Ben ankarada yaşıyorum her hafta il nufusa gidiyorum memurlarda bikti artik ciksada kurtulsak diyorlar :))) ama onlarin elinden gelen bisey yok bakanlik onayliyor
Printable View
Herkese Merhabalar bende uzun zamandır buradaki yazılanları takip ediyorum bizde yaklaşık 30 gündür karar aşamasında bekliyoruz evlilik yoluyla türk vatandaşlığına başvurada bulunduk bu ay ikametgah tezkeresinin süresi doluyor 1 hafta içinde vatandaşlık çıkmaz ise mecbur uzatmak zorunda kalacağız ilk başvuruyu mayıs 2016 da yaptık çok kasım 2016 da bir yıl uzatırsak yeteceğini düşündük lakin yetmeyebilir. Belkide 1 hafta için yine ikametgah tezkeresini uzatmak zorunda kalacağız bunları buraya yazmamın sebebi benim durumumda olan arkadaşlar var ise bilgilensin diye ona göre ikametgah sürelerini uzatsınlar.
Arkadaslar bizim oturma izninin sureside doldu zaten goc idaresinden ancak randevuyla islem yaptirabiliyorsun vatandaslik cikacak diye 1 yil yeter diye uzatmadik goc idaresinden internetten randevu aldim randevuyu 12.ayin 20 sine verdiler daha once islem yapmiyorlar yani ikamet izni suresi doldu ama bekliyoruz
ikametgah süresi kısa süreliğine dolduğunda kimlik çıkartmada problem olur mu acaba sistem bize randevu tarihi vermedi 157 yi aradım 5 iş günü içerisinde evrakları il göç müdürlüğüne teslim etmeniz gerekiyor dedi
cengaver24 ikamet kartı süresi bittiinde sistem sizin dosyayla ilgili işlemleri göremiyormuş ama eğer randevu aldıysanız sıkıntı olmaz
yine de emin değilim benim size dediklerim nufüs dairesindeki memurun bana dedikleri bence başvurduğunuz yere sormakta fayda var
Allah kolaylik versin.
Ben goc idaresine ikamet dolmadan gittim dedim sure doluyor ordaki memurda randevu aldiysan problem olmaz dedi laf arasinda vatandaslik alma yakinsa bosuna para vermeyin dediler evli vatandasi ikamet doldu diye sinirdisi edecek degiliz dediler kaldiki ulkede 1 milyona yakin izinsiz olan varmis
Şen Türk Bilgilendirme için teşekkür ederim. Son güne kadar bekleyeceğim olmadı randevu alıp dosyaları hazırlayacağım. Bakalım neler olacak buradan bilgilendireceğim yaşananları
Hasna ;
1 ayı da geçti karar aşamasına geçeli uzatma için randevu aldım önümüzdeki hafta perşembeye kadar evrakları tamamla dediler o güne kadar bekleyeceğim çok uzun sürdü şu karar aşaması 157 yi arayip dedim uzatma yapmaz isem sıkıntı olur mu diye onlar cezası var dediler ama vatandaşlık çıktıktan sonra uzatmaz isek bir problem olmaz inşallah 5.5 yıllık evliyiz bir vatandaşlık alamadık.
Kardes zaten cikmak uzere vatandasligin bence bosuna masraf edersin bizim ikamat dolalida 20 gun oldu karar asamasina gelmis demekki problem yok hem cezayi neymis sinirdisimi bence bekle cezasi olsa bile edecegin ikamet uzatimindan daha az masraf edersin benim dusucem
Arkadaşlar böyle yapmayın lütfen ikamet kartınızın süresi dolduysa yenisini alın o şekilde kalmanız yasal değil bi polis yolda durdursa ne vereceksiniz? Vatandaşlığa başvurdum deseniz kabul etmez hele o hal ilan edilmşiken kendinizi garantiye alın ikincesi ikamet süresi dolduğu zaman ankarada gözüküyor zaten ve dosyayı kenara koyarlar yenilene kadar.
Bişey de sormak istiyorum araştırma ve inceleme aşamasından geçtiğimi öğrendim pazartesi günü araştırma bitmiş ama sistemden kontrol ettiğim zaman hala inceleme ve araştırma aşamasında yazıyor neden acaba ?
Randevu aldik tarih 12.ayin 20 sine verdi goc idaresine gittim sordum randevu aldiysan sorun yok dedi....hem karar asamasinda listeye giriyorsun 250 kisilik liste komple imzaya cikiyor ne yapacak goc idaresi bunu geri listeden cikartinmi diyecek ancak goc idaresi bildirim yaparsa il nufus gorur
- - - Updated - - -
Site guncelemesinden dolayi karar asamasinda oldugunu goremiyorsun ....Bizimki belkide cikti site guncellemesi yapilmiyor devamli ...
Yeni bir haftaya girdik bakalim surec ne olacak
İnşallah çıkar artık bu hafta. 33 gündeyiz karar aşamasının dile kolay 18 ay oldu.
sistem güncellenmiyor gerçekten gına geldi artık inşallah bu hafta olumlu bişey görürüz
Merhaba
buradaki avukat bir soru soracağım
Evlenme Yoluyla 10 ay önce
Başvurdum
5 ay önce ankarya ulaştı
şimdi kanunlara göre ankarin inceleme ve araştırma en fazla 3.5 süremesi lazim [evlilik için ] ama 5 ay geçti ve hala araştırma diyolar .. sorum budur bir dava açmya hakkım var mı
Teşekkürler
ghosthunter1
Kanunları bilmiyorum tabi ama böyle bir şeyin imkanı olduğunu düşünmüyor.
Geçen hafta devlet hastanesi 3 gün uğraşıp zar zor aldığım randevumu randevuya 2 gün kala mesaj atıp iptal ettiler hekimin çalışma saatleri değiştiği için. Sağlık bakanlığını arayıp şikayet etmek istediğimi söyledim bu konuyu şikayet edebileceğiniz bir birim yok diyorlar yani kimi kime şikayet edeceksin ki.
5 ay diyorsun benim inceleme araştırma aşaması 7 ay sürdü bunun sebebi de khk ile görevden alınan polis ve memurlar dan dolayı kaynaklandığı söylüyorlar.
kanunlara göre inceleme ve araştırma aşaması 3,5 ay sürecek veya vatandaşlığa şu kadar sürede geçebileceksiniz diye bir kanun yok. tüm şartları yerine getirmeniz (vatandaşlık kazanabilmek için aranan şartlar)halinde bile vatandaşlığa alınabilme zorunluluğu yoktur. kısacası vatandaşlık hakkı kazanma süresi veya şartı yoktur. sadece başvuru şartları vardır ve uygun görülme durumunda vatandaşlığınız kabul edilebilirsiniz.
[lang=en]cevap icin tsk ederim
199 arayabilirsin ve sor Evlenme Yoluyla kanun olarak ankaradaki dosya suresi ne kadar aynı şey söyleyecekler
- - - Updated - - -
hakan bey
sanırım türk yasasını okumadıniz ama 199 sorabilirsin
her eserin kanunları vardır
avukattan bir cevap bekliyorum
- - - Updated - - -
5 ay diyorsun benim inceleme araştırma aşaması 7 ay sürdü bunun sebebi de khk ile görevden alınan polis ve memurlar dan dolayı kaynaklandığı söylüyorlar.
evlilik başvurusunda bulundunuz mu? Sadece ankara'da 7 ay mı sürdü?
ankara da 7 ay oldu bugün de boş geçtik.
Arkadaşlar evlilik yolundan vatandaşlığa geçmek konusunda çocuk olmadığı zaman olumsuz olarak etkiler mi ? Yanı reddedelebilir mi
Arkadaslar surecin uzun surmesi memurlardan kaynaklaniyor ... bugun il nufusu aradim bizim dosya ne oldu dedim bana diyorki dogum tarihleri yanlis 1963 birinde digerinde 1967 giyor bende dedim bizimki ikiside degil neden dedi 22 yil once dunyaya gelmemiz lazimdi dedim...sasirdi...bizim dosyaya baktiginizdan eminmisiniz dedim evet dedi iyi bakin dedim biraz bakti aaaa dedi dosyaya baska evrak koymusuz dedi ...sonra sizde sikinti yok bakanlik karar asamasi dedi
- - - Updated - - -
Arkadaslar surecin uzun surmesi memurlardan kaynaklaniyor...bugun il nufusu aradim bizim dosya ne oldu dedim bana dedi sizin kimlik bilgisinde yanlislik var nasil dedim dogum tarihi evlilik cuzdaninda 1963 kimlikte 1967 dedi imkansiz dedim ..neden dedi 22 yil once dogmami lazimdi dedim ...sasirdi..iyi bakin dedim ..bakiyom dedi yanlis bakiyorsunuz dedim yok dogru dedi...biraz daha bakti aaa evet dedi sizin dosyaya baska evrak koymusuz dedi sizde sikinti yok bakanlik karar asamasinda dedi
- - - Updated - - -
Arkadaslar surecin uzun surmesi memurlardan kaynaklaniyor...bugun il nufusu aradim bizim dosya ne oldu dedim bana dedi sizin kimlik bilgisinde yanlislik var nasil dedim dogum tarihi evlilik cuzdaninda 1963 kimlikte 1967 dedi imkansiz dedim ..neden dedi 22 yil once dogmami lazimdi dedim ...sasirdi..iyi bakin dedim ..bakiyom dedi yanlis bakiyorsunuz dedim yok dogru dedi...biraz daha bakti aaa evet dedi sizin dosyaya baska evrak koymusuz dedi sizde sikinti yok bakanlik karar asamasinda dedi
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
[lang=en]boyle bir sey var istersiniz 199 arayip sor bilirsiniz onlar oyle demisler ben neden yalan soylecgim
yasayı takip etmek zorundalar
boyle bir sey var istersiniz 199 arayip sor bilirsiniz onlar oyle demisler ben neden yalan soylecgim
yasayı takip etmek zorundalar
sen turk , :" çocuk olmadığı zaman olumsuz olarak etkiler mi ? Yanı reddedelebilir mi " cevapinz icin hayir ilgili kanunda cocuk olmasi sart degildir"
arkadaşlar eşimin vatandaşlığı bugün kabul edildi. sistemden baktım inşallah bekleyen diğer arkadaşlarında en kısa sürede çıkar.
- - - Updated - - -
İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
hakanbey gözünüz aydın
sabah dan bu yana bakıyordum bizimde vatandaşlığımız çıktı çok şükür darısı diğer arkadaşların başına...
- - - Updated - - -
Bugün itibarı ile vatandaşlığa kabul edildiğimiz sistemden görünüyor.
Tarafınıza tebligat gönderilecektir deniliyor bundan sonra hangi işlemler yapmamız gerekiyor kimlik çıkartabilmemiz için
vatandaşlığa ilk başvuru yaptığınız yere gidip tebligatı elden teslim alıyorsunuz,oradan kaymakamlıklarda ki nüfus müdürlüğüne 2 biometrik fotoğraf 16 tl para ikametgah tezkere kartının aslı ve pasaport fotokopisi ile gidip kimlik başvuru yapıyorsunuz bu arada sizinde gözünüz aydın.
gkhn71 diye bir arkadaş vardı onun durumundan haber varmı acaba
Hakanbey kacgundur karar asamasindaydi
Hakanbey kacgundur karar asamasindaydi acaba
- - - Updated - - -
Hakanbey kacgun karar asamasindaydi sizinki