istanbul üniversitesinin muafiyet sınavı sorularını nereden bulabilirim acaba?
Printable View
istanbul üniversitesinin muafiyet sınavı sorularını nereden bulabilirim acaba?
akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi hakkında bilgisi olan var mı?şu an lise 3 teyim bende hukuk istiyorum.tam olarak hangi fakülteye gitmek istediğimi belirlemeye çalışıyorum.
girmek istediğin üniversitenin öncelikle öğretim üyelerini incelemeni , daha sonra evine yakınlık , fakülte gibi beşeri şartları gözetmeni tavsiye ederim.
eğer bu bölümü okucaksan severek bulunduğun 1 üniversitede olman gerçekten önemli.
25. sayfaya kadar okumaya imkanım o yüzden daha önce istanbul kültür üniversitesi hukuk fakültesinden bahsedilmişse çok özür dilerim.ilk olarak bir şeye değinmek istiyorum. bir istanbul hukuk veya ankara hukuk fakültesinde okumak bir ayrıcalıktır ama puanınız yetmediğinden dolayı hukuk okuyamayacağınızı düşünüyorsanız özel üniversite sizin için tek seçenektir. öss bir ayırım yapma sınavıdır ama her meslek için doğru kısımları seçtiği söylenemez. bunun örneği olarak sözel alana dahil olan hukukun ea kısmına alınmasıdır. türev , integral gibi ileri düzeyde matematik bilmek iyidir ama iyi bir hukukçuyu ayıracak şeyler bunlar mıdır tartışılır. tabi bu benim gibi matematikten birşey yapamayıp özel üniversitede okumak zorunda kalan birinin bahanesi olabilir. neyse uzatmadan okulu ve bölümü tanıtayım.
türkiyenin en çok profesöre sahip hukuk fakültesi kültür hukuk fakültesidir. derslerde yoklama pek alınmaz. verdiği eğitim birçok özel üniversiteden daha iyidir. kültür üniversitesinin yeni yapılan kampüsüne bakıp güzel düşüncelere girmeyin. çünkü hukuk öğrencilerinin yeni kampüste alacağı hiçbir ders bulunmuyor. lakin arada öğrenci işlerine gittiğinizde bol bol gezebilirsiniz. benim gibi illa hukuk okumak istiyorum diyip össde iyi puan alamayanlara kültür üniversitesini tavsiye ederim ama çok çalışmazsanız ve kendinizi geliştirmezseniz mezun olduğunuzda sadece elinizde hukuk diplomasıyla kalakalırsınız.
İnşallah ben de bu Üniversitelerden birini kazanacağım:)
Sitemizde gereken birçok bilgi mevcut,kazandıkten sonra adımın başına ''Av.'' yazacağım :)
ben de inşallah bu sene hukuk fakültesi hedefliyorum ancak tecrübeli abi ve ablalarıma bişey sormak istiyorum ünv de bulunan prof sayısı mı daha önemli acaba yoksa taban puan mı?...teşekkürler
valla içine sinmesi önemli sonuçta taban puanlar o seneki tercih eden öğrencilere göre değişiyor. öğretim kadrosuda önemli. mesela bu sene öğretim görevlisi az olan hukuk fakültelerini büyük üniversitelerdeki fakültelere taşıyacaklar diye bir haber vardı. devlet istiyorsan ve puanın yetiyorsa sıralaman ankara,istanbul,marmara olmalı diye düşünüyorum. marmara yerine dokuz eylül'de düşünülebilir.
peki çok teşekkür ediyorum bi aksilik olmazsa puan yeter gibime geliyo... ve sıralamanıza bayıldım :) ben de öyle düşünüyorum dediğiniz gibi araya da dokuz eylül yazmayı da düşünüyorum...çok sağolun inşallah hayırlısı olur
Bence siralaman Ankara Hukuk,Istanbul Hukuk,9 Eylul Hukuk ve daha sonra Marmara Hukuk olmali..Hatta 9 Eylul'u Istanbul Hukuk'un onune dahi alabilirsin..