aynen öyle! araştırma bitmemiş diyorlar , o kadar başka bir şey yok!
Printable View
birdeki beni listeye bile almamışlar hale! vallah çok sıkıcı!13 ay oldu
Arkadaşlar bugün Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmişim. Kontrol edin siz de. Allaha çok Şükür bir adıma daha öndeyiz. 12 aygeçti ilk başvuru tarihinden. Bu sene sonuna kadar sonuç alabilsek müjde olur... Umutlıyoruz.
abi cok uzun bir süre! yapacak birşey yok dediyin gibi! Şentürk sen kaç aydır bekliyorsun?
arkadaşlar bilgisi olan varmı! bu arşiv işlenmesi nedir? hep aryorum 2 aydan fazla bir süredir hep arşiv işlenmesi diyorlar?
- - - Updated - - -
ve ya ne kadar sürede bitiyor! bu arşiv araşdırması? artık bu araba işaretlemekden kafayı yemiş durumdayım!
5.5 ay once ankrya ulasti hala inceleme ve araştırma aşamasındadır.
bisey sorcam varmi Evlenme Yoluyla basvurdu bi arkadas bu kadar araştırmasi surdu ?
5 aydır araştırmada kardeşim
- - - Updated - - -
Kardeşim gosthunter1 ben evlenme yoluyla başvurdum Bursadan 5 aydır ankarada senin gibi
Kardeşim gosthunter1 ben evlenme yoluyla başvurdum Bursadan 5 aydır ankarada senin gibi
sen 03.05.2017 basvurdun ben 17/02/2017 basvurdum :D
Evet ama bizim dosyalar yaklaşık aynı zamanda ankaraya ulaşmış bence aynı zamanda sonuçlanacak
Evet ama bizim dosyalar yaklaşık aynı zamanda ankaraya ulaşmış bence aynı zamanda sonuçlanacak
insallah az kaldi zaten .. benim ikamet 1 ay sonra bitiyor ve yenilemek istemiyorum , eger telefondan falan haber alirsin yazarsin kardesim bende ayni sekilda yazacam
Tamam kardeşim :) inşallah üzün sürmez Allah sabır versin yardımcımız olsun
Arkadaslar bizimki toplam 13.5 ay surdu ikametim ankara kimligi aldik ....arastirma asamasi 5-6 ay suruyor ...karar asamasi evlilik yoluyla basvuranlar 30-40 gun arasi suruyor
- - - Updated - - -
Toplam 13.5 ay surdu bizimkisi...arastirma asamasi 5-6 ay suruyor...karar asamasi evlilik yoluyla ise 30-40 gun arasi suruyor
- - - Updated - - -
Toplam.13.5 ay surdu arastirma asamasi 5-6 ay arasi karar asamasi 30-40 gu surdu
Benim de 20 gündür listede görünüyor. bakalım ne zaman karar aşamasına girecek. Sabırsızlıkla bekliyorum sizinle birlikte.
herkesin bir an önce vatandaşlığa kabul edilmesi dileğimle
Bence siz de yakında listeye dahil edileceksiniz. Daha önceki yazılardan da okuduğuma göre, bu listenin belirli bir sayıya ulaşması gerekiyormuş 250 adet gibi, bu sayıya ulaşınca topluca karar vermek üzere bakanlığa gidiyormuş. Yani büyük ihtimalle biz sizlerle aynı anda alırız vatandaşlığımızı. İçiniz rahat olsun. Birkaç gün içinde listede olacaksınız .
inşallah hepimiz rahatlarız
Arkadaşlar daha önce yazdıklarından buldum: başvuru şekline göre nüfus müdürlüğünde 3 farklı yere gidebilir.vatandaşlığa alınma işlemlerine gidiyor eğer evlilik yoluyla ise evlilik yoluyla vatandaşlığı kazanma bürosu eğer istisnai ise istisnai bürosu eğer genelse genel bürosuna gidiyor genelde de iki büro var asya ve kafkasya ve afrika birde diğer ülkeler avrupa ve diğer kıtalar.şimdi genel müdürlük mite yazıyor emniyet genel müdürlüğne yazıyor göç idaresine yazıyor jandarmaya yazıyor ve cevap bekleniyo yasal olara bu araştırma süresi kanunlara göre 45 iş günü eğer ek süre istenmez ise ve ek süre istenmez ise 45 iş günü sonunda bu araştırmalar olumlu kabul edilir eğer ek süre istenirse o süreyde beklemelisiniz daha sonra araştırma ve inceleme işlemi bitince imza için listeye ekleniyor isminiz liste dolunca içişleri bakanlığına gönderiliyor ve imzalanıp geri geliyor bu sefer karar aşamasına geçiliyor 5gün sonra 1 gün boyunca kütüklere işleniyor ve onay mesajını alıyorsunuz sonra o msanı görünce başvurduğunuz valiliğe gidiyosunuz size tebliği belgesi veriyollar ve hangi ilçeye kayıtlıysanız o ilçenin nüfusuna gidiyorsunuz ve 2 fotoğraf elinizdeki belge ve pasapotunuz ile beraber ikametinizi teslim ederek kimliğinizi alıyorsunuz.
Tabi son yıl içinde çok uzuyor işlemler.
Ben 1 Ağustost 2016 da aslen başvurusu yapmıştımtım, ama emniyetten gün sayısı çok geç geldi, sonra da çalışma iznim varken yok gibi gözuküyordu. Evraklar ancak 16 Aralık 2016 işleme alındı.
13 Aralık 2017 Listeye dahil edilmiştim
22 Aralık 2017 Karar aşamasına girdim.
Bakalım ne zaman sonuç gelir. Toplam 5ay (dosyası açmadan önce) +12ay (dosyası açtıktan sonra) yani 17 ay uğraşıyorum.
[QUOTE=Loli;
Benim de 22.12.2017'de karar aşamasına geçti. Genelden başvurmuştum. Benim de 16 ay olmuş ilk başvurumdan beri. Gerçekten de sabır isteyen bir süreçtir bu.
[QUOTE=svetik;607931][QUOTE=Loli;
Benim de 22.12.2017'de karar aşamasına geçti. Genelden başvurmuştum. Benim de 16 ay olmuş ilk başvurumdan beri. Gerçekten de sabır isteyen bir süreçtir bu.[/QUOTE]
Evlilikten ise tam 1 ay sonra kimligi alirsiniz
Oncelikle herkeze merhaba siteye yeni uye oldum arkadaslar. Iki uc gundur yazilari okudum ama isin icinden cikamadim herkezin farkli islemleri var . bende 07.02.2017 tarihinde istisnayi basvuru yaptim her yerden gecti evraklarim ama temmuz ayindan beri inceleme ve arastirma asamasinda hic bi turlu yazi degismedi her gun takip ediyorum acaba bi eksikmi var onuda bilmiyorum. Benim durumumda olan arkadaslar varsa yazin tesekurler
Oncelikle herkeze merhaba siteye yeni uye oldum arkadaslar. Iki uc gundur yazilari okudum ama isin icinden cikamadim herkezin farkli islemleri var . bende 07.02.2017 tarihinde istisnayi basvuru yaptim her yerden gecti evraklarim ama temmuz ayindan beri inceleme ve arastirma asamasinda hic bi turlu yazi degismedi her gun takip ediyorum acaba bi eksikmi var onuda bilmiyorum. Benim durumumda olan arkadaslar varsa yazin tesekurler
merhaba h.g kardesim bende bursadan basvurdum 17/2/2017 Evlenme Yoluyla .. evraklarim temmuzda ankraya ulasti ama hala inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Arkadaşlar Merhaba,
genelden başvuranım, sistemde 22 Aralık 2017 Karar aşamasına geçti yazısı çıkmıştı, bugün baktım tekrar listeye eklendi yazısı çıktı, aradım ankarayı belki daha imzalamamıştır olur böyle şeyler dediler.
aynı durumda olan arkadaşlar yazar mısınız lütfen?
iyi günler.
merhaba! arkadaşlar 199 aryorum pek bir bilgi vermiyorlar! Genel mudurluku arayın diyorlar! orayıda aradım diyorlar bidaha burayı aramayın 199 arayın diyorlar! vallah anlamadım gitti
.!!!!!! tam 8 aydır inceleme ve araştırma yaziyor ! toplamdada 14 cu aya girdim
Benim de aynı şekilde 22.12.2017'de karar aşamasına geçmişti ve dün baktığımda yine listeye dahil edildiniz yazısını gördüm.
Demek ki herkesin bu şekilde olmuş. Normal bir şey diye düşünmek istiyorum. bekleyip görelim neler olacak
bakalım ne zaman bitecek! yapacak birşey yok
sitede benden başka kimse kalmadimi?
sitede benden başka kimse kalmadimi?
bende burdayim bugun aradim ayni cevap daha karara gecmedi ve onlarn sitesi hata veriyor biktim artik vallah 1 sene olacak artik biktim
arkadaşlar genelden başvuru yapanlarda durum ne yerdedir?
artık inceleme ve araştırma yazısını görünce bayılmak istiyorum
iyi gunler,
ben tam bugun bir sene oldu vatandasliga basvurali ,
11 sene turkiyede ikamet etmekteyim.
esim ve iki cocugum var hepsini TC si var .
hem istisnayi hem evlilik hemde genelden basvurma hakkim var.
Ama genelden basvurdum ayin 21.12.2017 karar asamasinda diye yazi cikti uc gun sonra tekrardan gonderilecek listeye dahil oldunuz diye yazi cikti. 0312 baslayan ve 24 biten numarayi aradigim zaman ,oyle bi memurlar konusuyorki goren disardan borc mu istedik sanacak.boyle olaynan karsilasan var mi son gunlerde
ayni durum ben 06.12.2016. genelden başvuru yapmışım !hale inceleme ve araştırma yaziyor 3 çocuk ben birde eşim! ordakilar sinirli oluyorlar günde çok kişi aryor o yüzden onlarıda anlamak lazımdır! ! bana dediler bi daha burayı arama 199 u ara! amma bende çok arıyordum haftada iki kes arıyordum
- - - Updated - - -
listede bile yokum! hayırlısı bakalım ne zaman sonuçlanacak! artık alışkanlık haline geldi, her gün siteye 10 kes bakıyorum
Merhaba arkadaşlar. Ben de 2015 yılında Genel olarak başvuruda bulundum, 2017 *de tekrar başvuru yenilenmesi talep ettiler.. Tekrar tüm işlemler sil baştan yapıldı.. Nisan ayında başvurum yenilendi. Aralık ayında nihayet karar listesine eklendi yazısı çıktı.
Beklemeye devam..
Karar aşaması 3 aya kadar süre bilirmiş söylenildi bana...
Daha once beni cep telefonla ariyan memur, soyadimi boyle olmasindan eminmisin soran, onu aradim dedim durum boyle karar asamasindan tekrar listeye dahil edildi, dedi 10 gun sabret iste, 3 gun gecti ,onu aradigimdan sonra .bekliyoruz hayirlisi