-
Re: Vatan Sağolsun
Birinin acısı soğumadan diğerinin haberi geliyor. 5 polisimizi daha şehit verdik. Mekanları cennet olsun...Allah'tan sabır diliyoruz sürekli ama bu nasıl sabırdır, dayan dayan bitmiyor. Daha doğmamış çocuğu yetim bırakan canilerin yaptıkları yanlarına kalmayacak, bununla avutuyorum kendimi.
-
Terör suçlularına idam cezası getirilsin diyorum, başka bir şey demiyorum...:kızgın:
-
Sizi yürekte kutluyorum...
-
BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR
Şehitler tepesi boş değil,
Birisi var bekliyor...
ve bir göğüs nefes almak için
Rüzgar bekliyor.
Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye,
Yattığı toprak belli,
Tuttuğu bayrak belli,
Kim demiş "Mehcul Asker" diye?
Destanını yapmış, kasideye kanmış...
Bir el ki, ahiretten uzanmış,
Edeple gelip birer birer
Öpsün diye faniler.
Öpelim temizse dudaklarımız
Fakat basmasın toprağına
Temiz değilse ayaklarımız.
Rüzğarını kesmesin gövdeler...
Sesinden yüksek çıkmasın
Nutuklar, kasideler!
Geri gitsin alkışlar, geri...
Geri gitsin ellerin
Yapma çiçekleri!
Ona oğullardan, analardan
Dilekler yeter...
Yazın sarı, kışın beyaz
Çiçekler yeter.
Söyledi söylenenler demin
Gel süngülü yiğit, alkışlasınlar,
Şimdi sen söyle, söz senin.
Şehitler tepesi boş değil,
Toprağını kahramanlar bekliyor...
ve bir bayrak dalgalanmak için
Rüzgar bekliyor.
Destanı öksüz, sükutu derin,
"Mehcul Asker"in...
Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye
Yattıgı toprak belli,
Tuttuğu bayrak belli...
Kim demiş "Mehcul Asker" diye?
ARİF NİHAT ASYA
Aktütün Karakolu Bayrak tepe çatışmalarında Şehit olan Asker'lerimize Allahtan rahmet dilerim.
-
Gülay Göktürk'ün Bugün'de yayınlanan yazısından...
(...)
Dikkatinizi çekerim; Türkiye ilk defa, yürütülen bir askeri harekatın doğrusunu-yanlışını, eksiğini- fazlasını, hamaseti bir yana bırakıp somut olarak, ince ince tartışıyor. Genelkurmay ilk defa, - tekzip amacıyla da olsa- kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine ayrıntılı açıklama yapıyor; bu açıklamaya Taraf Gazetesi'nden karşı açıklamalar geliyor.
Ve kamuoyu pür dikkat bu tartışmanın içinden gerçeği keşfetmeye çalışıyor. İşte olayın asıl önemli yanı budur. Bundan önce olmayan şey budur. Bizi geliştirecek olan, Türkiye'yi geri dönülmez bir biçimde dönüştürecek olan şey budur.
Dağlıca ve Aktütün olaylarıyla birlikte artık terörle mücadelenin askeri boyutu da sivilleri ilgilendiren bir mesele haline gelmiş; toplumsal mercek altına alınmıştır. Bundan böyle oğullarını savaşa gönderenler bu savaşın iyi yönetilip yönetilmediğini, komutanların işlerini iyi yapıp yapmadığını daha yakından izleyecektir. Ordu bundan böyle bu duruma alışmak zorunda kalacak; bu gerçekle yaşamayı öğrenecektir.
Bundan on yıl sonra, geri dönüp baktığımızda, bu olayda bunun dışında her şeyin önemsiz bir detay olarak kaldığını göreceğiz. Bugün bazıları Aktütün faciasının belgelerini sızdıranların Genelkurmay'la hükümet arasında kurulmuş görünen mutabakatı bozmak isteyenler olabileceği tahlilini yapıyor.
Bu tahlil doğru da olabilir, yanlış da... Belgeleri sızdıranlar yapılan askeri hatalara isyan eden dürüst subaylar da olabilir; denildiği gibi ordu-hükümet saflaşması yaratmak isteyen "şahin"ler de...
Ama o belgeler doğruysa bunun ne önemi var? On yıl sonra kimse bu belgeleri kimin ne amaçla sızdırdığını merak etmeyecek. Sadece o belgelerin yarattığı sarsıntı ve dönüşüm kalacak geriye...
Yine bugün bazıları Erdoğan'ın bu olay karşısında takındığı tutumun yukarıda sözünü ettiğim oyunu bozmayı amaçladığını düşünüyor. Kimi arkadaşlarımız keşke Başbakan gazetecilere verip veriştireceğine, Genelkurmay'dan gerekli bilgileri alıp halkın karşısına çıksa ve gerekli açıklamaları kendisi yapsaydı, diyor; kimisi de Başbakan Genelkurmay'a hesap soramıyorsa, görevden alamıyorsa hiç değilse susmalıydı, diyor.
Şöyle ya da böyle davranmış olması, Başbakan'ın ve AK Parti'nin kendi geleceği açısından önemli olabilir; ama emin olun ki, on yıl sonra Başbakan'ın hangi reel politik değerlendirmelerle bugünkü tutumunu aldığı da pek önemli olmayacak. Ne yapılan söz düelloları, ne kullanılan üslup hatırlanacak. Zaman bugün önemli gibi gelen bütün bu ayrıntıları süpürüp götürdüğünde geriye kalan tek şey, "hesap veren ordu" hedefine doğru önemli bir hamle yapmış bir ülke tablosu olacak.
Bugün Türkiye'nin bu kavgadan en karlı biçimde çıkmasını isteyen her vatandaşın yapması gereken şey; kendini hiçbir politik ideolojik angajman içinde hissetmeden, bütün önyargılarından ve duygusal bağlantılarından kurtularak gerçeğin, sadece gerçeğin peşine düşmek olmalıdır.
Gerçek ne kadar yaralayıcı olursa olsun, üstündeki örtüyü kaldırıp önümüze koyduğumuz andan itibaren iyileşme süreci de başlar
-
Yalan
Ben güzel günlerin şairiyim
Saadetten alıyorum ilhamımı
Kızlara çeyizlerinden bahsediyorum
Mahpuslara affı umumiden
Çocuklara müjdeler söylüyorum
Babası cephede kalan çocuklara.
Fakat güç oluyor bu işler
Güç oluyor yalan söylemek.
Melih Cevdet ANDAY
-
Sabah öğle akşam
Pusuya yatmış hain bekliyor
Az sonra bir asker bir korucu
Büyük şehirde kim olduğunu bilmediği
Masum çocuk'lar anne'ler
Az sonra bir hainin kalleşliğini yaşayaçak
Bulup çıkarın bu hainleri
Bak bir anne çocuğunu soruyor
Bir baba şehit'ini soruyor
Devlet nerede
Molotof yakmış ekmek teknesini
Susup gömülüyor siyasiler koltuklarına
Tarih şehit'lerimin ismiyle dolu
Kanlarıyla güneş olmuşlar
Geceleri ay olmuşlar
Selamlıyorlar bizleri
Suspus olmuşunuz
Unutmuşsunuz bizleri
Kim bu toprak'ların sahibi
Ay yıldızlı bayrağına sahip çık
Hainlerden daha gür çıksın sesin
Biz sizler için savaştık
Ulusal onurumuz için ölümü göze aldık
İçimizdeki hainler utansın.
M.E.Sezen 20/10/2008
-
Ben yasin;
BU dediklerinizin hepsi doğru ve tanıyorm onların ne için çabaladıklarıda melumunuz.
Peki 1983-84 yılında neler oldu
1989-90 de ne gibi engeller silahlı eylemler oluştu
1990 ve diğer yıllarda ne gibi mücadeleler olduğunu hayır demi?
Bakın o yıllarda 100 lerce şehit verdik vatanımız uğruna ancak bu savaştan yılmadık.
Yaşamımız boyuncada yılmayacağız yılmayızda ayaktayız.
Bu vatanı boşuna kazanmadık boşunada kaybetmeyiz.
Bu söylediğim yıllardan sonra 1993 te mesela 100 lerce PKK denilen organize işler gibi gözüken bir silahlı elemler içinde olan örgütün yandaşları ve içindekileri öldürdük.
Diğer yıllardada aynısı gerçekleştirildi.
KATO-AVAŞİN-HAKURK vs gibi yerlere saldırılar düznlendi ve bunun snucunu aldık zorda olsa.Ama bunu kabul edemeyen yandaşları ise şu anda GLOBALLEŞME adı altında kendilerince bir takım şeyler yapmak istiyor ama yapamayacaklarını biliyorlar.
Kısacası bu vatanı kimse bölemez bölmeyede eltenen eller anında adalet yada vicdani mahkeme ile kesilir.
VATAN SAĞOLSUN..!
-
Bacağını kaybedip yine olsa giderim diyen insanlara bakıyorum bir de askere gitmemek için sahte rapor uyduranlara...Yaşarsak vatan sağolsun diyenler sayesinde yaşayacağız. Ama bitersek, bizi bitiren içimizde dolaşan hainler. Biz pkk yı dağlarda arıyoruz. Oysa her gün yanımızdan geçip gidiyor onlar. pkk kampları dağlarda olabilir ama terör içimizde yaşıyor, yanımızdan geçiyor.
Her gece haber izleyip ağlamaktan bittik milletçe...
Değinmiş olduğunuz konudan ötürü teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet; sevenlerine sabır diliyorum.
-
Cumhuriyetimiz yeni yaşınıza sayenizde ulaştı. Minnettarız..