-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Eskiden bu kadar çok cevşen türban doğurma sorunlarımız yoktu. Saçma sapan yarışmalarda sunucu sorardı
Her ulusun kendisine has rengi ve deseni vardır. Ulusları temsil eder....
Yarışmacı aval aval bakardı...
Yardım edin mehmet Ali Beyyyy çok ihtiyacımız var.....
Bizde ağzımız açık bakardık bunu bilmiyor diye yardımı ne olacak ne diyebilecek....
Uğruna savaş yapılır kan dökülür....
Tık yok...
Bizimki Kırmızı üzerine ayyıldızlıdır....
Haaa bildim Kaşkolllll....
Bunlara şaşırır nereden çıktı ki derdik... Yıl ikibinlerin başlarıydı...
Sonra hayatımızs inanılmaz bir hızla Türbandı cevşendi büyüydü Fetoydu girdi dincilik aldı başını gitti eğitim öğretim nanay oldu. O günleri arar olduk... OKS den ÖSS den sıfır çekenler bizi şaşkına cevirtirken tv anketleride ağzımızı açık bırakmaya başladı...
Çanakkale savaşı Nerede oldu ?
Erzurum....
Çanakkale yerel TV si 18 Martta hemde Çanakkale'de bu soruları sordu...
Çanakkale savaşı ne zaman oldu ?
bayağı bir oldu ben bilmiyorum Kurtuluş savaşı olabilir ( Lise öğrencisi)
Çanakkale Savaşı Kimle kim Arasında oldu ?
Abd ile Rusya sanırım Abd kazandı ( Üniversite öğrencisi )
Çanakkale savaşında komutan kimdi ?
Kenan mı ne evrendi sanırım soyadı da onbaşı... ( Vatandaş )
daha neler neler ? Ama eğitimde türban şarttı ah bir türban taksalar işte bu bilgiler kaçamayacaktı... Bir de cevşen tamam
Sonra Hümeynici Kızı gördük Tv de O örtmüş örtüştürmüş herleyiyle Türbanda var tamam dedik bilir...
Nene Hatun un saçını açınca Sütçü imam ateş etti Kurtuluş savaşı başladı....
Ahanda Türbanda işe yararmamış cevşendedndir cevşen ikiside olacak ki iyi ce toparlanacak... Ne ilk kurşunu Sütçü imam sıktı Ne kurtuluş savaşı öyle başladı Nene Hatun Sütçü İmam ı tanımazdı bile ilgisiz bir şehirde çok ilgisiz bir tarihte olmuştu Nene Hatun olayı saçını filan da açmamıştı kimse...
Ama kızda bir alemdi yanıtlar doğru sayılabilirdi. Halkın yüzde doksanından fazla müslüman olan güzel yurdumdan dini eğitim alamıyorum diye Çok sevdiği Hümeyn^'nin yanına kaçacakken hiç müslüman olmayan Kanada ya kaçmıştı kaça kaça... İran nire Kanada nire Kahramanmaraş nire Erzurum nire ? Görüldüğü üzere kanada iran mesafesi Kahramanmaraş Erzurumdan fazla gene mantık tutuyorda Ah birde Nene hatun 1877 Osmanlı Rus savaşında yani 93 harbinde değilde Kurtuluş savaşında yapsaydı bu olayı ite tepe oturrutdukta olmadı sene hiç tutmadı... iyiki kaçmış eğitim için çok öğrenmiş. Ne öğrenmiş Atatürk ü sevmediğini Hümeyni'yi sevdiğini Sevdiği adam ülkesi yerine de Kanada yı tercih etmiş.. Müslüman yaşamı sürecek ya İran da süremez...
Türban cevşen kadınlar doğursun çocuk yapın derken bu hallere düştük... Gerçi kızılmıyorda o kadar hazırlık yap yaz eline ver ezberlet ezberlet koskoca başbakan yapsın Seyit Onbaşı yı Şehit Onbaşı...
Eee bazı tv lerde bu savaşta kuşlar dedeler bulutlar gelip savaşırsa İslam Peygamberini Cebrail'i ve hatta Allah ı işin işine katarsan olacağı bu...
Sanırım bunun hatası cevşenlerin içinde akıl fikir ver duası olmamasıdır...
-
En sevmediğim şeylerden birisi saygılı olalım derken saygı adına saygısızlık yapanlardır. Rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği ''bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak'' dedikleri bu olsa gerek. Aynı yazı içerisinde saygılıyız derken saygısızlık nasıl yapılabilir ??
Sayın Erdem53 siz çok bilgili geldiniz bana göre benim size verilecek yanıtım anlatacak bir şeyim yok Sıklet farkı çok fazla arada lütfen beni artık mazur görünüz rahat bırakınız...
İslam dininde dua; "bir kimsenin kendisi veya başkası hakkında bir dileğine bir arzusuna kavuşması için Allah'a yalvarması'' olarak tanımlanabilir ve kaynağı Bizzat Kur'an ı Kerim ve hadislerdir.
Zikir'i ise hatırlamak, zihinde tutmak, unutmamak ve anmak anlamına Kur’an kaynaklı bir terim olarak her şartta ve durumda Allah'ın varlığını bütünlüğünü beyninde ve kalbinde hissetme halidir diye tanımlayabiliriz.
Dolayısı ile kaynağını ve çoğu edinimini yani sözlerini bizzat Kur'an ı Kerim ve Hadislerden alan ''Dua'' ve Allah'ı hissetme halini içerdiğini belirttiğiniz ''cevşen'' in dediğiniz gibi
Alıntı:
Cevşen in dinin esaslarından olduğunu nereden çıkardınız
olması mümkün değildir. Yani cevşen in dinin esaslarından olması ve mutlaka bir dini olgu olarak karşımıza çıkması gerekmektedir. Ancak böyle bir durum yoktur. Dolayısı ile cevşen islami bir olgu değildir. Biad dır sahih dir.
Alıntı:
İnsanlar korunmak için Allah'a dua edebilirler. Pek tabii dir ki Allah'tan insanları her türlü kötülüğe karşı koruması beklenir. Zorlukları gidermesi, yardım etmesi, depremden ve doğal afetlerden koruması beklenir.
Bu dediğiniz son derece doğru yüzde yüz katılıyorum . Ama bu dediğinizin Cevşen ile ilgisi bulunmamaktadır sayın Erdem53. Cevşen boyuna takılan bir kolyedir. İçinde dua olduğu kabul edilir ki inşallah din tacirleri onu bari koyuyorlardır içine umarım saçma sapan bir şeyler karalayıp tıkmıyorlardır. Bu cevşen i takanın korunduğu ''zırh altına '' alındığı hissi yaratılır ki işte burada dine aykırılık başlar. KİŞİ ALLAH A DUA EDER BOYNUNA TAKTIĞI BİR ŞEY DUA YERİNE GEÇMEZ BU ŞİRK TİR.
Bakınız devam etmeden önce size cevşen i kabul ettirmeye çalışanların dediklerini aktarayım...
'' Bundan birkaç yıl önce Fethullah Gülen hocaefendinin Zaman gazetesinin ikinci sayfasında cevşen adı altında üç gün boyunca tam sayfa yazısı çıkmıştı. Sonuç olarak şu kanıya ulaşılıyordu:
Evet! Bu olay ehli sünnetin hadis kitaplarında yok.
Evet! Bu olayın silsilesi şia silsilesi.
Evet! Bu olayın aslı olmayabilir. Ama bu duayı üstadın okuması bizim için yeterlidir. Evet hocaefendinin dedikle-rine aynen katılıyor ve iki meselenin izah edilmesi gerektiği kanısındayım. ''
Bunu Fikret şanlı yazmıştır. Ve görüldüğü gibi Fethullah Gülen Cevşen in ehli sünnetin hadis kitaplarında olmadığını kabul ediyor ama bu duayı üstadın okuması yeterlidir diyor. Buradaki Üstat Said'i Kürdi 'dir. Bende dikkat buyurursanız ilk yazımda aynısını dedim. Kur'an da hadis te İslam Peygamberinde hiç bir dini bilgide olmayan bu olayı sizde Sadi'i Kürdi den dolayı kabul ediyorsanız bir diyeceğim yok... Amma......
-
Siz ve sizin düşüncenizdekiler biz Fethullah Gülen ciyiz Said Kürdi'ciyiz diyor o yüzden cevşen takarım diyorsanız saygı duyarım hemde sonsuz saygı ....Amma bunu ve bu kişileri bir şekilde Kur'an ı Kerim e ve dolayısı ile İslam Peygamberi ve islamiyete mal ediyorsanız o zaman siz islam alemine saygısızlık yapıyor durumuna düşersiniz. Çok daha açık yazayım....
Ben gravat takana saygı duyarım .
Ben cevşen takana saygı duyarım.
Ben boynuna tasma takana saygı duyarım
Ben boynuna flar takana saygı duyarım
Ben boynuna İnek şaban gibi Öküz Çıngırağı takana saygı duyarım ( Ama gülerim)
Ben türbana saygı duyarım
Ben sataniste saygı duyarım
Ben ataiste saygı duyarım
Ben budiste saygı duyarım
Ben şamaniste saygı duyarım
Ben F.Gülen ve Said'i Kürdi ye inananlara saygı duyarım.
Bu listeyi çok daha fazla uzatır gidebilirim eskimolar kızılderililer onlar bunlar tarikata inananlar v.s v.s Ama ben bunların hiç birini İslam dinine mal edenlere İslam şartı İslam inancı sayanlara saygı duymam çünkü o zaman milyara varamn islam alemine saygısızlık yapmış olurum ki yakışık almaz.
Bu listeden özellikle günümüzde kargaşa yaratan Sadi'i Kürdi ile Fethullah Gülen ile Cevşen in islam diniyle islam la uzaktan yakından ilgileri yoktur. Bu sitede bir forum da Said 'i kürdi yi uzun uzun anlatmıştım. Said'i Kür di Lamalarında Açık ve seçik Kur'an ı Kerim in '' Nur'' suresinin kendisi için indirildiğini söylüyor ve Kürdi yi Nursi yapıyor Nurculuk aslında buradan galat.
İslam dünyasının kitabı olan Kur'an ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail eliyle İslam Peygamberine indirildiğinin kabulu islamın temelidir. ( Neredeyse Kelime-i şahadet ) Bu durumda Allah Nur suresini Sadi i Kürdi için indirmiş olabilir mi? Eğer buna yanıt evet ise Said i Kürdi nin sıfatını değiştirmemiz gerekmez mi? Yok yanıt Hayır olamaz ise Sadi i Kürdi ne oluyor İslam la bağdaşan elle tutulur bir yeri kalıyor mu ? Ben ikinci şıkkı seçtiğim için said i Kürdi ve onun öğretisinin islamla ilgisi olmadığını kabul ediyorum. Ama bu saygı duymamı engellemez. YETERKİ BU TİPLER BU AYMAZLIĞI İSLAM DİNİ DİYE YUTTURMAYA CÜRET ETMESİNLER....
Neden cevşen muska iran da ve Özellikle Suudi Arabistan da yok ? Neden Fethullah Gülen Suudi Arabistan a gidemiyor... Bu Gülen ile ilgili SAYGI İLE İLGİLİ BİR ŞEY DAHA yazayım ben.
-
Bugün Kandil. Miraç kandili bu vesile ile kandilinizi kutlarım. Bildiğiniz gibi Kandil gecelerinin kutlamalarıda islamda yok ancak II. Selimden beri minarelerde kandil yakılmaya başlanarak bir gelenek halini almıştır. Fakat her kandilin kendine has bir dini özelliğide olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Bundan dolayı hoş bir dini kutlamanın yapılması kandil simitlerinin yapılması gecelerin önemine göre hareket edilmesi islami bir gelenek olarak sürgüt olduğundan eleştirilmesi düşünülemeyecek kadar güzel bir olaydır. Hatta bazı kandillere dini değerler dışında değerlerde yüklenirki buda sosyal hayatımıza ayrı bir katkı sağlar
Kandiller doğal olarak hicri takvimi esas alır bundan dolayı hali hazırda kullandığımız takvime göre doğal bir kayma süreci yaşarlar. Bundan dolayıdır ki dini günler ve bayramlar güneş takvimine göre kaymalı devam eder farklı tarihlere denk gelir. Hatta bazen aynı yılda aynı kandil veya bayram iki kere kutlanabilmektedir .
Mevlid kandili İslam peygamberinin doğum gününü temsilen kutlanan bir kandildir. Bu kandil Sünnilerde Rebiul-evvel ayının 11.sinden 12.sine bağlayan gece, Şiilerise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar ve kutlarlar.
Mevlid Kandili ülkemizde ki senelere göre kutlanmasını kabataslak çıkarırsak
2007 31 Mart
2008 19 Mart
2009 9 Mart
2010 26 Şubat
2011 15 Şubat
2012 4 Şubat
2013 24 Ocak
Gibi tarihlere denk gelecektir. Yani bu geceler kandil olarak kutlanacaktır. Bu günlere saygım sonsuzdur. Laiklik anlayışım islama duyduğum saygı sevgi ve inançta bunu gerektirmektedir zaten. Ancak.....
Yakın bir tarihten itibaren tüm islam ülkelerini dumura uğratacak bir şekilde ülkemizde bir de 23 Nisan ın başladığı hafta KUTLU DOĞUM HAFTASI olmuştur. Hiç bir islam ülkesinde olmayan islamla bağdaşmayan bir garabet durumdur bu.
2015 yılında hicri takvime göre iki kere Mevlüd kandili kutlanacaktır 3 Ocak 2015 ve 24 Aralık 2015 her ikisinede saygım sonsuz olacaktır yukarıdaki nedenden dolayı. Amma birde 23-28 nisanda Kutlu doğum haftası kutlanacaktır. Yani 2015 te islam peygamberi üç kere doğacaktır !!!! Bu normal midir ? Saygı duyulacak bir uygulamamıdır ? Neden tüm islam alemi bunu böyle yapmamış veya Türkiye islam alemine bunu deklere etmemiştir? Çünkü dinde öyle veya böyle yeri yoktur...
Şimdi buradan saygıya gelirsek. Ne olacak hadi bunada saygı duyalım denecektir ... Ama kazın ayağı öyle değildir. Çünkü hem bu 23 Nisan gibi Türkiye'nin ilanını kısmi gölgelemektedir. Hemde gizli gizli kutlanan 27 Nisan (1941) doğumlu olan Fethullah Gülen e yapılan gizli bir kutlamadır.
Niçin saygı duyayım niçin hoş görülü olayım ? niçin cevşen diyeyim ?*
Neyse sayın erdem53 yazmayınız daha bitmedi çünkü.......
-
28-07-2008, 15:55:49
commodore1tr
Hukuk Sever
Nerede: istanbul, kadiköy, Türkiye.
İletiler: 7.083
Aslında bugün bu foruma hiç yazmayacaktım. İçim yanıyor çünkü.
……………………
Amma buraya gelip dolaşıp zaman zaman siteye bakıp bu arkadaşın iletilerini gördükçe cevşen ve din hakkında ki akılalmaz yazılarını okudukça ve bir satır bile açılmış olan ''İstanbulda bomba'' forumuna bir şey yazmamış olduğunu görünce hay cevşenine dedim ve bir iki satır yazma gereği duydum. Bu bu kişiye belki son iki iletim olacak bir daha ne yazarsa yazsın pek ciddiye almayacağım çünkü bugün şuan fiilen ispatladı kendisinin aslında ne kadar büyük bir dindar olduğunu...
28-07-2008, 15:57:55
commodore1tr
Hukuk Sever
Nerede: istanbul, kadiköy, Türkiye.
İletiler: 7.083
Re: İSTANBUL'da Bombalı Patlama
Rezalet utanlacak bir olay.
Sözcüklerin yetersiz kaldığı bir durum. İnsanlıktan nasibini alamamışların kendilerine olan öfkeyi büyütecek bir gövde gösterisi. Tabiiki kalleş olduklarından gövde yok alçaklık kahpelik var.
Ölenlere allahtan rahmet dilerim. Yazmak istemiyorum .
beni İstanbul da bombalı patlamayla ilgili konuya yazmamakla suçluyorsunuz. Madem siz o kadar duyarlı idiniz önce neden bu foruma 15:55 de yazdınız da, daha sonra ise 15:57 de patlama ile ilgili foruma yazdınız.?
İnsanların dindar olup olmamalarını siz nasıl sorgulayabilirsiniz? Hem de bir foruma yazı yazıp yazmamakla? Asıl siz samimi olmadığınızı, böyle bir durumda ve çok ciddi bir konuda bile, beni küçük düşürme çabası ile iki satır yazmış olayım diye sonradan yukarıdaki iletiyi yazdınız.
Ayrıca; o şerefsizlerin istedikleri de zaten kendilerini gündemde tutmak.. Yazı yazanlar iyi niyetle düşüncelerini belirtiyorlar, onların gayesi de kendilerinden söz edilmesi veya varlıklarını hissettirmek.
Olayla ilgili, o kişileri sevindirmemek adına yorum yazmayacağım.Ülkemize karşı her kim eylem yapıyorsa aşağılıktır, şerefsizdir ve cezasını er yada geç çekecektir.Ancak siz bu durumdan bile istifade etmeye kalktınız...
İnsanların dindarlığını veya vatan sevgisini sorgulamak haddinizi aşar.
Tanımadığınız insanlar hakkında yorum yapmayınız.
-
Alıntı:
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Cevşen i hiç okudunuz mu? Yoksa siz incik boncuk satan bir yerden cevşen diye satılan uyduruk süs eşyalarına bakmayasınız.Cevşen i ben okuyorum ama dediğiniz şeyleri göremiyorum, hangi kısımda var.?
Alıntı:
''Söyleyecek yalan bulamayanların başvurduğu son çare gerçektir.''
Yazınızda anlattığınız gibi Cevşen Camide satılmaz, avlusunda veya sokakta rastlayabilirsiniz. Bununla da Camileri veya Diyanet'i suçlayamazsınız.
Burada anlayamadığınız tek husus kalıyor. Sizin bahsettiğiniz süs eşyası herhalde. Cevşen takılınca değil dua olarak okununca insanı koruması beklenebilir. Deri kılıfalardan ve poşetten bahsediyorsanız süs eşyası olsa gerek. Siz kitapçılardan alıp okuyunuz. Gerçektende safsata olmadığını görürsünüz.
Sayın commodore1tr;
sonunda meseleyi kavrıyorsunuz ancak, benim yazdıklarımı kabullenmek işinize gelmiyor veya yazılan yazıları okumak zahmetine katlanmıyorsunuz.
Yukarıdaki iletilerimde belirttiğim ve sizin aşağıdaki iletinizde belirttiğiniz gibi süs olarak takılan Cevşen'in değilde okunan Cevşen(dua olarak) in faydası olabilir.Ayrıca Cevşen boyuna takılan bir kolye değildir.O dediğiniz cevşen adı altında para kazanmak için satılan süs eşyasıdır.İnsanın anlamını bilmeden, okumadan boynuna taktığı şeyin ne faydası olabilir. Zaten boyuna takılanların çoğunun içerisinde de hiç bir şey yazmıyor.
İnsanların inançlarının bu şekilde sömürülmesine karşı çıkılacağına Cevşen e karşı çıkılıyor. Cevşen bir ''dua ve zikir'' dir ve isteyen okur isteyen okumaz.
Asıl biz bu tür anlamsız şeylerin Cami avlularında satılmasına karşı çıkalım.Bu konuda neler yapılabilir onları tartışalım. Tutupta cevşen vardır yoktur deyip anlamsızca tartışmanın, yok Camilerde satılıyor deyip Camileri kötülemeye çalışmanın kimseye bir faydası yoktur.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bu dediğiniz son derece doğru yüzde yüz katılıyorum . Ama bu dediğinizin Cevşen ile ilgisi bulunmamaktadır sayın Erdem53. Cevşen boyuna takılan bir kolyedir. İçinde dua olduğu kabul edilir ki inşallah din tacirleri onu bari koyuyorlardır içine umarım saçma sapan bir şeyler karalayıp tıkmıyorlardır. Bu cevşen i takanın korunduğu ''zırh altına '' alındığı hissi yaratılır ki işte burada dine aykırılık başlar. KİŞİ ALLAH A DUA EDER BOYNUNA TAKTIĞI BİR ŞEY DUA YERİNE GEÇMEZ BU ŞİRK TİR.
(alıntı)
-
Alıntı:
Sayın Erdem53 siz çok bilgili geldiniz bana göre benim size verilecek yanıtım anlatacak bir şeyim yok Sıklet farkı çok fazla arada lütfen beni artık mazur görünüz rahat bırakınız...
Sayın commodore1tr;
sıkletten bahsediyorsunuz......
Tamam bu forum ring, yazılan yazılarda yumruk olsun..
sizin sayfalarca, cümlelerce yazınız karşılık benim kısa cevaplarım..
ve siz nakavt oluyorsanız....
demek ki arada siklet farkı var....
Sıklet farkına okuyanlar karar verecektir.Ancak ''tarafsız'' okuyanlar. Eğer gece 02:00 da dahi aklınıza geliyorsam sizi bayağı rahatsız etmişim.Gerçekten özür dilerim.
Ben kendi fikirlerimi yazmak istemiştim.Sizin fikirlerinize karşıt olabilir, ancak forumda karşıt fikirlerin olmasının faydalı olacağını düşündüğümden....
Eğer rahatsız ettiysem özür dileyerek, Hakkınızı helal etmenizi diliyorum.
Siz istemedikten sonra ileti de yazmam sayın commodore1tr..
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Sayın Fischer;
bu yazınız bana, kimin söylediğini şu anda hatırlayamadığım bir sözü hatırlattı:
Yazınızda anlattığınız gibi Cevşen Camide satılmaz, avlusunda veya sokakta rastlayabilirsiniz. Bununla da Camileri veya Diyanet'i suçlayamazsınız.
Burada anlayamadığınız tek husus kalıyor. Sizin bahsettiğiniz süs eşyası herhalde. Cevşen takılınca değil dua olarak okununca insanı koruması beklenebilir. Deri kılıfalardan ve poşetten bahsediyorsanız süs eşyası olsa gerek. Siz kitapçılardan alıp okuyunuz. Gerçektende safsata olmadığını görürsünüz.
Saygılar sayın Fischer.
Sn Erdem, Cami dedim, anlamadınız, avlu dedim anlamadınız, bahçe dedim hala tık yok. Camide diyanetin kitaplarının satıldıgı binada diyeyim, hani orası da camidir, hani cami abdesthanesiyle, taşıyla, bahçesiyle bir camidir falan filan... Ne diyeyim, açıkçası daha fazla anlatacak neden de bulamıyorum artık.
Saygılar bizden, size mutlu ve huzurlu günler dilerim.
-
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Sn Erdem, Cami dedim, anlamadınız, avlu dedim anlamadınız, bahçe dedim hala tık yok. Camide diyanetin kitaplarının satıldıgı binada diyeyim, hani orası da camidir, hani cami abdesthanesiyle, taşıyla, bahçesiyle bir camidir falan filan... Ne diyeyim, açıkçası daha fazla anlatacak neden de bulamıyorum artık.
Saygılar bizden, size mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sayın Fischer bu yanıtınız çok hoşuma gitti gerçekten tebrik ederim. Uzun süredir bu kadar gülmemiştim. Sayın erdem53 ''du bakali ne olcek?'' diyen kişiye benzedi ama neyse. Foruma bir renk katıyor.
-
Alıntı:
Sayın Erdem53 ;
Son kez size yanıt veriyorum. Umarım gerçekten son olur dön dön aynı sözcükleri farklı olarak yazmaktan sıkıldım çünkü ben.
Sayın Fischer'i tanırmıyız ? Ben tanımıyorum. İletisinden anladığım ben istanbul'un kahrinı çekerken o turistik bir ilçede gayet huzurlu mutlu yaşıyor. Sizide tanımıyorum. Sizlerde beni tanımıyorsunuz.
Şimdi sayın Fischer'in aynı yazısını okuyup bu kadar nasıl farklı yorumlayabiliriz ? Birimizin birisinin bakış açısı farklı ve hatalı. Bir gün bu foruma bakarsa hangimizinki doğru o anlatır.
İstanbul'da da aynı durum olduğu için ben o yazıdan '' Cami kenarlarında avlularınde cevşen satıyorlar.'' olarak anlarken siz '' Caminin içinde'' anlıyorsunuz. Kesinlikle öyle bir ibare yok halbuki yazıda. Cevşen gibi saçma sapan bir şeyin dini kandırmaca altında camii avlusuna kadar girdiğini belirtmiş. Yoksa imamın minber de hutbe okurken ara verip '' Hadi cevşenler var teki beş üçü on ytl'' diye sattığından bahsetmemiş. Sadece iyi niyetli olmayan birisi bunu camii içinde olarak algılayabilir ve tartışma çıkarabilir.
Aslında burada sayın Fischer 'e ille yanıt verilecekse verilecek yanıt şöyle bir şey olmalıdır . Maalesef dinimizi kötü kullanarak kendine çıkar sağlayanlar bulunmakta ve bunlar hiç utanmadan artık camii avlularında hurafeler içeren din dışı cevşenleri dini bir şey gibi satıyorlar. Bunun engellenmesi dinimizin hurafelerden kurtulması açısından önemlidir. Ama siz ne yapıyorsunuz haydiiii bundan da kavga tartışma... Hangimiz daha saygılı yada positivist düşünüyoruz...
Bir şeye körü körüne inanmak savunmak peşinden ciddi hatalar getirir. Allah insana akıl vermiş fikir vermiş düşünme yetisi vermiş... Çok daha çok önemlisi Allah ilk olarak BANA İNAN , PEYGAMBERE İNAN , KİTABA İNAN , KELİME-İ ŞAHADET GETİR, ORUÇ TUT, NAMAZ KIL falan filan dememiş..... Allah ilk olarak İKRA DEMİŞ YANİ OKU.
Sizde okuyun biraz sayın erdem53 okuyun ve lütfen okuduklarınızı anlayın dediklerinizin arkasında durun öyle daha iyi anlaşırız. Saygıda da her şeyde de....
Sayın Erdem53 ;
Siz okuyor okuduğunuzu anlıyor musunuz? Yoksa ne yazarım diye mi düşünüyorsunuz sadece ?
Bu forumun 28. sayfasında 271 nolu ileti olarak sizin anca anladığınız durumu sayın commodore1tr size anlatmaya çalışmış çok açık olarak. Kimin olduğunu anımsayamadığını söylediğiniz ''Söyleyecek yalan bulamayanların başvurduğu son çare gerçektir.'' sözünün tam size oturduğunun farkında mısınız? Bu arada bu söz Fransız düşünür Marcel Lenoir e aittir. Çok güzel bir sözü daha vardır . Her bildiğini söyleme,ama her söylediğini bil. Ne güzel oturuyor değil mi?
Bu arada aranızda gerçekten çok ama çok fazla sıklet farkı var. Daha bakarken belli oluyor.