-
Re: Fıkralar
Pencerede duran karşı komşusuna sorar kadın
İyleştinn mi?
Öteki şaşırır
Hasta değilim ki neden ?
Ne bileyim üç gündür doktor evinize geliyorda öğlenleri ondan sordum...
Kadın komşusuna bakar ve
Bir haftadır da her öğlen senin eve itfaiyeci geliyor bir kere evinde yangın var mı diye sordum mu?
-
Yeni açılan restorana gittiniz mi?.. Ortam, yemekler ve şaraplar enfes ve o harika gecenin sonunda bir de seks yapabiliyorsunuz.. İnanın, hesabı öderken resmen becerildiğinizi hissediyorsunuz..!
-
Çalışan erkek ve evdeki uyumsuz karısı kalem ile kalemtıraş gibidir.. Çalışıp yıpranan erkek karısının yanına dönünce kendini yenilenmiş, tazelenmiş hisseder, ama bir yandan o fark etmeden kadın hayatını yer, bitirir..
-
Adam bardan evine sabaha karşı dönmüş, önce kapının önündeki mangalı devirmiş, sonra içerideki mobilyalar yerlere yuvarlanmış, sesleri duyan, üst katta yatmakta olan karısı uyanıp "Ne yapıyorsun orada?.." demiş, "Komşuları uyandıracaksın..!" "Bir fıçı şarabı merdivenlerden yukarı taşımaya çalışıyorum..!" demiş sarhoş kocası.. "Sabah yaparsın orada bırak..!" demiş, kadın.
"Bırakamam.." diye cevap vermiş adam,
"Midemde..!"
-
Yaşlı karıkoca bilmem kaçıncı kavgalarını ediyorlar, "Benim gibi kadını hiç hak etmiyorsun..!" demiş yaşlı kadın..
"Evet..!" demiş adam sinirle bastonuyla titreyerek dik durmağa çalışarak, "Parkinson'u da hak etmiyorum ama Allah onu da verdi işte..!"
-
Bir doktor arkadaşından nakletmiş..
Yani yaşanmış bir anekdot..
"Yıllar önce bir Karadeniz kasabasında görev yaparken kansızlık nedeniyle başvuran bir hastamı muayene ediyordum. Konjoktiva dediğimiz alt göz kapağının içine bakarken, bir yandan da 'Amca sende basur mu var' dedim. Kansızlığın baş sebeplerinden biridir ve Karadeniz'de bu duruma sık sık rastlanır.. Amcanın dışarı çıkarken yanındaki arkadaşına söylediğini hâlâ hatırlarım..
'Ne doktormuş be, helal olsun!.. Gözüme baktı, kıçımdakini (Affedersiniz) anladı."
-
"Hayatım.." demiş yeni gelin "Ben biber dolması ile ekmek kadayıfını çok güzel yaparım.."
"Hımmm" demiş kocası önündeki tabağa endişe ile bakarak, "Bu hangisi?.."
-
Adam iş seyahati için evden ayrılırken "Aşkım.." demiş karısına "Eğer işim uzar ve daha uzun kalmam gerekirse sana bir kart atarım.."
"Zahmet etme.." diye cevap vermiş karısı, "Şimdiden okudum.. Paltonun cebindeydi..!"
-
Yayalara yeşil yanarken adımımızı yaya geçidine attık, süratle geçen bir araba az daha bizi eziyordu, zar zor kaldırıma geri zıplayıp hayatımızı kurtardık ve sakinleşmek için oradaki bir banka oturduk..
Sessizliği karım bozdu, "Hemen buradan kaçalım birazdan deprem olacak..!" dedi
"Aa.." dedim, "Nerden çıktı şimdi o?.."
"Deprem olmadan önce hayvanlar garip hareketlerde bulunur ya.."
"Evet?"
"Görmedin mi ayının biri araba kullanıyordu..!"
-
Adamın biri hızla bara dalıp 30 yıllık pahalı viskiden 4 duble istemiş. Barmen 4 kadehi barın üzerine özenle dizerek büyük bir hassasiyetle doldurmuş, adam ardı ardına dördünü de fon diplemiş..
"Fiyuuvvv..!" demiş barmen "Aceleniz var anlaşılan.." "Bendeki durum sizde olsaydı aynısını yapardınız..!" demiş adam bileğinin tersi ile dudaklarını silerken..
"Öyle mi?.." demiş merakla barmen, "Neyiniz var?.." "Şeyy.." demiş adam, "Sadece 50 centim var..!"