Re: Ergenekon'da yeni gözaltılar
Deniz Seki uyuşturucu nedeniyle tutuklandığı zaman kimse "Pop müziğe darbe" diye manşet atmadı. Kimse "Hüsnü Şenlendirici'nin yuvasını yıktığı için cezalandırılıyor." demedi. "Deniz Seki'nin on binlerce hayranı onsuz ne yapacak? " diye isyan eden de olmadı.
Demek ki, Deniz Seki bu kadar "saygın" biri değilmiş. :(
Zaten "saygın" olsaydı, rahatsızlanıp çoktan hastaneye kaldırılırdı. :p
Benzetme olmamış...
Eski rektörler, akademisyenler, ÇYDD yöneticileri, gönüllüleri neden göz altına alındılar? Haklarındaki somut suçlamalar nelerdir? Bilen var mı?
İddianameler bir terör örgütünü işaret ediyor. O zaman bu adamlar ve kadınlar demek ki terör örgütü üyesi...
Suç aletleri; makaleler, konferanslar, basına verdikleri demeçler, okuttukları ve belki okutmasalardı, dağda askere kurşun sıkacak veya cehaletinden her seçimde gidip AKP'ye oy verecek kızlar, erkekler, tarikatların elinden kurtardıkları Türkiye'nin aydınlık geleceğini kuracak çocuklar.
Büyük suç işlemişler, asın bunları...
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Eski rektörler, akademisyenler, ÇYDD yöneticileri, gönüllüleri neden göz altına alındılar? Haklarındaki somut suçlamalar nelerdir? Bilen var mı?
Bütün polis ve adliye muhabirleri bunları biliyor.
Sadece "yandaş basın" buna yer veriyor.
"Kartel medya" ise hala "somut hiçbir delil yok" havasında.
8 kişi tutuklandı, diğer kişilerin konuyla ilgili ifadeleri alındı.
Şener Eruygur hakkındaki suçlamalar ikinci iddianameyle açıkça ortaya kondu.
12. dalga ise Şener Eruygur'la bağlantılı bir gruba yapıldı.
Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının iletişim problemleri var.
Alıntı:
İddianameler bir terör örgütünü işaret ediyor. O zaman bu adamlar ve kadınlar demek ki terör örgütü üyesi...
Alıntı:
Suç aletleri; makaleler, konferanslar, basına verdikleri demeçler, okuttukları ve belki okutmasalardı, dağda askere kurşun sıkacak veya cehaletinden her seçimde gidip AKP'ye oy verecek kızlar, erkekler, tarikatların elinden kurtardıkları Türkiye'nin aydınlık geleceğini kuracak çocuklar.
Türkan Saylan'ın evinin aranması AK Parti'ye fayda mı zarar mı sağlar ona bakmak lazım.
Basında çıkan birbiriyle çelişkili haberler arasından görebildiğim kadarıyla (bu da yanlış olabilir, Harun Bey de bu yanlışımı ileride kafama defalarca vurur.) bir kısmı lise, diğer kısmı üniversite öğrencisi yaklaşık 55 bin öğrenci burs almış.
Kanal D (yoksa Star mı?) kampanyası sonrasında da Türkan Saylan 41 bin öğrenciye burs verilecek kadar para toplandığını açıkladı. İnsanlar ÇYDD'nin etrafında kenetlendi. Demek ki ÇYDD ve bursiyerleri bu işten karlı çıktı.
22 Temmuz seçimlerinden sonra ilk kez geniş katılımlı bir Anıtkabir ziyareti oldu.
Bütün bunları alt alta yazdığımızda eğer bilmediğimiz bir suçu yoksa Türkan Saylan ve ÇYDD bu işten karlı çıktı. Ancak bazı ÇYDD elemanları Şener Eruygur'la bağlantılı olarak bir takım kanunun suç saydığı eylemlere karışmış olabilir. Bundan dolayı tutuklanmaları ve ceza almaları söz konusu olabilir.
Haberal'ın durumu ise farklı. Bir türlü çözemiyorum. Ama bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim: Demirel, Anasol Me'nin Rasputin'i Hüsamettin Özkan ve bakanı Koray Aydın.
Alıntı:
Büyük suç işlemişler, asın bunları...
İstek Vakfı kazısında 4'ü subay 10 gözaltı
Ergenekon soruşturmasında Beykoz'da Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı'na ait arazideki kazıda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Kazı sonrası 4'ü muvazzaf subay, 10 kişi gözaltına alındı.
Devamı: http://www.ntvmsnbc.com/id/24959169/
Gazi Serdar Öztürk isyan etti: Hem kahraman hem terörist olunmaz.Teröristsem madalyamı alın!
Silopi’de 1994 yılında, henüz üsteğmenken PKK ile çatışmada yüzüne şarapnel parçaları isabet etti. Sol gözünü kaybetti, gazi oldu. Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve beratı ile ödüllendirildi. İki yıl hastanede yattı. Malulen emekli olan Serdar Öztürk, Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Avukat oldu.
Göktaş’ın avukatı
Ergenekon son dalga operasyonları sırasında önceki gün emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatı Serdar Öztürk, Ankara’da gözaltına alındı. Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan Serdar Öztürk, önceki gün akşam saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne getirildi.
Öztürk, gözaltında bulunduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde de Cumhurbaşkanlığı makamına iletilmek üzere şu dilekçeyi yazdı:
"1985 yılında binlerce Kara Harp Okulu subayı gibi gerekirse vatan uğrunda canımı feda etmeye yemin ederek askerlik mesleğine adım attım. Askerlik hayatım boyunca yeminime sadık kaldım. 1993-1994 tarihleri arasında Şırnak ili Silopi İlçesi Çalışkan köyü bölgesinde konuşlu Eren bölüğünde bölük komutanı olarak görev yaptım. Bu görevim esnasında 13 Ekim 1994 tarihinde Kuzey Irak sınırında icra edilen operasyon sırasında bubi tuzağına basmak suretiyle ağır yaralandım. İki hafta komada kaldım. İki yıl tedavi gördüm. Bir gözümü ve bazı iç organlarımı tamamen ''kaybettim. Bu nedenle devletim tarafından şahsıma devlet övünç madalyası verilmiştir. 3 Haziran 2009’da İstanbul Özel yetkili 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkımda terör örgütü üyeliği iddiası ile yakalama kararı verilmiştir.
Bir insan, hem devletinin övüncüne mazhar olmuş bir kahraman, hem de terör örgütü üyesi olamaz. Yaptığım hizmet, feda ettiğim gençliğim ve sağlığım. Devletime helaldir. Ancak bu çelişkinin giderilmesi maksadıyla Sayın Cumhurbaşkanlığı’nca tarafıma verilen devlet övünç madalyasını makamınıza iade etmek zorunluğu doğmuştur."
HABERİN TAMAMI:http://www.hurriyetport.com/news/117...009-06-07.html
Sayın Serdar Öztürk'ün gözaltına alınmasına hiç şaşırmadım. Sanırım kendisi de bekliyordu bunu. Düşünün ki askerden çürük raporu alıp gayet sağlam bir şekilde evlenen birisinin babası başbakanlık yapıyorsa, PKK ile mücadele eden bir kahraman subayın ülkesini seviyor diye nedeni belli olmayan, sadece kötü niyetli ve görevini kötüye kullanan bir grup savcı tarafından gözaltına alınması, hatta bunun devamında tutuklanma ihtimali bile artık bizi hiç şaşırtmayacak. Artık biz bu memlekette ne zaman dürüst bir savcı çıkacak da bu kanunsuzluklara dur diyecek diye merak ediyoruz. Yoksa Adalet kavramının A'sını AKePe'ye mi kurban ettiler?
Orduya karşı darbe mi?
BİR gazetede, Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda görevli bir Albayın imzası ile hazırlandığı iddia edilen bir belge yayınlandı.
Bu belgede, cemaate, AKP'ye karşı yapılacak eylemler tadat edilmiş. Bu belgenin, Ergenekon sanığı üstün hizmet ödüllü eski bir askerin avukatlık bürosunda bulunduğu iddia ediliyor.
Bu haber üzerinde Genelkurmay, kapsamlı bir soruşturmaya başladığını açıkladı.
Belgeyi yayınlayan gazete bütün yayın çizgisini Ordu'nun pasifize edilmesi üzerine kurgulamış durumda... Bu belgenin halen tutuklu olan eski asker şimdi avukat kişinin ofisinde nasıl ele geçirildiği ortaya konulmak durumunda.
Ceza yargılama usulü kanunu (madde 130), avukat bürolarında arama ve el koymanın nasıl yapılacağını düzenlemiştir. Arama için mahkeme kararı gerekir. Kararın uygulanmasında savcı denetimi ve Baro Başkanı veya bir temsilcisinin bulunması şarttır. Bu belgenin bulunması ve zabıt altına alınmasında bütün imza sahiplerinin açıklanması önem taşımaktadır. Ergenekon tutuklu sanığı avukatın gıyabında yapılan bu aramanın bütün ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Genelkurmay 2003 tarihindeki Süleymaniye 'çuval operasyonu' ile başlayan bir dizi operasyona maruz bırakılıyor. Şemdinli, Büyükanıt'ın AKP'nin ekmeğine ballı kaymak süren şahsi muhtırası, Dolmabahçe tuhaflığı vs.
Genelkurmay, ilgili belge konusunda gerekli açıklamayı bir an önce yapmak durumundadır. S.Ö.
Yazarlarhttp://www.hurriyet.com.tr/images/spacer.gif14 Haziran 2009 http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg Yalçın BAYER
Bu belgenin altındaki imzanın anılan albaya ait olup olmadığı belli oldu mu?
23.06.2009 Salı 17:11 Emniyet'teki belge de fotokopi çıktı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İrticayla Mücadele Planı ile ilgili Emniyet'teki belgenin de fotokopi olduğunu söyledi...
Hale GÖNÜLTAŞ - VATAN :http://haber.gazetevatan.com/Emniyet...44965/1/Gundem
Cevap: Ergenekon'da yeni gözaltılar
Mustafa Mutlu Dağlıca baskınını Sinan Aygün yaptı, mayınları Tuncay Özkan döşedi!
http://foto.gazetevatan.com/pics/yazarlar/102.jpg
Ellerini kollarını sallaya sallaya ülkeye giren 34 PKK’lının 29’u 10’ar dakikalık savcılık sorgusunun ardından, 5’i de çıkarıldıkları “seyyar” mahkeme tarafından “suçsuz” bulundular.
Bunların hiçbiri PKK üyesi olduklarını inkâr etmediler.
İfadelerinde bölücübaşından “önder” diye söz ettiler, onun verdiği talimatla geldiklerini itiraf ettiler.
“Dağa çıkmaktan, devlete karşı faaliyetler göstermekten dolayı pişmanız” falan da demediler.
Türk Ceza Kanunu’nun 307, 309, 311, 312, 313 ve 314’üncü maddesine muhalefet ettiklerini kabul ettiler.
Devleti, hükümeti yıkmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zarar vermek için kurulan örgütün üyesi olduklarını göğüslerini gere gere açıkladılar...
Ama sonuçta...
Defalarca ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmaları gerekirken, serbest bırakıldılar!
Gelelim Silivri’deki duruşmaya:
Önce çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen bazı “mimli” isimler tutuklandı.
Sonra bunlara emekli komutanlar, rektörler, öğretim üyeleri, hukukçular, sendikacılar, iş adamları, gazeteciler eklendi.
Çoğu birbirlerinden “bir kaşık suda boğabilecek” kadar nefret eden bu “karma topluluk”tan “Ergenekon Terör Örgütü” isimli bir örgüt ortaya çıkarıldı.
100’ü aşkın şüpheli tutuklandı, özgürlükleri ellerinden alındı.
Sorgulamaları PKK’lılar gibi 10’ar dakika değil, aylarca sürdü.
Evleri, iş yerleri hallaç pamuğu gibi atıldı.
Yine de doğru dürüst bir delile ulaşılamadı.
Bunca insanın yargılanmasına gerekçe olan iddialar, çoğu PKK üyesi “gizli tanıklar”ın verdiği ifadelerle sınırlı kaldı.
Kısacası; açıkça “Ben terör örgütü üyesiyim” diyenin serbest bırakıldığı bu ülkede...
“Ben öğretim üyesiyim, bu örgütün adını bile ilk kez duyuyorum”, “Ben emekli askerim, hayatım PKK’yla mücadeleyle geçti” , “Ben gazeteciyim, tek suçum iktidar yandaşı olmamak” diyen insanlar hâlâ cezaevinde...
PKK’lılar “suçsuz” olduklarına göre; demek ki neymiş?
Bu ülkede 30 yıldır işlenen bütün cinayetlerin arkasında Ergenekon varmış!
Dağlıca baskınını terörist Sinan Aygün’ün başında olduğu tim gerçekleştirmiş...
Aktütün’ü terörist Mustafa Balbay ve arkadaşları basmış...
Üzümlü’yü basanların başında terörist Prof. Dr. Mehmet Haberal varmış...
Mayınları terörist Tuncay Özkan döşemiş...
Öğretmenleri terörist İlhan Selçuk öldürmüş...
Mühendisleri terörist Hurşit Tolon kaçırıp, kurşuna dizmiş...
Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine ve adalete güvenmek istiyorum...
Ne olur... Benim gibi “saf”ları daha fazla zorlamayın!
*****21-10-2009 Vatan G.Z.T
m.e.sezen NOTU: Ayaklarına gidilip seyyar Mahkeme kuruluncaya kadar o katiller geldikleri gibi yetkili mahkemeye gidemezlermidi Cumhurriyet Savcıları ayaklarına gitti neden..?
Katil sürüleri itler bağırıp çagıracak zilğıt çekecek serbeşt
Ama Şehidime son son görev yerine getirilirken ağlamak bile yaşak
Yafta hazır "Terörden nemalananlar" yazıklar olsun
Tüm Şehit'lerimizin laneti bunların üzerinde ebedi olur.