-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
arkadaşlar bu günlerde gbt ye giren oldumu acaba iş için istanbula gitmem lazımda
-
Arkadaşlar cuma günü ehliyet almak için abimi gönderdim emniyete askerlik şubesi ihbar etmişmi diye arama varmı falan diye şube öyle bi yazı göndermemiş polis memuru mahalle mahalle baktı hiçbirşey çıkmadı, içim çok rahat, pazarteside emniyet müdürlüğünden ehliyetimi alacam... 3 aydır çıkarttıramamıştım ehliyetimi, gbt dede bişey çıkmıyor... rahat olun.
-
Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
Gbt'ye gıren yokmu son zamanlarda ?
-
Merhaba,geçen gün havaalanında ve otelde gbt ye girdim,birşey çıkmadı,bağlı olduğum ilde halen eski usülde adresten arama yapılmakta.
-
Alıntı:
darwin rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,geçen gün havaalanında ve otelde gbt ye girdim,birşey çıkmadı,bağlı olduğum ilde halen eski usülde adresten arama yapılmakta.
otelde gbt'ye girdim derken? geçen hafta ben de bir otelde kalacaktım, ertesi sabah başka bir şehire geçecektim. ne olur ne olmaz diyerek o gün akşamdan yola çıktım :) siz mecburen kaldınız sanırım?
-
Merhaba Arkadaşlar, Önümüzde ki ay tecilim bitiyor.Ben 2 ay sonra şubeden askeri hastaneye göz bozukluğu sebebiyle sevk işlemi yapabilir miyim? Tecilim bittiği için bana zorluk çıkartırlar mı ??
-
akdahmet kardeş merhaba bana ulaşabilirmisin msn inene not bıraktım telefon numramıda yazdım
-
herkese selam bu konu hakkında bilgisi olan varmı
-
Merhaba nikbin kardeşim,ben artık tedirgin olmadan hayatımı değiştirmeden yaşamak taraftarıyım,otelde daha rahat olduğu için kaldım,yurdun heryerinde polisler tarafından durmadan gbt taraması yapılmakta,son on gün içinde ülkenin büyük bir bölümünü gezdim,her şehirde durmaksızın gbt kontrolü var,eğer kanunen bir sorun varsa elbet karşılaşırsın,boşuna tedirgin olmana gerek yok,biz kimseye zarar vermedik katil değiliz,kaçakçı değiliz,hortumcu değiliz,mutlu ve huzurla hayatına devam et derim ben,nitekim tedirgin bir hayat sürmek yerine askere gitmek daha mantıklı olacaktır.Zannettiğim kadarıyla belirli bir zaman sonra bedelli askerlik de çıkacak inşallah,hayırlısı olsun,herkese mutlu ve huzurlu günler dilerim,esen kalın.
-
darwin kardeşin dediğine katılıyorum yinede arasıra gbt kontrolünden geçen arkadaşların bilgi paylaşmasında fayda var bence son günlerde uçakla seyahat eden varmı acaba
-
arkadaslar bakay olan biri ne zaman polis tarafından evine gelinir veya süreç nedir mahkeme vs diyrolar da
-
Onderyurthan kardeşim,bahsettiğin sorunun cevabı bu konunun önceki sayfalarında mevcut,şöyle bir bakarsan gayet açıklayıcı yazılar var.
-
konuylamı alakalı bilmiyorum çünkü durum biraz farklı,
tanıdık:
-1976 doğumlu
-askerlik şubesine sadece üniversiteye kayıt öncesi gitmiş.
-okulu bitiremedi. aftan yararlandı fakat devamsızlıktan ilişiği kesildi.bu durumda bakaya mı yoksa kaçak mı olur?
-kilo bakımından boy son 2 hanesi+30 (k,losu bu kurala uyuyor)yani çürük raporu alabilirmi?
-belfıtığı var...
durumunu açıklarmısınız?teşekkürler...
-
Bahsedilen kişinin durumu yoklama kaçağı,askerlik şubesine başvurursa hastaneye sevkedilir;çürük raporu alma durumunu ben bilemiyorum,diğer arkadaşlardan bilen vardır umarım.
-
Alıntı:
*EDİTÖR* rumuzlu üyeden alıntı
konuylamı alakalı bilmiyorum çünkü durum biraz farklı,
tanıdık:
-1976 doğumlu
-askerlik şubesine sadece üniversiteye kayıt öncesi gitmiş.
-okulu bitiremedi. aftan yararlandı fakat devamsızlıktan ilişiği kesildi.bu durumda bakaya mı yoksa kaçak mı olur?
-kilo bakımından boy son 2 hanesi+30 (k,losu bu kurala uyuyor)yani çürük raporu alabilirmi?
-belfıtığı var...
durumunu açıklarmısınız?teşekkürler...
Confession dostum. Sana cevap olarak kendimden örnek vereyim.Çizelge doğru fakat 40 kilo fazla da direk çürük vermiyolar.1 yıl erteleme veriyolar.Benim boyum 1.84 kilom 126 idi bu durum da çizelgeye göre kilo fazlalığım 126-81=45 kiloydu ve bana direk çürük vermediler.En son 3. işlemimde çürük verdiler o da doktorun insiyatifine kalmış.Çünkü normal prosedür de 5 sene gitmen gerekiyor.Direk çürük alabilmen için çok aşırı fazlalığın olması gerekiyor.En son gidişimde GATA da benimle kilo fazlalığından dolayı heyete girenler arasında kilosu 178 boyu 1.72 olan biri vardı ona direk çürük verdiler.Bide 20 yaşında bi çocuk vardı.Boyu 1.88 kilosu 179 ona da direk çürük verdiler.Bilmem anlatabildim mi? Alıntı yardımcı olur inşallah.
-
SAĞLIK SEBEBİYLE ERTELEME:
Askerlik Kanununun 35 nci maddesinin A ve B fıkraları gereğince; vücutları askerlik yapacak derecede gelişmemiş olduğu veya tedaviyle geçecek geçici hastalık ve arızaları olduğu askerlik meclisleri veya asker hastanesi sağlık kurullarınca tespit edilenler ertesi yıla bırakılırlar. Ancak bu ertelemeler en fazla beşinci yıl sonunda son bulur.
Sağlık sebebiyle "Ertesi Yıla Bırakma" kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden son yoklama döneminin bitimine kadardır. Bu durumdakiler, rapor tarihinden sonraki ilk son yoklama döneminde askerlik meclislerinde veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır.
-
Bakaya olarak askeri şubeye teslim olmaya gittiğimizde bir iki günlüğüne izin vererek sevki yapma ihtimalleri var mı yoksa hazırlıklı olarak mı gidilmesini tavsiye edersiniz?
-
Alıntı:
Kaynarcakk rumuzlu üyeden alıntı
Bakaya olarak askeri şubeye teslim olmaya gittiğimizde bir iki günlüğüne izin vererek sevki yapma ihtimalleri var mı yoksa hazırlıklı olarak mı gidilmesini tavsiye edersiniz?
Bakaya olarak teslim olmaya gittiğinde kanunen seni alıkoyma hakları yoktur,sana belirli bir zaman sonraya gün verirler,üzerinden uzun zaman geçtiyse bir daha hastaneye de sevk etmeleri gerekiyor,önceki sayfaları gözden geçirmeni tavsiye ederim,arkadaşlarımızın güzel açıklamaları var.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Dün elime bir tebligat geçti. Bakaya kaldığımı yazıyordu. Yabancı askerlik şubesine gittim. 8 celp döneminden beri bakaya olduğumu öğrendim. Ben 2005 ve 2006 yıllarında kilo sorunu nedeniyle 1 er yıl sevkim tehir edilmişti. ama 2007 şubeye gittiğimde kasım celbine var sana yazı gelecek o zaman gelirsin dediler. Bende tamam dedim. Kasım celbinde gittim yazı gelmedi. yoklama yaptırayım diye bekle dediler. O günden bu güne bekledim. Herhalde çürük verecekler. bunun için bekliyorlar dedim. bi yazı aldım. Dün. 8 dönem bakaya.. ilginç olan benim şubem pekçok teblig yaptığını söylüyor. Oysa bana bir tane bile gelmedi. ilk gelen çep dün yani 23. Ağustos 2010 şimdi birde şöyle bir durumum var. ben yine askerliğimi yapamayacağım. Hala kiloluyum hala aynı rahatsızlığım devam ediyor. Şimdi nasıl bir savunma vereyim. Gitmediğim 8 dönem için. Daha vahimi sizce ne kadar ceza alırım.
-
Merhaba,
25 haziran 2010'da tecilim bitmiş, Ağustos dönemine yetişemeyeceğime düşünmüştüm, Aralık'ta askere gidecektim.
Bugün itibariyle şubeye başvurdum, "bakaya" düşmüşüm.
Aralık'ta sorunsuz şekilde askere gitmek istiyorum, geçmişe dönelik rapor alabilirsem hangi günler için rapor almalıyım? Tam aralığı bilen var mı? 25'inden sonra başvuracağım ve Aralık'ta gitmek istediğimi belirteceğim.
Bugün aldğım bilgiye göre geriye dönük rapor sanırım alınamıyormuş, bu durumda ne yapmamı ifademde ne dememi öneriyorsunuz arkadaşlar?
Şubedeki memur, 25'inden sonra gel, alabiliyorsan rapor al dedi. İnsanlar defalarca kaçıyorlar ve ben sadece 1 donem kacırmısım, kendi isteğimle aralıkta askere gitmek istiyorum diye başvuruyorum. Bu durumda ılımlı davranmazlar mı?
Cezai işlem olmaması için yardımınızı rica ediyorum.
Hangi günler arasında arka arkaya rapor almalıyım sanırım? Nasıl almam gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum.
Ne dersiniz?
Teşekkürler
-
Her durumda nasıl olsa kendilerini haklı çıkarmanın yolunu buluyorlar.O yüzden düşselerde düşmeselerde değişen birşey olmuyor.
-
arkadaşzlar son güzlerde gbt ye giren yada otelde konaklayan uçak yolculuğu yapan varmı acaba
-
Oturduğum muhit gereği nerdeyse her hafta gbt sordururlar yoklama kaçağı konumundaymışım hiç birindede cıkmadı gbt temiz deyip bıraktılar.bakayalar için nedir durum bilemem.
-
Bakaya durumunda bulunan birinin askerlik şubesine vereceği savunmada nelere dikkate etmesi gerekir,bu konu hakkında çevresinden bilgisi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.İntibak sebebiyle tecil edememe veya kişisel önceki öğrencilik borcu sebebiyle işte çalışmayı bu savunmada yazmanın bir yararı olur mu?
-
arkadaslar mrb...bir sorunum aylardir beyinim kemirdii....bu ayin 7 sinde universite kayitlari bitiyor ve ben halka kayit yaptiramadim kayit icin askerlik durum belgesi istiyolar ne yapacam ya ..bakaya durumdaymisim ne olacak simdi okula gidemicekmiyim ben...
-
Merhaba Arkadaşlar,
Bir hafta önce (25-26 eylül gibi) Antalya'da bir pansiyona (aynı zamanda çadır kurabileceğiniz bir kamp alanı) giriş yaptım. Bir kaç gün önce bir arkadaşımla planladığımız gibi pansiyonda buluşacaktık ve çadır alanında kalacaktık, ben arkadaşımdan bir kaç saat önce geldim ve arkadışımın ismini vererek yer ayırttığımızı söyledim. Ve kimliğimi vererek giriş yaptım. Arkadaşım çadırla birlikte geleceğinden sırt çantamla birlikte gelmesini beklemeye başladım. Bir bira içim resepsiyon civarında oyandıktan sonra, sahile inmeye karar verdim. Ve o anda çok da aptalca gelen bir hareket yaparak sadece havlumu almak yerine tüm sırt çantamı alarak sahile yöneldim. Biraz yüzdükten sonra sahilde biraz kestirdim. Yaklaşık 1 ya da 1 buçuk saat sonra antalyadan dolmuşa binen arkadaşım beni aradı ve kendisini pansiyondan aradıklarını ve jandarmanın şu anda pansiyonda beni beklediğini haber verdi.
Pansiyon yetkilisi rezervasyon işlemleri sırasında arkadaşımın telefonunu aldığı için ona ulaşabilmiş. Sahilde nasıl olduysa beni görememişler ... Hemen sahilin tam arkasındaki ağaçlık alana yürüyerek ana caddeye çıkabilmek için yarım saatlik bir yürüyüşten sonra ana yola çıkıp antalya dolmuşuna bindin ve ordan uzaklaştım.
Antalyaya geldikten sonra pansiyon işletmesini arayarak durumu sordum ve jandarmanın beni beklediğini söyledi ve jandarma yetkilisine verdi telefonu. Yoklama kaçağı olduğumu ve gelip sadece ifade verip tatilime devam edebileceğimi söyledi bana jandarma. Ben de bu riske girmek istemediğimi askerlikle ilgili işlemlerimi Ankara'da yaptırmayı tercih ettiğimi belirttim.
Sonuçta kimliği jandarmaya bırakıp uzaklaştım ortamdan... Neyse biraz uzun olduğu anlattıklarım, umarım sıkıcı olmamıştır...
1974 doğumluyum ve şimdiye kadar askerlikle ilgili herhangi bir işlem yaptırmadım. Sanırım yoklama kaçağıyım...
Geçen sene bir kavga olayından dolayı geceyi karakolda geçirdim, ifadem alındı, ben sabah askerlik şubesine teslim edeceklerini sanıyordum ama serbest bıraktılar. Sanırım geçen sene GBT'de yoklamayla ilgili bişey görünmüyordu. Ama bu sene durum değişmiş...
Bir haftadır polis tarafından aranmadığımı ama jandarma tarafından arandığımı düşünüyordum, ama forumdaki yazıları okuduktan sonra (ikisinin GBT'sinin aynı olması konusu) artık gbt durumunun değiştiğine güzel günlerin geride kaldığını düşünmekteyim.
Bunları benimle aynı durumu paylaşan arkadaşlara bir faydası olur umuduyla yazıyorum, yani ki dikkatli olalım, otel, pansiyon, karakol, emniyet, lütfen uzak durulım...
Saygılar, sevgiler....
-
Demek ki ufaktan gbtlere girilmeye başlanmış, merak ettiğim konu üniversite mezunu musunuz?
-
Arkadaşım
Merhaba yazdıklarını okudum ancak bazı şeyler kafama takıldı.
1. cisi eylül ayına yeni girdik ama sen 25 26 Eylül gibi yazmışssın Eylül 25 'e daha 23 gün var. Herhalde ağustos diyecektin.
2. ilginç olan konu Jandarma ve Polis Otel kayıtlarını tek sefer alırlar oda gece 12 ila 1 arası. Eğer kayıtlarda bir problem varsa direk saat gece 1 de gelmezler sabah 4 ü bekleyip otele saat 4 gibi gelirler. Bunun sebebi biraz önce anlatmış olduğun gibi GBT de problem çıkan kişi otelde bulunsun diye sabaha karşıyı beklerler. Sen uykudayken sabaha karşı gelirler.
Anlattığın olayda anladığım kadarı ile bu gündüz yaşanmış bir durum. Jandarma gündüz gelemez. Çünkü online bir sistem yok otelle arasında onun için 12 ila 1 arası bir kere tüm gün giriş yapan kişilerin kayıtlarını alırlar. Anlattığın olayda güzdüz gelmişler. Bu ancak pansiyon görevlisi senden şüphelenip direk jandarmaya haber vermesi ile olabilecek bir durum....
Anlattığın olaylar olmadı demiyorum ama bu olay bana garip geldi. Herhalde yüzbinlerce insan bu durumdan mağdurken bununla dalga geçmek ve insanları korkutmak için bir hikaye anlatmamışındır.
Dediğim gibi durum doğrudur ama extreme bir durum. Sakın yanlış anlama bilgi vermişssin yaşadığın bir olayla insanları adınlatmaya ve bilgilendirmeye çalışmışssın sadece garip olan tarafları paylaştım...
Alıntı:
LeDeseteur rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Bir hafta önce (25-26 eylül gibi) Antalya'da bir pansiyona (aynı zamanda çadır kurabileceğiniz bir kamp alanı) giriş yaptım. Bir kaç gün önce bir arkadaşımla planladığımız gibi pansiyonda buluşacaktık ve çadır alanında kalacaktık, ben arkadaşımdan bir kaç saat önce geldim ve arkadışımın ismini vererek yer ayırttığımızı söyledim. Ve kimliğimi vererek giriş yaptım. Arkadaşım çadırla birlikte geleceğinden sırt çantamla birlikte gelmesini beklemeye başladım. Bir bira içim resepsiyon civarında oyandıktan sonra, sahile inmeye karar verdim. Ve o anda çok da aptalca gelen bir hareket yaparak sadece havlumu almak yerine tüm sırt çantamı alarak sahile yöneldim. Biraz yüzdükten sonra sahilde biraz kestirdim. Yaklaşık 1 ya da 1 buçuk saat sonra antalyadan dolmuşa binen arkadaşım beni aradı ve kendisini pansiyondan aradıklarını ve jandarmanın şu anda pansiyonda beni beklediğini haber verdi.
Pansiyon yetkilisi rezervasyon işlemleri sırasında arkadaşımın telefonunu aldığı için ona ulaşabilmiş. Sahilde nasıl olduysa beni görememişler ... Hemen sahilin tam arkasındaki ağaçlık alana yürüyerek ana caddeye çıkabilmek için yarım saatlik bir yürüyüşten sonra ana yola çıkıp antalya dolmuşuna bindin ve ordan uzaklaştım.
Antalyaya geldikten sonra pansiyon işletmesini arayarak durumu sordum ve jandarmanın beni beklediğini söyledi ve jandarma yetkilisine verdi telefonu. Yoklama kaçağı olduğumu ve gelip sadece ifade verip tatilime devam edebileceğimi söyledi bana jandarma. Ben de bu riske girmek istemediğimi askerlikle ilgili işlemlerimi Ankara'da yaptırmayı tercih ettiğimi belirttim.
Sonuçta kimliği jandarmaya bırakıp uzaklaştım ortamdan... Neyse biraz uzun olduğu anlattıklarım, umarım sıkıcı olmamıştır...
1974 doğumluyum ve şimdiye kadar askerlikle ilgili herhangi bir işlem yaptırmadım. Sanırım yoklama kaçağıyım...
Geçen sene bir kavga olayından dolayı geceyi karakolda geçirdim, ifadem alındı, ben sabah askerlik şubesine teslim edeceklerini sanıyordum ama serbest bıraktılar. Sanırım geçen sene GBT'de yoklamayla ilgili bişey görünmüyordu. Ama bu sene durum değişmiş...
Bir haftadır polis tarafından aranmadığımı ama jandarma tarafından arandığımı düşünüyordum, ama forumdaki yazıları okuduktan sonra (ikisinin GBT'sinin aynı olması konusu) artık gbt durumunun değiştiğine güzel günlerin geride kaldığını düşünmekteyim.
Bunları benimle aynı durumu paylaşan arkadaşlara bir faydası olur umuduyla yazıyorum, yani ki dikkatli olalım, otel, pansiyon, karakol, emniyet, lütfen uzak durulım...
Saygılar, sevgiler....
-
doğrusu arkadaşın anlattıkları banada pek inandırıcı gelmedi dediğin gibi otellerdeki kayıtlar gece alınır tarihte hata yaptığını farzetsek bile ki kendi yazdığı tarihi okumuştur herhalde arkadaş öyle kimliği jandarmaya bırakıp ordan uzaklaşma gibi bir durum zaten olmaz bir kez seni buldularsa zaten bırakmazlar ordan ayrılsan bile artık tespit edildiğin için ev adresine bilgi verilir polise bilgi verilir ve yakalanırsın yani kimliğimi jamdarmaya bıraktım ben rahat rehat gezdim yok öyle yağma peki yenisini nasıl çıkardın acaba hala kimliksiz değilsin sanırım kayıp ialnı vermen sonrada emniyetten kağıt falan alman gerekiyor sanırım yani anlattıklarında çok boşluk var arkadaşım
-
adam neden hikaye anlatsın, bence çok garip bi durum değil, dediğiniz gibi ben de otel çıkışlarının gece alındığını bilirim ancak genelde girişler öğlen yapıldığı için o pansiyon o günün girişlerini gündüz de bildiriyor olabilir. Jandarma da zaten mesai saatinde çılgın gibi çalışmadığından bir iki kişi göndermişlerdir bana çok tuhaf gelmedi.
Kimliksiz dolaşma kısmı da çok garip gelmedi, örneğin bir ehliyeti varsa kişinin kimlik acil olarak lazım olmaz zaten.. gbt ye girecek olursa da kimliği olsa olmasa da farketmez, ayrıca jandarmadan kaçtım rahat rahat dolaşıyorum durumu da olmaz demişsiniz de neden olmasın, bir gbt ye denk gelene kadar hayatına devam edebilir sonuç olarak..
extrem bir durum olmuş ama hani olamayacak şeyler değil..
-
avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde kişinin hakkında mahkeme kararı olmadan gbt ye girmesi mümkün değilmiş,bizzat emniyetin gbt ile ilgili biriminde çalışan polis memurundan geçen hafta öğrendim bu bir. ikincisi hikayeyi yazan arkadaşı sonraki yorumlara cevap vermesi için halen beklemekteyiz. üçüncüsü benim okulum bitti,bayram haftasından sonra kendiliğimden gidip yoklamamı yaptıracağım ve bu dertten kurtulacağım,benim amacım okulu bir an önce bitirebilmekti yoksa kimse bu stresi durduk yerde yaşamak istemez...
-
bu arada jandarma tarafından aranan bir şahsa jandarma geldiği sırada pansiyon sahibinin arayarak bir şekilde ulaşılmasını sağlaması ,durumdan haberdar etmesi ve önlem almasını sağlayacak bir süre kazandırması çok ilginç,kaç kişi kolluk güçleri tarafından aranan birisine böyle yardım eder ki? kaldı ki 2-3 gündür tanıdığın pansiyon sahibi bunu niye yapsın?niye suç işlesin ,niye risk alsın?jandarmanın da aranan kişiyle ve onu neredeyse tavşan gibi yakalayacakken "seni şunun için aradık gelirsen şöyle yapacağız" vs gibi bir diyaloğa girdiği nerde görülmüş?
-
cako 1976 dediğin doğru ama bizde yapılan son yasal değişiklikle ne garip bir demokrasi varki sadece askerlik konusunda askerlik şubesinin milli savunma bakanlığına onunda içişleri bakanlığına bildirmesi ile gbt ye giriliyor malesef ab burda sökmüyor bu işin biraz uzun sürdüğü veya bazı arkadaşların gbt de temiz çıkmalarına bakarak tam uygulanmadığı yada kişinin kaç senedir bakaya yada yoklama kaçağı olmasıyla alakalı olarak değiştiği görülüyor.Yukardaki arkadaşın anlattı hikayede çok boşluk var bunu yazmıştım zaten seninde dediğin gibi otellerden bilgilerin gece alınmasının iki nedeni var bir gece 12 -1 den sonra otellere kayıt yaptıran zaten o saate kadar yaptırmıştır 2.eğer aranan biri varsa ayrılmasına fırsat vermeden sabaha doğru almak için bu yöntem uygulanır bu yüzde gbt den geçen uçak yolculuğu yapan arkdaşların bu bilgileri paylaşması faydalı olur
-
2005'Den beri Bakaya'yım..Zamanım olmadı yazmaya 20-25 gün once Pasaport çıkarttım.
İlk once çok korktum ya herro ya merro dedim,Emniyete verdim biilgilerimi,Adrese kayıtlı değilmişm,adres kayıtı yaptırdım,sonra kımlığımdeki foto biraz yırtılmıs,yeni kimlik çıkartmak için nufusa gittim.
Ben Polise sordum askerliğim çıkarmı Pasaportta,Biraz korkutma amaçlı kesin çıkar dedi bana.Ben olsun dedim,verdim bilgileri parmak izi gbt hepsi temiz çıktı 10 gün oncede İsviçreye gittim,geldim bir sıkıntı yaşamadım...Gbt'de çıkmıyorum.
Google'da yazdım ''Asker kaçakları gbt'de gözkür'' diye ıkı tane ne olduğu belli olmayan bir haber sitesinde sadece ''yüzbinlerce asker kaçakları gbt'ye takılacak'' haberi var başkada görmedim...
Ben pasaport çıkarttım,Bu arada gecede Trfaıkte Gbty'ye gırdım,İsviçreye gittim geldim bir sıkıntı olmadı..
Bilginize.
-
Bu yöntem,Polislerin Yahut Jandarmanın Vardiya değişikliklerinde apılır diye bılıyorum.Sabaha karşı ve Gece 12'den sonra alınması'nın sebebi.
-
Selam arkadaşlar,
Anlattığım olayların tamamı doğrudur, pansiyona giriş yaptıktan yaklaşık 2 saat kadar sonra jandarma pansiyona gelmiştir. Beni de telefonla aradılar ve sadece karakola gelip ifade vermem gerektiğini daha sonra bırakacaklarını falan söylediler.
Tarih konusunda yanlışlık olmuş oğustos yerine eylül yazmışım onun dışında her şey anlattığım gibidir. Artık neden geceyi beklemelediler, ya da bi şekilde pansiyon sahibi arkadaşımı bu durumdan haberdar etti bilemiyorum...
Vicdani redçi yapacaklar beni de sonunda, hayırlısı bakalım...
-
Aslında sadece jandarma bölgesi için durum böyle olabilir, yani jandarma arıyor polis aramıyor da olabilir, bilemiyorum. Ayrıca, bunda inandırıcı gelmeyen ne var ki...
-
Jandarma veya Polis bölgesi ayrı olsada bakılan gbt aynı arkadaşlar. Bence gbt ye işlenme şekli soyisme göre alfebetik sırayla yapılıyor. onun için 2005 yılında bakaya kalan kişi gbt de çıkmayabiliyor, 1 ay önce kalan çıkabiliyor diye düşünüyorum. Artık oteller, pansiyonlar vs de online sisteme geçildi, anında bağlı olduğu karakola bilgi gönderilebiliyor. Onun için 1 saat sonra bile almaya gelebiliyorlar.
-
selam arkdaşlar varmı son günlerde gbt baktıran uçak seyahati yapıp otelde falan konaklayan
-