Cumhuriyet Halk (!) Partisi.
Printable View
Cumhuriyet Halk (!) Partisi.
Hımm... CHP'yi merak edenlere..
http://www.facebook.com/home.php?#!/...3834583&ref=mf
:).. Merak edenler için:).. Siz yorulmayın:)
CHP lideri nuh dedi peygamber demedi.. Oy kullanmaya da HAYIR demiş.
"CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada seçmen listesinde adı olmadığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu kullanmadığı belirtildi.
Açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Kağıthane'de oyunu kullandığı belirtildi ve şöyle denildi: Kayıtlı seçmen lsitesinden ismi çıkarıldı. Seçmen listesinden kaydı düşürüldüğü için Genel Başkan Kılıçdaroğlu oyunu kullanamadı." Hürriyet
Eee milleti niye sandığa çağırıp durdu?
Bu da yine bir çelişki değilde nedir!..
Sanırım siyaset biliminde partiler arasında kitle ve kadro partisi şeklinde bir tasnif yapılmaktadır.Partilerin iç disiplin ve programları ve bu programlarının gereği olarak giriştiği faaliyetlere göre isminde HALK lafzını sunan CHP partisinin tam bir KİTLE partisi,AKP nin ise bir sosyal sınıfa meşruiyetini dayandırması sebebiyle de tam bir KADRO partisi olması gerekirken sanırım siyasal gerçeklik açıdan bir sorgulama yaptığımızda bu eşleştirme galiba TERSİNE dönmüş gibi görünüyor.
Sonuçlara bakıyorum da CHP yine kumsal partisi olmaktan ileri gidememiş.
Kılıçdaroğlu , CHP'ye , Öymen nin kaybettirdiği oyları geri kazandırabildiğini düşünüyorum. Bu nedenle ilk aday olarak gösterildiğini de.. Yine bu nedenle başarılı buluyorum diyebilirim, şimdilik..
Kalıcı bir lider mi değil mi ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz.
Gidişatı, kaderini belirleyecektir.
CHP yi de MHP yi de başarısız saymak mümkün değil. Zaten genel oy oranlarına baktığımızda alabilecekleri maksimum oyları alıyorlar. Mesele AKP'den kurtulmaksa tek yol ya birleşmeleri (mümkün görünmüyor) yada çok daha etkili alternatif bir sağ partinin gelmesi. Tabi ergenekon vs. isimler altında toplatılmazlarsa...