-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Atilla94 rumuzlu üyeden alıntı
Bu gun nufus dairesine gittim , bayan dedi 2-3 günde vatandaşlığınız geliyor :D
Atilla kardeş
ben de bugün gitmeyi düşünüyordum çünkü bildiğim kadarıyla site geç güncelleniyor.
sen İstanbul'da mısın?
-
Ben istanbulda yaşıyorum Kazakistan vatandaşıyım ehliyetim kazakstandan aldım
-
Alıntı:
ghosthunter1 rumuzlu üyeden alıntı
mahony
Evlilikten (konsoloslukta) basvurduk.
Subat 17 - Basvuru
Mart 1 - Arasima inceleme asamasi
Eylul 21 - Karar asamasi.
Ekim 13 - Vatandasliga hak kazanma
Herkese sabir ve bol sans dilerim.
==========================
bende 17 subat basvurdum
ama bugun kadar karar asamasi bile gecmedi , demki bunlarin isler hic adil degil[/lang]
yurtdışından yapılan başvurular hemen sonuçlanıyor turkiyede yoğunluktan dolayı ve araştırmadan dolayi uzuyorr
- - - Updated - - -
Alıntı:
Asıaasıa rumuzlu üyeden alıntı
Ben istanbulda yaşıyorum Kazakistan vatandaşıyım ehliyetim kazakstandan aldım
trafik şubeye git sor anlaşma var mı kazakistan le türkiye arasında eğer yoksa baştan sınava gireceksin varsa gerek kalmıyor
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Atilla kardeş
ben de bugün gitmeyi düşünüyordum çünkü bildiğim kadarıyla site geç güncelleniyor.
sen İstanbul'da mısın?
Bende ayne düşündüğüm için bu gün gitmeye karar verdim.Ben Antalyadayım , yarın belki gitiğinde çıkmış olur artık .
-
Arkadaşlar merhaba sayfayı tamamen okudum
Bende Genel başvuru yaptım sureç şöyle oldu
23.09.2016 istanbuldan başvurdum
02.03.2017 komsiyona girdim
21.03.2017 inceleme ve arastirma işlemleri başladi
21.08.2017 araştırma bitmiş olup karara sunulacak listeye dahil edildim
03.11.2017 karar aşamasına girdim ve halen bekliyorum ne kadar sürecek acaba
Bakanlıgı arıyorum bilemeyiz diyorlar
Eger bakanlar kurulu imzalıyacaksa en son ekimin 28 toplanmış kurul haftaya bidaha toplanır diye düşnüyorum ilk kurula girermi imzaya bilemem ama
-
-
Artık bunaldım ya şu karar aşamasından sonra direk kazandınız tebliğatmı bekle diyecek arkadaşlar bakanlığı arayalım tekrardan soralım diyorum 😅😅
- - - Updated - - -
Mesela diyelim 15.11.2017 bakanlar kurulu imzaladı ondan sonra kaç gün sürecek çıkması acaba manyağa bağladım artık 😅
-
Alıntı:
maho123 rumuzlu üyeden alıntı
Eger bakanlar kurulu imzalıyacaksa en son ekimin 28 toplanmış kurul haftaya bidaha toplanır diye düşnüyorum ilk kurula girermi imzaya bilemem ama
genelden başvuranlar normalde en fazla bir hafta sonuçlanıyor belli da sonuçlandı ama sisteme düşmedi daha
-
Şöyle bi durum var evlilik ve genel sonuş olarak karar aşamasındayken bakanlar kurulu toplanınca imzalanmıyormu neden farklı olsun ki hani dediniz ya genelde 1 hafta ancak kasım ayının 3 de karara girdim ben ve daha kurul toplanmadı yoksa acaba bakanlar kurulu onaylamıyorda içişleri bakanlıgında belli yetkisi olanlarmı onaylıyor ben burayı çözemedim
- - - Updated - - -
Karar aşamasında olan arkadaşlar ses verin ne kadar bekleyeceğiz acaba dahili 2390 arıyorum cvp veren yok
-
Maho123 bende bekliyorum 12 ekimden beri karar aşaması bende arıyorum açan yok
-
Alıntı:
Şöyle bi durum var evlilik ve genel sonuş olarak karar aşamasındayken bakanlar kurulu toplanınca imzalanmıyormu neden farklı olsun ki hani dediniz ya genelde 1 hafta ancak kasım ayının 3 de karara girdim ben ve daha kurul toplanmadı yoksa acaba bakanlar kurulu onaylamıyorda içişleri bakanlıgında belli yetkisi olanlarmı onaylıyor ben burayı çözemedim
- - - Updated - - -
Karar aşamasında olan arkadaşlar ses verin ne kadar bekleyeceğiz acaba dahili 2390 arıyorum cvp veren yok
dahili numarayı aramayın bekleyin telefon otomatik olarak danışmaya aktarılıyor onlar açıyor başvuru sorgulamak
istediğinizi söyleyin onlar sizi başka yere aktarır ben denemiştim açtılar..işleri yoğun olduğu zaman açamıyorlar arkadaşlar
-
Done
Sizinki çok uzun sürmüş evlilik mi genel mi sizinki saçma bu kadar sürmesi 28 ekimde kurul toplanmıştı karara bağlanması gerekiyordu sizin ilginç
- - - Updated - - -
Arkadaşlar demin baktım çıktı vatandaşlıgım sizde bakın
-
Merhaba!!!!
OLdummm!!!! Sizin de iyi haberlerinizi bekliyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Maho123 😭😭😭😭ne yapmam lazim ya
-
-
Alıntı:
Merhabalar;
Ben daha yeni başvuru yaptım da istisnai olarak ilk olarak komisyon mu olacak parmak izi emniyet falan mı çünkü bana söylenen kaymakamlıkta komisyon olacak diye. Ve bu bana nasıl bildirilecek telefonla mı benim mi gidip sormam gerekiyor?
-
Ilk olarak emniyet komisyon 6 ay suruyor
- - - Updated - - -
Galiba karar aşamasinda harf siralamasi var baş harfe göre gidiyor
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
-
Turk vatandasligi aldim arkadaşlar , artık belge elimde :))
-
Kac gun bekledi karar asamasinda bizimki haala karar aşamasinda
-
Arkadaşlar bu gün vatandaşlığımı aldım,Geneldenen başvu yaptım çalışma iziniylen.
Bundan öncenden de Türkiyede okudum.
Kısaca özeti veriğim size, eminim lazım olur birisine ve faydalı olur.
28.12.16-Evraklar Teslim Edildi
22.02.17-Komisiyona girdim
02.03.17-Araştırma yazısı çıktı
22.08.17-Listeye eklendim yazısı
03.11.17-Karar aşaması yazısı
07.11.17-Türk Vatandaşlığına kabul olduğum yazısı
Bu işte en önemli şey , sabır.
Herkeze bol şans dilerim arkadaşlar.
-
Belgeyi yarın bende alacam belgeyi aldıktan sonra nufusamı gidilcek resim vercez değilmi kımlık için ayrıca ehliyetim vardı burdan nasıl güncellicem diploma falan
-
Bizimki 15 gundur karar asamasinda sizinki nasil 4 gunde karardan cikiyor
-
Sebebi şu bizimki önceden karar aşamasına girmiş ancak sistemde güncellememişler uğraşmamışlar 3 kasımda evraklar elince imzalanıp karar aşaması yaptılar tc verilincede çıktı işte sistemi güncellemiyorlar bunlarında sebebi vardır dosya gizli yurutuliyor kımsenın haberi olmuyor diye mesela ben haftaya bakanlar kurulu toplancak ordan çıkcak diyordum ama demekki önceden bu iş bitmiş
-
Bakanlar kurulu ne alaka kardesim bakanlar kurulu karişmaz bu işe bakanlar kurulu kanun hukmunde karar name cikartmak icin toplanir bizim başvurulari içişleri bakanliği onayliyacak
-
İçişleri bakanlığının onayıla bakanlar kurulu onaylıyor başbakanlıkta bana denilen bu bakanlıktan
-
Arkadaşlar merhabalar
Bugün ben de Allah'a şükür onay belgemi aldım yarın kimlik başvurusu yapacağım.
Durumu özetle paylaşmak istiyorum. Bekleyen arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.
Ben Genel'den başvurdum İstanbul'dan.
Aşamalar Şu şekildedir:
23 Ağustos 2016 -- ilk başvuru
23 Ekim 2016 -- parmak izi
01.03.2017 -- Komisyona girdim
30.03.2017 -- evrakların Ankara'ya ulaşması
25.04.2017 -- tahkikatın başlaması
23.08.2017 -- Listeye eklendim
03.11.2017 -- Karar aşaması
07.11.2017 -- vatandaşlık kararı
Toplam süreç 14 ay sürdü benim
Bu süreçle ilgili bazı notları paylaşmak isterim ve elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışırım.
* Öncelikle şunu belirtmek isterim, bu süreç sabır gerektiren bir süreçtir ve er yada geç tüm başvurular kabul edilecektir.
* Çok fazla canınızı sıkarak Ankarayı fazla aramayın! sadece kendinizi yıpratıyorsunuz
* Evlilikten başvuranların karar aşaması daha çok sürüyor. onun nedeni listeye girmemeleridir. Aslında bakarsanız biz listede beklerken onlar karar aşamasında bekliyorlar. Her süreç ayrı işlendiği için şöyle oluyor, genelden başvuruların tahkikatı bittikten sonra listeye alınır ve imza bekler ve bu süreçte sitede Listede olduğunuzu yazar. Ama evlilikten başvuruların tahkikatı bittikten sonra listeye alınmaz, direk karar aşaması yazar ama onlar da imzayı bekler. Genelden başvurular onaylandıktan SONRA karar aşaması yazar. O yüzden bizim (genelden) karar aşamamız en fazla bir hafta sürer.
* Bazen yoğunluktan dolayı sistem geç güncelleniyor. Tek çareniz beklemek. Gerçekten Ankarayı aramanız hiç bir şey değiştirmez. Çünkü genelde telefona bakanlar insan gibi konuşmuyorlar ve sadece sinir bozucular dır. Zaten eksik bir şey varsa sitede yazar veya sizi ararlar.
* Anladığım kadarı ile genel ve evlilikten başvurular sadece içişleri bakanlığından onaylanıyor. çünkü bugün aldığım telbiğat belgesinde şöyle yazıyor "5901 Türk Vatandaşlığının kanununun 11 inci maddesine göre içişleri bakanlığının 03.11.2017 tarihli ve 2017/4 sayılı kararı ile vatandaşlık başvurusu onaylandı ve 07.11.2017 tarihinde tarafına tebliğ edilmiştir" Yukarıda bahsettiğim gibi karar onaylandığı gün bize karar aşaması yazdı o yüzden bizim karar aşamamız fazla sürmüyor. Ama listede çok bekledik.
* Son olarak, içiniz rahat olsun başvurunuz Ankara'ya ulaştıysa inanın onaylanır. Site ne zaman arza verirse emin olun gelişme vardır. gelişmeler genelde pazartesi ve cuma günleri oluyor. ama ara sıra takip etmenizde fayda var.
Çok fazla ümidinizi kesmeyin biz de çok bekledik hatta ümidimizi kestik ve onaylanmayacak diye düşündük.
Allah herkese nasip etsin
Umarım yazım faydalı olmuştur. sorusu olan varsa cevaplamaya çalışayım.
Kazananları tebrik eder, bekleyenlere sabır dilerim [/FONT]
-
Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar
Durumu özetle paylaşmak istiyorum. Bekleyen arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.
Aşamalar Şu şekildedir:
Bu süreçle ilgili bazı notları paylaşmak isterim ve elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışırım.
* Öncelikle şunu belirtmek isterim, bu süreç sabır gerektiren bir süreçtir ve er yada geç tüm başvurular kabul edilecektir.
* Çok fazla canınızı sıkarak Ankarayı fazla aramayın! sadece kendinizi yıpratıyorsunuz
* Evlilikten başvuranların karar aşaması daha çok sürüyor. onun nedeni listeye girmemeleridir. Aslında bakarsanız biz listede beklerken onlar karar aşamasında bekliyorlar. Her süreç ayrı işlendiği için şöyle oluyor, genelden başvuruların tahkikatı bittikten sonra listeye alınır ve imza bekler ve bu süreçte sitede Listede olduğunuzu yazar. Ama evlilikten başvuruların tahkikatı bittikten sonra listeye alınmaz, direk karar aşaması yazar ama onlar da imzayı bekler. Genelden başvurular onaylandıktan SONRA karar aşaması yazar. O yüzden bizim (genelden) karar aşamamız en fazla bir hafta sürer.
* Bazen yoğunluktan dolayı sistem geç güncelleniyor. Tek çareniz beklemek. Gerçekten Ankarayı aramanız hiç bir şey değiştirmez. Çünkü genelde telefona bakanlar insan gibi konuşmuyorlar ve sadece sinir bozucular dır. Zaten eksik bir şey varsa sitede yazar veya sizi ararlar.
* Anladığım kadarı ile genel ve evlilikten başvurular sadece içişleri bakanlığından onaylanıyor. çünkü bugün aldığım telbiğat belgesinde şöyle yazıyor "5901 Türk Vatandaşlığının kanununun 11 inci maddesine göre içişleri bakanlığının 03.11.2017 tarihli ve 2017/4 sayılı kararı ile vatandaşlık başvurusu onaylandı ve 07.11.2017 tarihinde tarafına tebliğ edilmiştir" Yukarıda bahsettiğim gibi karar onaylandığı gün bize karar aşaması yazdı o yüzden bizim karar aşamamız fazla sürmüyor. Ama listede çok bekledik.
* Son olarak, içiniz rahat olsun başvurunuz Ankara'ya ulaştıysa inanın onaylanır. Site ne zaman arza verirse emin olun gelişme vardır. gelişmeler genelde pazartesi ve cuma günleri oluyor. ama ara sıra takip etmenizde fayda var.
Çok fazla ümidinizi kesmeyin biz de çok bekledik hatta ümidimizi kestik ve onaylanmayacak diye düşündük.
Yahya kardeş tebrikler! Herkes için çok sevindim.
Bir sorum olacak, ben sistemden kazandığımı gördüm, ama tarafıma ne mesaj ne de başka bir bilgi gelmedi. Beklemem mi lazım? Siz hemen nasıl aldınız? Tebligat nasıl geldi?
P.S
İstanbuldayım.
Teşekkürler.
Tekrar Tebrikler!!!!
-
Alıntı:
Frt83 rumuzlu üyeden alıntı
Yahya kardeş tebrikler! Herkes için çok sevindim.
Bir sorum olacak, ben sistemden kazandığımı gördüm, ama tarafıma ne mesaj ne de başka bir bilgi gelmedi. Beklemem mi lazım? Siz hemen nasıl aldınız? Tebligat nasıl geldi?
P.S
İstanbuldayım.
Teşekkürler.
Tekrar Tebrikler!!!!
Nüfus Dairesinden onu alacaksın , direk oraya git. Deki vatandaşlığm geldi ,ikametten kontrol edip sana belgi verirler :)
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
evlilik başvuruları bakanlar kurulu dan onaylamıyor ama genelden ve istisna bakanlar kurulu onaylanir evlilikten başvuranlar ankara içisler de bir müdürler tarafından onaylanıyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
Done
Sizinki çok uzun sürmüş evlilik mi genel mi sizinki saçma bu kadar sürmesi 28 ekimde kurul toplanmıştı karara bağlanması gerekiyordu sizin ilginç
- - - Updated - - -
Arkadaşlar demin baktım çıktı vatandaşlıgım sizde bakın
hadi gözünüz aydın hayırlı olsun çok güzel bir duygu inşallah bütün bekleyenler başına
- - - Updated - - -
Alıntı:
Frt83 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba!!!!
OLdummm!!!! Sizin de iyi haberlerinizi bekliyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gözünüz aydın hayırlı olsun ben olduğum da öyle bir mutlu oldum ki sizi iyi anlıyorum tebrikler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Dona rumuzlu üyeden alıntı
Maho123 😭😭😭😭ne yapmam lazim ya
dona evlilikten aynı kurum onaylamıyor farklı kurum var sen içini rahat tut bu ay sonuçlanacak inan bana l
- - - Updated - - -
Alıntı:
Turk vatandasligi aldim arkadaşlar , artık belge elimde :))
hayırlı olsun her gün girip bakıyorum sizin durumunuz sonunda
- - - Updated - - -
Alıntı:
Gkhn71 rumuzlu üyeden alıntı
Bizimki 15 gundur karar asamasinda sizinki nasil 4 gunde karardan cikiyor
evlilik ve genelden değişiyor genelden bakanlar kurulu onaylar evlilik içişleer bakanlıktan bir ekip onaylar bu iş böyle sizinki ne
- - - Updated - - -
Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar
Aşamalar Şu şekildedir:
sonunda senin de iyi habeelerini aldık çok şükür
bişey eklecem biz evlilikten sizin kadar beklemiyoruz araştırma bittikten sonra en fazla 1.5 ay yani yeni girecek arkadaşlar korkutmayalim siz baya aylarca beklediniz listede tekrar hayırlı olsun
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
evlilik başvuruları bakanlar kurulu dan onaylamıyor ama genelden ve istisna bakanlar kurulu onaylanir evlilikten başvuranlar ankara içisler de bir müdürler tarafından onaylanıyor
- - - Updated - - -
hadi gözünüz aydın hayırlı olsun çok güzel bir duygu inşallah bütün bekleyenler başına
- - - Updated - - -
gözünüz aydın hayırlı olsun ben olduğum da öyle bir mutlu oldum ki sizi iyi anlıyorum tebrikler
- - - Updated - - -
dona evlilikten aynı kurum onaylamıyor farklı kurum var sen içini rahat tut bu ay sonuçlanacak inan bana l
- - - Updated - - -
hayırlı olsun her gün girip bakıyorum sizin durumunuz sonunda
- - - Updated - - -
evlilik ve genelden değişiyor genelden bakanlar kurulu onaylar evlilik içişleer bakanlıktan bir ekip onaylar bu iş böyle sizinki ne
- - - Updated - - -
sonunda senin de iyi habeelerini aldık çok şükür
bişey eklecem biz evlilikten sizin kadar beklemiyoruz araştırma bittikten sonra en fazla 1.5 ay yani yeni girecek arkadaşlar korkutmayalim siz baya aylarca beklediniz listede tekrar hayırlı olsun
Teşekkür ederim Hasna
aynen siz daha az bekliyorsunuz. Ama aldığım bilgiye göre tüm başvurular müdürler tarafından imzalanıyor. Yani ben zannettim ki dosyalar bakanlar kuruluna gidiyoor sonra bakanlar tek tek imza atıyor! meğer öyle değilmiş. içişleri bakanlığından bir müdür var o da bakanlar kurulu temsilen imzalıyor dosyaları.
Hayırlısı inşallah bugün kimlik ve pasaport başvurusu yapacağım. ilk seyahatimiz Tunus ve Fas olacak inşallah işyerinde.
-
Vatandaşlığı kazananlara hayırlı olsun. Darısı diğer bekleyenlere. Ben de şu an listedeyim. Benim listem mavi kartlıların girdiği listeymiş. Ne zaman karara geçer bilemiyorum.
-
Alıntı:
Teşekkür ederim Hasna
aynen siz daha az bekliyorsunuz. Ama aldığım bilgiye göre tüm başvurular müdürler tarafından imzalanıyor. Yani ben zannettim ki dosyalar bakanlar kuruluna gidiyoor sonra bakanlar tek tek imza atıyor! meğer öyle değilmiş. içişleri bakanlığından bir müdür var o da bakanlar kurulu temsilen imzalıyor dosyaları.
Hayırlısı inşallah bugün kimlik ve pasaport başvurusu yapacağım. ilk seyahatimiz Tunus ve Fas olacak inşallah işyerinde.
oh iyi memleketime gidiyorsunuz o zaman kimlik en fazla bir hafta elinde olur güle güle kullan
-
Vatandaşlık onaylandı herkese teşekkür ederim
-
Alıntı:
Arkadaşlar bu gün vatandaşlığımı aldım,Geneldenen başvu yaptım çalışma iziniylen.
Bundan öncenden de Türkiyede okudum.
Kısaca özeti veriğim size, eminim lazım olur birisine ve faydalı olur.
28.12.16-Evraklar Teslim Edildi
22.02.17-Komisiyona girdim
02.03.17-Araştırma yazısı çıktı
22.08.17-Listeye eklendim yazısı
03.11.17-Karar aşaması yazısı
07.11.17-Türk Vatandaşlığına kabul olduğum yazısı
Bu işte en önemli şey , sabır.
Herkeze bol şans dilerim arkadaşlar.
Merhabalar;
Parmak izini ne zaman aldılar komisyondan önce mi sonra mı?
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Parmak izini ne zaman aldılar komisyondan önce mi sonra mı?
Komisyondan önce , 8-12 şubat tarihlerin arasında.
-
Alıntı:
Dona rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaşlık onaylandı herkese teşekkür ederim
tebrikler gözünüz aydın
-
-
Alıntı:
Komisyondan önce , 8-12 şubat tarihlerin arasında.
Teşekkür ederim. Ayrıca hayırlısı olsun sizede.
-
Karar aşamasina geceli 20 gun oldu değişen bir şey yok
-
Alıntı:
Gkhn71 rumuzlu üyeden alıntı
Karar aşamasina geceli 20 gun oldu değişen bir şey yok
normal eğer başvurdunuz evlilikten se en fazla 15 güne kadar sonuçlanır