Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
kemalferdun rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bence ayrılma biraz daha sabret inan işlemler o kadar uzun sürüyorki insan bıkıyor bence biraz daha sık dişini dayan vatandaşlık alınca yoluna bakarsın.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba tecrübemi söylüyorum
ilk 15 gün bakma hatta 20 gün sonra bakmaya başla her hafta cumartesi günü bak
önce değerlendirme ve araştırma olacak sonra
deÄŸerlendirme devam ediyor diyecek
karar aşamasına geçecek
sonrasını bende bilmiyorum süreç devam ettikçe yazıcam.
benim yazdığım sayfaları oku orda hep yazdım aşamaları günleri. ve araştırma değerlendirme 130 gün sürdü bende haberin olsun.
hocam ucu görünmeyen bir süreç için ne kadar diş sıkılabilir. herşey belirsiz. yasal olarak bu sürecin nasıl olduğunu bilen var mıdır acaba?
Alıntı:
akalicaan rumuzlu üyeden alıntı
çok sağol cevap verdiğin için aslında çok yazı okudum burda bazen karıştırdım ne olduğuna
sabırla bakmaktan başka bir şey yapamıyoruz
saygılar
merhaba birazdan nüfüsa gidicem inşallah olumlu olmuştur
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Alıntı:
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Nüfusa gitmeden önce e devlet üzerinden aile nüfus dökümanına bakabilirsiniz. Eşiniz orada tc kimlik numarası ile yer alıyorsa, vatandaşlığı kazanmıştır.
Daha sonra nüfusa giderek tebliğ kağıdını alarak, ilçenizdeki nüfus müdürlüğüne 1 adet biyometrik fotoğrafla tebliği götürerek kimlik çıkartabilirsiniz.
Alıntı:
canabi rumuzlu üyeden alıntı
Nüfusa gitmeden önce e devlet üzerinden aile nüfus dökümanına bakabilirsiniz. Eşiniz orada tc kimlik numarası ile yer alıyorsa, vatandaşlığı kazanmıştır.
Daha sonra nüfusa giderek tebliğ kağıdını alarak, ilçenizdeki nüfus müdürlüğüne 1 adet biyometrik fotoğrafla tebliği götürerek kimlik çıkartabilirsiniz.
Evet dediğiniz gibi oldu tebliğ kağıdını aldım yarın için randevu aldım nüfus dan inşallah hayırlısı ile 15 güne de kimlik gelecek teşekkür ederim herkese.
.................................................. .................................................. .....................
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
merhaba
rica etsem bana aşamaları hatırlıyorsanız yazar mısın
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
yazıyor bende ne aşamalar daha bekleriz ve nekadar sürer
Alıntı:
Evet dediğiniz gibi oldu tebliğ kağıdını aldım yarın için randevu aldım nüfus dan inşallah hayırlısı ile 15 güne de kimlik gelecek teşekkür ederim herkese.
1 Hafta içerisinde kimliğiniz ptt aracılığı ile adresinize ulaşacaktır. Hayırlı olsun dıyelım.
İstisnai vatandaşlığa muracaat etmiştim, vatandaşlık sorgulamada 20 eylülde karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir olarak değişti bugüne kadar hiç bir değişiklik olmadı, karar makamından çıkması ne kadar sürer bilgisi olanlar yanıtlarsınız memnun olurum
Saygılarımla
Merhaba, Arkadaşlar.
Bu ay takip sayfasında durumu değişen oldu mu?
Alıntı:
Filoloji rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Arkadaşlar.
Bu ay takip sayfasında durumu değişen oldu mu?
Evet.
Şu anda: "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır."
Yaklaşık 1 hafta önce "evrakların yolda, daha bize ulaşmadı" tarzında bir yazı vardı.
Bu arada, 1 ay önce mülakata girdim. 2019 Ağustos Genelden başvuru. Yaklaşık ne kadar sürem kaldı?
Teşekkürler.
Merhaba,
Sizin neden o kadar uzun sürdü? Bende ağustos ta başvuru yaptım 2019 da benim durumum şuan "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." şeklinde çıkıyor her halde yanılmıyorsam 3 4 aydır. Ama dediğim gibi başvurum 2019 Ağustos.
Ayrıca bilgi için teşekkür ederim.