-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
Yeni yasa iyi mi kötü mü anlamadım, para cezaları eskiye göre artmış gibi çünkü eski halde en fazla 3200 tl gibi birşey ödendiğini bu paranın da makul sebepler öne sürülürse mahkeme tarafından düşürülebildiğini biliyordum, artık mahkeme olmadığına göre böyle bir durum da olmaz, ben eğer doğru anladıysam yaklaşık 6 yıllık yoklama kaçağı olarak herhalde 5000 lira gibi bir para ödemem gerekecek (kendim gidersem)
ayrıca şu habere de göz atın yoklama kaçağı olarak gözaltına alınmış havalanında;
http://gundem.milliyet.com.tr/unlu-d...95/default.htm
haberde "yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle hakkında çıkartılan arama kararı nedeniyle gözaltına alındı." diyo....yani adamın aranması varmış sonuç itibariyle...benim 1ay önce polis tarafından onunda 1 ay öncesinde jandarma tarafından gbt kaydıma bakıldı...ikisinde de temiz çıktım...çünkü benim anlayabildiğim kadarıyla askerlik şubem benim hakkımda mahkemeye başvurup aranmamı istememiş diye tahmin ediyorum...kardeşim polis memuru benim...o da hakkında mahkeme kararınca aranman yoksa gbtde görünmüyosun diyo....
-
Tamam kanun metni önümüzde ama biz sade vatandaşlara bundan ne anlamamız gerektiğini açacak olan varsa makbule geçer!
Ben takribi 2 yıldır yoklama kaçağıyım yani üniversiteyle ilişiğim kesildiğinden beri, şubeye gittiğimde yeni kanunlar çerçevesinde hakkımda nasıl bir işlem yapılacak mesela.
Konuyla tam ilgili değil ama merak ettiğim diğer hususta şu, tüm partiler iktidara gelirse askerliği kısaltacağı yönünde beyanatlar veriyor, iktidar olamasalar bile hükümet üzerinde bir baskı unsuru oluyor ve yakın zamanda buna yönelik bir düzenleme çıkabilir, şimdi askere gidersek böyle bir değişiklik olduğunda askerlik süremize yansır mı ( polislerde öyle olmuştu direkt terhis edildiler).
-
Alıntı:
TrDr rumuzlu üyeden alıntı
Tamam kanun metni önümüzde ama biz sade vatandaşlara bundan ne anlamamız gerektiğini açacak olan varsa makbule geçer!
Ben takribi 2 yıldır yoklama kaçağıyım yani üniversiteyle ilişiğim kesildiğinden beri, şubeye gittiğimde yeni kanunlar çerçevesinde hakkımda nasıl bir işlem yapılacak mesela.
Konuyla tam ilgili değil ama merak ettiğim diğer hususta şu, tüm partiler iktidara gelirse askerliği kısaltacağı yönünde beyanatlar veriyor, iktidar olamasalar bile hükümet üzerinde bir baskı unsuru oluyor ve yakın zamanda buna yönelik bir düzenleme çıkabilir, şimdi askere gidersek böyle bir değişiklik olduğunda askerlik süremize yansır mı ( polislerde öyle olmuştu direkt terhis edildiler).
kaçaklık tarihi olarak hangi tarih baz alınır bilmiyom yani resmi gazteden itibaren yürürlüğü de dikkate alabilirler ama yasa gereği maddi yaptırımı olacağı kesin...elbette sürene yansır ama kısaltcaklar mı bakalım...ama bende dediğine katılıyorum yani kısaltma yapabilirler yada bedelli getirebilirler ama askerlik düzenlemesi yapılacağı kesin...benim şahsi kanaatim akp gene tek başına iktidar olur ve bedelli askerlik düzenlemesini referanduma koyarak halkın desteğini arkasına alarak böyle bi düzenlemeye gider....
-
merhaba arkadaşlar,sizin de bahsettiğiniz gibi durumlar şu an karmakarışık;hiçbir netliği yok
dün yakın bir arkadaşım vasıtasıyla askerlik şubesinden bir yetkiliyle konuştum,yeni kanunun halen yürürlüğe girmediğini onların bir önceki standarda devam ettiklerini söyledi.gbt ye çıkma konusunu sordum;şu an çıkmıyor,yeni kanunla da çıkacağını hiç zannetmem dedi.mahkeme durumlarını sordum;mahkeme siz silah altına girince açılır,durup dururken bakaya ya da yok.kaçağı kimseye dava açılmaz dedi.
herkese mutlu günler diliyorum,sonumuz hayır olsun
-
Alıntı:
darwin rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar,sizin de bahsettiğiniz gibi durumlar şu an karmakarışık;hiçbir netliği yok
dün yakın bir arkadaşım vasıtasıyla askerlik şubesinden bir yetkiliyle konuştum,yeni kanunun halen yürürlüğe girmediğini onların bir önceki standarda devam ettiklerini söyledi.gbt ye çıkma konusunu sordum;şu an çıkmıyor,yeni kanunla da çıkacağını hiç zannetmem dedi.mahkeme durumlarını sordum;mahkeme siz silah altına girince açılır,durup dururken bakaya ya da yok.kaçağı kimseye dava açılmaz dedi.
herkese mutlu günler diliyorum,sonumuz hayır olsun
askerlik şubelerinin hemen kanunu devreye sokmayabileceği ihtimalini bende düşünmüştüm...onun için bende hemen gitmedim zaten...ama kanun yasalaştı ,c.başkanı tarafından onaylandı ve sonunda resmi gaztede de yayımlandı...yeni kanunu uygulamama durumları olamaz diye düşünüyom...ama nolmuştur...onlara gerekli yazı gelmemiştir...yani bi düşünsenize hiçbir askerlik şubesi aaa bakın resmi gaztede bizi ilgilendiren bi kanun çıkmış,hadi bunu bi uygulayak demez yani...:) gerekli bi yazı gereken yerden gelir onlarda uygulamaya başlar diye düşünüyom...
-
her yıl bişeyler değişiyor,heyecanla araştırıyoruz tartışıyoruz,sonunda pek bişey farketmemiş oluyor;bakalım bu sefer etkileri olacak mı,umarım iyi güzel sonuçlar olur,problem oluşmaz
-
tweterde ilgili dialoglarda asaldan yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanlara yazı geldiği haberleri geliyor...yoklama kacagı olanlara 3 ay ıcınde yoklamanızı yaptırın yoksa ıstenmeyen sonuclar ortaya cıkabılır dıye,bakaya olanlarda en kısa surede subeye gelın yoksa ıstenmeyen sonuclar ortaya cıkabılır şeklinde gönderilmeye başlanmış...
-
bu tür belgelerle ben de karşılaştım önceki yıllarda,şahsıma yollanmıştı;bu kanunen tebligat vs. niteliği taşımıyor
-
bana bi kere çok önceleri gelmişti ama böyle sert yazdığını hiç hatırlamıyorum...hatta öyleki hayal meyal gibi geliyor bana...onun dışında bi bildirim gibi bişey gelmedi...herşeyin hayırlısı ...
-
çok daha sert dille yazılmış olanlarıyla karşılaşmıştım,dediğin gibi herşeyin hayırlısı
-
Sanırım yeni konu açmamalıydım burdan yazmalıydım. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Açıkögretim lisesinde okuyorum ve agustos ayında diplomamı alıcam. Ygs sınavına girdim ve çok iyi puan yaptım suanda lys sınavına hazırlanıyorum. Ama gecen haft yoklama kaçagı olduguma dair tebligat geldi evime. Ki oturdugum semt dolayısıyla sureklı gbt alıyor polisler ve hiç sorun yasamadım bugune kadar.
Askerlik subesını aradım, ilk önce sınav giriş belgeni getir tecil edelim dediler, daha sonra lise diploması sordular.. 24 Mayıs son gün dediler. Ama diplomayı Agustos ayında alıcagım.
Ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım. 24 mayısdan sonra aranmam baslar mı?
Lütfen yardımcı olurmusunuz?
-
Merhaba Mustafa,panik yapmanı gerektirecek bir durum yok,en kötü ihtimalle diplomanı alınca şubeye uğrarsın-bir problem çıkmaz.
diploma alacağın okul idaresiyle konuşursun onlar bu işini görecek bir belge oluşturabilirler.
Şubene bir kere daha ciddi bir şekilde problemini dile getirirsin,onlar sana yol göstereceklerdir,bunalıma girip erkenden askere gitme sakın :)
Aranman başlar,gbt de çıkmazsın,şubeye verdiğin adrese polis gelip seni sorabilir,tahminimce bunun meydana gelmesi için en az 6-7 ay geçmesi gerekecektir.
Mutlu günler dilerim
-
Teşekür ederim darwin, subeye gideceğim haftaiçi, sonucu burada yazarım tekrardan.
Bir sorum daha olucaktı ilgilenirseniz, 11 aydır part-time olarak calısıyorum aileme yük olmamak için, çalıştıgım kurum ise bu tür şeylere çok dikkat eden bi kurum. Şuanda hakkımda açılmış bir dava yok, ama bakaya oldugum için mahkeme açılırsa 24 mayısta, işten çıkartılırmıyım? Tekrardan çok teşekürler darwin.
-
Merhaba Mustafa,sana şu şekilde ifade etmemde fayda var,24 mayıstan sonra değişiklik olmayacak,sistemin uygulanışı zaman alıyor,yeni kanunların nasıl uygulanacağı hakkında kimsenin bir fikri yok.Şahsi deneyimlerime dayanarak bilgilendirmem gerekirse;eğer sigortalı çalışıyorsan 1 yıl içinde çalıştığın yere bir belge yollayabilirler.Sigortalı değilsen hiçbir değişiklik olmaz.Şubeden aldığım bilgiyi yine aktarıyorum:hakkında mahkeme açılması sen silah altına girince olur,yani sen askerliğine başlayınca devreye girer,askerliğin bitince mahkemen başlar.
Mutlu günler...
-
Merhaba arkadaşlar
1981 dogumluyum aof 4. sınıf öğrencisiyim mayısta final sınavlarım var ama muhtemelen bitiremiycem eylülde bütünlemelerim var inş. bütde bitecek okul
31.10.2010 tarihinde yoklama kaçağı olmusum okul bitmeden askere gitmek istemiyorum ve şuan sigortalı bi işte çalışıyorum mevzuat ne şekilde işler benim için ne yapmam gerekir
bu arada gönderdikleri adres benim çok çok eski adresim bu adres üstüne 3 sefer adres değiştirdim ve muhtalıgada kaydoldum yeni adresimi bulurlarmı?
-
Merhaba,konuyu aynen şubene telefonda anlat;bakalım onlar sana bir çözüm yolu sunacaklar mı...eğer bir çözüm bulamazsan yoklama kaçağı olarak okulunu rahatlıkla bitirebilirsin.
Muhtarlığa bağlı adresini bulabilirlermi bilmiyorum ama tahminimce bu konuya o kadar gayret göstermeyeceklerdir.
-
askerlik ile ilgili bir sıkıntım var. 130 sayfa okudum ama tam olarak cevabı bulamadım.
Açıköğretim İÖLP (ingilizce öğretmenliği 2+2) de okuyorum. 4. yılım ama 2.sınıftayım. bu yıl 3.sınıfa kesin geçeceğim. epey eski bir adresime yoklama kaçağısınız diye bir kağıt geldi. 31 Ekim 2010 dan beri yoklama kaçağıymışım.
önümde 3 seçenek var.
1- okuldan ilişkini kes 2 yıl tecil hakkı verelim diyorlar.
2- okulu dondurup askere gitmek.
3- 8 aydır (haberim olmadan) yaptığım gibi yoklama kaçağı olarak dolaşmaya devam etmek.
size sormak istediğim şu;
1- http://www.iolpmezunu.com/f13/iolpde...00/index7.html şu sitede "27 ocak 2003" de Milli Savunma Bakanlığının İÖLP liler için bir yasa çıkarttığını söylüyorlar ama ben ulaşamadım o yasaya öyle bir yasa gerçekte varmı?
2- şu an yoklama kaçağı olduğum için GBT de adım geçiyormudur? adımın GBT de çıkması için mahkeme kararımı olması gerek?
3- Polis evime gelip beni alabilirmi?
yardımlarınızı bekliyorum. 8 aydır yoklama kaçağıyım ama durumu öğrendikten sonra insan panik yapmaya başlıyor. evden rahat çıkamıyorum, akşam evden çıkamıyorum, cafede otururken bile polis gelecek şimdi GBT isteyecek diye korkuyorum. son birkaç gündür yanıma kimlik bile almıyorum, GBT sorarsalar evde unuttum vs diye bişeler uydurmayı düşünüyorum ne kadar yerseler artık.
-
tekrar merhaba arkadaşlar 81 dogumluyum yani 29 yaşındayım 4 yıllık üniyi son sınıftayım bitirince tekrar tecil hakkım oluyormu şöyle bir madde buldum ama yaşla alakalı bişeyden bahsetmiyo bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
ASKERLİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun Numarası : 5713
Kanun Kabul Tarihi : 20/11/2007
Resmi Gazete Tarihi : 28/11/2007
Resmi Gazete Sayısı : 26714
Madde 1 – 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 36 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Dört yıl ve daha uzun süreli yüksek öğretim kurumlarından yahut bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri halinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere sevk tehiri hakkı tanınabilir. Buna ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığınca belirlenir.”
-
Nisan ayı celp döneminde askere gitmem gerekiyordu sağlık sorunlarım nedeniyle gidemedim. Raporumu askerlik şubesine sundum, eskiden olduğu gibi işlem yapıldı (yeni yasa çıkmış olmasına rağmen : http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20110414-1.htm ) fakat dosyayı savcılığa göndermeyeceklerini bekleteceklerini söylediler. Henüz yönetmelik, ne yapmaları ile ilgili bilgi verilmemiş. Durumun akıbeti ne olur?
-
Açıkçası bu bedelli askerlik çıkmaması çok manidar. Devlet Yurtdışında çalışana dovizli askerlik yaptırıyor. Bu adamın turkiyeye katkısı yok vergi vermiyor hic bir katkısı yok ama vergisini veren kisilere zulum yapılıyor. Yanımda 36 kişi calışıyor ve enduşğk odediğim maaş 1000 TL tamamı beyaz yaka. Maalesef bende 33 yaşındayım kaçmaktan bıktıgım icin bir arkadaşımın tavsiyesi ile para ile cozumu yurtdışında calısma izni alarak askerliğimi ertleme yoluna gittim. Devlet diyor ki parayı bana verme yurtdısına ver bende oyle yaptım arkadaşlar. 38 yaşına kadarda bu yolu izleyip her sene calısma izni almayı planlıyorum... Herkese sabırlar diliyorum
-
Teşekkür ederiz Mertd,al benden de bi o kadar :)
Arkadaşlar kanunların uygulanışında belirgin bir değişiklik yok-sorularınıza cevap bulmak için bu forumu ilk sayfasından itibaren okuyunuz
-
Yeni yasadan sonra 5-6 sayfa yazılmış sadece ve genelde hukukla ilgisi olmayan benim gibi mağdur kişiler yazmış. Söylediğim gibi askerlik şubesi ne yapılacağı konusunda hiçbir şey bilmiyor hatta bazı askerlik şubeleri hala dosyaları savcılığa gönderiyor. Bu konuda geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak somut bir şeyler söyleyebilecek hukuki bilgisi tecrubesi olan biri lütfen?
-
Merhaba, kaçak durumuna düştükten sonra işleyen süreçle ilgili bilgisi-tecrübesi olan var mı acaba? Ben henüz olmamakla birlikte, üniversite öğrenimimi tamamlayabilme adına bir süre kaçak konumunda olmam gerekebilir.
Size tanınan süre dolunca askerlik şubesine gitmezseniz ne kadar süre sonra sizi savcıya bildirip hakkınızda dava açıyorlar, mahkemeniz ne kadar zaman sonra gerçekleşir, mahkemede salıverildikten sonra yine askerlik şubenize gitmezseniz ne olur? Tekrar mı savcı-dava-mahkeme?
-
Arkadaşlar şu forum içinde bu soruyu en az 40 defa cevapladık,burada 130 sayfa var,biraz çaba sarfedip okuyacaksınız ve kafanıza göre bir sonuç elde edeceksiniz-her şube ayrı uyguluyor,herşeyi burada zaten yazdık.
-
Bilgisi olmayanlar yorum yazmasınlar lütfen, bilgi sahibi olanlar paylaşmak isterlerse sevinirim
-
Hala 130 sayfa diyorsunuz. Yeni bir kanun var arkadaşlar ne 130 sayfası, geçmişte kaldı o sayfalar.
Şubeler askerlik durum belgesini de vermiyorlar,eskiden davası olanlara da olmayanlara da diyorlar ki kovuşturmaya yer yoktur belgesi lazım :) bu belgeyi artık alamayız ki! Mahkeme böyle bir belge veremez artık! Görevi değil çünkü.
-
yoklama kaçağı halindeyken tecil nedenlerinden biri olan öğrenci affı gibi durumlarda damı şu askerlik durum belgesini vermezler peki?
bende mahkeme ,dava gibi şeyler olmadı....ama yoklamamda olmadı...yüksek lisansa başvuru yapmayı bekliyom ama bu arada öğrenci affı için başka kuruma başvurmuştum ve başvrumdan hemen sonra üniversiteden aldığım ek-c2 belgesini askerlik şubeme gönderdim....
ales ,mezuniyet belgesi ve son iki ay için alınmış askerlik durum belgesi istiyolar...25 temmuzda öğrenci affı ertelemesi bitmeden 1 temmuz gibi şubeme başvurup istenen belgeyi almaya gidicem çünkü yüksek lisans ön başvurusu da ozamanlar....benim hiç mahkeme ve dava gibi bişeyim olmadı...kırsal kesimde 2-3 ay gibi önce jandarmaya ve gene 2 ay gibi önce polis taramasından geçtim,temizsin dediler...yani aranmam da yokki gbt kaydım temiz...kardeşim polis memuru...o da aranması olanlar için gbt ye koyuyolar diyo...ama benim yoklamam da olmamıştı ...askerlik şubeme çok geç gidip geç yoklama yapma durumunda ama halen süren öğrenci affı tarihleri içinde şube askerlik durum belgesi vermez mi?
-
29 yaşını doldurmadıysan tecil etmeleri lazım ama belge almak için neden geç gitmek istediğini anlamadım. GBT'de gözükmüyor olman polisin aramadığını gösterir ama askerlik durumundan emin olamazsın
-
78liyim ...2 ünv var bende..29 u doldurdum ...öğrenci affı da zaten kayıt yaptırana kadar yani işte 25 temmuz gibi bi tarih belirlemişler...ondan sonrasına öğrenci affı yoluyla ertelemen olmaz dediler...yani yaştan dolayı 4 seneliğe okul okutmucaz diyolar...ben birinden zaten mezunum ...ama yüksek lisans kayıtları başladığında yani 1 temmuz gibi ön başvuru oluyo istediğim bölüm ...ozaman askerlik şubeme gittiğimde askerlik durum belgesi verirler mi....yeni okul için yani...okul değişmiş ve yükseğini yapıyor olacağım için dedim...master ve doktora eğitimi için bildiğim kadarıyla 35 in sonuna kadar erteliyolar diye biliyom...
ales ,mezuniyet belgem ,okulun diğer koşullarında sorun yok...ayrıca diğer 4 senelik okulumdan öğrenci affına zamanında başvurmuş olup postayla askerlik şubeme ek-c2 belgesini gönderdim...ikamet belgesini,bütün tel nolarımı gönderdim...beni cepten aradılar...25inden sonra ertelemen olmaz dediler...burda 25le kastı 25 temmuzdu galiba...tam öğlen 12 de aradı...neyse öğle paydosuna girdik,fazla konuşamam diye memure hanım kapattı....sonra ben tekrar arayamadım...durum bu....bi de ertelemen böyle olmaz dediler...seni muayeneye göndercez sonra sana karar aldırcaz dediler....ben burdan yoklama kaçağı olduğumu ama bakaya dedikleri şey olmadığımı anladım...yani anlayabildiğim ben muayene olmadğım için beni bi tarihe sevk etmemişler anlaşılan ve dolayısıyla bakaya denilen şey ve dolayısıyla birliğe teslim olmama gibi süreç olmadığı için mahkeme dava gibi bişey buyüzden açılmadığına kanaat getirdim...o yüzden yüksek lisans başvurusu için bekledimki çok önceden belge için başvurursam bakaya gibi bişey başıma gelmesin...askerlik bu evdeki hesap çarşıya uyar mı bilinmez ama diğer koşullarda sorun yokken sırf askerlikten dolayı yüksek yapmazsam siz nedersiniz bu işe...serserilik değil niyetimiz bilişim üzerine yüksek yapmak...
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
78liyim ...2 ünv var bende..29 u doldurdum ...öğrenci affı da zaten kayıt yaptırana kadar yani işte 25 temmuz gibi bi tarih belirlemişler...ondan sonrasına öğrenci affı yoluyla ertelemen olmaz dediler...yani yaştan dolayı 4 seneliğe okul okutmucaz diyolar...ben birinden zaten mezunum ...ama yüksek lisans kayıtları başladığında yani 1 temmuz gibi ön başvuru oluyo istediğim bölüm ...ozaman askerlik şubeme gittiğimde askerlik durum belgesi verirler mi....yeni okul için yani...okul değişmiş ve yükseğini yapıyor olacağım için dedim...master ve doktora eğitimi için bildiğim kadarıyla 35 in sonuna kadar erteliyolar diye biliyom...
ales ,mezuniyet belgem ,okulun diğer koşullarında sorun yok...ayrıca diğer 4 senelik okulumdan öğrenci affına zamanında başvurmuş olup postayla askerlik şubeme ek-c2 belgesini gönderdim...ikamet belgesini,bütün tel nolarımı gönderdim...beni cepten aradılar...25inden sonra ertelemen olmaz dediler...burda 25le kastı 25 temmuzdu galiba...tam öğlen 12 de aradı...neyse öğle paydosuna girdik,fazla konuşamam diye memure hanım kapattı....sonra ben tekrar arayamadım...durum bu....bi de ertelemen böyle olmaz dediler...seni muayeneye göndercez sonra sana karar aldırcaz dediler....ben burdan yoklama kaçağı olduğumu ama bakaya dedikleri şey olmadığımı anladım...yani anlayabildiğim ben muayene olmadğım için beni bi tarihe sevk etmemişler anlaşılan ve dolayısıyla bakaya denilen şey ve dolayısıyla birliğe teslim olmama gibi süreç olmadığı için mahkeme dava gibi bişey buyüzden açılmadığına kanaat getirdim...o yüzden yüksek lisans başvurusu için bekledimki çok önceden belge için başvurursam bakaya gibi bişey başıma gelmesin...askerlik bu evdeki hesap çarşıya uyar mı bilinmez ama diğer koşullarda sorun yokken sırf askerlikten dolayı yüksek yapmazsam siz nedersiniz bu işe...serserilik değil niyetimiz bilişim üzerine yüksek yapmak...
Üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik şubene başvurup 2 yıl daha tecil ettirebiliyorsun bildiğim kadarıyla ama sen bunu yapmamışsın sanırım? Eğer öyleyse 31 ekim 2007'den bugüne yaklaşık 3,5 yıldır kaçak durumunda olman gerekir. Gerçekten büyük şans, nasıl oldu da GBT'ye düşmedin anlamadım. Bence senin şubendeki memurlarda biraz gariplik var, sana yanlış bilgi vermişler. Birincisi, 29 yaşından sonra lisans öğrenimi için askeriyeden izin alamazsın. İkincisi, 4 yıllık bir okuldan sonra yine 4 yıllık başka bir okula kayıt yaptırmak için de izin vermiyorlar. Senin durumun ikisine de aykırı yani. Bu saatten sonra tecil almak için 2 kozun var, biri yurtdışında bir işe girmek diğeri ise yüksek lisansa başlamak. Yalnız şu anda kaçak durumunda isen süreç biraz zorlu olabilir, böyle bir durumda nasıl davrandıklarını bilmiyorum. Tahminim, yüksek lisans yapmana izin verirler ama kaçak olduğun anlaşılırsa para cezası alabilirsin.
Yüksek lisans yapmayı isterken neden lisans affı için başvurduğunu ve şubeye gitmeyi neden ertelediğini hala anlamadım, bir an önce gidip durumunu öğren, kendini buna göre ayarlarsın. Geç gitmek varolan durumu sadece daha kötüye taşır. Hem merak etme, koluna girip seni oracıkta askere almazlar:)
-
Alıntı:
mertd rumuzlu üyeden alıntı
bir arkadaşımın tavsiyesi ile para ile cozumu yurtdışında calısma izni alarak askerliğimi ertleme yoluna gittim
Bunun ne kadara mal olduğunu sorsam?
-
Optimizeric arkadaşım sana söylenen lafa en güzel cevabı vermeye çalışmak yerine;olandan kendin için en faydalı sonucu çıkartmaya çalışsan daha iyi olur.
Buradaki 130 sayfanın geçmişte kalmış olacağını biz de düşündük ve her hafta askerlik şubesi ile görüşmekteyiz,şimdilik bir hareket olmadı.Kendi fikrine göre aşağıda birkaç güzel bilgi ve bunun yanında bilgi eksikliğini belli eden yorumlar da eklemişsin,emek vermişin sağolasın.Gerçekten büyük şans dediğin konuyu da forumdan okuyup öğrenebilirsin.
-
Bazı kalın kafalılar laftan anlamıyor anlaşılan. Tekrar söylüyorum, bilgisi olmayanlar çokbilmişlik yapmak için yorum yazmasın, bi bildiğiniz varsa paylaşın
-
Sen hitap ediş tarzınla olaya son noktayı koydun,hayata bakış açını bir gözden geçirsen diyorum,senin dün araştırmaya başladığın kanunlarla biz 25 yıldır boğuşuyoruz;gerek iş hukuku gerekse askerlik hukuku;ben 18 yıldır bu devlete vergi veren bir mükellefim;keşke her kalın kafalı benim gibi olsa da memleket kalkınsa ne kadar mutlu olurum bir bilsen.Konuyu uzattığım için diğer arkadaşlardan özür diliyorum.Hepinize esenlikler dilerim.
-
Alıntı:
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
Üniversiteyi bitirdikten sonra askerlik şubene başvurup 2 yıl daha tecil ettirebiliyorsun bildiğim kadarıyla ama sen bunu yapmamışsın sanırım? Eğer öyleyse 31 ekim 2007'den bugüne yaklaşık 3,5 yıldır kaçak durumunda olman gerekir. Gerçekten büyük şans, nasıl oldu da GBT'ye düşmedin anlamadım. Bence senin şubendeki memurlarda biraz gariplik var, sana yanlış bilgi vermişler. Birincisi, 29 yaşından sonra lisans öğrenimi için askeriyeden izin alamazsın. İkincisi, 4 yıllık bir okuldan sonra yine 4 yıllık başka bir okula kayıt yaptırmak için de izin vermiyorlar. Senin durumun ikisine de aykırı yani. Bu saatten sonra tecil almak için 2 kozun var, biri yurtdışında bir işe girmek diğeri ise yüksek lisansa başlamak. Yalnız şu anda kaçak durumunda isen süreç biraz zorlu olabilir, böyle bir durumda nasıl davrandıklarını bilmiyorum. Tahminim, yüksek lisans yapmana izin verirler ama kaçak olduğun anlaşılırsa para cezası alabilirsin.
Yüksek lisans yapmayı isterken neden lisans affı için başvurduğunu ve şubeye gitmeyi neden ertelediğini hala anlamadım, bir an önce gidip durumunu öğren, kendini buna göre ayarlarsın. Geç gitmek varolan durumu sadece daha kötüye taşır. Hem merak etme, koluna girip seni oracıkta askere almazlar:)
29dan sonra izin almadım,sadece gitmedim...ikinci üniv.de birinciyi okurken aoften başvurdum...yani birinci bitip sonra ikinciyi okuma durumu olmadı...senin dediğini anlıyorum...aynı düzeyden kağıt vermiyolarmış...yüksek lisansa kayıt zamanında son iki ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyolar...lisans affı benim yüksek lisansa başvuru tarihinden sonrasına yani 25 temmuza kadar devam ettiği için hali hazırda askerlik durum belgesini alırken kolaylık olur diye düşünmüştüm...
askerlik şubesine geç gitmek durumu daha kötüye götürür mü? kampüsten bi arkadaşım vardı...arkadaş yurtdışında okumuş lisans programını ama denklik yokmuş...denklik işlemlerine başvurmuş...ama daha sonuç falan yokmuş...80liydi...bide burda bi ünv de 4 senelikte öğrenci affı hakkıyla okula kaydını yapmış...arkadaş bu durumdan rahatsızlık duyduğunu,geceleri bile rahat uyuyamadığını falan söylemişti ve askerlik şubesine gidip beni askere alın demiş...15 ayda olsa gitmek istemiş yani...ordaki şube başkanı arkadaş için durumuna "sınıflandırılmamış yoklama kaçağı" olduğunu ,kendisini hiç görmediklerini söyleyip sonra gelmesinin kendisi için daha iyi olacağını söylemiş...adam insancıl olmasa okadar eğitim boşa gitcek anlıyacağınız...yani erken gitmek yada geç gitmek maharet değil... herkesin kendi durumu dahilinde doğru zamanda gitmesi maharet.... bizim için zorunlu olan bu anayasal ödevi ülke için daha verimli ,uygun ,değişik hizmet yada ücret vs... gibi yerine getirmek şartıyla önümüze imkanlar getirmesini devletimizden temenni ediyorum....
-
İzc,anladığım kadarıyla nihayetinde askeri şubenden bir belge alıp eğitim kurumuna vermek zorundasın,senin tek yapman gereken askerlik şubenle iletişime geçip bu konuyu enine boyuna konuşman;eğer şubeye gitmekten çekiniyorsan telefonla ara.Eğer şubeden herhangi bir belge alman gerekmiyorsa yoklama kaçağı olarak kalmaya devam et,daha yoklaman yapılmamış bu kadar tedirgin olmanı gerektirecek birşey yok.Her şube kendi sistemine göre uygulama yapıyor,şubeler arası uygulama farkları mevcut,en doğru cevabı kendi şubenden alabilirsin.
-
askerlik durum belgesi denilen belge lazım....çekine çekine bugünlere geldim...okuyorum nette orda burda...mahkeme diyolar...sevk falan diyolar...35in sonuna kadar yüksek yapmaya hakkım var ama iş askerlik şubesine gelince kanunda yazıldığı gibi olmayabiliyor...şimdi yeni kanunla hani mahkemeler devreden çıkmıştı...okuyom ki hala savunma alıp savcıya gönderiyolarmış...annem babam kardeşim memur...bizler hiç mahkeme nedir bilmeyiz...benim bi tek; adliyeye zabıt katibi olmak için girmişliğim var...:) biraz da beklememin nedeni askerlik şubeleri yeni çıkan kanunu algılasın,özümsezin...merkezden yada nerden gelicekse yazı gelsin kanunu uygulasın...
-
Alıntı:
izc rumuzlu üyeden alıntı
29dan sonra izin almadım,sadece gitmedim...ikinci üniv.de birinciyi okurken aoften başvurdum...yani birinci bitip sonra ikinciyi okuma durumu olmadı...senin dediğini anlıyorum...aynı düzeyden kağıt vermiyolarmış...yüksek lisansa kayıt zamanında son iki ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyolar...lisans affı benim yüksek lisansa başvuru tarihinden sonrasına yani 25 temmuza kadar devam ettiği için hali hazırda askerlik durum belgesini alırken kolaylık olur diye düşünmüştüm...
Yüksek lisanstan pek umutlu değil misin? Dönüp dolaşıp lisansa getiriyorsun da lafı. Çıkarılan af 29 yaşını geçmemişler için, 29 yaşını geçenler aftan yararlanamıyor.
Belge son 2 ayda verilmiş olsun istiyorlarsa sen de öyle yap ama tekrar söylüyorum, nedensiz yere geciktirme.
-
29 dan büyükler için yüksek lisansa başvurmak için başka ertleme nedeni var mı? mesela tek başına yüksek yapıcam demekle bana askerlik durum belgesi verirler mi?senin sorundan sanki veriyolar anladım şimdi...yada ben 29dan büyüğüm ya...üniversite bitti diye tecil verirler mi bana...bu yoklama kaçağı halimle...af sadece lisans kayıt süresince erteliyomuş yaşa bakmadan onu öğrendim ama kayıttan sonraki dönemlerde dediğin gibi 29dan büyüklere erteleme hakkı yokmuş..onun için lisansa kayıt sürecinde lisans af tecili için alacağım askerlik durum belgesini yüksek lisans başvurusunda kullanmak hedefim....böylece yüksek lisans sonuna kadar tecilli olmak niyetim...yüksek lisans için askerlik belgesi haricinde sorun yok...yani lisans okumayı düşünmüyom şimdiki halde...bilişimde yüksek yapmak istiyom...ama bu arada lisansa devam etmem için de imkan olmuş oluyo....hani 29dan büyüğüz ya...:) ince işler bu işler....
-
Bu kadar zaman geçmiş ne polis ne mahkeme, ben olsam ben de şımarırım tabi:)