Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
fth53 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. En son galiba bana çıktı. Bugün başvurumuz onaylandı. İsim listesine eklendikten 2 ay sonra onaylandı.
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
6 Ocakta ve 27 Ocakta listeye eklenen iki kişinin onaylandığı bilgisi 6 martta sisteme düştü.
Yani liste belli sayıya ulaşınca onaya çıkarıldığı için herkesin bekleme süresi farklı olabilir, listeye son eklenen az bekler.
Cumhurbaşkanı muhtemelen 2 martta onayladı.
Sizinkinin de nisan ayı içinde onaylanması %90. Olmazsa mayıs başı.
Merhaba Avukat Bey, 2 şubat 2019'da vatandaşlık başvurumuzu yaptık. Yabancılar şubesi tahkikatı biraz uzun sürdü (3 ay kadar). Başvuruyu sorguladığımda 7 Ekim 2019 tarihinden beri Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir ibaresi ile karşılaşiyorum. Başvuru tarihinden bu güne 13 aydan fazladır zaman geçti.Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış. Muhtemelen dosyada eksik evrak yok. Buna rağmen halen vatandaş olamadım. Bu gecikmenin sebebi ne olabailir bu konuda düşünce ve deneyimlerinizi bilmek isterım. Teşekkür ederim.
Alıntı:
Srhn1963 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü ?
- - - Updated - - -
Merhaba Avukat Bey, 2 şubat 2019'da vatandaşlık başvurumuzu yaptık. Yabancılar şubesi tahkikatı biraz uzun sürdü (3 ay kadar). Başvuruyu sorguladığımda 7 Ekim 2019 tarihinden beri Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir ibaresi ile karşılaşiyorum. Başvuru tarihinden bu güne 13 aydan fazladır zaman geçti.Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış. Muhtemelen dosyada eksik evrak yok. Buna rağmen halen vatandaş olamadım. Bu gecikmenin sebebi ne olabailir bu konuda düşünce ve deneyimlerinizi bilmek isterım. Teşekkür ederim.
Evlilik yolu ile vatandaşlığın bir yılda sonuçlandığını görmedim. 18-24 ay normal.
Alıntı:
Srhn1963 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Fth53, ilk başvuru gününden vatandaşlık onay tarihine kadar kadar kaç ay sürdü?
Merhaba. Evlilik yoluyla yaptığım başvuru 13 ayda tamamlandı (Ekim 2018-Kasım 2019). Bazı faktörler bu süreci hızlandırabilir örneğin Türkiye'de yaşadığınız süre, çocuk olup olmadığı, çocuk(lar) varsa TC vatandaşı olup olmadığı vs.
merhaba , Dokuz ay dördüncü aşamada kaldım Sonra bu aşamaya geçtim/ stisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Merak ettiğim kağıt sıkıntısı var mı? teşekkür ederim
Alıntı:
Mahmoud Hallak rumuzlu üyeden alıntı
merhaba , Dokuz ay dördüncü aşamada kaldım Sonra bu aşamaya geçtim/ stisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Merak ettiğim kağıt sıkıntısı var mı? teşekkür ederim
Mahmoud Bey, did you apply for citizenship through investment??? Our application also has reached the stage "Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" since February 15th.
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Evlilik yoluyla yaptığım başvuru 13 ayda tamamlandı (Ekim 2018-Kasım 2019). Bazı faktörler bu süreci hızlandırabilir örneğin Türkiye'de yaşadığınız süre, çocuk olup olmadığı, çocuk(lar) varsa TC vatandaşı olup olmadığı vs.
Teşekkür ederim kosova77, avukat bey de cevap vermiş 18-24 ay arasında değişiyormuş bu süre
- - - Updated - - -
Alıntı:
Evlilik yolu ile vatandaşlığın bir yılda sonuçlandığını görmedim. 18-24 ay normal.
Teşekkür ederim sayın Av. Selçuk ATEŞKAN verdiğniz bilgiler nedeniyle. Saygılar
Merhaba Mutlu Hanım, whatsapp grubundan bahsediliyor. Bu gruba eklenmek için nasıl bir yol izlenir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Mutlu Hanim rumuzlu üyeden alıntı
Mahmoud Bey, did you apply for citizenship through investment??? Our application also has reached the stage "Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" since February 15th.
Merhaba Mutlu Hanım, whatsapp grubundan bahsediliyor. Bu gruba eklenmek için nasıl bir yol izlenir.
The process has been slower since the new year.
For instance, even the President approved citizenship on March 6, application is not completed with the message "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır." for two weeks.
This message used to appear for only one business day before.
So, expect longer waiting times.
Status "Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir" may take 3-12 months.
Alıntı:
ted rumuzlu üyeden alıntı
Benim bugun Vatandaslik basvurumun haberini aldim ve ayni gun gidip kimlik kartina ve pasaporta basvurdum.
Asagida kendi surecimi listeledim:
09.07.2019 Komisyon
08.08.2019 On incelemeye alinmistir
27.09.2019 Arsiv arastirmasi
07.12.2019 Inceleme ve degerlendirme devam ediyor
05.02.2020 Makama sunulacak listeye eklenmistir
03.02.2020 Sonucunun tarafiniza teblig edilebilmesi icin basvuru makamina muracaat etmeniz gerekmektedir.
Bugun gidip PTT den Edevlet sifremide aldim. ama sisteme girdigimde SGK, diploma vs bilgilerimin tamami hala YKN uzerinde gorunuyor.
1. SGK gecisi ve pirimlerimin aktarilmasi icin ne yapmam gerekiyor?
2. Araba ruhsati icin ne yapmam gerekiyor? Notere gidip yenileyebilir miyim yoksa sanki satis yapiyorum gibi eski isimden yeni ismime mi aktarmam lazim?
3. Ev tapusunu degistirmem gerekir mi?
4. Bankaya gidip yeni TC ve ismini sistemeden degistirebiliyorlar mi yoksa yeni hesap ve KK mi cikarmam lazim?
Merhaba, Arkadaşlar.
Benimde resmi olarak başvuru tarihim 06.08.2019 - Genel vatandaşlıktan başvurdum- Eşimle, çocuğu da dosyaya ekledik. Bende saymaya evrakların Ankara ya gidiş tarihinden itibaren başladım. Ankara ya evraklarım 11 yada 12 kasımda gitti. 4 ay oldu hata 4,5 ay hala hep aynı yazı çıkıyor. "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir." Sizin başvuru tipi neydi? Evlilik ten dolayı mı?
Alıntı:
Bazı istisnalar var galiba çünkü 9 ayda vatandaşlık aldıklarını buradan beyan edenler var