Re: İsim değişikliği ile ilgili sorular
Selamlar benim bir sorum olacak ilk önce yeni doğan bebeklerine insanlar neden iki isim koyarlar bunu merak ediyorum çünkü ben 33 yıldır iki isimle yaşıyorum ve ismimin birini hiç kullanmıyorum ayrıca ismimden nefret ediyorum başıma birçok dert açıyor öss kpss... kodlamalarında kullanmadığım bu ismi de kodlamak zorunda kaldım ve daha birçok resmi işlemlerimde kullanmadığım ismimi de söylemek zorunda kaldım kullanmadığımda işlemlerim yapılmadı ve yapılmıyor da acaba benim nereye dilekçe verip dava açmam gerekiyor bu işmimi nüfus cüzdanımda görmemek için ve maliyeti ne kadar bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çünkü artık kullanmadığım bu ismi silmek istiyorum ve ocak ayında kısmetse bir bebeğim olacak bebeğimin nüfus bilgilerinde de anne adı olarak iki ismimin birden yazmasını istemiyorum bana yardımcı olabilir misiniz teşekkürler
mk n 16 gereğince küçükler ve kısıtlılar kendilerini borç altına sokan işlemleri yapamazlar ancak kanun istisna olarak kişiye sıkı sıkıya bağlı olan işlemrler yasal temsilcilerinin rızasını gerekli görmemiştir
isim değiştirme de kişiye sıkı sıkıya bağlı bir işlem olduğu bu işlemi siz tek başınıza yapabilirsiniz
isim değişikliğinden sonra 1 yıl içinde ismini hata vs... gibi durumlardan dolayı tekrar ilk isminizi kulanabilirsiniz ....
bazı ailelerde çocuğun ismi konusunda sorunlar çıkmaktadır. örneğin babanın vermek istediği ismi anne beğenmeye bilir bundan dolayı aileler genelde iki isim konusunda uzlaşmaya varırlar.isim değiştirme konusunda ise ismim çok uzun diye bir dava ile isminizi değiştirmeniz çok zor olur ancak bu karşılık ikinci ismimi kullanmıyorum herkes beni ilk ismimle çağırıyor veya ikinci ismim yüzünden alay konusu olurum şeklinde dava
açarak değiştirebilirsiniz zaten dilekçe verdiğinizde size yardımcı olurlar fazla bir miktarda para gitmemektedir dosya işleri derken toplam 100 ytl Yi geçmez eğer hakim davayı uzatmaz ise 1,5 ay içinde isminizi değiştire bilirsiniz....
Sorunuzu yazdığınız şu konuyu başından sonuna incelerseniz süreci ve neler yapılması gerektiği konusunda tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
arkadaşlar ben Kartalda oturuyorum bu yüzden Kartal adliyesinemi başvurucağım isim ekletmek için bir sorum daha olucak yerel gazeteye nasıl ilan vericem kısacası yerel gazeteyi nerden bulucam şubesini ben seneye öss ye giricem öss ye girdikten sonra isim ekletsem diplomamdaki isim yüzünden sorun çıkarmı ayrıca hakim tusem ismini kabul edermi şimdiden hepinize teşekkürler...
[QUOTE=tusem782;191174]arkadaşlar ben Kartalda oturuyorum bu yüzden Kartal adliyesinemi başvurucağım isim ekletmek için bir sorum daha olucak yerel gazeteye nasıl ilan vericem kısacası yerel gazeteyi nerden bulucam şubesini ben seneye öss ye giricem öss ye girdikten sonra isim ekletsem diplomamdaki isim yüzünden sorun çıkarmı ayrıca hakim tusem ismini kabul edermi şimdiden hepinize teşekkürler...[/QUOTE
slm
eğer üniversiteye girersen almış olduğun mahkeme kararını üniversiteye verdiğin takdirde onlar gerekeni yapar ve gereken yerlere bildirirler yer asliye mahkemesi resmi gazeteyi de internet ten bulabilme imkanınız isim değişikliğe ile ilgili olarak arapça harf içeren kelimeler kullanılamaz ancak tusem ismide size fazla sorun yaratmaya bilir ;)
teşekkürler cevabınız için....
Alıntı:
as123 rumuzlu üyeden alıntı
öncelik ile vakit ayırıp ilgilenen tüm kımetli hukukçularıma ve diğer insanlara teşekkür ediyorum
bu forumda aradığım konu hakkında son derece yeterli bilgiler temin ettim
yinede uzman görüşüne durumumu sunmak istiyorum
benimde sıkıntım adlarım ve soy adımdan kaynaklanıyor
Ali Rıza Yılanyan
küçüklüğümden beri Ali yada Rıza olarak tanıtmama rağmen bir şekilde diğer adım öğrenildiği anda isim Ali Rıza'dan
ARIZA ya dönü vermiştir
bunun önüne geçme imkanım ne yazık ki olamadı
bulunduğum ortama telefon açan bir kimse telefonu açan kişiye kim var orada dediğinden ARIZA var diyerek iğrenç espirilere bile malzeme oldum
Babamın bana küçüklüğümden beri hitab ettiği Ali Yahya ismini ala bilmem için bu durum yeterli olurmu
şahit zorunlumur benim ile Arıza diye dalga geçenleri mahkemeye gelmeye nasıl ikna ederim ki ???
Soy adımı değiştirme sebebimde bu tür rahatsızlıklar
Yılan yakalayan diye bilinen dedemin babasının lakabı soy adı konunu gereği soy isim alınır iken bu şekil yazılmış ( artık yazan kişi nereden icab gördü ise )
ne yazıkki etnik konularda belli bir kesim soy isimlerine tıpatıp uyuyor
( bu konuyu rencide etmemek için derinleştirmiyeyim ama ermeni olmadığım halde böyle bir soy isim taşımak istememem hakkım değil mi ? )
babamın vefat edene kadar bana kendisininde kullandığı bir soy ismi almam mümkün olabilirmi
yaşım 30 olacak bu zaman kadar nerede idiniz dermisiniz bilemem
ama olayın bana en büyük etkisi evlenmeyi düşündüğüm bir hanımefendinin babasının bana soy ismimden dolayı hakaret etmesidir dersem belki bir fikir edinirsiniz
sonuç olarak bana ARIZA denmesini önlemek için ismimi Ali Yahya olarak değiştirebilirmiyim
soy adımın ermeni , rum kökenli vatandaşlarımızın soy adlarına tıpatıp uymasından dolayı toplumdaki oluşmuş yanlış izlenimlerin istikbalime engel teşkil etmesini önlemek amacı ile Yahyaoğlu olarak değiştire bilirmiyim
tüm ermeni ve rum vatandaşlardan özür diliyorum amacım onları incitmek değildi yanlış izlenimlerin önüne geçemediğim için sadece en doğal hakkımı korumaya çalışıyorum zaten Arıza diyorlardı soy adımı öğrenen af buyurun utanarak söylüyorum
ETNİK ARIZA demeye başladı :(
önemli isteğim 1. tüm bu işlemleri bir avukat yardımı ile yürütmeyi düşünürsem her kuruşu helal olsun kabalık yapmak istemiyorum na kadar bir masrafım olur
2. davayı nufusa kayıtlı olduğum il yada ilçe mahkemesinemi ikametgahın kayıtlı olduğu il yada ilçe mahkemesinemi açmalıyım
çok sağolun
başka bir konuya yazdım ama son iki mesele yi daha açıkça yanıtlayan olmadı
iyi günler.Size danışmak istediğim konu,doğum kağıdımdaki ismim kenan,fakat ismim engin konmuş.Ben şimdi kenan ismini orta isim olarak kullanmak (-değiştirmek)istiyorum.Ne yapmam lazım???
Hangi mahkeme'ye başvurmam lazım ve hangi davayı açmam lazım???
KOLAY GELSİN
Alıntı:
engin_kenan_yildirim rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler.Size danışmak istediğim konu,doğum kağıdımdaki ismim kenan,fakat ismim engin konmuş.Ben şimdi kenan ismini orta isim olarak kullanmak (-değiştirmek)istiyorum.Ne yapmam lazım???
Hangi mahkeme'ye başvurmam lazım ve hangi davayı açmam lazım???
KOLAY GELSİN
isim değişikliği ile ilgili mahkeme asliye mahkemesidir.Zaten kendinize en yakın adliyeye gittiğinizde bir dilekçeciye başvurduğunuzda sizi bütün ayrıntılarıyla bilgilendirecektir.
;)