmadi ve vatandasligi kazandilar.Onlarda istisnai olarak basvurmustu ayni benim gibi ne yapsam bilmiyorum ....
- - - Updated - - -
Sizce durmuşmudur işlemler siz nasil bisey yasadiniz ?
Benim de ikamet izni 28.12.2017 tarihinde bitti ona göre öncesinden randevu alıp yeniledim bir ay oldu randevuya gideli ama ikamet kartı daha gelmedi
Fendi kardeşim msj kimden geldi göç idaresinden mi nüfus müdürlüğünden mi ?
şen türk kardeş bana nufusdan geldi! bence sen nüfusa git sene de gelmiş sms! onlar biraz gec bakıyorlar! ve ya ankarayı ara durumu anlat! bana ankara dedi nüfusa git baksınlar biz onlara sizi aramalarını söylemiştik! bende nüfusa gittim baktılar bilgisayara! dediler evet uzatmanız gerekiyor
Selamu Aleykum.
22.12.2017 karar asamasinda olupta sonradan tekrar listeye dahil oldunuz olan durumdaki arkadaslardan vatandasligi cikan var mi /?
[QUOTE=sahturk;608785]Selamu Aleykum.
22.12.2017 karar asamasinda olupta sonradan tekrar listeye dahil oldunuz olan durumdaki arkadaslardan vatandasligi cikan var mi /?[/QU
merhaba bu gün göc idaresine gittim! baktılar dediler karar aşamasındayım! ama sitede inceleme ve araştırma yaziyor
Goc idaresi bakmiyorki vatandasiga , nufus ve vatandaslik bakiyor, istanbuldaki nufus ve vatandasik sistemden bizim gibi bakiyor daha derini goremiyor ne oldugunu, en azindan istanbulda oyle baska yerleri bilmem
benim 22.12 aralikta karar asamasinda yazdi sonra 29.12 de tekrar listeye dahil oldu yazi cikti az oncede nvi aradim dediler bekleyin. bu ne kadar surer hic fikrim yok ama 10 gun demistiler oda bu hafta ici bitecek
bende de aynı durum. Aralıktan itibaren bu yazı çkıyor
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir
FENDİ sen nereden başvurdun ve nüfusta kim dedi ki karar aşamasındasın....çünkü benim tahkikat da mayıs 2017 başladı
benimki 9 aydır tahqiqatdadır
Şen Türk yok mu bi haber hala?
Ben de sürekli takip ediyorum, hala listede görünüyor. burada listede olanlar aynı anda vatandaşlığını alacak ama ne zaman bilemiyoruz, neyi uzatıyorlar acaba. 22.12.2017 karar aşamasına geçti diye baya sevinmiştim. Tekrar listeye dahil edilince moralim epey bozuldu. Bir umutla bekliyoruz.
Merhaba,
hala "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" yazısı çıkmaktadır,
aynı durumda mısınız sizler de arkadaşlar?
saygılar,
- - - Updated - - -
aynen, şaka gibi şeyler oluyor, memurların insiyatifine kaldı beklentilerimiz ne yazık ki...
- - - Updated - - -
hatta ben 2018'e T.C.'li olarak gireceğim diye baya sevinmiştim, ama kocaman bir hayal kırıklığı 2017'nin sonlarında kaldı..
ben bu işlerden heç bir şey anlamadım
Önce karar aşamasına geçip tekrar listeye dahil edilme olayı daha önce hiç olmamış herhalde, eski yazışmalarda göremedim.
Umalım da aksi bir durum olmasın...Bu konuda kesin bir bilgi alabilsek rahatlarız ama o da yok.
- - - Updated - - -
bu bakanlar kurulu toplantıları hangi tarihlerde oluyor acaba bilen var mı?
bu gün bilgi aldım* karar listesine eklenen kişi sayısı 100-150 olması gerekir ki, imzaya gitsin. Yani bu gün ola bilir yarın 1 hafta 1 ay. Hatta bana dün 199 destek hattından söylenilen şu ki, karar aşaması 4 gün de 3 yıl da sürer size tarih ve süre veremiyoruz
birdeki unutum yazmayı dün bana dediler nufusda! 2 ay surer bu işlemlerin bitmesi
Hayirli olsun oncelikle bavurunuz .
istisnayi vatandasiktan sonra en hizli tc alma sekli evlilikten basvuru yaparak.
sonuclanmasi 6-12 ay icinde oluyor tabbi istanbulda ikamet edeyorsaniz biraz uzar 9-12ay olarak.
oncelikle basvuru yaparken eksik evrak olmasin ona dikkat edin yada ornegin ikamet 7 ay sonra bitecek oyle puruzler zamani uzatiyor,
birlikteliginizden cocuk varsa bu artirdir, yoksa arastirirlar evlilik gercek mi.
INSALLAH en kiza zamanda alirsiniz
vallah o kadar biktim o islerdan sana anlatmam ankarya araadim 199 ara dedi ve suratim kapti telefon , 199 aradim bursya arayin dedi , bursya aradim 1 sene kadar surebiler dedi ] 11 ay oldu ] ve ikmet icin goc idaresi arayin dedi goc idaresi aradim kimse acmiyor vallah kimse calismiyor bu devlete
dun oldu bakanlar toplantisi .belki bu hafta cikar . bana dediler aralik sonunda giden listesindesiniz
- - - Updated - - -
Istanbul il nufus ve vatandasik mudurlugunde ben basvuru yaparken dediler 9 ay sonra bitiyor ikamet teskeren eger cikmasa o tarihe kadar ki cikmazda sen randevu al ve yenile . ben bitmeden randevu aldim yeniledim ve tekrar yetkililere sundum.
cunku o sart onu bitmeden once yenileyin
çok zor bişey böyle beklemek insan üzülüyor yoruluyor ama sen ikamet iznin bittiyse göç idaresine git randevu al kardeşim
ya da danışmaya git sabah erkenden onlara sor telefonu açmıyorlar daha önce denedim dün de ordaydım ikametimle ilgili
bir ay önce yeniledim hala gelmedi normalmış
ya da danışmaya git sabah erkenden onlara sor
===
ben mudanya oturyorum yaani cok uzak ve arabam yok , neyse 15 16 ocak kadar karar asaması gecmesi gidecegim macbur yapacak bisey yok
Arkadaşlar hayırlı günler dilerim,
Haziran 2017'de evraklarımı teslim ettim. sistemden korntl ettiğimde : 02 Ocak 2018'ten itibaren "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır." mesajı çıkıyor. bundan sonraki hangi aşamalar çıkacak? daha kaç aşama kaldı? bu aşamayı görenler kaç ay sonra vatandaşlığa geçer? yanıtlarsanız sevinirim. Saygılar
benim tam tamima 6. ay 12 gun arastirma surdu ama degisiyor , genelde bu civarinda . ondan sonra arastirma bitti listeye dahil oldunuz, sonra karar asamasi. bu l'steye dahil oldunuz ve karar asamasi sureci uc ay surer maksimum ama bazen uzuyormusta .
siz ilk kez ne zaman başvurdunuz. bu mesaj kaç ay sürer
- - - Updated - - -
siz ilk kez ne zaman başvurdunuz. bu mesaj kaç ay sürer