-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Hasna evet evlilikten formu okudum karar asamasi bukadar fazla surmemis oncekilerde
-
Alıntı:
Gkhn71 rumuzlu üyeden alıntı
Hasna evet evlilikten formu okudum karar asamasi bukadar fazla surmemis oncekilerde
sizin araştırma ve inceleme süresi kaç ay sürdü ?
benim araştırma ve inceleme işlemi 2 ay önce başladı
-
Şenturk tam olarak hatirlamiyorum ama şu an başvurudan itibaren 12,5 ay oldu bir iki hafta daha surer gibi geliyor yani ortalama 13 ay suruyor
-
Alıntı:
evet temmuzdan önce en fazla 10 günde ama sonradan en az 1 ay oldu benimki 40 günde çıktı
-
Arkadaşlar birşey soracam
ben normalde Türkiye'den mezun oldum lisans. aldığım diplomada benim eski soyadım yazıyor. Bunu değiştiriyorlar mı napmam gerekiyor.
-
Değiştirsen iyi olur Turkiyede en ufacik şeyde sorun çikiyor
-
Vatandaslik onaylaninca nereye nekadar ucret yatiriyoruz bilen varmi arkadaslar
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar birşey soracam
ben normalde Türkiye'den mezun oldum lisans. aldığım diplomada benim eski soyadım yazıyor. Bunu değiştiriyorlar mı napmam gerekiyor.
degistirmezler nüfustan al denklik belgesi isin oldu zaman verirsin
- - - Updated - - -
Alıntı:
Vatandaslik onaylaninca nereye nekadar ucret yatiriyoruz bilen varmi arkadaslar
başvurdunuz yere tebligat alıyorsunuz sonra nüfusa gidiyorsunuz tabi nüfusta sıra çok 16 lira kimlik ücreti orda veriyorsun
-
Benim bulunduğum listedekiler pazartesi karar aşamasına geçecekmiş. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Merhaba arkadaslar size birsey sormak istiyorum valilikteki mulakata giderken yanimizda vatandasligini bulundugumuz pasaportu goturmemiz gerekiyor mu? Cunku ben pasaportumu degistiricem. Mulakata giderken yanimda ne goturmem gerekiyor? Ne istiycekler benden?
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar size birsey sormak istiyorum valilikteki mulakata giderken yanimizda vatandasligini bulundugumuz pasaportu goturmemiz gerekiyor mu? Cunku ben pasaportumu degistiricem. Mulakata giderken yanimda ne goturmem gerekiyor? Ne istiycekler benden?
oturma izni ve resim
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
oturma izni ve resim
Tesekkur ederim. Peki benden bulgar pasaportumu bu surec icinde bir daha herhangi bir sey icin istiycekler mi? Simdi ben degistirince pasaportu ilk basvuru surecinde tercume ettirip verdigim pasaport olmuycak bende bir sorun cikar mi acaba?
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkur ederim. Peki benden bulgar pasaportumu bu surec icinde bir daha herhangi bir sey icin istiycekler mi? Simdi ben degistirince pasaportu ilk basvuru surecinde tercume ettirip verdigim pasaport olmuycak bende bir sorun cikar mi acaba?
hayır benden istemediler pasaport oturma izni yenilemek icin isteniyor komisyonda sizde istenmez
-
Yarın yeni bir haftaya giriyoruz bakalim cikacakmi karara gireli 23 gun oldu
-
Sitede kimse kalmadimi herkesin vatandasligi ciktimi
-
Arkadaşlar iyi ki size buldum. Verdiğiniz notlar çok faydalı. Herkeze teşekkür ederim.
Ermenistan vatandaşı olup Genel olarak 2016 senede bende T.C. vatandaşlık başvurusu yaptım (çalışma izni yüzerinden).
2 Ağustos 2016'de başvurusu yapmaya hakkım vardı, yani tam 5 yılım o zaman dolmuştu.
Ancak gerçek Başvuru 17 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı. Gecikmelerden dolayı çok üzülüyordum. 6 Ekim 2016'de çıkan gün sayısı bana SMS olarak 11 gün sonra bildirildi. Tüm evraklarım 2 Kasım 2016'de hazır olduğuna dahil ''https://tckimlik.nvi.gov.tr sitesinde çalışma izni bilgileri bulunmamakta'' sebebiyle 17 Aralık 2016 kadar ileriye alındı. Ne yazık ki Çalışma Bakanlığın sitesinde yapılan sorgulamada (https://izinsorgula.csgb.gov.tr/#/app/giris) hiç bir sorun yoktu.
8 Mart 2017 Komisyon SMS bildirimi aldım.
25 Nisan 2017 Komisyona çağırıldım.
14 Haziran 2017'de verilen yazısına göre ilave olan evreklar istenmiştir: T.C. vatandaşı olan annemle aile bağını kanatlayan belgesi (doğum belgesi yetersizdır) ve yenilenmiş ikamet (çalışma) izni. Bildirim SMS ancak 19 Hziranda aldım.
2 Ağustos 2017'de ek olarak istenilen belgeler NVI İstanbul Müdürlüğüne ilettim.
Bügüne kadar dosyam inceleme ve araştırma aşamasındadır. Her aradığımda 10-15 gün sonra tekrar arayın diyorlar. Listelerde olup olmadığımla ilgili bilgi veremiyoruz diyorlar.
Gerçek başvurusu günden bu yana 11 aydır bekliyorum. Daha da var..
-
13 ay suruyor ortalama loli seninkide ay sonuna kadar karar asamasina gecer
-
Alıntı:
Sitede kimse kalmadimi herkesin vatandasligi ciktimi
ben hala bekliyorum eylülden beri araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmış çok sabır gerektiren bi süreç ne kadar da bekleyeceğim onu da bilmiyorum inşallah hepimizinki fazla beklemeden hallolur.
-
Alıntı:
Şen Türk rumuzlu üyeden alıntı
ben hala bekliyorum eylülden beri araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmış çok sabır gerektiren bi süreç ne kadar da bekleyeceğim onu da bilmiyorum inşallah hepimizinki fazla beklemeden hallolur.
Inceleme islemi 6 ay dan fazla bekledik ilk basvurudan itibaren 13 ay sayacan şenturk
-
Alıntı:
13 ay suruyor ortalama loli seninkide ay sonuna kadar karar asamasina gecer
İnşallah. Teşekkür ediyorum.
-
Alıntı:
hayır benden istemediler pasaport oturma izni yenilemek icin isteniyor komisyonda sizde istenmez
Hasna sen de evlilikten başvurmuşsun seninki ilk başvurdan vatandaşlığa geçene kadar kaç ay sürdü ? bir yılı geçti mi ?
Ghn71 teşekkür ederim kardeşim
-
Alıntı:
Hasna sen de evlilikten başvurmuşsun seninki ilk başvurdan vatandaşlığa geçene kadar kaç ay sürdü ? bir yılı geçti mi ?
Ghn71 teşekkür ederim kardeşim
istanbul dan başvuranlar uzun surer benimki 10 aylik bir süreç ama ilk başvurdunuz gunden beri saymak yanlış araştirma ve inceleme başladi gunden belli sayacaksiniz yani benim araştırma 20 martta başladı temmuz sonunda bitti ama sistemde ağustosta düştü araştirmadan sonra karar aşamasi 40 gun surdu
-
Alıntı:
istanbul dan başvuranlar uzun surer benimki 10 aylik bir süreç ama ilk başvurdunuz gunden beri saymak yanlış araştirma ve inceleme başladi gunden belli sayacaksiniz yani benim araştırma 20 martta başladı temmuz sonunda bitti ama sistemde ağustosta düştü araştirmadan sonra karar aşamasi 40 gun surdu
anladım ben ağustusun 17sinde komisyona girdim ağustusun 23ünde ankara ulaşmış dosya ama incele
ve araştırma işlemi ekimin 15inde başlamış siteden kontrol ediyordum inceleme ve araştırma yazısı
ekimde çıktı 1 ay bitti sayılır daha baya sürecek demekki teşekkür ederim hasna
-
Alıntı:
anladım ben ağustusun 17sinde komisyona girdim ağustusun 23ünde ankara ulaşmış dosya ama incele
ve araştırma işlemi ekimin 15inde başlamış siteden kontrol ediyordum inceleme ve araştırma yazısı
ekimde çıktı 1 ay bitti sayılır daha baya sürecek demekki teşekkür ederim hasna
eğer evlenmeden önce turkiyede yaşamadiysan 3 ay suruyor ama yaşadiysan 4 le 5 ay arasi
-
Alıntı:
Ilk baÅŸvurudan itibaren 13 aya yaklasti ankaradan baÅŸvuru yaptik 25 gundur karar aÅŸamasinda demekki rastgele yapiliyor iÅŸlem kimisi 10 ay kimisi 13 ay hasna bu arada kimligi aldinmi
-
Alıntı:
13 aya yaklasti cikmadi bizimki sen kimligi aldinmi hasna
-
Alıntı:
Ilk baÅŸvurudan itibaren 13 aya yaklasti ankaradan baÅŸvuru yaptik 25 gundur karar aÅŸamasinda demekki rastgele yapiliyor iÅŸlem kimisi 10 ay kimisi 13 ay hasna bu arada kimligi aldinmi
evet ben eylul ayinda aldim sitede kabul edildiğimi görür görmez başvurdum yere gitti tebligat aldim ve hemen nüfusa gittim sizinki da haftaya sonuçlanır artık
-
Alıntı:
evet ben eylul ayinda aldim sitede kabul edildiğimi görür görmez başvurdum yere gitti tebligat aldim ve hemen nüfusa gittim sizinki da haftaya sonuçlanır artık
İnşallah hasna tesekkur ederim
-
Alıntı:
İnşallah hasna tesekkur ederim
Hasna tc kimlik numaran degistimi yoksa 99 la baslayan numarayla mi devam ediyorsun
-
Alıntı:
Hasna tc kimlik numaran degistimi yoksa 99 la baslayan numarayla mi devam ediyorsun
tabikide değişiyor ama kayitli oldugu yerlere gidip güncelleme yapiyon yeni kimlik no çıkıyor onlarda mesele vergi dairesi sağlık ocağı sgk
-
15 gündür karar aşamasında bekliyoruz. umarım bu hafta çıkar
-
Alıntı:
hakanbey rumuzlu üyeden alıntı
15 gündür karar aşamasında bekliyoruz. umarım bu hafta çıkar
Tam bir ay oldu bizimki karar aşamasina geceli bekliyoruz
-
Alıntı:
Tam bir ay oldu bizimki karar aşamasina geceli bekliyoruz
2016 temmuzda ilk başvuru haziran 2017 komisyon kasım 2017 karar aşaması hayırlısı bekliyoruz.
-
merhaba;
eşim yabancı ancak dun başvuru yaptın 21.11.2017 6 yıl evliyiz
-
Alıntı:
baran211117 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba;
eşim yabancı ancak dun başvuru yaptın 21.11.2017 6 yıl evliyiz
13-16 aylık bir sürec bekliyor sizi evraklarınız tam ise kolay kolay bir sıkıntı çıkmıyor ama beklemek yoruyor insanı
-
Alıntı:
13-16 aylık bir sürec bekliyor sizi evraklarınız tam ise kolay kolay bir sıkıntı çıkmıyor ama beklemek yoruyor insanı
Bu karar aşamasi amma surdu bir ayi gecti bu konuda bilgisi olan varmi kac gun suruyor karar asamasi
-
Alıntı:
evet haklısınız hakan bey ; bu blog hepsi okudum ; bekleme çok yoruyor , zor ama yapacak hiçbir şey yok
-
Alıntı:
Bu karar aşamasi amma surdu bir ayi gecti bu konuda bilgisi olan varmi kac gun suruyor karar asamasi
karar aşaması önceden bir haftayı geçmiyordu ama şu son bir kaç aydır 30-45 gün sürüyor malesef .
-
Alıntı:
karar aşaması önceden bir haftayı geçmiyordu ama şu son bir kaç aydır 30-45 gün sürüyor malesef .
Biz 30-45 in 35 ine geldik o halde bu haftalarda cikmasi lazim
-
Alıntı:
Biz 30-45 in 35 ine geldik o halde bu haftalarda cikmasi lazim
inşallah hayırlısı ile. herhalde toplu şekilde imzaya gidiyor ve yine toplu bir şekilde sisteme işliyorlar. geçen hafta ankara yı aradım 1 ay sonra tekrar arayın dediler. sordum belli değilmi karar süresi malesef dediler.inşallah erken zamanda belli olur.