-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Hasna;
Bende eşim için istisnai vatandaşlığa başvurdum. Daha yeni evrakları teslim ettim. Şimdi süreç nasıl işleyecek inan 116 sayfa forumun hepsini okudum ama istisnai başvuru aşamaları yazılmamış. Anladığım kadarıyla sen istisnai olarak başvurmuşsun. Peki İstisnai de parmak izi falan ne zaman alınıyor yada alınıyor mu? Evrakları teslim ettiğim yerde bizi hiç bilgilendirmediler sadece komisyona çağrılacaksınız dediler. İlk aşama komisyon mu? Aşama adımlarını rica etsem yazarmısın?
ben evlilikten başvurdum istisna değil
-
Merhaba arkadaşlar.
*NÜFUS HİZMETLERİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN*
Kanunlar değişmiş ve bence süreç bu yüzden de değişmiş olabilir. Örneğin 180-gün dışarıda kalma hakkı 360 gün olmuş. Tüm deşikilikleri aşağıdaki link den kontrol edebilir siniz.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...1/20171103.htm
-
Merhaba türk vatandaşlıgına baş vurucam ama ülkemdeki kimligimin sadece noter onaylli tercümesi yeterlimi yoksa apostilli olması şartmı bilmiyorum.
199u aradım apostil gerekmiyor dedi bir kere daha ardım bilgimiz yok dediler
bilgisi olan bir yardım etse )
-
Merhaba ben 12 ekimden beri karar aşamasındaydım sizce daha ne kadar beklerim
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Merhaba 12 ekimden beri karar aşamasındayım ne kadar beklerim daha
- - - Updated - - -
Alıntı:
ahmet2012 rumuzlu üyeden alıntı
ARKADAŞLARIM SELAM . BUEN VE AİLEM KARAR ALDIM .KALBİMDEN UMARIM HER KEZE EN KIS ZAMAN OLACAK . NE MUTULM TÜRK OLDUMM .
(lgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.)
ÇOK ŞÜKKÜR
- - - Updated - - -
BU ARADA .İLK BAŞURUIZ EKİM2016. ANKARAYA DOSYALARIM MAYIS.2017 TESLİM EDİLDİ. VE LİSTEDE EKLEDİLER
YANIYAKLAŞIK 6 AYADIR OLMUŞ . BİRAZ SABIRLI OLUN . KARAR ALACAKSINIZ
HER KEZE SELAM .
Merhaba karar aşaması ne kadar sürdü
-
Alıntı:
taleh26 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba türk vatandaşlıgına baş vurucam ama ülkemdeki kimligimin sadece noter onaylli tercümesi yeterlimi yoksa apostilli olması şartmı bilmiyorum.
Merhabalar hangi ülke vatandaşısınız? Benden istenen doğum belgesinin apostilli olması ve Türkiye de tercüme edilip noterden tasdik edilmesiydi. Kimlik olarak istemediler ama pasaportun Türkiye de noter tasdikli tercümesini istemişlerdi.
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar hangi ülke vatandaşısınız? Benden istenen doğum belgesinin apostilli olması ve Türkiye de tercüme edilip noterden tasdik edilmesiydi. Kimlik olarak istemediler ama pasaportun Türkiye de noter tasdikli tercümesini istemişlerdi.
azerbaycan vatandaşıyım.Sadece doğum belgesimi?yani kimlik gerekmiyor dmi?kimligimin süresi bittiğinden geri azerbaycana gitmeye zamanım yok
-
Merhaba arkadaşlar!
Yukarıda da belirtiğim gibi süreç kanun tasarısı yüzünden geçikti. Şuan karar aşamasına geçtim!
Siz de kontrol edin. Umarım en kısa zamanda sonuçu alırız!!!
Haydi Hayırlısı!
-
Alıntı:
Frt83 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar!
Yukarıda da belirtiğim gibi süreç kanun tasarısı yüzünden geçikti. Şuan karar aşamasına geçtim!
Siz de kontrol edin. Umarım en kısa zamanda sonuçu alırız!!!
Haydi Hayırlısı!
Ben de karar aşamasına geçmişim. hadi hayırlısı inş 72 gün listede bekledikten sonra
-
Alıntı:
taleh26 rumuzlu üyeden alıntı
sizin ülke de apostille belge veriyorlarsa evet gerekli yoksa konsoloslukta yaparsanız
- - - Updated - - -
Alıntı:
Dona rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 12 ekimden beri karar aşamasındaydım sizce daha ne kadar beklerim
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Merhaba 12 ekimden beri karar aşamasındayım ne kadar beklerim daha
- - - Updated - - -
Merhaba karar aşaması ne kadar sürdü
sizinki genel istisna yoksa evlilikten ona göre yardımcı oluruz
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
sizin ülke de apostille belge veriyorlarsa evet gerekli yoksa konsoloslukta yaparsanız
- - - Updated - - -
sizinki genel istisna yoksa evlilikten ona göre yardımcı oluruz
Hasna biz genelden başvurduk
-
Inanmiyorum , gozlereme inanamiyorum , bende karar aşamasına geçtim , benimlen birlikte bekleynleri tebrik ederim arkadaşlar 👏🏻
-
Alıntı:
Atilla94 rumuzlu üyeden alıntı
Inanmiyorum , gozlereme inanamiyorum , bende karar aşamasına geçtim , benimlen birlikte bekleynleri tebrik ederim arkadaşlar
Atilla hayırlı olsun
temenni ederim haftaya sonuç almış oluruz. artık yeter yani :)
-
Merhaba Arkadaşlar,
Evlilik yolu ile vatandaşlık başvuru dosyamı Mayıs 2017 de İstanbul Vatan'dan açtırdım. Haziran 2017 parmak izi randevusu verildi ve Yabancı şubeye parmak izini verdim. Bugüne kadar ne komisyon mesajı geldi, ne de emniyetten kontrole gelen oldu. Bugün eşimle birlikte emniyete durumun ne olduğunu sormak için gittik. Kumkapıdaki yabancılar şubesini Bayrampaşa'ya taşımışlar. Kaymakamlık binasının içerisinde. Eksik evramızın olup olmadığını ve anormal bir durum olup olmadığını sormaya geldiğimizi söyledik. Bize verilen cevap ise aynen şöyle: "Şuan halen Şubat 2017 de parmak izi verenlerin işlemlerini yapıyoruz" Yani çok geriden takip ediliyor. Gecikmenin sebebinin bu olduğunu söylediler. Muhtemelen bizim işlemimiz Şubat 2018'i bulacak. İstanbuldan başvuranlara allah şimdiden sabır ve kolaylık versin. Gerçekten çok ama çok uzun sürecek gibi görünüyor.
-
Alıntı:
Atilla94 rumuzlu üyeden alıntı
Inanmiyorum , gozlereme inanamiyorum , bende karar aşamasına geçtim , benimlen birlikte 8bekleynleri tebrik ederim arkadaşlar 👏🏻
gözünüz aydın haftaya artık güzel haberleriniz alırız inşallah çok zor bir süreç
- - - Updated - - -
Alıntı:
shirin.bg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Evlilik yolu ile vatandaşlık başvuru dosyamı Mayıs 2017 de İstanbul Vatan'dan açtırdım. Haziran 2017 parmak izi randevusu verildi ve Yabancı şubeye parmak izini verdim. Bugüne kadar ne komisyon mesajı geldi, ne de emniyetten kontrole gelen oldu. Bugün eşimle birlikte emniyete durumun ne olduğunu sormak için gittik. Kumkapıdaki yabancılar şubesini Bayrampaşa'ya taşımışlar. Kaymakamlık binasının içerisinde. Eksik evramızın olup olmadığını ve anormal bir durum olup olmadığını sormaya geldiğimizi söyledik. Bize verilen cevap ise aynen şöyle: "Şuan halen Şubat 2017 de parmak izi verenlerin işlemlerini yapıyoruz" Yani çok geriden takip ediliyor. Gecikmenin sebebinin bu olduğunu söylediler. Muhtemelen bizim işlemimiz Şubat 2018'i bulacak. İstanbuldan başvuranlara allah şimdiden sabır ve kolaylık versin. Gerçekten çok ama çok uzun sürecek gibi görünüyor.
evet istanbul süreç çok yavaş ilerliyor benim arkadaşlarım şubattan belli bekliyorlar şubat ayında başvuranlar bile çagirlmadi daha çok yoğunlae
- - - Updated - - -
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Hasna biz genelden başvurduk
siz değil dona üye adı da mı genelden
-
Alıntı:
gözünüz aydın haftaya artık güzel haberleriniz alırız inşallah çok zor bir süreç
- - - Updated - - -
evet istanbul süreç çok yavaş ilerliyor benim arkadaşlarım şubattan belli bekliyorlar şubat ayında başvuranlar bile çagirlmadi daha çok yoğunlae
- - - Updated - - -
siz değil dona üye adı da mı genelden
Hayir evlilikten
-
Yahya ve Atilla arkadaslari tebrik ederim karar asamasi 23 gunde sonuclanmisti hatirlatmak istedim.
Dona, evlilikten turkiyede mi yoksa konsoloslukta mi basvurdun ?
Hasnada halen takip ediyor tebrik ederim :)
-
Alıntı:
mahony rumuzlu üyeden alıntı
Yahya ve Atilla arkadaslari tebrik ederim karar asamasi 23 gunde sonuclanmisti hatirlatmak istedim.
Teşekkür ederim dileklerin için
1.5 sene bekledik. ona mı kaldı yani =D
-
Evlilikten Türkiye’de
2 gündür de sistem hata veriyor 24 gündür karar aşaması
- - - Updated - - -
Türkiye’de evlilikten2 gündür sistem hata veriyo24 gündür karar aşaması
-
Vatandaşlığı alan arkadaşlara bir sorum.
Kimliği almaya gittiğinizde oturma iznini teslim ettiniz mi? zorunlu mu?
-
Alıntı:
Kimlik almaya gittiniz zaman,ikamet tezkeresini sizden alıp,size geçici kimlik belgesi veriyorlar,Asıl kimliğiniz ankaradan gelinceye kadar,ondan sonra geçici kimlik belgesininde geçerliliği sona eriyor.
-
merhaba arkadaşlar yorumlarınızı uzun zamandır takip ediyorum vatandaşlıa geçenleri tebrik ederim ,
size bir sorum olacaktı ben 03.05.2017 evlilikten başvurdum temmuz ayında parmak izi verildi 17.08.2017 tarihinde
komisyona gidildi ondan bir hafta sonra evraklar ankaraya ulaştı 2 hafta önce sistemden kontrol ettiğimde inceleme
ve araştırma notu çıktı sizce ne kadar sürer yada karar aşamasına ne zaman geçer ,şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim
saygılarımla
-
Alıntı:
Hayir evlilikten
evlilikten karar asamsi 1 le 1.5 ay arasına sonuçlanıyor bende 40 günde sonuçlandı
- - - Updated - - -
Alıntı:
evet çünkü zamanında bende birileri bilgi vermemi isterdim ve benle bekleyen arkadaşlar halen bekliyor ondan söz verdim kendime bu siteye birakmicam
- - - Updated - - -
Alıntı:
evet zorunlu alıyorlar
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şen Türk rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar yorumlarınızı uzun zamandır takip ediyorum vatandaşlıa geçenleri tebrik ederim ,
size bir sorum olacaktı ben 03.05.2017 evlilikten başvurdum temmuz ayında parmak izi verildi 17.08.2017 tarihinde
komisyona gidildi ondan bir hafta sonra evraklar ankaraya ulaştı 2 hafta önce sistemden kontrol ettiğimde inceleme
ve araştırma notu çıktı sizce ne kadar sürer yada karar aşamasına ne zaman geçer ,şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim
saygılarımla
yani 24 .08 evraklar ankaraya ulasti ve en fazla 15 eylul araştırma başladı sanırım araştırma 3 le 6 ay arasında bitiyor sonra karar aşamasına geçiyor oda 1 le 1.5 ay arasında sonuçlanıyor eğer siz evlenmeden önce hiç türkiye de yaşamadiniz 3 ay içinde araştırma bitiyor eğer önceden turkiyede yaşıyorsanız 4 yada 5 ayda bitiyor
-
Selamlar her karar aşamısana geçen olumlu sonuçlanıyormu?
-
Alıntı:
evlilikten karar asamsi 1 le 1.5 ay arasına sonuçlanıyor bende 40 günde sonuçlandı
- - - Updated - - -
evet çünkü zamanında bende birileri bilgi vermemi isterdim ve benle bekleyen arkadaşlar halen bekliyor ondan söz verdim kendime bu siteye birakmicam
- - - Updated - - -
evet zorunlu alıyorlar
- - - Updated - - -
yani 24 .08 evraklar ankaraya ulasti ve en fazla 15 eylul araştırma başladı sanırım araştırma 3 le 6 ay arasında bitiyor sonra karar aşamasına geçiyor oda 1 le 1.5 ay arasında sonuçlanıyor eğer siz evlenmeden önce hiç türkiye de yaşamadiniz 3 ay içinde araştırma bitiyor eğer önceden turkiyede yaşıyorsanız 4 yada 5 ayda bitiyor
teşekkür ederim hasna evet evlenmeden önce yaklaşık 6 ay yaşadım türkiyede bu da araştırma 4 ile 5 ay arasında sonuçlanacak demek oluyor sanırım
-
Merhaba bu işlemlerin sıralaması nasıl bende evlilikten başvurmuştum karar aşamasında yazıyor karardan sonra ki işlem nedir birde karar aşamısana geçmek yani olumlumu olduğunu gösteyor çünki bazı insanlar red oluyor onu ne zaman oluyor onun için sordum teşekkürler
-
-
Merhaba bu işlemlerin sıralaması nasıl bende evlilikten başvurmuştum karar aşamasında yazıyor karardan sonra ki işlem nedir birde karar aşamısana geçmek yani olumlumu olduğunu gösteyor çünki bazı insanlar red oluyor onu ne zaman oluyor onun için sordum teşekkürler
-
merhaba Asia, Karar asamasi olumsuz sonuclanmiyor, benimki 22 gunde, bazi arkadaslarin 1.5 ayda sonuclaniyor.
Vatandasliga kabul yazisini gorunce basvurdugun makama gidip kimligini alabilirsin
-
Sonucu nerden öğreniyoruz sistemden mi?
Bir de haftanın belli günleri varmı
-
Ankara tel numarasını bilen var mı arayabileceğimiz numara
-
Alıntı:
Ankara tel numarasını bilen var mı arayabileceğimiz numara
03125912100 dahili numara 2390 arayıp sorgulayabilirsiniz
-
Hayırlı olsun arkadaşlar ben de yaklaşık 145 gün bekledikten sonra karar aşamasına geçtim. Umarım bu aşama da 2-3ay sürmez.
-
Alıntı:
iskndr rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun arkadaşlar ben de yaklaşık 145 gün bekledikten sonra karar aşamasına geçtim. Umarım bu aşama da 2-3ay sürmez.
İskender hayırlı olsun sana da
yok zannetmem işallah bu hafta yada en geç haftaya sonuç alırız.
-
Alıntı:
Asıaasıa rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar her karar aşamısana geçen olumlu sonuçlanıyormu?
karar aşamasi demek karar bekleniyor ya olumlu ya olumsuz
- - - Updated - - -
Alıntı:
karar aşamasi demek araştırma bitti ve yetkili makamin karar vermesi bekleniyor oda 1le 1.5 ay arasında sonuçlanıyor
-
Karar asamasiyla ilgili butun forum yazilarini okudum ve hepsi kabul edildi.
En cok Hasna 1.5 ay bekledi.
Hepiniz rahat olun ve tadini cikarin
Sistemden hergun bakin ve kabul edildiniz yazisini gorunce beni hatirlayin :)
-
Alıntı:
Sonucu nerden öğreniyoruz sistemden mi?
Bir de haftanın belli günleri varmı
sonucu siteden görüyorsunuz belli bir gün yok ama çoğu cuma ve pazartesi oluyor
-
Size çok teşekür ederim kabul edilmiş tebligat bekleyin diyor beklemden nüfüsa gitsem olurmu sabırsızlanıyorum
- - - Updated - - -
Ben 2016 başvurdum 2017 mayıs gitti ankaraya bugun vatandaş oldum ama tebligat bekle diyor ehliyet nasıl olcak bilen varmı yabancı ehliyetim
-
Alıntı:
Size çok teşekür ederim kabul edilmiş tebligat bekleyin diyor beklemden nüfüsa gitsem olurmu sabırsızlanıyorum
- - - Updated - - -
Ben 2016 başvurdum 2017 mayıs gitti ankaraya bugun vatandaş oldum ama tebligat bekle diyor ehliyet nasıl olcak bilen varmı yabancı ehliyetim
ben kabul yazısına görür görmez başvurdum yere gittim orda bana tebligatı verip nüfusa gittim
ehliyete gelince önce soracaksin sizin ülke ile anlaşma var mı yok varsa
bir kaç evrak topluyorsun ehliyetini fotokipisini tercümesini onlar soruşturuyorlar gerçek mi değil cevap geldi zaman sizi çağırıyorlar ödeme yapmak için ve 3 gün sonra ehliyetini alıyorsun
bu arada hangi ülke vatandaşisiniz ve turkiyede hangi şehirde yaşıyorsanız
- - - Updated - - -
Alıntı:
Karar asamasiyla ilgili butun forum yazilarini okudum ve hepsi kabul edildi.
En cok Hasna 1.5 ay bekledi.
Hepiniz rahat olun ve tadini cikarin
Sistemden hergun bakin ve kabul edildiniz yazisini gorunce beni hatirlayin :)
evet maalasef yeni uygulama bana tam denk geldi normalde en fazla 2 hafta da sonuclaniyor evlilikten ama temmuzdan sonra 1 ay en az olmaya başladi
genelden ve istisnadan onların ki en fazla bir hafta
-
Bu gun nufus dairesine gittim , bayan dedi 2-3 günde vatandaşlığınız geliyor :D
-
[langtitle=en]Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu[/langtitle]
mahony
Evlilikten (konsoloslukta) basvurduk.
Subat 17 - Basvuru
Mart 1 - Arasima inceleme asamasi
Eylul 21 - Karar asamasi.
Ekim 13 - Vatandasliga hak kazanma
Herkese sabir ve bol sans dilerim.
==========================
bende 17 subat basvurdum
ama bugun kadar karar asamasi bile gecmedi , demki bunlarin isler hic adil degil[/lang]