-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
selçuk bey şahsi tecrübem değil ama yaklaşık 3 sedir yoklama kaçağı olan bir arkadaşım nisan ve en son haziran aylarında yurtdışına çıkış yapıp geldi,başka bir arkadaşım hemen hemen her hafta işi gereği otellerde kalıyor . oda 1 senedir bakaya . Bu gbt olayı tam bir muamma bence ..
saygılar
-
Arkadaslar;
Su ana kadarki yazismalari kisaca ozetlemek gerekirse:
2008'de bir genelge yayinlaniyor ve bu genelge ile "Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak" deniliyor (bu forumun basligida bu olayin uzerine aciliyor yanlis bilmiyorsam)
Gazetelerde "Bakaya durumunda olanlara mujdeli haber" diye haberler cikti...
Askerlik konusundaki her seyde oldugu gibi tam olarak nasil isledigi bilinmesede bu forumda okuduklarimdan anladigim kadariyla bu genelge sonrasinda olmus olabilecek gelismeler soyle ozetlenebilir diye dusunuyorum:
a- Bakaya ve Yoklama kacagi olarak GBT'de gorulen isimler siliniyor. (Bunun zaman alan bir surec oldugu soylensede, aslinda bilgisayar sisteminde oldugu icin 300.000 kisi bile olsa bu listede bunu silmenin o kadar sure alacagini sanmiyorum)
b- O zamana kadar ismi girilmis olanlarin isimleri duruyor ancak Polis yada Jandarma aranma sebebini Bakaya yada Yoklama kacagi olarak gordugunde bir mudahalede bulunmuyor.
c- Boyle bir genelge geciyor ama keyfi uygulamalar devam ediyor; yani o zamana kadarki arananlar (Bakaya sucundan) GBT sorgusunu yapan kisinin insyatifine ve o gunku ruh haline gore ya alikonuluyor ya da hicbir islem yapilmiyor.
d- Hersey eskisi gibi isliyor (eskiden nasil isliyorsa artik?) sadece yeni isimler eklenmiyor.
Sonrasinda 2009'da bu genelge ile celisen ve bir yasa geciyor; Gazetelerde "Bakaya durumunda olanlara kotu haber" diye haberler cikiyor.
Bakaya ve Yoklama kacaklari tekrardan aranabilecegi bildiriliyor.
Bu yasa'dan sonra olmus olabilecekleri de soyle ozetleyelim:
a- O gune kadarki isimler zaten sistemde vardi ancak GBT'de gozuktugunde bir islem yapilmiyordu; bu tarih itibariyle tekrardan islem yapilmaya baslaniyor ve yeni isimlerde GBT'ye eklenmeye basliyor.
b- Aslinda ne genelge birseyi degistirdi nede bu cikan yasa; tamamen sansiniz ve isminizin basharfine bagli olarak sansi yaver gidenler GBT'de cikmadi, bazi sansizlar ise bakaya kaldiklarinin 10.gunu GBT'ye dustuler.
Bu yasa gectikten sonra forum icinde (bende dahil) bir panik havasi yasanmasina ragmen pekte birsey degismemis gibi gozuktu. Arada tek tuk bakaya oldugundan dolayi GBT'de isminin gozuktugunu soyleyen kisiler disinda genelde gelen mesajlar yillardir bakaya olmalarina ragmen yurtdisina cikabilen ve otellerde kalabilen; GBT'ye girdikleri zaman bir sorun cikmayan insanlari anlatiyordu.
Sonrasinda anayasa degisikligi paketi ve bu paket icerisindeki (tam tabirini hatirlayamiyorum - o yuzden kusura bakmayin) "dolasma ve seyahat ozgurlugu" adi altindaki maddeden dolayi; paket onaylanirsa - Bakaya ve Yoklama kacaklarinin yurtdisina cikmalari ve ulkeye donmeleri konusunda bir sorun cekmeyecekleri yorumlari gelmisti.
Avukat arkadaslardan, anayasa degisiklik paketini kapsamli incelemis olan veya daha once degerli fikirlerini / deneyimlerini paylasmis olan diger arkadaslardan ricam : o pakette gercetende bakaya / yoklama kacaklarinin GBT sureclerini ve yurtdisina cikma olaylarini etkileyecek bir madde olup olmadigi konusunu degerlendirmeleridir.
-
hocam önemli olan paylaşmak saolun bilgiler için sanırım tesadüfü oluyor herşey uçağa binmek bile stres oldfu bizde
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
hocam önemli olan paylaşmak saolun bilgiler için sanırım tesadüfü oluyor herşey uçağa binmek bile stres oldfu bizde
Selçuk bey size özelden ileti atacaktım. Fakat belli bir limiti doldurmam gerekiyormuş o yüzden atamadım.
-
-
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
hayırdır hocam
yok önemli değil gbt y işlene ile ilgili şahsi görüşlerimi yazacaktım
-
anladım burdanda yazabilirsin paylaşım yapan olursa iyi olur en azından son birkaç gündür uçak seyahati yapıp otelde konaklayan
-
avukat olan bir yakınıma adliyeden baktırdım, aranma durumum yok, (bu gbtde de çıkmıyorum anlamına geliyodur tahminim, avukat arkadaşım temiz görünüyo rahat ol dedi sonuçta) soyadım da "a" ile başlıyor, hani alfabetik olarak işleniyor gbtler diyenler olmuştu ona istinaden..
-
Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
umarım istediğin gerçekleşir. saygılar.
-
arada böyle son bilgi veren arkadaşların olması güzel saol
-
merhaba arkadaşlar ben 5 6 sebe yurt dısında calıstım bedelli askerlik süremide doldurmustum ama işlerin ters gitmesi sonucu Türkiyeye döndüm ve 6 aydan fazla kaldığım için bedelli hakkımı kaybetdim en son 2008 8. ayına kadar tecilliydim bu sureden sonra tecil yaptırmdım yani 2 yıldır yoklama kaçağıyım. 2007 7. ayında son teilimi yapıp Türkiyeye döndüm 2009 8. ayına kadar Türkiyede kaldım ve sonra tekrar yurtdışına çıktım çıkışta sorun olmadı 14 ay dışarda kaldıktan sonra tekrar Türkiyeye döndüm girişte sorun olmadı 3 gün önce çevirmede gbt ye baktılar gene bi sorun olmadı... yur dışındayken sürekli bu konuyu takip ediyordum son durum nedir diye burdan yazayım dedim. bu arada yoklama veya bakaya durumundaki arkadaşlar sizi polis veya jandarma alsada direk askere gönderemezler sizi savcılığa savcılıkta mahkemeye sevk etmelidir eğer askere gitmemek suç ise suçun olup olmadığını mahkemeler tesbit eder soğuk kanlı olun ve hiç bi kağıdı imzalamayın... ayrıyeten yurt dışına çıkış meselesinde son anayasa değişikliğinde vatandaşlık ödevi kaldırılmıştır yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltsin askerlik vatandaaşlık görevidir o yuzden rahatça girip cıkarsınız ülkenize. herkeze iyi günler
-
Sevgili arkadaşlar...
Dün akşam kızılayda gbt ye takıldım ve geçen sene olan bir kavga olayı yüzünden aramam varmış, mahkemeye gidip ifade vermediğim için. Geceyi emniyet genel müdürlüğünde geçirdim... Artık ölmüş eşşek kurttan korkmaz hesabı polise açıkca askerlik yapmadığımı ve bu konuda aramam olup olmadığını sordum... bütün polisler birbirlerine konuyu anlattılar ve hatta telefonla birilerini aradılar... ve polisin cevabı gbt de çıkmadığı için bizim yapabileceğimiz bişey yok, istersen yarın kendin askerlik şubesine gidirsin oldu. Daha önce paylaştığım antalyadaki pansiyon olayını okuyanlar bilir. Bu durumda 1) polisin ve jandarmanın gbt si kesinlikle bir değil... 2) şu anda yoklama kaçağı olan beni polis teşkilatı aramıyor...
İnternetteki asker kaçakları aranmaya başlıyor haberi de asılsız çıktı yani, ya da şu anda hali hazırda işlemde değil bu karar...
Herkese polissiz jandarmasız günler dilerim...
-
Rahatlama Vakti
Sevgili arkadaşlar...
Dün akşam kızılayda gbt ye takıldım ve geçen sene olan bir kavga olayı yüzünden aramam varmış, mahkemeye gidip ifade vermediğim için. Geceyi emniyet genel müdürlüğünde geçirdim... Artık ölmüş eşşek kurttan korkmaz hesabı polise açıkca askerlik yapmadığımı ve bu konuda aramam olup olmadığını sordum... bütün polisler birbirlerine konuyu anlattılar ve hatta telefonla birilerini aradılar... ve polisin cevabı gbt de çıkmadığı için bizim yapabileceğimiz bişey yok, istersen yarın kendin askerlik şubesine gidirsin oldu. Daha önce paylaştığım antalyadaki pansiyon olayını okuyanlar bilir. Bu durumda 1) polisin ve jandarmanın gbt si kesinlikle bir değil... 2) şu anda yoklama kaçağı olan beni polis teşkilatı aramıyor...
İnternetteki asker kaçakları aranmaya başlıyor haberi de asılsız çıktı yani, ya da şu anda hali hazırda işlemde değil bu karar...
Herkese polissiz jandarmasız günler dilerim...
-
sen en son kimliği jandarmaya bırakmıştın, kimlik işini nasıl hallettin? mahkemede falan sadece ehliyet yetmiyodur tahminim, yeni kimlik mi çıkarttın?
-
Emniyetteki ve adliyedeki tüm işlemleri ehliyetle yaptım, zaten yanımda başka kimlik de yoktu... Bu hafta içinde nüfus müdürlüğüne gidip kimlik işini halletcem. Gelişmeleri yazmaya çalışırım.
-
Merhaba Arkadaşım
Anlaşılan Otelde aranmanın sebebi kavgaymış. Askerlik ile sorun olmadığına göre büyük ihtimal otel manavgat side bölgesinde jandaranın görev yaptığı bölgeymiş. Neyse Çözüldüğüne sevindim. Arkadaşlar kardeşim de 2008 yılından beri yoklama kaçağı geçen antalyaya gittik tatile otelde kaldık sorun olmadı. Bu hafta başında pasaport almaya gittik beraber GBTsine baktılar sorun yok pazartesi başvurdu pasaportu dün geldi
Açıkçası Bu olayın başlangıcını sağlayan Fatih Kasırganın genelgesidir. Yoklama Kaçkların ve Bakayaların GBT den düşmesini sağlamıştır. Ancak daha sonra TSK bir kanun çıkarttı bu kanun yoklama kaçaklarının bakayaların derhal swevk ettirilmesi. Ancak burada şu nokta var AB uyum yasaları gereği GBT de aranmıyor bu kişiler Askerlik şubeleri kendi arıyor. Şu ana kadarbir çok forumda ve çevremşzde gördümüzüzere BAKAYA ve YOKLAMA KAÇAKLARI GBTde aranmıyor adrese dayalı nufus ssteminde göründüğünüz karakola yazı gönderiyor askerlik şubeniz.
-
Arkadaşlar baya bi inceledim ama net bir cevap bulamadım,ne olacak benim bu halim...
Ben 1 yıl kadar bakaya kaldım ve aöf kaydımı yaptırabilmek için durum belgesi almam gerekiyordu bu yüzdende başka şansım olmadığı için sevk aldım ve durum raporunu aldım kaydımı yaptırdım.Fakat askere gidecek durumda değilim ve gitmedim,13-10-2010 da teslim olmam gerekiyordu ama olmadım ve 23-10 2010 tarihinde dava açılmış " Dava Türü-Bakaya Kalıp 3 aydan sonra kendiliğinden gelmek" şu an sizce ne olacak?
-
geçen hafta bir alısveris merkezine girerken gbt yapıldı, iyi akşamlar denip gönderildim,
askerlik durumu ne oldu benim diye, bugün şubeme gittim ve 10 aydır kaçak olduğumu öğrendim. :(
halbuki geçen sene, telefonla şubeden bilgi aldığımda ekim ayında gelip yoklama olmam ve normal prosedür üzerinden askere gitmem söylenmişti,
birşeyler yanlış oldu sanırım.
-
geçen hafta balık tutarken yanımıza bi komser geldi yakında bi konsermi ne varmış heryer polis doluydu. komserle muhabbet etdik direk sordum ben askere gitmedim 2 yılı aşkındır tecilde yapmadım siz ilgilenmiyormusunuz bu durumla dedim adam bana güldü :) sordum asker kacakları yoklama kacaklarıyla kim ilgileniyor diye komser bana birilerni durdurup kimlik sorabildiklerini fakat mahkemeden emir gemedikce kimseyi zorla bi yere alamadıklarını soyledi eğer hakkında mahkemeden kağıt gelirse bu kişiyi alın diye ozaman polis seni arar dedi asker kacagı olmussun veya suç işlemişssin fark etmez once emir gelmeli dedi kanunları ne kadar iyi biliyordur bu komser abi bilmiyorum ama bu şekilde söyledi...
-
ya ölede mesela bugun arkadasım 6 aydır bakaya durumundaymıs evine polis not bırakmıs oda aramış polis askerlik durum belgen okuldan ulaşamamıs oda benım belgem var demiş bize getir ozaman listeden ismini çizyorum demiş hatta sana 2 hafta daha ulaşamasaydık savcılıga dosyan gidecekti demiş öle yani bende bilmiyorum bu işler nasıl oluyor
-
5 Yildir Yoklama kacagi durumundayim dun itibariyla,Italya ya geldim Ulkeden Cikisimda hic bir sorun olmadi (Cok korktum) ama sorun olmadi ve pasaportuma bakmasi polis islemimi yapmasi 20 saniye surmedi anlamadim.
Sorum sudur.
Burada Bir kac Turk arkadasla sohbet ettim sunu soylediler bana.
""Ulkeden cikarken sorun olmaz,Girerken seni alirlar"" Bu dogrumudur Arkadaslar?
Anlamadim askerlik sorunum sistemde gozukse neden beni salsilsinlar yurd disina ? Yurd disina cikarken Tum herseye bakiliyormu bakiliyorsa neden 20 saniye surdu islemlerim ?Ulkeye girerken sorun olurmu gercekten
-
Alıntı:
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
5 Yildir Yoklama kacagi durumundayim dun itibariyla,Italya ya geldim Ulkeden Cikisimda hic bir sorun olmadi (Cok korktum) ama sorun olmadi ve pasaportuma bakmasi polis islemimi yapmasi 20 saniye surmedi anlamadim.
Sorum sudur.
Burada Bir kac Turk arkadasla sohbet ettim sunu soylediler bana.
""Ulkeden cikarken sorun olmaz,Girerken seni alirlar"" Bu dogrumudur Arkadaslar?
Anlamadim askerlik sorunum sistemde gozukse neden beni salsilsinlar yurd disina ? Yurd disina cikarken Tum herseye bakiliyormu bakiliyorsa neden 20 saniye surdu islemlerim ?Ulkeye girerken sorun olurmu gercekten
ben de son 2 yıldır tecilimi yaptırmadım 28 yaşından bu sure içinde 2 defa yurda çıktım girdim. çıkarken almazlar girerken alırlar diye bişey yok yakalama emrin varsa heryerde alırlar. ama korkmana gerek yok hakkında dava acılmadan acılan davada mahkeme yakalama emri cıkarmadan veya yurt dısına cıkıs yasağı koymadan kimse senı alamaz... 20 saniye surmesi de şundandır pasport no veya tc kimlik no nu bilgisayara girer karşına bi uyarı cıkmassa veya senden şuphelenmesse çıkısını verir cıkarsın daha uzun sürmez zaten :). ben bu konuda bi kac kere daha yazdım yanlıssa hukukcu arkadaşlar vaya işi bilenler düzeltsin lütfen. sizi kimse evinizden veya bi yerden alıp askeri birliğe teslim edemez artık. hakkınızda acılmıs dava vardır askere gitmediğinizden dolayı orda hakim askere gidecek diyebilir ki ben kimseden duymadım bole bi kararın alındığını ozamanda mahkemeyı dava edersin aldığı kararı yanı uzarda uzar... turkiyede cooook fazla yoklama kacagı ve bakaya var tsk bile bunun listesini size veremez :) iç işleri bakanlığıda gorunen o ki bu konuda emniyetı ugrastırmayacak mesai harcatmayacak... yanı rahat ol gir cık memleketine. ha olduda aldılar senı (burası Türkiye ) askere alınmayla ilgili hic bi kagıdı imzalama:) iyi forumlar
-
gejna benı eklermisin sana bır konuda danısmam gereklide onderyurthan sonuna hotmail eklersen
-
Alıntı:
gejna rumuzlu üyeden alıntı
ben de son 2 yıldır tecilimi yaptırmadım 28 yaşından bu sure içinde 2 defa yurda çıktım girdim. çıkarken almazlar girerken alırlar diye bişey yok yakalama emrin varsa heryerde alırlar. ama korkmana gerek yok hakkında dava acılmadan acılan davada mahkeme yakalama emri cıkarmadan veya yurt dısına cıkıs yasağı koymadan kimse senı alamaz... 20 saniye surmesi de şundandır pasport no veya tc kimlik no nu bilgisayara girer karşına bi uyarı cıkmassa veya senden şuphelenmesse çıkısını verir cıkarsın daha uzun sürmez zaten :). ben bu konuda bi kac kere daha yazdım yanlıssa hukukcu arkadaşlar vaya işi bilenler düzeltsin lütfen. sizi kimse evinizden veya bi yerden alıp askeri birliğe teslim edemez artık. hakkınızda acılmıs dava vardır askere gitmediğinizden dolayı orda hakim askere gidecek diyebilir ki ben kimseden duymadım bole bi kararın alındığını ozamanda mahkemeyı dava edersin aldığı kararı yanı uzarda uzar... turkiyede cooook fazla yoklama kacagı ve bakaya var tsk bile bunun listesini size veremez :) iç işleri bakanlığıda gorunen o ki bu konuda emniyetı ugrastırmayacak mesai harcatmayacak... yanı rahat ol gir cık memleketine. ha olduda aldılar senı (burası Türkiye ) askere alınmayla ilgili hic bi kagıdı imzalama:) iyi forumlar
pekiyi, bu işin sonu nedir? yani kaçakların yaka paça alınıp kışlaya götürüldüğü bir aşama var mı? bütün bunlar, istemeyen askere hiç bir şekilde gitmez demek olmuyor mu?
-
Merhaba,
Bahsetmiş olduğun konuyu biliyorum. Şuan bakaya durumundayım ve sürekli yurt dışına giriş çıkışlarım oluyor. Fakat bu durum artık sıkıntı verdi. Eğer bu durum itibariyle askerlik şubesine müraacat etsem bakaya olduğum için askere alınma işlemim ne şekilde gerçekleşir. Hemen apar topar gönderirler mi yoksa işlemler tamamlandıktan sonra belli bir gün verilir mi
-
Tüm forum sayfalarını taramama rağmen ne yazıkki sormak istediğim konuyu bulamadım.Bir akrabam eşiyle 7 yıldır ayrı (eşi subaydı ama şu an emekli olmuş durumda)mahkemeleri devam ediyor ama bir çok hakkı gasp edildiği gibi kimlik hakkıda gasp edilmiş durumda.Akrabam boşanma gerçekleşinceye kadar askeri kimlik kartını alması için ne yapması gerekir.
-
Alıntı:
bayan haber rumuzlu üyeden alıntı
Tüm forum sayfalarını taramama rağmen ne yazıkki sormak istediğim konuyu bulamadım.Bir akrabam eşiyle 7 yıldır ayrı (eşi subaydı ama şu an emekli olmuş durumda)mahkemeleri devam ediyor ama bir çok hakkı gasp edildiği gibi kimlik hakkıda gasp edilmiş durumda.Akrabam boşanma gerçekleşinceye kadar askeri kimlik kartını alması için ne yapması gerekir.
Akrabaniz, Esi Olan Emekli Subayla Resmi Olarak Bosanmadikca Askeri Kimlik Karti, Saglik Karnesi Alma Hakki Var..
Bunun Icin Bulundugu Yerdeki Askerlik Subesine Giderek ;
- Beyanname (Askerlik Subesinde Dolduracak)
- Evli Oldugunu Gösterir Nüfus Kayit Sureti Ile Müracaat Etmesi Gerekmektedir..
-
Alıntı:
nikbin rumuzlu üyeden alıntı
pekiyi, bu işin sonu nedir? yani kaçakların yaka paça alınıp kışlaya götürüldüğü bir aşama var mı? bütün bunlar, istemeyen askere hiç bir şekilde gitmez demek olmuyor mu?
benim bildiğim o şekilde onceden nasıl oluyordu benim çok yakın bi arkdaşımın başına geldi dershaneye gidiyorduk ozaman evine polis gelmiş karakola gelsin diye beraber gitdik cocugu alıp askerlik şubesine goturduler orda sülüsünü aldı ve askere gitdi. sene 2000 di artık çok şey değişti dikkat edilmesi gereken husus bence hakkınızda açılmış bi dava var ise bunu es geçmeyin gidin derdinizi meramınızı anlatın para cezanızı ödeyin. şahsi görüşüm az bi zaman kaldı bu askeri sistemin değişmesine 2011 seçimlerinden sonra bu işi çözerler. bide avrupa birliği için çıkan uyum yasaları var avrupa birliğinden gelen baskılar var bu konularda buda hukumetin işin ustune düşmemesinde baya etkili. bakın usteki msj ımda yazmıştım iç işleri bakanlığında biter bu iş eğer o derseki yakalayın ozaman emniyet mesai harcar ama hiç ihtimal vermiyorum. sizi yakalayacak olan kolluk kuvvetleri emniyet ve jandarma polis velayeti kanununa bağlı yani iç işleri bakanlığına bağlı. bakın bunlar benim şahsi görüşlerim her msjımda yazıyorum işi bilen hukukcu arkadaslar daha iyi acıklama getirebilirler. bana gore yaka paca askere alma olayı bitmiştir. ozellikle yurt dışı cıkıs meselesi tamamen rahatdır hakkınızda yurtdışına cıkıs yasagı konulmadan istediğiniz yere cıkarsınız. eger askere gitmediğiniz için size dava acılmıssa ve hakim bu adam yurt dısına cıkamaz dediyse ozaman cıkamassınız ama ben bole bısey olacagına ihtimal vermiyorum. işin sonu nedir muhabbeti ise su cogu ulkede belli bi yasa kadar askerlik gorevini yapmassan bu hizmetden muaf kalırsın Türkiyede böle bi yaş sınırı yoktur bu kanunlar bu şekilde giderse ölene kadar kaçak kalırsın :) iç işleri bakanı değişir hukumetin politikası değişir ozaman uygulamalarda değişir ve yaylalar yaylalar olabilir :). bi kac avukat arkadasımız su işi tam kanunlara gore acıklasada bizde dogrumu biliyoz yanlısmı biliyoz ogrensek.... iyi forumlar
-
son güncel bilgi, dün gece saat 2 de yolda yürürken polis arabası durdu yanımda kimlik istedi, kimliği direksiyondaki polise verdi, o sırada üstümü aradı cüzdanın en ücra köşelerine tüm ceplerime vs. baktı, sonra kimliğimi verip iyi geceler dileyip devam ettiler, üstümü arayan polisle uğraşmaktan içerdeki gbt me baktımı göremedim, ama herhalde kimliğe kendi bakmak yerine ona uzattığına göre, ki elinde bi alet de vardı adamın yanlış görmediysem bakmış olması lazım..
sonuç olarak temiz çıktı yani gbt bir kez daha.. bilginize..
-
demek ki artık rahat rahat yaşayabiliriz
-
-
Alıntı:
UmutA rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar baya bi inceledim ama net bir cevap bulamadım,ne olacak benim bu halim...
Ben 1 yıl kadar bakaya kaldım ve aöf kaydımı yaptırabilmek için durum belgesi almam gerekiyordu bu yüzdende başka şansım olmadığı için sevk aldım ve durum raporunu aldım kaydımı yaptırdım.Fakat askere gidecek durumda değilim ve gitmedim,13-10-2010 da teslim olmam gerekiyordu ama olmadım ve 23-10 2010 tarihinde dava açılmış " Dava Türü-Bakaya Kalıp 3 aydan sonra kendiliğinden gelmek" şu an sizce ne olacak?
slm kardes benim senın gibi bir sorunum var suanda bilen kişiler bana yardım ederse cok sevinirim cunku cok zor bır durumdayım... son 15 gun ıcınde karar vermem gerekli.. suanda ocak ayından beri bakaya durumdayım.. aöf hazırlık sınıfı okurken okul tecıl etmedığınden bakaya kalmısım.. ve sımdı 3. sınıfa kayıt hakkı kazandım ancak askerlik durum belgesı ıstenıyor ve subede durum belgesını ancak sevkımı yaptığında verebıleceğini söyluyor.. 10 gundur uğrasıyorum avukat bıle tuttum ancak oda işin ıcınden cıkamadı.. anayasal hak olan okuma hakkımı kulanmak ıstıyorum aöf 3. snıfa kayıt olmam gerekli..
şimdi sizlerden sorum şu olacak eğer sevkimi yapar sülüs ile aöfye kayıt olur isem ... sonra birliğe teslim olmassam yine suanki gibi bakaya olduğum gibimi olacak.. şuanda polis benı trafikte de durdurdu gbt me baktı cıkmıyor zaten ..fakar ozamn farklımı olacak cok acıl karar vermem gerek.. boyle bır durumda olan varsa 2 yıl sonra okulumu bıtırıp teslim olsam ne olur kısa donem gidermiyim ve ne ceza alırım sağolun ....
-
Akrabaniz, Esi Olan Emekli Subayla Resmi Olarak Bosanmadikca Askeri Kimlik Karti, Saglik Karnesi Alma Hakki Var..
MALESEF akrabamı yanıma alıp askerlik şubesine götürdüm ama (Evli Oldugunu Gösterir Nüfus Kayit Sureti Ile )hiç bir şey yapamayacaklarını beyannameyi sadece eşinin doldurma yetkisi olduğunu onun imza ve beyannamesi olmadan bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ne yapabiliriz bilgisi olan varmı acaba teşekkürler.
-
Alıntı:
ATAAN rumuzlu üyeden alıntı
malesef şubeden hiç bir sonuç alamadık
-
Okul bitimi tecil işlemi hakkında bilgi?
Ben 1 ağustos 1982 doğumluyum...şu an iki yıllık bi önlisans bölümünde okuyorum..temmuz 2011 de okulum bitiyor..tecil süremde 29 yaş sınırı dolayısıyla kasım 2011 e kadar..29 yaş sınırına takılıyo olsamda okulu yeni bitirdiğim için tecil alabilirmiyim yoksa 2011 kasımda mecbur gitmek mi zorundayım..benim için çok önemli bilgilendirirseniz sevinirim...saygılar...
-
-
son günlerde hiç gbt ye giren varmı veya duydunuz...
bakaya veya yoklama kaçakları gbt de çıkıyormu...
-
bakaya ve yoklama kaçağı durumlarının suç değil kabahat sayılması, çok ağır para cezaları hakkında bizi aydınlatabilecek bir arkadaşımız var mı?
-
Alıntı:
nikbin rumuzlu üyeden alıntı
bakaya ve yoklama kaçağı durumlarının suç değil kabahat sayılması, çok ağır para cezaları hakkında bizi aydınlatabilecek bir arkadaşımız var mı?
henuz kanunlasmadı tasarı asamasında amacın yargıdaki iş yükünü azalrmak olduğu söyleniyor gazetelerde yazan ceza miktarları bana pek inandırıcı gelmedi ama olabilirde.
çıkan haberlere gore bakaya veya yoklama kacaklarının subelerine basvurmada geckalınan surenin uzunluguna gore agırlasan para cezeları var 10 bin tl ye kadar oldugu soyleniyor. yanlız kanun uygulanması bana gore mumkun degil neden derseniz. misal diyorki 3 ay ve aha fazla geciken kisiden kendi subeye teslim olması durumunda 5 bin yakalanması durumunda 10 bin tl ceza kesilir. simdi kimse salak degil ben 5 bin lira verem sonrada 15 ay askerlik yapam desin. yakalanma mevzusu zaten daha komik hakkında dava acılamayacaksa yakalama kararını kim verecek. askerlik subeleri yakalama kararı alamaz alsada bunu kolluk kuvvetlerinde uygulatamaz zaten hali hazırdaki uygulamada bu sekilde askerlik subeleri baglı bulundukları il ilce savcılıgına suc duyurusunda bulunur ve savcıda hakkınızda dava acar sizde davaya gider para cezanızı oder kacmaya devam edersiniz :) eger mahkeme olmayacaksa yakalamada olmayacaktır kimsede benim hem paramı hem 15 ayımı alın demeyecegine gore... benim okudugum kadarıyla cezalar direk olarak kesilecek yani siz subeye gitdiginizde kesilecek sizi subeye isteminiz dısında goturemeyeceklerine gore ki 2008 de adalet bakanlıgının yayınladıgı genelgede bu dogrultuda tabi hala yururluktemi bilmiyoruz ama gbt ler hala temiz bakaya ve yoklama kacaklarının, demekki uygulama suruyor... yani bir nevi askere istedigini direk yaptıramayan siyasi oterite bu sekilde halka kolaylık saglıyor bazen avrupa birligi surecinde imzaladıgı anlasmalara taahutlerine atıfta yaparak genelge yayınlıyor bazende yargıdaki iş gucu azalsın diye bole kanunlar cıkararak askerlik meselesini cıkmaza goturuyorlar. teror icin ozel birlik kuruyorlar sınırları kademeli olarak askerlerden almaya baslıyorlar. er leri askeri alanlardaki hizmet alanlarından alıp yerine sivil personel gertiriyorlar bu sekilde hem asker ihtiyacını azaltıyolar hemde genclerin askerden kacmasını kolaylastırıyorlar asıl amac orduyu profosyenel olmaya zorlamak bence.... tabi bunlar benim gorusum. baya yazmısım :)
son olarak bu kanun bu sekilde gecerse bence guzel olur bir tek sey olursa cok kotu oda askerlik subelerinin bakaya ve yoklama kacaklarında gıyaplarında para cezası kesmesi o sekilde olursa cok kotu... paranın tahsilatı meselesinde icra micra baya sorun olabilir... iyi forumlar