Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
KILIÇDAROĞLU ESPRİLERİ
Ben bunu karikatür dergilerine havale ediyorum.
Bir oyla evetçiler kazanırsa, en çok Kılıçdaroğlu üzülür.
BDP’den yeni açıklama: Kılıçdaroğlu’nun boykot edeceğini bilseydik seçim ittifakı yapardık.
Bana memur Kemal deyin, bana vatandaş kemal deyin, bana unutkan Kemal deyiiiin! :DD
Kılıçdaroğlu oy kullanmaya HAYIR dedi.
Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması. Espri falan yapmıycam. Böyle komik... :DD
Boykotcular var.Hayırcılar var.Evetciler var.Birde Kilicdaroglu var (Nerede durdugu anlaşılmayan,kendi de bilmeyen) :DD
BDP’den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu’na oy kullanmaması yönünde herhangi bir baskıda bulunmadık!!!
Türk Siyasal Hayatı seni hiç unutmayacak Kılıçdaroğlu ve aylarca meydanlarda coşan oy sandığına koşamayan genel başkan olarak biz de unutmayacağız..
CHP referandumun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidecekmiş. “Bizim başkan oy veremedi sayılmaz” diyolarmış..
Kemalin dediğini yap yaptığını yapma :DD
Şimdi Recep bey demez mi, “daha oy kullanmayı bile beceremeyen adam ülke yönetimine talip oluyo” diye… haksız mı yani?
Sayın Kılıçdaroğlu ne yapıp yapın sandığa gidin deyip de,kendin sandığa gidemeyişini hangi mizah dergisine havale edeceksin?
Kılıçdaroğlu ve eşi evdelerdir. eşi elma portakal soyuyordur. KK: Soy da ver hanım. Eşi: Sus bi oy bile veremedin, yok sana elma melma!
Kılıçdaroğlunun oy kullanamamasını CHP Hayır diyerek yalanladı, Kılıçdaroğlu ise bu konuyu arkadaşlarım araştırıyor rapor hazırlanacak, çözeriz dedi.
Acaba Kılıçdaroğlu dünkü maçtan çok etkilenip son salisede oy kullanarak kahraman olacağınımı sanıyo
Kılıçdaroğlu'na gelsin bu şarkı: oy oy oy oy oyyy oyy aman!
Akepe nasıl bi partidir ya! Kemalime oy kullandırmadılar.
Kılıçdaroğlu hayırsız çıktı!
Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde oy kullanamaması Türk demokrasisinin hali açısından da çok üzücü..CHP’de birileri hesabını verse bari..
İyi güzel de bu Kılıçdaroğlu oy kullanamadığını bugün mü keşfetti? nerde benim seçmen kağıdım demedi mi?
Sen o kadar hayır mitingi yap bir hayır’ı esirge, hayır’sız insan.
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.....?
O kadar meydanlarda hayır oyu verin verin dedi.. kendi bile hayır diyemedi
Vatandaş listesinde olsun yeter.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15761721.asp?top=1
Hakan GÖKSEL'in haberi
Cüneyt Özdemir: Aranıyor.. Kemal Kılıçdaroğlu ortada yok. Cidden yok... Nerede olduğunu bilen de yok.. 62 yaşında.. Parti lideri... Hayırcı... Kendisinden haber alınamıyor...
Ahmet Hakan: Kemal bey'in oy kullanamamasini naifligine versek.... Çok uyanık liderdense biraz naif lider her zaman daha iyidir. Ben İzmir'e yerleşmeye karar verdim. Ben aslında "evet" oyu verdim... Dermisim...
Ezgi Başaran: Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması CHP için guven oyu oldu.. Haha
Ahu Şen: KK'nin durumuyla alay etmeyecegim. Çünkü komikten ziyade üzücü. Turkiye'nin Ana Muhalefet partisinin başındaki insan oy veremiyor. Rezalet! Gunlerce şehir şehir gez,"Haydi sandıga" de sandığa gideme. Olacak sey degil. KK'nin oy verememesini "insani hata" olarak yorumlayanlara inanamiyorum...Hakikaten hayret içerisindeyim
Gülben Ergen : Vardır gizli bir koşesi ,vardır gizli gelen haberleri,vardır senden benden fazla bir bildiği..
Canan Barlas : Evetler arttıkça bazıları acındırarak işin içinden çıkmaya calışıyor.
Miraç Zeynep (Milliyet) CHP'den açıklamalar: "en son İstanbul'daydı", "belki İzmit'te kullanır", "Ankara'ya gidiyor galiba". Benim çıkardığım sonuç şu: adam kayıp
Yahya Gür: Kılıçdaroğlu sandığı bulmadı İstanbul'da kayboldu
Özge Uzun: Hayır diye bağıran lider, Hayır diyemiyorsa, kendi söküğünü dikemiyorsa seçmen şimdi ne yapsın?.. KK'nın oyunu kullanamamasının ardında aslında daha büyük bir skandal var.. Bunun hesabını kim verecek?Hadi bakalım yeni polemiğimiz...
Erdil Yaşaroğlu: Bir oyla evetçiler kazanırsa, en çok Kılıçdaroğlu üzülür. Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması. Espri falan yapmıycam. Böyle komik...
Ferhat Esnek: Kılıçdaroğlu BDP'nın boykot kararına uydu oy kullanmadı
Ahmet Tezcan: CHP; Twitter'da seçim yasağına uyulmadığı gerekçesiyle referandumun iptalini istemiş, YSK konuyu görüşüp karara bağlayacakmış. Referandum yenilenirse, oy verme günü internet ve cep telefonları off hale getirilecekmiş. CHP'de sadece Berhan Şimşek buna itiraz etmiş. Açıklamaya bak.. İnceleme vakti olmamış.Eşi, oğlu, torunu yok mu Kemal Kılıçdaroğlu'nun. İtiraf yerine İftira geçerli mazeret olabilir mi? Kendi oyuna sahip olamayan bir lider, milleti nasıl oy kullanmaya yönlendirdi" diyor Cengiz ÇandarKK; "Biz Başbakan gibi söz verip sözünün arkasında duran biri değiliz" derken doğru söylüyormuş. Bühtan ettik adama... Öz hakiki Gandi'nin ahı tuttu demek ki. Ona buna ulu orta isim takmak da iyi bir şey değil hakkaten. Yaktı adamı Nişantaşı mafyası. Önder Sav ekibi,Kılıçdaroğlu'nu komik duruma düşürüp genel başkanlıktan uzaklaştırmak için seçmen kaydı işini sümenaltı etmiş olabilir mi? Eşi oy kullanabilen bir Genel Başkan'ın kendisi oy kullanamıyorsa, "suçlu" CHP'nin içindedir, Baykal'ı deviren, Kemal Beyi de "yok" saydırır Baykal; Türkiye'nin en çok Başbakan olamayan genel başkanı idi, Kılıçdaroğlu oy kullanamayan tek genel başkanı oldu. CHP Yönetim İstifa!
İhsan Aydın: Benim havuzlu villam yok...
Elif Key: Gandhi'likten indiragandi'liğe koşarken
Hakan Göksel: Hayırlı referandumun 'hayır'sızı Kılıçdaroğlu oldu
Kerem Görsev: Pek çok vatandaş oyunu kullanmak için uzun yollardan gelip oy verdi CHP lideri adres degişikliğinden oy kullanmazsa halk ne yapsın ??
Oray Eğin:A.tal CHP
Yaşar İliksiz: N'ayır n'olamaz n'ayırlı olsun
Yiğit Karaahmet: Mantilerimden tesadüfen seçeceğim biri bile chp'den daha iyi muhalefet yapar
Levent Kazak: Yıldırım Akbulut'un üzerine kimse çıkamaz zannediyordum, yanılmışım! Yeni fıkra kahramanımız Kılıçdaroğlu! bi 50 sene rahat gider!
Ersin Çelik: Kemal Kılıçdaroğlu: Soruyoruz size Recep Bey. Ben neden oy kullanamadım. Bu ülkenin başbakanısın bul... Şey pardon... Bulma. Dur. Hayır.
Fatma Özdemir: Söz veriyorum bir dahadaki referandumda oy kullanıp bu ülkenin Başbakanını götüreceğim...
Haber7
Hüseyin KELEŞ'in haberi
Referandumun sonuçları belli olmadan harekete geçen CHP, sandıklardan 'evet' çıkması ihtimaline karşı sayları 10 binleri bulan üç çeşit itiraz dilekçesini partisinin İstanbul'daki ilçe başkanlıklarına gönderdi.
Günler öncesinden halkoylamasına itiraz dilekçelerini ellerinde bulunduran CHP İstanbul Örgütleri, dilekçelerle halkoylamasında usulsüz uygulamaların olduğu iddialarına zemin hazırladı. Sandık kurulları başkanlıklarına gönderilmesi düşünülen itiraz dilekçelerinde tutanakların iptali ve yeniden sayım döküm yapılması isteniyor. Ayrıca yapılan itirazın reddedilme ihtimali de unutulmamış. Bu ihtimale karşı yeni bir itiraz dilekçesi de hazır bulunduruluyor.
Hazırlanan dilekçelerin birincisinde 'Sandık Kurullarının Sonuçlarını Gösteren Tutanaklarına Karşı İtiraz' ibaresi yer alırken, diğer dilekçenin üst başlığında 'Sandık Kurulunun Ret Kararlarına Karşı İtiraz' yazısı yer alıyor. Üçüncü dilekçe örneğinin başlığı ise 'Sandık Kurullarının Sonuçlarını Gösteren Tutanaklarına Karşı İtiraz' edilmesi şeklinde. İtiraz dilekçeleri günler öncesinden ilçe örgütlerine dağıtılırken, CHP İstanbul İl başkanlığında ise 10 binlerce stok bulunuyor. Üç itiraz dilekçesinde de boş bırakılan 'Olay' kısmının altında şu yazı yer alıyor: "... şeklinde yapmış olduğu uygulama usule, Yasaya, YSK Karar ve Genelgesine aykırıdır. Halkoylaması sonuçlarını da etkilemiştir. Bu nedenle Yapılan İşleme/Sayıma/Sonucu belirleyen tutanağa itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulü ile anılan tutanağın iptalini, yeniden sayım ve döküm yapılmasını diliyoruz. Hukuksal Dayanak: (298 Sayı. Kanun Md. 110, 111, 112, 113, 114, 115)"
Zaman
Kürt kadınlar metres olsun diyen AKP’li başkan değil miydi?
Sabahattin Önkibar
8 Eylül 2010
Kameraların karşısına geçip “Şimdi sıra bizde, onları şimdi biz fişliyoruz” diyen AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın bu sözleri partisini bağlamıyor, Avni Bey’in şahsını bağlıyor!
Keza aynı şekilde “AKP’ye karşı çıkan kanı bozukların kanlarını tahlile göndermeli” diyen AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş’un ifadeleri de yine AKP’yi bağlamıyor, sadece milletvekilini bağlıyor.
Bitmedi;
Kürt hanımları kuma ya da metres olsun mealinde sözler eden AKP’nin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın sözleri de aynı şekilde partisini hiç alakadar etmiyor!
Ve fakat:
CHP’li Avcılar Belediye Başkanının bir danışmanının alel acele hazırlattığı bir afiş CHP’yi temsil ediyor öyle mi?
Bırakın parti militanlarını, bir Başbakan’ın böyle bir şeye sığınması ve oradan vurması belden aşağı saldırı değil de nedir söyler misiniz?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Benim bundan haberim yok, biz böyle bir afiş bastırmadık ve bastıran için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” derken!
CHP Genel Merkezi, afişten ve hazırlayandan haberimiz yok derken!
CHP İstanbul İl Başkanı da aynı tavrı takınırken Başbakan’ın mal bulmuş mağribi misali alel acele yapılan bir yanlışa sığınarak hücum etmesi kabul edilebilir bir şey midir?
Yukarıda örneklerini verdim, AKP’li bir milletvekili ya da Belediye Başkanı bir yanlış yapınca partiyi bağlamıyor, ama aynı şeyi kazara bir CHP’li yapsa kıyamet koparılıyor!
Hatırlayın; o AKP’liler o rezil sözleri edince, ne o zaman CHP’in lideri olan Baykal, ne genel başkan olduktan sonra Kılıçdaroğlu, ne de Bahçeli, istismar yoluna gitti ve o yanlış sözleri diline doladı!
Oysa ülkenin Başbakanı konumunda olan biri, CHP lideri televizyonlardan “Bize ait değil, haberimiz yok, savcılığa suç duyurusunda bulunduk” demesine rağmen bile ertesi gün meydanlarda istismarını sürdürebilmiştir!
Bu feci tablo AKP güruhunun hem siyaset ahlakını hem de içine girdikleri çaresizliği gözler önüne seriyor!
Her şey açık ve net:
AKP’nin muhalefeti eleştirmek için, CHP Genel Başkanlığı ve Genel Merkezinin habersiz olduğu ve onaylamadığı bir afişten başka bir argümanı yok!
Daha önce de yazdık, Kılıçdaroğlu’na edecek menfi bir söz bulamıyorlar!
Öyle olunca da bir gün boyuna, ertesi gün soyuna laf ediyorlar!
Kılıçdaroğlu devletin kayıtları ile sabit ki Türkoğlu Türk, yani Horasan kökenli de, bu AKP’nin beyin takımı hangi kökten onu Ergun Poyraz’a sormalı!
Evet boy-soy saldırıları da sonuç getirmeyince meçhul bir afişe sığınıyorlar!
Sadece bu hadise bile AKP ile Tayyip Erdoğan’ı açık olarak anlatmıyor mu?
Eğer CHP’li Avcılar Belediye Başkanı danışmanının hazırlattığı bir afiş, CHP’nin kurumsal yapısını bağlıyorsa, Kürtçe konuşan hanımefendilere metreslik teklifinde bulunan AKP’li Rize Belediye Başkanının sözleri de sizi bağlar Recep Bey!
Cevap verin, o saygıdeğer hanımefendiler size göre de metres ya da kamuflajlı ifadeyle kuma mıdır Recep Tayyip Sultan?!
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=14800
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Kürt kadınlar metres olsun diyen AKP’li başkan değil miydi?
Sabahattin Önkibar
Sebahattin bey olmasını istediği gibi yorumlamış. AK partili başkanın dediği; karşılıklı olarak evlilikler arttırılsın önerisi idi ki tek yanlışı bunu - eskiden var olan - kuma olarak dile getirmesi olmuştu.
Yoksa kürt veya türt kadınları metres olsun şeklinde değildi, Sebahattin amcamız abartmasın o kadar da, dönüp geçmişine bir bakıversin de önce, bakalım varmıymış yokmuymuş o kuma olayı !
Günümüzde olması mümkün olmayan bir söylemde bulunduğu için de İHRAÇ edildi mi edilmedi mi?
Edildi ise daha ne!
Gündem ile bu konunun alakası ne?!
Ayrıca kürt ve türkler de zaten evleniyor ve evlenmekteler..
Boş laflar bunlar, geçiniz...
Çirkefleşmesinler boşuna !!!
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
Sebahattin bey olmasını istediği gibi yorumlamış. AK partili başkanın dediği; karşılıklı olarak evlilikler arttırılsın önerisi idi ki tek yanlışı bunu - eskiden var olan - kuma olarak dile getirmesi olmuştu.
CEVİR GAZI YANMASIN
Yoksa kürt veya türt kadınları metres olsun şeklinde değildi, Sebahattin amcamız abartmasın o kadar da, dönüp geçmişine bir bakıversin de önce, bakalım varmıymış yokmuymuş o kuma olayı ! Söyleyenin agzından çıkanı kulaklarınız işinize geldiği gibi duydunuz herhalde...
Günümüzde olması mümkün olmayan bir söylemde bulunduğu için de İHRAÇ edildi mi edilmedi mi?
Edildi ise daha ne! Bende size soruyorum CHP Parti olarak gerekeni yaptıysa daha ne!
Gündem ile bu konunun alakası ne?! Formun konusu ne duyduklarınız sizi rahatsız mı etti gündemi siz mi belirleyeceksiniz meydanı boş buldunuz...
Ayrıca kürt ve türkler de zaten evleniyor ve evlenmekteler..
Boş laflar bunlar, geçiniz...
Çirkefleşmesinler boşuna !!!
Kötü söz saybine yakışır olan bir şeyden bahsetmek işinize gelmeyince çirkefleşmek ha..
BDP'yi küplere bindirdi!
AKP Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın Kürt sorununun çözümü için açıkladığı öneri, BDP cephesinde sert tepkiyle karşılandı.
Güncelleme:30 Haziran 2010 15:00
Haberin Tamamı:http://haber.mynet.com/detay/guncel/...indirdi/519488
Kılıçdaroğlu twitter'da alay konusu oldu
Referandum öncesi "Hayır'da hayır vardır" sloganı ile Türkiye'yi karış karış gezerek vatandaşlardan 'hayır' oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün oy kullanamayarak bir skandala imza attı...
CHP'den yapılan açıklamaya göre adres değişikliği beyanını unuttuğu için seçmen kaydı bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu sandık başına bile gidemedi.
Sanal Alem'in en popüler sitelerinden olan Twitter'da gazeteciler de Kemal Kılıçdaroğlu ile dalga geçti.
İşte medyadan tanınan isimlerin yolladığı Kılıçdaroğlu mesajları:
Özge Uzun
* Hayır diye bağıran lider, Hayır diyemiyorsa, kendi söküğünü dikemiyorsa seçmen şimdi ne yapsın?.
* KK'nın oyunu kullanamamasının ardında aslında daha büyük bir skandal var.. Bunun hesabını kim verecek?Hadi bakalım yeni polemiğimiz..
* Kilicdaroglu kendine Hayri yok
Yıldıray Oğur
* Kılıçdaroğlu'nun bile HAYIR diyemediği bir pakete hayır demek...
* kılıçdaroğlu oy veremediyse komik ya bu, gülün kasmayın bu kadar.
* Aylardır herkesi Hayır oyu vermeye çağırmasına rağmen kendisi Hayır oyu veremeyen bir Başbakan..
Erdil Yaşaroğlu
* Bir oyla evetçiler kazanırsa, en çok Kılıçdaroğlu üzülür.
Ahmet Tezcan
* "Kendi oyuna sahip olamayan bir lider, milleti nasıl oy kullanmaya yönlendirdi" diyor Cengiz Çandar.
* Önder Sav ekibi,Kılıçdaroğlu'nu komik duruma düşürüp genel başkanlıktan uzaklaştırmak için seçmen kaydı işini sümenaltı etmiş olabilir mi?
* Eşi oy kullanabilen bir Genel Başkan'ın kendisi oy kullanamıyorsa, "suçlu" CHP'nin içindedir, Baykal'ı deviren, Kemal Beyi de "yok" saydırır.
* Baykal; Türkiye'nin en çok Başbakan olamayan genel başkanı idi, Kılıçdaroğlu oy kullanamayan tek genel başkanı oldu. CHP Yönetim İstifa!
* Kim demiş Allah'ın sopası yok diye?
* Genel Başkanı oy kullanamayan CHP Yönetimi'nin tamamı istifas etmelidir. Sorumlu Kılıçdaroğlu değil, yönetimdekilerdir. Başta İstanbul İl.
Candaş Tolga Işık
* Bir daha soyleyeyim: Kemal Bey'in etrafındaki danışman, yardımcı, v.s... arkadaşların birer 'kereste' olduğundan şüphem kalmadı.
Cüneyt Özdemir
* Aranıyor.. Kemal Kılıçdaroğlu ortada yok. Cidden yok... Nerede olduğunu bilen de yok..
* 62 yaşında.. Parti lideri... Hayırcı... Kendisinden haber alınamıyor...
Fuat Uğur
* Kemal bey sözünde duramayacağından korktuğu için sandık başına gitmemiş olabilir mi? Mesela hayır yerine Evet vermek gibi...
Ahmet Hakan
* Kemal bey'in oy kullanamamasini naifligine versek....
* Çok uyanık liderdense biraz naif lider her zaman daha iyidir.
* Tayyip Erdogan oyunu kullanamayacak denli bir zayıflık gösterseydi, hemen onun yanında yer alırdım ben... Zayıflık çeker beni kendine....
İŞTE DİĞER YORUMLAR
* BDP'den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu'na oy kullanmaması yönünde herhangi bir baskıda bulunmadık!!!
* BDP'den yeni açıklama: Kılıçdaroğlu'nun boykot edeceğini bilseydik seçim ittifakı yapardık.
* Türk Siyasal Hayatı seni hiç unutmayacak KK ve aylarca meydanlarda coşan oy sandığına koşamayan genel başkan olarak biz de unutmayacağız..
* CHP referandumun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidecekmiş. "Bizim başkan oy veremedi sayılmaz" diyolarmış..
* Kemalin dediğini yap yaptığını yapma :)
* şimdi recep bey demez mi, "daha oy kullanmayı bile beceremeyen adam ülke yönetimine talip oluyo" diye... haksız mı yani?
* sayın KILIÇDAROĞLU ne yapıp yapın sandığa gidin deyip de, kendin sandığa gidemeyişini hangi mizah dergisine havale edeceksin?
* KK ve eşi evdelerdir. eşi elma portakal soyuyordur. KK: Soy da ver hanım. Eşi: Sus bi oy bile veremedin, yok sana elma melma!
* Kılıçdaroğlunun oy kullanamamasını CHP Hayır diyerek yalanladı, KK ise bu konuyu arkadaşlarım araştırıyor rapor hazırlanacak, çözeriz dedi.
* KK oy kullanmaması (doğruysa) siyasal intihara yakın bir olay. Nasıl yani ya? Meydanlarda bağır çağır sonra sandığa gitme...
* acaba KK dünkü maçtan çok etkilenip son salisede oy kullanarak kahraman olacağınımı sanıyo:S
* KK'ye gelsin bu şarkı: oy oy oy oy oyyy oyy aman!
* KK hayırsız çıktı! Madem oy kullanmayacaktın niye meydanlarda nutuk attın o zaman. Soyadını Kılıçdaroylu olarak değiştirebilirsin
* KK'nın bu şekilde oy kullanamaması Türk demokrasisinin hali açısından da çok üzücü.. CHP'de birileri hesabını verse bari..
* oy'una sahıp cıkamayan kk, bir ülkeye nasil sahip cıkabilir allah askına
* iyi güzel de bu KK oy kullanamadığını bugün mü keşfetti? nerde benim seçmen kağıdım demedi mi?
* Ama sabah Ankara'da oy kullanacak dediler KK için, olmadı yani. Sen o ka hayır mitingi yap bir hayır'ı esirge, hayır'sız insan.
Sayın mehmet emin sezen;
İşime gelip gelmeme olayı hiç değil , türk olsun kürt olsun bunlar vatandaş mı değil mi?!
Yerel yönetimdeki saf vatandaşın biri kendince bir çözüm önerisinde bulunmuş, medya da bunu diline doladığı için asıl işine gelenlerin ağzında sakız oldu. Asıl söylenmek istenen o değildi, aklı selim biri zaten öyle bir şeyi ileri sürmez ama gel gelelim ki adamcağız kendini ifade edemedi. Ben o insanı suçlayamam. Kötü niyetli değildi çünkü.. Aklı sıra çözüm üretiyor. Çözüm üretmeye çalışmanın da kötü bir yanı yok ; ama iyi, ama kötü..
Dolayısıyla Avcılar Belediye Başkanı'ın yaptığı ile onunkisi aynı şey değildir. Biri safça söylenmiş bir söz, diğeri resmen pankart hırsızlığı gibi birşey.. Sonuçta parti içi disiplinine ters tutum ve davranışlar olduğu için ikisi de görevlerinden alındılar ki olması gereken de bu değil midir? Kalkıp da bunu bir partiye mal etmenin gereği ne?!
BDP de tepkisinde haklı da olsa beni ilgilendirmez, hak verir geçerim o ayrı fakat burada asıl çirkin olan; olaydan habersiz ve de alakasız kişilere "metres" yakıştırmasının yapılıyor olmasıdır.
Öncelikle kuma ve metres sözcüklerinin arasındaki farkı bi zahmet öğrenin !!!
Söylemek istemem ama madem istediniz hatırınız için bir iki hatırlatma yapayım; Mesela Baykal ın her tutum ve davranışını CHP ye mi mal etmek gerekir ki kürt kadınları şu bu deniliyor. Eğer öyle ise de inanın ki zorunlu göç ile her 10 kürt kadının bir türk kuması olmuştur..
Al birini vur ötekine ama kuma ile metres arasında dağlar kadar fark var..
Bilmem anlatabildim mi !!!
Ayrıca kadına dil uzatmak çirkeflik değilde nedir!!! :k ayıp ayıp..
Konuyu saptırmanın da gereği yok dedim ona da kızmışsınız ben n'apim!
Sizi anlıyorum anlaşılan o ki referandumun hıncı benim başıma patladı DA , bu saldırma hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde işte onu anlayabilmek mümkün değil ne yazık ki..
Not: 1- Deyil "değil" olarak ; 2- Sayibine değil "sahibine" olarak yazılır :ok
Saygılarımla..
"AKP'nin karşısında dikilmeye devam edeceğiz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği referandumundan yüzde 58 oranında evet çıkmasına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, "CHP olarak AKP'nin yargı üzerinde baskısını artırmaya yönelik tüm adımların karşısına dikilmeye ve bu konuda yurttaşlarımızı uyarmaya bundan sonra da aynı sorumluluk ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa paketi referandumu sonrası ilk değerlendirmesini CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptı. Konuşmasına Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye Basketbol A Milli Takımı'nı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Uzun bir halk oylaması süreci bugün sonuçlandı. Demokrasilerde nihai karar mercii halktır. Ve halkın iradesine saygı göstermek her siyasetçi için temel bir görev hem de ahlaki bir sorumluluktur. Bu duygu ve düşünceyle yurttaşlarımızın ortaya koyduğu iradeyi saygıyla karşılıyor, bu referandum sürecinden çıkarılacak derslerin, Türkiye'de demokrasinin gelişimi açısından yararlı olmasını diliyorum. Bu arada bir konuya dikkat çekmek istiyorum.
"AKP demokrasi açısından sınıfta kaldı"
Halkın iradesine saygı gösterilmesinin çok önemli bir koşulu, bu iradenin serbestçe şekillenmesi için uygun ortamın yaratılmasıdır. Bütün devlet olanaklarının taraflı bir biçimde kullanıldığı, 'Bitaraf olan bertaraf olur' zihniyetiyle kamuoyunun yoğun baskı altına alındığı bir süreci yaşadık. İktidar gücünden yararlanılarak yurttaşların özgür iradeleri üzerine ipotek konulmaya çalışıldı, baskıyla yönlendirildi. Ne yazık ki AKP iktidarı demokrasi açısından hiç de iyi bir sınav veremedi, kampanya sırasında sınıfta kaldı.
"AKP'nin karşısında dikilmeye devam edeceğiz"
Alınan sonuca baktığımızda görüyoruz ki bu Anayasa değişiklikleriyle AKP iktidarı tamamen kendisine bağlı bir yargı mekanizması kurma yolunda çok önemli bir adım atmış olmaktadır. CHP olarak AKP'nin yargı üzerinde baskısını artırmaya yönelik tüm adımların karşısına dikilmeye ve bu konuda yurttaşlarımızı uyarmaya bundan sonra da aynı sorumluluk ve kararlılıkla devam edeceğiz.
"Referandum demokrasiyi zayıflatıyor"
Bugün ortaya çıkan sonuç, referandumun demokrasiyi zayıflatan, iki kutuplu bir siyasete hizmet ettiğini ortaya koymuştur. Kutuplaşmaya dayalı bu gergin siyasi ortamdan çıkmadan sağlıklı bir demokrasiye kavuşmamız mümkün değildir. Referandumda oy kullanan yurttaşlarımızın yüzde 42'si bu Anayasa paketine 'hayır' oyu vermiş, seçmenlerin yüzde 23'ü de oylamaya katılmamıştır. Bu, azımsanacak bir oran değildir.
"Hayır'da CHP'nin büyük payı var"
Referandumdan elde edilen yüzde 42'lik hayır oranında elbette ki partimizin çok büyük bir payı vardır. 2 ay içinde 70 ilde, 201 ilçede mitingler yaptık ve halkımızla buluştuk. Bu sonucun alınmasında emeği geçen herkese, örgütlerimize, gönüllülerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, seçmenlerimize ve bize güvenenlere şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu akşam ortaya çıkan halk iradesine saygı gösteriyoruz. Ama bilinmelidir ki Türkiye yalnızca 2 kişiden birini memnun eden kararlar ve düzenlemelerle yoluna devam edemez ve etmemelidir. Biz ülkemizin açlık, yoksulluk, eğitim, sağlık, güvenlik, adalet gibi bu ülke insanının gerçek sorununa çözümler üretecek somut politikalara odaklanmak zorundayız. CHP olarak bu bakış açısıyla siyasi mücadelemize daha büyük bir heyecan, güç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Türkiye'yi karış karış gezme, halkla bütünleşme, yurttaşlarımızın dertlerine yurttaşlarımızla birlikte çözümler geliştirme çabalarımız artarak devam edecektir. Bu kararlılığımızı özellikle belirtirken evet ya da hayır diyen, şu ya da bu nedenle sandığa gidemeyen yurttaşlarımıza da saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
"Partilileri üzdüysem özür dilerim"
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından oy kullanamamasıyla ilgili bir soru üzerine kendisinin İstanbul'da kaydının olduğunu, son seçimlerde orada oy kullandığını anımsatarak "Ama benim bilgimin dışında, hangi gerekçeden olduğunu bilemediğim bir gerekçeyle gidiliyor ve oradan adresimin değiştirildiğine dair tutanak tutuluyor ve kaydım siliniyor. Ve ben bunu çok sonradan öğreniyorum. Oysa ben de her yurttaş gibi kaydımın olduğunu, gidip oy kullanacağımı düşünüyordum" dedi. Ortaya çıkan tablonun güzel bir tablo olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu konuda eğer gerçekten partili arkadaşlarımı üzdüysem buradan da özür dilerim. Ama şunu açık yüreklilikle söyleyeyim: Benim de çalışmam lazımdı. Ama bu yoğun trafik içerisinde seçmen kütüklerine bakamadım. Ben de nüfus cüzdanımla gidip oy kullanacağımı düşünmüştüm, öyle hareket ettim" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, kendisine bir komplo kurulup kurulmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise "Oraya giden polis arkadaşlar kimin talimatıyla gitti? Kaydım siliniyor, bana bilgi verilmiyor, muhtarın haberi yok, nasıl oluyor bu tablo?" diye sordu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=172646