-
Cevap: Vicdani ret ve mecburi hizmet
Nedir bizi asker olmayanlardan bu kadar olumsuzluklar yönünden farklılaştıran? Nerede iyi bir değişik uygulama var biz mahrum, nerede kötü bir değişiklik var biz mahkum. Ne yani kalsaydık çok mu avantajı olacaktı askeri hekimliğin? Dışardan devlet kendi hekimine 6-8 bin TL maaş verirken bize 2 bin çok bile görülür. Sonra da kalkıp çok avantajları varmışta biz nankörlük etmişiz gibi her türlü sistemden çıkmak isteyen cezalandırılır eşi ve benzeri olmayan uygulamarla. Sonra mahkemede hak, eşitlik dersin, bize bu farklı uygulama neden dersin, sen askersin askerlik durumları ayrıcalıklı (sanki iyi bir ayrıcalıkmış gibi) sen farklısın, sen ayrıcalıklısın, sen bir yana dünya bir yana denir ama yersin kimsenin ceza almadığı bir konuda cezayı oturursun.
-
ben de muvazzaf subayım 7.yıldayım ve umutla mecburi hizmet süresinin kısalmasını bekliyorum.zorla mesai yapıyorum.sizin yazılarınızı takip ediyorum süreç çok zor anlıyorum ama bu sistemin değişmesi için içimizden sadece birinin bile başarması yetecek.umutsuzluğa kapılmayın.anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkından belki birşeyler çıkabilir diye bekliyorum.
-
Benim umudum da şimdilik Anayasa mahkemesine bireysel başvuru. Her ne kadar sivil hekimlerin 2 yıl olan mecburi hizmeti gitmiş ve kabul edilmemiş olsada bizimkinin 15 yıl olması nedeni ile haklı görülebiliriz. Her ne kadar kızsam haykırsam da hukuk mücadelesinde pes etmeyeceğim. Birimiz kazanırsak hepimiz kazanırız, bu ülke kazanır.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Smyrna,öyle dokunaklı yazmıssınız ki size hak veriyorum.Hiç bir insan meslek değiştirirken bu kadar zorlanmamalı..
Benim bildiğim Akp hükümeti ise bu kanunu değiştirmezse bende bişe bilmiyorum.Ama size yetişir mi ondan emin değilim.Yalnız gündemlerinde var zennediyorum.Başbakan yerini ve zamanını bekliyordur.İyi biliyorum Akp bu yasaları değiştirecek iradesi ve cesareti yüzünden iktidarda.
Üzülerek söylüyorum ki akp nin umrunda bile değiliz o kendi için gerekeni yaptı sevmediği adamların ocağına incir ağacı dikti.bizim için ne yaptı peki(TSK) koca bir hiç. bir tane mantıklı şey söyler misin yaklaşık 10 yıldır görevdeler ne gördük bizim için yapılmış tutturmuşlar bi hedef 2023 ohoooo ölme eşeğim ölme...ben tsk ile ilgili yapılacaklar olan planların hepsini okudum yok şu kışlanın ismi değişsin yok mehmetçiğe kötü muamele kalksın abüdük gübüdük şeyler.yani asker abiye rica ediyorduk bişi getirmesi için artık naparız bilemiyorum saygılarımla amacım sizi eleştirmek değil bu adamların bu işi beceremeyeceğini ifade etmek istedim
-
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
yazinin altinda yorumlara baktim da 20:46'daki yorumu yazani bulursam bahce hortumuyla dövmek istiyorum müsadenizle :)
"sb. astsb. memnun olmazsa 15 yilda ayrilabilir kimse onlari zorla tutmuyor" yazmış da, durumun vehameti ortada, görün arkadaşlar oturmayin bu adamlarin kafasina caka caka anlatmak lazim olayi.
Hortumla dövmek yetmez, çocuklarını alıp zorla askeri okula sokacaksın o zaman belki anlarlar...
-
-
Alıntı:
checktar rumuzlu üyeden alıntı
amacım sizi eleştirmek değil bu adamların bu işi beceremeyeceğini ifade etmek istedim
Onlardan is bekleyerek bi yere varamayiz, örgütlenme konusunda o kadar beceriksiziz ki, kimsenin umrunda degiliz diye oturup aglayarak olmaz, söke söke alacaksin arkadas.
http://www.facebook.com/#!/groups/tskaa/
https://www.facebook.com/events/252887954770366/
Acin su sayfalari okuyun, hukuki.net'teki bu sayfalari takip eden hickimse ogrenciyken ayrilmayi ya dusunmedi ya da goze alamadi, rutbeyi taktiktan sonra da olay imkansiz oldugu icin mecburen firar ettik. Bu cocuklar TSK'dan ogrenciyken senin benim yapamadigimi yapip ayrilmis veya atilmislar. Tazminati dusurtturmek icin yarin toplaniyorlar mecliste, baskanlari gidip gorusmelerde bulunacak. Platformlari var, uyeleri var, tek ses birligi var, haberlere bile cikiyorlar. Acikcasi SÖKE SÖKE aliyorlar haklarini. HUKUMET BU ISI YAPAMAZ DEME, ÖRGÜTLENEMEZSEN, YAPTIRAMAZSAN TABİ Kİ HUKUMET BISI YAPMAZ!!!
Ben Facebook'ta sayfa kurdum (http://www.facebook.com/#!/profile.p...00002142620277), 700 kusur uye anca var yarisi da daha ne oldugunu bile bilmiyor olayin, bana soruyor "kardes sen kimsin nedir bu sayfa?" diye. http://imza.la/firar imza kampanyasi baslattim, 500 kusur kisi imzaladi, saka gibi. KİMDEN MEDET UMUYORSUN BU DURUM KARŞISINDA?
Umarim bu cocuklarin cabasi biryere varir, kaza bela bizi de birseyler kapsar da kurtuluruz. Yoksa oturun aman kimse suya sabuna dokunmasin, burada aglaya aglaya Basbakan belki bizi duyar.
-
Zorunlu hizmet konusu zamanında Anayasa Mahkemesine götürüldü ve menfi karar çıktı.Bireysel başvurduğunuz zaman ne değişecek merak ediyorum.
-
Napalım sen söyle avukat hanımefendi! Hakliyiz ama hukuken derdimizi anlatamıyoruz. Napalım? Bu nasıl bir esaret, hiç mi çare olmaz? Tamam imza atarken biliyorduk girerken ta başında ama artık fikrimiz değişti ve vaz geçtik. Kral çıplak ama dinleyen kim? Anayasa mahkemesi bile hükümet için çalışıyor anlaşılan, Nuh deniyor ama peygamber asla!
-
Ben derim ki organize olmak lazım sanırım izinli gösteri düzenlemek ve bildiri okumak şart, katılmak isteyen bana mesaj atsın. Tabiki bir avukatla görüşüp sorduktan araştırdıktan sonra. Askerlikten soğutmaya girer mi diye? Çünkü bunların ilk aklına bu süper kanun gelecek her derde deva.
-
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Zorunlu hizmet konusu zamanında Anayasa Mahkemesine götürüldü ve menfi karar çıktı.Bireysel başvurduğunuz zaman ne değişecek merak ediyorum.
Aslında zorunlu hizmetin Anayasal dayanağı yok. Anayasa Mahkemesi hükümeti haklı çıkartmak için uğraşmış ve sonunda anayasanın 18. maddesine uygun kararı vermiş. Çok uğraşmışlar belli mecburi hizmete bir kılıf uydurmak için. Oysa 18. maddede denilen vatandaşlık ödevi niteliğindeki çalıştırmalar denilen mecburi hizmet olamaz. Çünkü Anayasanın 3. bölümünde vatandaşlık ödevleri anlatılmış. Bunlarda vergi vermek, askere gitmek, kanunlara uymaya çalışmak ve seçimlere katılmak. Bunlar resmen uydurmuşlar 18. madde zorunlu hizmeti destekliyor diye. Tabi işlerine öyle geliyor ve şark kurnazı zannediyorlar kendilerini. Oysa kral çıplak!!! Ama kime neyi şikayet edeceksin ki??? Adamlar gözümüzün içine bakarak uysada uymasada biz uydurduk diyorlar. Yani bunlar file bile ben tavşanım dedirtecek türden devlet adamları. Peki napıcaz bu durumda??? Alenen adamlar anlıyor derdimizi ama anlamamazlıktan geliyor. Evet haklısınız derlerse ülkede kaos çıkar endişesindeler. Birileri mecburi hizmet adı altında doğuya gitmezse ne olur diye düşünüp en iyisi anlamamazliktan gelelim statüko aynen devam etsin. Bazıları buna rağmen itiraz eder bizde onu tıkarız kalanlar işi sürdürür nasıl olsa diyorlar.
-
Bartelmi hanım şu anayasa mahkemesinin karar numarasını bir verse de biz de inceletsek "ne uydurmuşlar" diye. Ben bu kararı bulamadım elimde sadece sivil hekimlerin 2 yıllık mecburi hizmetlerinki var.
-
Alıntı:
smyrna1973 rumuzlu üyeden alıntı
Bartelmi hanım şu anayasa mahkemesinin karar numarasını bir verse de biz de inceletsek "ne uydurmuşlar" diye. Ben bu kararı bulamadım elimde sadece sivil hekimlerin 2 yıllık mecburi hizmetlerinki var.
Bartelmi'den karar numarasi, kanun maddesi gibi seyler beklersen o zamana mecburi hizmet kalkar :) Saka bir yana, kendisi Anayasa mahkemesi derken AYİM demek istemiş olabilir düşüncesiyle konuyu AYİM'e taşıyan ve reddedilen 2 davayi paylasiyorum asagida:
http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_kara...02000018000006
http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_kara...02000018000006
-
Arkadaşlar orayı burayı karıştırmanıza gerek yok.
Bu kanun Tsk,Milli Savunma Bakanlığı ve TBMM ortak çalışması sonucu ancak kaldırılabilir veya yeniden düzenlenebilir.Değişikliği yapacak tek merci TBMM dir.Cumhurbaşkanınında onayı gerekmektedir,resmileşmesi için.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar orayı burayı karıştırmanıza gerek yok.
Bu kanun Tsk,Milli Savunma Bakanlığı ve TBMM ortak çalışması sonucu ancak kaldırılabilir veya yeniden düzenlenebilir.Değişikliği yapacak tek merci TBMM dir.Cumhurbaşkanınında onayı gerekmektedir,resmileşmesi için.
Birincisi: Bartelmi Hanım hukuk öğrencisi, umarım ki AYİM kararı ile AYM kararlarını ve hatta AİHM kararlarını karıştırmıyordur. AYİM kararları 10-12 tane var hepsi kopyala yapıştır aynı el ürünü! AYM sine konunun çıkmış olması imkansız çünkü çıkabilmesi için Askeri Yargıtayın konuyu götürme hakkı var o da imkansız. Birtek AİHM sine gitmiş olabilir ki bu durumdada AİHM sindeki Türkiyenin temsilcilerinin açıkça ifade ettiği gibi Ülke çıkarları ve siyasilerin beklentileri doğrultusunda karar çıkartılması için uğraşı verilmiş ki o yüzden saçma sapan "sizin Anayasanız buna müsade ediyor bu sizin iç meseleniz" demiş kestirip atmışlar anlıycağınız :(
İkincisi: mecburi hizmetin zaten Anayasal bir dayanağı yok bu yüzden 112. personel kanununda değişiklik değil iptal gerekir. Bu nedenle hükumetin iknası, meclisin, savunma Bakanlığının desteği gereksiz. Çünkü mecburi hizmete dayanak olarak gösterilen Anayasanın 18. maddesinde zorunlu hizmet anlatılmıyor vatandaşlık ödevlerinden biri olan ASKERLiK HİZMETİ anlatılıyor. Ama malesef Anayasa mahkemesindekiler bunu bilselerde "yapacak bir şey yok" deyip kaldırılmaması emredilen mecburi hizmetleri bu maddeye bağlıyorlar. Bu durumda, tüm vatandaşlardan 15 ay beklenen vatandaşlık ödevi bizim için 15 yıl olmuş oluyor. Bu nasıl bir vatandaşlık ödevi???
-
Merhaba,
Benim durumumla ilgili bu konu başlığı altında yazan insanların yorumunu merak ediyorum.
Mart ayında üsteğmen rütbesinde iken, hiçbir neden belirtilmeden, disiplinsizlik nedeniyle resen emekli edildim.Meslek hayatım boyunca ne ceza ne uyarı aldım, kuvvet komutanı dahil yazılı taktirlerim mevcuttu ve birlik komutanlığı görevi dahi icra ettim. Ama neden gösterilmeden resen emekli edildim. Bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında yazdığım dilekçede bu işlemin neden yapıldığını sordum ve cevap alamadım. Tlefonlarımda kimse detay vermedi. Ve nihayetinde AYİM'de iptal davası açtım ve 2 hafta önce sonuçlanana kadar hala neyle suçlandığımla ilgili bir fikrim yoktu. Davacı idare beni mevcut çetelerden biriyle birlikte hareket ettiğim ve özel hayatım nedeniyle attığını iddia etmiş ve böyle bir durumun olmadığına karar veren AYİM'de ilişik kesme kararını iptal etti. Kısacası davayı kazandım. Bu süre zarfında kamu zararı kapsamında bana çıkarılan tazminatı ödemeye başlamıştım. Ayrıca bütün kariyerimi mahveden bu olaydan sonra gerek kurumdan gerekse üniformadan tamamiyle soğudum. Kararın iptal olması ve haklarımın/maaşlarımın iade edilmesi kararına rağmen dönmek istemiyorum. Kuvvete bir dilekçe gönderdim ve hukuka aykırı yapılan bu işlem neticesinde kazandığım haklar olduğunu, başım dik bir şekilde görev yaptığım bir işim olduğundan bahsettim. Şu an beklemedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.
-
Alıntı:
astharoth1776 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim durumumla ilgili bu konu başlığı altında yazan insanların yorumunu merak ediyorum.
Mart ayında üsteğmen rütbesinde iken, hiçbir neden belirtilmeden, disiplinsizlik nedeniyle resen emekli edildim.Meslek hayatım boyunca ne ceza ne uyarı aldım, kuvvet komutanı dahil yazılı taktirlerim mevcuttu ve birlik komutanlığı görevi dahi icra ettim. Ama neden gösterilmeden resen emekli edildim. Bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında yazdığım dilekçede bu işlemin neden yapıldığını sordum ve cevap alamadım. Tlefonlarımda kimse detay vermedi. Ve nihayetinde AYİM'de iptal davası açtım ve 2 hafta önce sonuçlanana kadar hala neyle suçlandığımla ilgili bir fikrim yoktu. Davacı idare beni mevcut çetelerden biriyle birlikte hareket ettiğim ve özel hayatım nedeniyle attığını iddia etmiş ve böyle bir durumun olmadığına karar veren AYİM'de ilişik kesme kararını iptal etti. Kısacası davayı kazandım. Bu süre zarfında kamu zararı kapsamında bana çıkarılan tazminatı ödemeye başlamıştım. Ayrıca bütün kariyerimi mahveden bu olaydan sonra gerek kurumdan gerekse üniformadan tamamiyle soğudum. Kararın iptal olması ve haklarımın/maaşlarımın iade edilmesi kararına rağmen dönmek istemiyorum. Kuvvete bir dilekçe gönderdim ve hukuka aykırı yapılan bu işlem neticesinde kazandığım haklar olduğunu, başım dik bir şekilde görev yaptığım bir işim olduğundan bahsettim. Şu an beklemedeyim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.
Aman sevgili astharot sakın bu yazdıklarını zorunlu hizmet mağduru arkadaşlar görmesinler.Seni boğabilirler:) Şaka bir yana da ilk olarak yargıya kapalı olan sadece YAŞ kararlarıydı bu da kaldırıldı zaten.Nasıl bir durummuş ki sizi neden göstermeden ihraç etmişler.Neyse madem haklarınız geri verildi ,yapacak birşey yok.Çalışmak zorundasınız.
-
Öncelikle teşekkür ederim.
Haklısınız belki tam olarak konu başlığı altına girmiyor durumum ama hukuksuzca yapılan ve onur kırıcı bir işlemin geri alınma durumunda bir opsiyon olması gerektiği kanaatindeyim. İnsan hayatı bir kurumun sırtını dayadığı kanunlara binaen istenildiği gibi oynanılabilecek bir kavram olmamalı. Nitekim burada mecburi hizmet konusunda şikayetçi olan arkadaşlarımından farklı olan durumum istemediğim halde onurum zedelenerek uzaklaştırılmış olmam ve hukuken hakkımı aramam neticesinde geri dönmeye mecbur bırakılıyor olmam. Bu çerçevede değerlendirirseniz daha memnun olacağım.
-
Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim.
Haklısınız belki tam olarak konu başlığı altına girmiyor durumum ama hukuksuzca yapılan ve onur kırıcı bir işlemin geri alınma durumunda bir opsiyon olması gerektiği kanaatindeyim. İnsan hayatı bir kurumun sırtını dayadığı kanunlara binaen istenildiği gibi oynanılabilecek bir kavram olmamalı. Nitekim burada mecburi hizmet konusunda şikayetçi olan arkadaşlarımından farklı olan durumum istemediğim halde onurum zedelenerek uzaklaştırılmış olmam ve hukuken hakkımı aramam neticesinde geri dönmeye mecbur bırakılıyor olmam. Bu çerçevede değerlendirirseniz daha memnun olacağım.
Elbette kendinize göre haklı sebepleriniz olabilir ancak bugüne kadar yaşadıklarınızla ilgili yorum yapmamızın artık bir anlamı olmaz.Sizin öğrenmek istediğiniz "tamam ben haysiyetimi kurtardım ama artık bu mesleği yapmak istemiyorum " sorusuna cevap aramaksa ,artık siz de zorunlu hizmet mağdurusunuz.Önünüzde iki yol var.
-
Dostum önce kurtulmuşsun diyeceğim ama anlattığın şekilde olması üzücü. Aramıza hoş geldin artık bizdensin. Ah keşke hukukun üstünlüğüne askeri hassasiyetler bahane edilerek engel olunmasa hem onurun kurtulur hemde artık bu şekilde çalışamam der ayrılırdın. Şunu da söyleyeyim bu sözüm Bartelmi Hanım'a bir çoğumuz sonunda neden atıldığımızı bilemeden ayrılmamış olsakta buna benzer komuta kademesinden iftiralara uğradık ki artık bunlarla çalışılmaz kararı verdik. Belki burda anlatmıyoruz ama bizde buna benzer olaylarla karşılaştık. Şahsi dosyamıza konulmuş asılsız iftiraları dava bile edemiyoruz görmemiz suçmuş diye, hatta dosyaya bakmazlar iddia doğrudur diye sana öğrendiğin için ceza verirler dedi asker avukatlar malesef
-
Takıldığım nokta da burası zaten:)
Evet iki yol var ve legal olmayan hiçbir şeye kalkışmak istemiyorum. Burada hukuğun ve sosyal düzenin sağlayabileceği imkanları merak ediyorum. Evet bir mecburi hizmetim vardı ve benim rızam haricinde emekli edildim. İşlemin hukuksuz olduğunu ispatladım ama mecburi hizmeti bitirmemenin sonucu olan tazminatı da ödemeyi kabul ettim ve ödemeye başladım. Burada hukukun, "Kişisel haklar, sosyal düzen ve hukukun istikrarı" kavramlarına dayandırarak bana tanıyacağı bir hak olması gerektiği kanaatindeyim.
-
AYİM den pek birşey bekleme, onlar bildiklerini okur. Avukat değilim yanlış yönlendirmek istemem ama asker kökenli bir avukat bulmalısın sanırım barodan ögrenebiliyormuşuz asker kökenli olanları. Sivil mahkeme olsa eminim istediğin gerçekleşir ama asker mahkemeler komutanlık emrindeler malesef.
-
AYİM hakimleri Anayasa maddelerini çok tuhaf yorumluyor, oysa sıradan biri hatta bir çocuk bile daha iyi yorumlayabilir . Bunlardan biride statü ve eşitlik. Şöyleki: "Anayasanın eşitlik ilkesi, aynı statüdeki bireylerin eşitliğini ifade eder, farklı statüye sahip bireylerin farklı haklara sahip olması tabiidir."
Anayasada eşitlikle ilgili madde şu;
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
XI. Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü
MADDE 11- Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.
Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz.
Bak bak bak!!! Allahını severseniz Anayasanın neresinde yazıyor statüler ve aralarındaki farklar.
Burda statü farkı yok yani vatandaşları statülerine göre ayırıp ast üst ayrımı yapılmamış, TSK mensupları hariç denilmemiş, herkez kanunlar önünde eşittir denmiş. Oysa AYİM kararlarında statü farklılıklarında doğan eşitsizlikler falan diyor, yok böyle bir ayrım ve Anayasa maddesi. Nasılda işlerine nasıl gelirse öyle yorumluyorlar bu Anayasayı. Zaten bu yüzden de değişmesini istemiyorlar ya, istediğin gibi yorumla nasıl işine gelirse. Yok öyle bir şey arkadaş. Kanunlar Anayasaya uymak zorunda, kanunları Anayasaya göre yorumlayabilirsin ama Anayasayı kanunlara göre yorumlayamazsın!!!
-
Amacım forumun konusunu değiştirmek değil ama diğer forumlarda okuduklarım beni bunları yazmaya zorluyor. Resmen katakulleye getiriliyoruz. Aslında mecburi hizmete gösterilecek hiçbir anayasal dayanak yok. Ne vatandaşlık ödevleri nede statüden kaynaklanan eşitsizlikler açısından. Hepside tamamen uydurma, asılsız ve keyfi yorumlama.
Eylul 2012 den itibaren anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı doğacak "umarım askerler bu haktan mahrum bırakılmaz" o zaman görürüz bu arkadaşların kendilerine göre anayasa yorumları ne kadar doğruymuş.
-
Umarım gün gelir, "mecburi" kelimesinin daha az kullanıldığı, eşitlik ve hakkaniyetin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyor oluruz. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.
-
Alıntı:
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Elbette kendinize göre haklı sebepleriniz olabilir ancak bugüne kadar yaşadıklarınızla ilgili yorum yapmamızın artık bir anlamı olmaz.Sizin öğrenmek istediğiniz "tamam ben haysiyetimi kurtardım ama artık bu mesleği yapmak istemiyorum " sorusuna cevap aramaksa ,artık siz de zorunlu hizmet mağdurusunuz.Önünüzde iki yol var.
Ben söyleyeyim o iki yolu,
Ya firar edecek ilişiği kesilecek cezasını çekecek
Yada en kibarca paşa paşa zorunlu süreyi dolduracak.
Bumu sayın diaz,mükemmel dediğiniz askeri kanunlar.
Emekli edecekler sebep göstermeden,kişi haksızlığa uğrayacak onur mücadelesi verecek davayı kazanacak.
Sonrada en hafifinden ayıp ya bana yapılan,soğudum ben üniformamdan,şimdide ben bu işi yapmıyorum diyemeyecek.
Böyle bir olay dünyanın neresinde var ya.Bu İnsana yapılan haksızlığın danıskası değil de nedir acaba.
AİHM bizim elimizden neler çekiyor bilen varmı.Demokrasi ve insan hakları Türkiye"de gelişecekse,önce kurumlarında gelişecek.
Başka çıkar yol yok..
-
Alıntı:
Umarım gün gelir, "mecburi" kelimesinin daha az kullanıldığı, eşitlik ve hakkaniyetin hüküm sürdüğü bir ülkede yaşıyor oluruz. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Sayın Asthorot, onların yaptıklarını yanlarına bırakma, dediğim gibi önce askeri mevzuatı da bilen bir avukata danış (çoğu danışma ücreti almaz) sonra onurum zedelendi de ve dava aç ( ister tazminat ister ayrılmak istemi) sonuçta hayır diyecekler ama anayasa mahkemesi yada biraz pahalı bir yol AİHM sine götürmelisin. Bir kurumda haksızlığa uğramış olmak bence istifa etme hakkı dogurmalı.
-
Smyrna hocam; şuan ara tahliye dönemindemisiniz? Bir gelişme varmı durumunuzla ilgili?
-
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Smyrna hocam; şuan ara tahliye dönemindemisiniz? Bir gelişme varmı durumunuzla ilgili?
Hayır ara tahliye falan değil. Ben ispartadan firar ettim sûrem doldu istanbulda 1. orduya teslim oldum tutuksuz yargılama dediler serbest bıraktılar 2 hafta sonra Isparta'da Mahkeme'm oldu avukatımı gönderdim itiraz ve ettim ileri tarihe ertelediler onada itiraz edip askeri Yargıtay'a götüreceğim muhtemelen Eylül'e kadar zaman kazanırsam onada itiraz edip AYM sine temyize götürmek niyetindeyim
-
Alıntı:
smyrna1973 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Asthorot, onların yaptıklarını yanlarına bırakma, dediğim gibi önce askeri mevzuatı da bilen bir avukata danış (çoğu danışma ücreti almaz) sonra onurum zedelendi de ve dava aç ( ister tazminat ister ayrılmak istemi) sonuçta hayır diyecekler ama anayasa mahkemesi yada biraz pahalı bir yol AİHM sine götürmelisin. Bir kurumda haksızlığa uğramış olmak bence istifa etme hakkı dogurmalı.
Aynı fikirdeyim, elimden geleni yapacağım.
-
Arkadaşlar bu konu başlığını açarken vicdani ret daha yeni gündemde idi ve hükumetin tavrı henüz belli degildi, şimdi AKP nin vicdani reti AİHM sinin istediği gibi kabul etmeyeceği ortaya çıktı ama henüz AİHM sinin AKP nin bu anlayışına cevabını henüz göremedik. AKP kaçamak yaptı ve bir kez hapis cezası verilmesine karar verdi tabii bu ne işe yarar, hiç bir işe yaramaz bizimde bir işimize yaramaz.
Umudum AKP bunu Avrupa ülkeleri gibi kabul edecek olsaydı "ki önümüzdeki zaman içinde kabul etmek zorunda kalacak" ben de bunu subay astsubay için mahkemede gündeme getirip askerlik mesleğinin artık bana uymadığını vicdani ret hakkımı kullanarak ayrılmak istediğimi söyleyip yeni bir tartışma konusu açıp mecburi hizmet haksızlığını farklı bir yol kullanarak kamuoyuna anlatmaya çalışarak bu haksızlığa bir son verilmesini amaç edinmiştim. Ama şimdilik yani AİHM sinin AKP nin bu tavrına vereceği cevaba kadar beklemek zorundayım.
-
Memurlar.Net (Subay ve astsubaylar, 15 yıl mecburi hizmetin artık kalkmasını istiyor)
http://www.memurlar.net/haber/211802/
-
Haber cikti arkadaslar. Siz de haberi yayarsanız sevinirim. Hem hikayesini anlatanlar okusun, hem de hiç kimsenin böyle bir konu hakkında bilgisi yok inanın. İnsanlar öğrensin.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=98
-
Evet...Haberimiz Artık ulusal Basında... Bir adım daha atıldı arkadaşlar, bakın....
Teşekkürler Pınar hanım.
-
Arkadaşlar bir süredir haberlerde dönüp duran bir haber var "karşılıksız çek nedeni ile artık hapis yatılmayacak mecliste yasası için çalışmalar devam ediyor" diye. Gerekçe ise haklı olarak insan hapisteyken borcunu nasıl ödeyebilsin. Bence de tabiki gerekçe gayet mantıklı.
Bizlerde eğer firar edip sonunda hemen teslim olup "içeri girip yatar çıkarım, bu dosyayı kapatırım ve uğraşmam" demeyip sonuna kadar hukuk mücadelesi veririm "birimiz kazanırsa hepimiz kazanır" diyen benim gibi olanlar yukardaki anlatılandan kendimize pay çıkartabilir miyiz acaba sizler ne dersiniz? Biz ilişiğimiz kesildikten sonra hem tazminatı ödüyor hem hapis yatıyoruz. Aynı suçtan iki farklı şekilde cezalandırılıyoruz. Hiçbirimiz tazminat ödemekten kaçmıyor ve bunun için taklalar atmıyoruz. Cezanın amacı bile keyfi olamaz ve bir amacı olması " topluma kazandırmak gibi" olması gerekirken biz amaçsiz, keyfi yatıyor birde tazminat ödüyoruz. Oysa madem tazminatı ödettireceksiniz madem o zaman bırakında biz de çalışıp "senet madurları gibi" borcumuzu ödeyelim.
Benim mahkemelerde savunmalarımda şunlar olacak:
1) Ben firar etmiş olmak için firar etmedim (biraz saçma) TSK dan istifa etmek için bu yola başvurdum çünkü yasal olan, medeni yollardan şerefimizle suç işlemeden ayrılmak hatta istifa etmek mümkün değil.
2) Tazminat borcumu bir an önce ödeyebilmem ve faizinin benim dışımdaki sebeplerle artmaması için senet madurları gibi benimde hapis yatmak yerine borcumu ödemem için salıverilmemi talep ediyorum.
3) Anayasanın 18. maddesine dayandırılan vatandaşlık ödevi niteliğinde gösterilen mecburi hizmet sivil hekimler için 2 yıl iken biz askerlerden 15 yıl istenmesi adil değildir.
4) Askerlerin yasalar önünde sivillerden farklı olduğunu "herkez kendi statüsündekilerle eşittir" gibi nedene bağlamalarının Anayasal dayanağı olmadığını Anayasaya göre kanun önünde ayrım gözetmeksizin sivil asker eşit olduğunu, askerleri hariç tutan yasaların Anayasal dayanaksız olduğunu ifade edeceğim.
Sizlerde hukuk mücadelesini verin elbet adalet bir gün yerini bulacaktır.
-
ben de muvazzaf olduğum için eşim aracılığıyla AKİM e durumla ilgili yazı gönderdim.belki birşeyler çıkar.olabildiğince çok yeri bilgilendirmek lazım.
-
Arkadaşlar bir süredir haberlerde dönüp duran bir haber var "karşılıksız çek nedeni ile artık hapis yatılmayacak mecliste yasası için çalışmalar devam ediyor" diye. Gerekçe ise haklı olarak insan hapisteyken borcunu nasıl ödeyebilsin. Bence de tabiki gerekçe gayet mantıklı.
Bizlerde eğer firar edip sonunda hemen teslim olup "içeri girip yatar çıkarım, bu dosyayı kapatırım ve uğraşmam" demeyip sonuna kadar hukuk mücadelesi veririm "birimiz kazanırsa hepimiz kazanır" diyen benim gibi olanlar yukardaki anlatılandan kendimize pay çıkartabilir miyiz acaba sizler ne dersiniz? Biz ilişiğimiz kesildikten sonra hem tazminatı ödüyor hem hapis yatıyoruz. Aynı suçtan iki farklı şekilde cezalandırılıyoruz. Hiçbirimiz tazminat ödemekten kaçmıyor ve bunun için taklalar atmıyoruz. Cezanın amacı bile keyfi olamaz ve bir amacı olması " topluma kazandırmak gibi" olması gerekirken biz amaçsiz, keyfi yatıyor birde tazminat ödüyoruz. Oysa madem tazminatı ödettireceksiniz madem o zaman bırakında biz de çalışıp "senet madurları gibi" borcumuzu ödeyelim.
Benim mahkemelerde savunmalarımda şunlar olacak:
1) Ben firar etmiş olmak için firar etmedim (biraz saçma) TSK dan istifa etmek için bu yola başvurdum çünkü yasal olmayan medeni yollardan şerefimizle suç işlemeden ayrılmak hatta istifa etmek mümkün değil.
2) Tazminat borcumu bir an önce ödeyebilmem ve faizinin benim dışımdaki sebeplerle artmaması için senet madurları gibi benimde hapis yatmak yerine borcumu ödemem için salıverilmemi talep ediyorum.
3) Anayasanın 18. maddesine dayandırılan vatandaşlık ödevi niteliğinde gösterilen mecburi hizmet sivil hekimler için 2 yıl iken biz askerlerden 15 yıl istenmesi adil değildir.
4) Askerlerin yasalar önünde sivillerden farklı olduğunu "herkez kendi statüsündekilerle eşittir" gibi nedene bağlamalarının Anayasal dayanağı olmadığını Anayasaya göre kanun önünde ayrım gözetmeksizin sivil asker eşit olduğunu, askerleri hariç tutan yasaların Anayasal dayanaksız olduğunu ifade edeceğim.
Sizlerde hukuk mücadelesini verin elbet adalet bir gün yerini bulacaktır.
-
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=98
Arkadaşlar lütfen facebook,twitter vb sosyal medyada bu haberi bütün arkadaşlarımıza yayınlayalım. Demir sıcakken dövülür. Bir de bu haberin altına ne kadar çok yorum yazarsak o kadar sesimiz duyulur. Lütfen radikale hemen üye olup altına yorum da yazalım. Syg
-
sözün bittiği yer dedikleri işte burası oluyor kaç gündür ne bir gelişme var ne de bikaç parça birşey yazan
-
Yaklaşık 2 yıldır burada ve Facebook da 15 yıl mecburi hizmet mağduru subay astsubaylar sayfasında mecburi hizmetin AB standartlarına düşmesi ve tazminatla istifa hakkı bu konuda verilen hapis cezasına HAGB nin uygulanması konusunda mücadele veriyoruz ve sonuç almaya da başladık.
Mecliste vekiller ve adalet komisyonu, grup baskan vekilleri ve Sn Bekir Bozdağ ile görüştük olumlu sonucları bekliyoruz
Ayrıca AİHM konusunda deneyimli bir avukat ile bu konunun AİHM sine götürülmesi konusunda calışma başlattık
Sonuç olarak hala mücadelemiz devam etmekte ve bu konuda mağdur olan herkezi yani kaç yıl önce olursa olsun AYİM e dava acmış, firar etmiş hapis yatmış yada yatmayı bekleyen her kezin Facebook ta bizimle irtibata geçmesini ve açılacak AHİM kolelelik ve tazminat talebi mahkemesine katılım için davet ediyoruz.
Ben yattım çıktım demeyin ve lütfen mücadeleye devam edin artık bu köleliğe bir son verelim
Sizleri Facebook sayfamıza bekliyoruz