Hadi Hayırlı Olsun.. Allah Banada O Günü Göstersin...
Benımkininde temyiz süresi bugun itibariyle sona erdi ama mernis e baktıgımda halen değişmemiş..Bir an once düzelsinde bende kurtulayım bu işkenceden...
Printable View
Hadi Hayırlı Olsun.. Allah Banada O Günü Göstersin...
Benımkininde temyiz süresi bugun itibariyle sona erdi ama mernis e baktıgımda halen değişmemiş..Bir an once düzelsinde bende kurtulayım bu işkenceden...
Bugun adliyeye gittim.. Mahkeme kararımı aldım. Dosyamı alıp nufus mudurlugune götürdüm. Oradaki gerekli evrakları nufus mudurlugune teslim ettim. Mernis sistemine bugun ogleden sonra 14:00 15:00 gibi geçireceğini yetkili kişi söyledi... Su anda Muhtarlıgımdan Nufus talep belgesini cıkartacagım.Oğleden sonrada Nufus mudurlugune giderek yeni kimliğimi alacağım. Bi aksilik cıkmazsa :)
Evet sonunda mernisde ismimi düzelttirdim ve bütün işlemlerimi yaptım kimlik kartımı aldım... Bu kadar zaman sonra İşlemleri basarıyla tamamladım. Yenı ismimle yeni bir hayata merhaba :)
Hayırlısı olsun.Ama hayat yeni olmayacak.Dünkü gibi devam edecek.
:):)
Haklısınız bi konuda ama psikolojik olarakda Böyle Yasal bir süreci tamamlamış olmak insanı rahatlatıyor :)
Örnek; Ben 1996 da hem "sözkeser" olan soyadımı "döven" olarak değiştirdim hem de "şinasi" olan ismimin önüne "halil" ismini ekledim.yani adım soyadım
"şinasi sözkeser" iken "halil şinasi döven" olarak değiştirdim.ama işin sonucunda ailemden hoşnut olmayan tavırlar gördüm.forumda araştırdığımda sanırım yeterli bir ikna delili varsa hakim tekrar eski ismimi almama karar verebilecek gibi anladım.benim sorum şu:
tekrar eski ismimi geri alsam bile şuanki kullandığım TC Vatandaşlık numaram da değişir mi yoksa ayını mı kalır?bana açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar diliyorum.
Bütün evrakları değiştirdim... Ehliyet ve ruhsat kaldı sadece...
Mahkemeden Kararın aslıyla 2 kopyasını (kopya adedi 2 ytl) karsılıgında aslı gibidir muhurlu almıstım.. Resmi dairelerde isteyebilirler diye ama mahkeme kararının fotokopisi yeterli oluyor.Fazladan alıp Para vermenize Gerek yok. Ama Herhangi bi soruna Karsı Asıl Karar ve 2 Kopyası Omrunuzun Sonuna kadar elinizde Bulunsun...
Değiştirirken istenilen belgelerde Gerekli Dosyalar :
Vesikalık Fotoğraf
Mahkeme kararı fotokopisi..
Yeni kimlik Fotokopisi
O makamla ilgili Kart vb seyler.. (Kredi Kartı,Öğrenci Belgesi,Sigortalı Kartı vb)
Bazıları değişikliği belirten dilekce isteyebiliyorlar.. SSK Müdürlüğü,Üniversite Rektörlüğü vb
Bazen Nufus Kayıt Ornegi
Sabıka Kaydı
Öğrenci Belgesi vb...
İlgili Makamlarda değişik Sistemler,İstemlerle Karsılasabiliyoruz ama Yukarıda Yazılan Belgeler Tam ise hiç bir sorun cıkartmıyorlar.
Size mahkeme kararının aslını verdiler mi?
Heryerde farklı uygulama var demek ki. Bana aslını vermediler. Sadece onaylı fotokopi var elimde. Aslını istemeli miyim acaba? Çünkü "dosyaları bir süre sonra atıyoruz, elindeki onaylı fotokopiyi kaybetme" demişlerdi.
Birde diploma için ne yapıyoruz bilginiz var mı?