Üzgünüm.Doktor olmadığımı söylemiştim.
Printable View
Üzgünüm.Doktor olmadığımı söylemiştim.
anladım kardeş teşekkür ederim
Benim sorum su;Ben 2005 subat ayinda firar ettim,30 agustos 2006 da teslim oldum(2006 nisan ayinda tskdan ilisigim kesilmis) ancak 75 gun yattiktan sonra tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildim.Hukum benim tutuksuz yargilanmam esnasinda verildi temyize yolladim zaman kazanip(subat 2007) yurt disina ciktim ve halada amerikada yasiyorum acaba islemis oldugum izin tecavuzu sucu teslim oldugum 30 agustos itibariyle sona erdi mi yani ogrenmek istedigim ben hukmun geriye aciklanmasi yasasindan yararlanabiliyormuyum.Mahkeme 1 sene verdi 10 aya dusurdu 200 gun ceza aldim 75 gununu yattim su an turkiyede gbt sorgulamami arkadasima yaptirdim izin tecavuzu sucundan araniyor olarak gozukuyorum.Benim bakiye 125 gun cezam hukmun geriye aciklanmasi kanuna girer mi yoksa bu cezayi turkiyeye dondugumde yatacakmiyim.Yeni yasaya gore 1 mart 2008den once teslim olma sarti ve daha once suc islememis olma sarti var.Ben 30 agustosta teslim oldugumda izin tecavuzu sucu sona erdi mi yasa bana vurur mu yoksa tutuksuz yargilanmama karar verildi ve hukum verildikten sonra gidip yurt disinda oldugum icin teslim olmadim bu beni yasanin disina mi iter...saygilar
zimmet suçundan dolayı aldığım ceza yargıtaydan döndü hükmün geri alınması sebebiyle açığım kaldırıldı döndüm şimdi beni bir daha meslekten çıkarmaları gibi bir durum sözkonusu olur mu?
merhaba öncelikle bu siteye emeği gecen herkese tesekkür ederim.Benim durumum şöyle 2006 ağustos ayında ailevi nedenlerden geldiğim izinden 4,5ay geç döndüm kendim teslim oldum 29 ağustos 2007 tarihinde askeri savcıya ifade verdim askerliğim 5 ocak 2008 tarihinde bitti. bana mayıs ayının 9 unda gerekceli karar geldi askeri mahkemeden bir yıl ceza almışım 6/1 oranında düşmüş cezam 10 aya indirilmiş dosyayı zaman kaybetmeden temyize gönderdim şimdi bekliyorum.Eğer yargıtay cezamı onarsa ne yapmam gerekir.anlaya bildiğim kadarıyla 231. madde den yararlanabilirim ama genede sormak ayıp değil öğrenmemek ayıp bilğisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum inanın kararın geldiği günden beri hayatım alt üst oldu şimdiden teşekkür ederim.
Tum degerli forum uyelerine saygilar,
Zorunlu hizmet suresinde firar eden ve TSK ile ilisigi kesilen subaylarin odeyecegi tazminatlar gecen sene askeri birliklere de tebligat olarak gonderilmis olan bir kanun degisikligi ile degistirilmistir.(ne yazik ki hangi tarih ve numarasi gibi detay bilgileri hatirliyamiyorum)
Daha onceki uygulamada hem askeri okullara giristeki yuklenme sendinin miktari hem de subaylik hizmeti sirasinda gormus oldugu cesitli kurslarin maliyetleri odenecek olan tazminat olarak belirleniyordu.
Fakat degisikle birlikte, askeri okullar bittikten ve subay ciktiktan sonra askeri okullarda imzalatilan yuklenme senedini odeme yukumlulugu ortadan kalkiyor. Sadece muvazzaf subaylik gorevinde bulundugu surece almis oldugu kurs(ornegin sinif okullari), yurtdisi gorev masraflari kendisinden tazminat olarak aliniyor.
Eger detayli sekilde konudan bilgileri olan arkadaslar varsa (veya bu yeni durumdan faydalanmis kisiler) lutfen basta beni olmak uzere diger arkadaslari bilgilerdirirlerse memnun olurum.
slm, benimde davam yargıtayda, bende zimmetten yarıgılanıyorum. Benim sorum yargıtay davayı bozunca açığın hemen mi kalktı, benim bildiğim dava yeniden mahkemeye döner. Dava yeniden görülülür ve açık devam eder bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim. Teşekkürler