Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Alıntı:
1995-astsubay rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Cesur yürekli, Almanyaya gecen hafta döndüm.Bende sizinle ayni durumdaydim.Avukatima vekalet verdim ve avukatim durusmaya girdi.Hakim teslim olmadan karar verilemiyecegini söylemis.Ben de is yerinden 6 hafta izin alip ertesi gün Türkiyeye gittim.Havaalaninda tutuklandim 6saat kadar hava alaninda tutuklu kaldim ve pasaportuma el kondu daha sonra havaalani poliskarakoluna götürüldüm orada 2 saat kadar nezarette kaldim.Avukatlarimin devreye girmesi sonucu mahkemeye götürüldüm.mahkemem öyle anlatildigi gibi 5 dakika sürmedi.Yaklasik 90 dakika süren mahkememde karar:1 yil hapis cezazi,iyi halden 10ay a düsürüldü.CMK 231.maddesine göre hükmün aciklanmasinin geri birakilmasi kanunundan yararlanarak serbest birakildim.eger sormak istediginiz sorular var ise yardimci olabilersem sevinirim.
Gecmisolsun sizin adiniza cok sevindim. Umarim bizde sizingibi kurtuluruz bu esaret gibi hayattan artik bende ülkemi görmek istiyorum.
Size birkac sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim.
Teslim olmadan önce avukatlariniz mahkeme tarihini ayarlamislarmiydi yoksa sizi polis tutukladiktan sonrami mahkeme islemleri ayarlandi?
Ben beylik silahimi teslim etmeden ayrildim bu konudan dolayi siz bir sorun yasadiniz mi?
Birde askeri okuldan egitim masraflarini istediler bana ulasamayinca kefilime haciz bildirisi göndermisler bende kredi cekip anaparayi yatirdim faizi daha hesaplanmamis bir ay sonra teslim olmayi düsünüyordum bu kredi durumu bütün planlarimi bozdu. Okul Komutanligi sizden de para talebinde bulundumu?
Kusurabakmayin biraz fazla sordum ama birde su 90 dakikalik mahkeme durumu kafama takildi. Mahkemedeki ifadeyle ilgili bize tafsiyede bulunurmusunuz sanirim cok sikistiriyorlar.
Cevabiniz icin simdiden cok tesekkürederim. Özgür, salikli ve mutluluk dolu bir hayat dilegiyle.
Merhaba arkadaslar,
Yabanci ulkede yasayan 87'li ve 93'lu Havaci Astsubaylariz. Birimiz 1998 yilinda Izmir'den, digerimiz 2000 yilinda Malatya'dan firar ettik. Askeriye ile ilisiklerimiz birimizin 2000 yilinda, digerimizinde 2002 yilinda kesildi. Tazminatlarimizi yatirdik, silah ve kimliklerimizi ailelerimiz araciligiyla teslim ettik. Ailemize askeriye ile ilisigi kesilmistir diye yazida yollandi. Tahminim bizde 1995-Astsubay rumuzlu arkadas gibi yeni cikan CMK 231 kanunundan faydalanabiliyoruz. Benim sorum su, eger donup teslim olsak bizim davalarimiz en son gorev yaptigimiz yerlerdemi gorulecek veya Turkiye'ye nereden giris yaptiysak oranin askeri mahkemesindemi? Site kurallarina gore avukatlar reklamlarini yapamiyorlar ama bizim gercekten bu isi halledecek bir avukata ihtiyacimiz var ozellikle askeri kanunlarla ilgili davalara bakmis bir avukata. Eger bildiginiz bir avukat arkadasiniz varsa veya kendiniz avukat iseniz haber verebilirseniz cok seviniriz.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...
Sayin Cesur Yurekli,
Forumlarindan okudugum kadariyla 1995-Astsubay rumuzlu arkadas avukati araciligiyla mahkeme gununu belirledi ondan sonra gitti. Bizde ayni konudan muzdaripiz eger avukat bulabilirsek halletmeye calisicaz. Size beylik silahiniz ve tazminat konusundaki tavsiyem. Eger silahinizi teslim etmezseniz ve tazminati odemezseniz mahkemede zorluk cikartiyorlar diye duymustum. Bayan arkadaslarin bir tanesinin yazdigi forumlardan birtanesinde, yanilmiyorsam kardesi ile ilgili idi, tazminatini odemeden mahkemeye gitmis ve mahkeme 92 kusur milyar ana para borc ve arti ne kadar ise bir faiz belirlemis ve bu borc odenmeden (ki mahkeme pesin istemis bu parayi) CMK 231'den yararlanamazsiniz denilmis. Tavsiyem silahinizi bir sekilde(Aile araciligi ile en garantisi) askeriyeye teslim edip mutlaka ve mutlaka teslim ettiginize dair kagit alin ve tazminat faizinizi bir an evvel yatirin ve ondan sonra mahkemeye basvurun. Ben 93 mezunu astsubayim Lisan kursu ve birde C37 kursu gormustum 15-20 milyar faiziyle beraber para yatirdim. Tabiki herkesin tazminati degisiyor arkadasim 1.5 milyon ile kurtulmustu, bir digeri ise 2-3 milyar ile astsubay hazirlama okulundan mezun oldugu halde. Bol sans dilerim...
Alıntı:
diver35 rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Cesur Yurekli,
Forumlarindan okudugum kadariyla 1995-Astsubay rumuzlu arkadas avukati araciligiyla mahkeme gununu belirledi ondan sonra gitti. Bizde ayni konudan muzdaripiz eger avukat bulabilirsek halletmeye calisicaz. Size beylik silahiniz ve tazminat konusundaki tavsiyem. Eger silahinizi teslim etmezseniz ve tazminati odemezseniz mahkemede zorluk cikartiyorlar diye duymustum. Bayan arkadaslarin bir tanesinin yazdigi forumlardan birtanesinde, yanilmiyorsam kardesi ile ilgili idi, tazminatini odemeden mahkemeye gitmis ve mahkeme 92 kusur milyar ana para borc ve arti ne kadar ise bir faiz belirlemis ve bu borc odenmeden (ki mahkeme pesin istemis bu parayi) CMK 231'den yararlanamazsiniz denilmis. Tavsiyem silahinizi bir sekilde(Aile araciligi ile en garantisi) askeriyeye teslim edip mutlaka ve mutlaka teslim ettiginize dair kagit alin ve tazminat faizinizi bir an evvel yatirin ve ondan sonra mahkemeye basvurun. Ben 93 mezunu astsubayim Lisan kursu ve birde C37 kursu gormustum 15-20 milyar faiziyle beraber para yatirdim. Tabiki herkesin tazminati degisiyor arkadasim 1.5 milyon ile kurtulmustu, bir digeri ise 2-3 milyar ile astsubay hazirlama okulundan mezun oldugu halde. Bol sans dilerim...
Tazminat konusunda diğer başlıklarda ayrıntılı açıklama yapmıştım. Oradan inceleyebilirsiniz. Tazminat miktarının öncelikle yüklenme senedinde yazılı miktara ve hizmet sürenize bağlı olduğunu bilmelisiniz.
Yurda dönüşünüze gelince, biriniz hakkında Malatya 2. Ordu, diğeriniz hakkında İzmir (muhtemelen Hv.Eğt.K.lığı) Askeri Savcılıklarında devam eden soruşturma vardır. Belki de gıyabınızda davaları açılmıştır. Bu demektir ki, yakalama emirleri de çıkarılmıştır. Önerim, birinizin İzmir Adnan Menderes, diğerinizin de mümkünse Malatya Havaalanından yurda giriş yapmanızdır. Malatya'ya uçak seferi yoksa Diyarbakır veya Adana daha uygun olur. İstanbul veya Ankara'dan kaçınmalısınız. Sevk işleminde gecikmeye yol açabilir. İkiniz birden de İzmir'e inebilirsiniz. Bu durumda Malatya Askeri Mahkemesinin sorguyu talimat yoluyla alması sağlanabilir.
Yardiminiz icin cok tesekkurler Kursad bey. Acaba benim dosyam Malatya'da ve Ankara'da ise avukatimiza verecegimiz vekalet ile dosyamizi Izmir'e getirip davayi Izmir'de gorebilme ihtimalimiz olabilirmi acaba?
Simdiden Tesekkurler
Alıntı:
diver35 rumuzlu üyeden alıntı
Yardiminiz icin cok tesekkurler Kursad bey. Acaba benim dosyam Malatya'da ve Ankara'da ise avukatimiza verecegimiz vekalet ile dosyamizi Izmir'e getirip davayi Izmir'de gorebilme ihtimalimiz olabilirmi acaba?
Simdiden Tesekkurler
Mahkemelerin yetki ve görev sahaları bellidir.Davanın İzmire getirilmesi diye bir şey olamaz.
sayın yld19 bu siteye yeni kayıt oldum sizin yazdıklarınız ilgimi çekti size bir konu hakkında bir sorum olacak yardımcı olur isen sevinirim kardeşim sol femurdan kronik osteomyelit hastası 3.4 ay sonra askere gidecek askere alınırmı men mi olur bu konu hakkında bir bilgin var ise bizle paylaşırsan sevinirim selamlar agresiff_68@hotmail.com
yld19 kardeş selam uzun zamandır size bir soru sormaya çabalıyorum ama sanırım ben bu siteye yeni katıldığımdan bunu pek beceremiyorum kronik osteomyelit askerden men sebebimidir aceba bilgilendirisen sevinirim saygılar agresiff_68@hotmail.com
Alıntı:
alpaslan42 rumuzlu üyeden alıntı
yld19 kardeş selam uzun zamandır size bir soru sormaya çabalıyorum ama sanırım ben bu siteye yeni katıldığımdan bunu pek beceremiyorum kronik osteomyelit askerden men sebebimidir aceba bilgilendirisen sevinirim saygılar
agresiff_68@hotmail.com
Tıbbı konularda bende fazla bir şey bilemiyorum.TSK saglık yeteneği yönetmeliğine bakarsanız iyi olur.Doktor olmadığım için sizi yanıltabilirim.İyi günler.
yld19 kardeş selam cevabın için teşekkür ederim tsk sağlık yeteneği yönetmeliğine ben yaklasık 20 gündür bakıyorum lakin orada net bir kavram bulamadım anlayamadım bu siteden araştırdığım kadarı ile tsk madde 57 diye duydum ama osteomiyelit yani kemik iltihabına dair bir şey okuyamadım slm