Teşekkür ederim cevap için
Printable View
Merhaba.Benimde bir sorum olucaktı.ben ismimi değiştirmek değilde 2.isim ekletmek istiyorum.Çevremdekiler pek gerçek adımı kullanmıyorlar senelerdir takma ismimle hitap ediyorlar öyle alıştılar.bende bu durumdan rahatsız olmaya başladım.ismimin yanına 2.bir isim ekletebilirmiyim bu mümkünmüdür.teşekkürler.
Merhaba. Bu hafta isim değişikliği mahkemem var. İsim değiştirme gerekçem nüfus cüzdanında yazan isimle bilinmemem , başka bir adı kullanmam ve bunun karşıklıklara yol açmasıydı. Şimdi yeni alacağım isme bir isim daha ekletmek istiyorum. Aslında kullandığım 2 isim var. Ancak dilekçemde bunlardan sadece birini belirtmiştim. Şimdi bunuda belirtip ismimi yeni alacağım 2 isimle değiştirmek istiyorum. Bu konuda yapabileceklerimin neler olduğunu bilen var mı?
Ek bir dilekçe daha mı vermem gerekir bunun için. Eğer öyleyse ne zaman , kime vermeliyim?
Ayrıca diğer bir sorum eğer isim değiştirme talebim reddedilirse başka bir sebepten (örneğin din değiştirme) yada aynı sebepten 2. kez dava açabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim.
Değerli hukukseverler benimde isim değiştirmekle ilgili bir düşüncem var.
Daha doğrusu ismimin telefuzu zor ve benzersiz diyebilirim,dolaysıyla bazı sıkıntılar oluşturduğundan ben ismimin önüne yeni isim eklemek istiyorum.
Nereden başlıyabilirim ve süre olarak ne kadar sürer?Bu isteğimin bana maddi olarak toplam maliyetinin ne kadar olacağı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar...
telafuzu zor olan isminiz nedir acaba.. bulundugunuz il veya ilçenin asliye hukuk mahkemesine dilekce vererek davanızı acabilirsiniz.. dava cokluguna veya azlıgına baglı ne kadar olacagı sürenin... benim 2ay sonrasına vermişlerdi durusma gününü... maliyetide masrafıyla falan 1.350liraydı hatırladıgım kadarıyla... tanıdık bi avukat belki bu masrafı biraz düşürebilir
Merhaba,
Küçüklüğümden beri nüfusumda kayıtlı olmayan 'neva' ismini kullanıyorum. Çevremdekiler bana bu isimle sesleniyor. Ben bu ismi, nüfustaki ismimi sildirmeden nüfusuma ekletmek istiyorum. Bunun için bir sakınca var mıdır ve ne gerekir? Bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkürler..
merhaba benimde iki ismim var ve ilkini sildirmek istiyorum.Dilekçemi verdim 2 ay sonra duruşmam var.İlk ismim müslüme buarada.Sildirmek istememin sebebide kimse bu adla tanımıyor ve çağırmıyor beni ayrıca kullanılmayan ve eski bir isim.Sizce duruşmada bunları söylesem yeterli olur mu? Sorunsuz şekilde silinir mi?
Merhaba
Sitenize yeni katıldım. Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler, aradığım birçok sorunun cevabına ulaştım sayenizde.
Bu başlık altındaki bütün sayfaları okuduğum halde net olarak edinemediğim bir bilgi var ne yazık ki.
Ben de bu sayfadaki bir çok kişi gibi isim konusunda sorun yaşıyorum ve değiştirmek istiyorum. Değiştirme dilekçesi, başvurusu ve ispatı gibi konularda herşeyi öğrendim. Ancak benim sormak istediğim konu şu:
Dilekçe başvurusunu sadece ikamet ettiğmiz yerde mi yapabiliriz?
Ben ikamet ettiğim ilde değil nüfusa kayıtlı olduğum ilçede bu davayı açmak istiyorum. Böyle bişey mümkün olabilir mi?
Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.