Ben yapmamama ragmen oda kendisini asagilanmis hissediodu hep yani komplekse girmisti en ufacik biseye aliniodu gurur meselesi yapiodu..
Ama ailem kesinlikle ona sahip cikti kavgalarda bile beni deil onu savunuolardi taaki dayak olayi olana kadar..
Printable View
Ayrica tlf faturasini sordugumda da is gorsmeleri yapiorum diodu..Madem bana destek olamiosun bari tlf la az konus gucum tukenmek uzere falan diodum..
İlginç gercekten bır erkek olarak bunu yapmazdım. Madem destek olamıyosun barı ınsan gıbı oturda köstek olma
Az once Sabah gezetesinde okudum!!!
Boşanmak isteyenlere Yargıtay'dan kötü haber
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davası açıldığı tarihte 1 yıllık evlilik süreleri dolmayan çiftlerin boşanamayacağını hükmetti.
Davacı Ercan Yiğit, 26 Mart 2007 tarihinde eşi Derya Yiğit aleyhine Malatya 1. Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Yerel Mahkeme de boşanma davasını tarafların boşanma konusunda anlaştıklarına dair beyanları doğrultusunda kabul etti ve hüküm temyiz edilmeksizin kesinleşti.
Ancak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, boşanma davasıyla ilgili yerel mahkeme kararlarının kanun yararına bozulmasını istedi.
Bunun üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nce, Türk Medeni Kanunu'nun 166/3. maddesinde "Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır" hükmünün yer aldığı anımsatıldı.
Davanın açıldığı tarihte çiftin evliliklerinde henüz 1 yıllık sürenin dolmadığının belli olduğu vurgulanan daire kararında, Medeni Kanun'un 166. maddesindeki, "Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir" ve "Bu hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır" şartlarının oluşup oluşmadığının araştırılıp sonucuna göre karar verilmesi istendi.
Kararda, bunun yapılması gerekirken, Medeni Kanun'un 166/3. maddesinde öngörülen 1 yıllık süre şartı gerçekleşmeden, tarafların kabulüne dayanarak boşanmaya karar verilmesinin usul ve yasalara aykırı olduğuna işaret edildi.
Gunaydin,
Uyap tan sms ile ogrendim ilk durusma tarihim 15 Nisanmis.25 Ocakta acmistim davami sizce neden bu kadar gec?
Tesekkur ederim..Peki ilk celsede tanik dinletmek icin ne yapmam gerekiyor?
Davayi acmadan oncemi ilk celsede tanik dinletcemi bildirmem gerekiodu?
Avukatim var..2.celsede tanik dinletiriz demisti ama bende forumda yazilanlari okuyunca acaba ilk celsede tanik getirebilirmiyiz sureci hizlandirmak adina die dusundum..
mrb benim size bi sorum olucak yanıtlarsanız cok sewinirim.ben 23 ekim 2009 tarihinde ewlendm eşimle siddetli gecimsizlik yüzünden evi terk edip ailemin yanına yerlestim ewliligimiz 2inci aynı doldurmadan eşimde bana kızarak bosanma davası actı ilk celse 17 subat 2010 tarihinde görüldü fakat eşim davaya katılmadı benmde avukatım gitti.eşim şimdi bosanmak istemedigini sölüyor ikinci davamızda nisanda eşim suan askere gitti sorum su size eşim davalara katılmazsa dava düşermi en azından o askerden gelene kadar bosanmak istemiyoruz nasıl yapıcaz bana bi yol gösterirseniz cok sewinirim tesekkürler...
Tekrar merhaba,
Durusma gunum olan 15 Nisan tarihini beklerken esiminde bana avukati araciligiyla davama karsi dava actigini ogrendim..Kusurlu olan es nasil karsi dava acabiliyor merak ediyorum??
Mahkeme tarafindan 6 ay uzaklastirma kararim cikmisti ve bu kararda esimden kusurlu es olarak bahsediliyor, bu durumda hakim onun davasini red mi eder ilk durusmada?
Tesekkurler..
Öncelikle Geçmiş olsun
Maalesef kusurlu tarafta çok rahat boşanma davası açabiliyor. Mesela benim eşim... Hakimin eşinizin davasını ilk duruşmada reddetmesi çok az olasılık görünse de elinizde darp raporları varken eşinizin davasını reddetme olasılığı hakim bu davadaki kanatinde sizin leyhinize olacak hızlı bir taktir yetkisinde de bulunabilir yani hiç belli olmaz
askerde oldugu için davayı geri cekemiyor ayrıca avukatıda yok kendisinin
Sn. Abdullah Yaman Bey,
İlk gunden beri esirgemediginiz degerli goruslerini bekliyorum :)
Siz tanıklarınızı hazırda etseniz, sadece sizin hazır olmanız yeterli olmayacaktır. Hakim de hazır olmalı, karşı tarafta hazır olmalı,
Genelde önce beyanlarla her iki tarafta iddialarını ortaya koyuyorlar. Öncelikle vekiller (avukatlar) iddiaları görüyor sonra müvekkilleri ile istişare edip, sunulmuş tanık listesinde ismi yazılı olan şahısların evliliğin hani dönemi ve hangi olayları konusunda bilgi sahibi olduklarını belirliyorlar. Sonra hangi konularda aleyhte veya leyhte ifade verebileceklerini öngörüp, karşı soruları yada karşı tarafı zora sokacak soruları tespit ediyorlar.
Sonra tanıklar dinlenip sorular soruluyor.
Mahkeme sürecine müdahale etmeyin akışına bırakın. Hakimin tepkisini almayın.
Diğer yandan; kusurlu olan eşinde dava açma hakkı vardır. Ancak bu kusuru ona boşanmada bir avantaj sağlayamaz. Kendi hatasından dolayı avantaj elde edemez. Hakim kusurlu tarafın davasını reddetmese bile dava ile ilgili kararını etkileyecek kanaata sahip olacaktır.
Geçmiş olsun..
Hem siddet uygulayip hemde 10000tl manevi tazminat istemek nasil bir hak anlayamiorum..
Haklılığınız yada haksızlığınız konusunda ne bizler ahkam kesebiliriz. Ne de hakim tarafları dinlemeden, tanıkları dinlemeden delilleri görmeden karar veremez.
Diğeriniz kusurlu olacaktır. Ne yazıkki boşanma davalarında taraflar haksı ıda olsalar iddialarda bulunmakta hatta yetmezmiş gibi birde yüksek miktarlarda tazminat talepleri olmaktadır. Doğru olan kararı hakim verecektir.
Elbette karari hakim verecek..zaten 6 ay uzaklastirma kararinda dosya incelenmis olup uygun gorulmustur yazio..Hakim esimi kusurlu bulmus ve bu karari vermis..Bu sizce benim acimdan olumlu degilmi?
Karar yüzünüze okunana (yani hakim son duruşmada gereği düşünüldü diyene) kadar hangi olgunun kimin lehine olduğundan emin olamazsınız. Beklenmedik bir bilgi / yazı / delil / tanık / ifade herşeyi değiştirebilir.
Uzaklaştırma kararı elbetteki bir gerekliliğin sonucu alınmıştır ve sizin adınıza, korunmanız açısından olumlu bir durumdur.. Ancak boşanma davanızda kusursuz olduğunuzu ispatlamanız bu karardan ayrı bir durumdur.
Ben kusurluda olabilirim ama hakim kimin daha cok kusurlu olduguna bakmayacakmi?
Anlasilan bizim dava bayaa bi uzayacak..bana bosanma konusunda zorluk cikarmicani solemisti ama anlasilan cikaracak..
O pek mumkun degil cunku 3 aylik evli iken actim bosanma davami..
Gunaydin,
Elimde delillerim var (2 adet adli tiptan alinmis darp raporu, 2 adet karakol sikayeti)
3.olsaymis zaten direk hapse atiolarmis ben ole duydum :)
Komsularima rica ettim tansiyon hastasi olduklarini taniklik yapamicaklarini soylediler kimiside karismak istemedi..Tanik olarak sadece ailem var sizce bu yeterli olurmu?
Ayrica danismak istedigim bir konu daha var..nisan yuzugunu atmam yuzunden nisanlim intihar etmisti 2 gun yogun bakimda yatti bu olaya erkek kardesim sahit..Hatta gerekirse hastaneden raporlarda cikartilabilir cunku intihar olaylari hastanelerde adli vaka olarak kayit altina aliniyor..
Benim davama actigi karsi davada psikolojimin bozuk oldugunu İDDİA etmis..Aslinda ben bu intihar olayina hic girmicektim ama kimin psikolojisinin bozuk oldugunu sanirim hakime ispatlamam gerekiyor..
Boşanma davalarında genelde böyle olur. İnsanlar duyduklarını, gördüklerini söylemekten imtina ederler. Yıkılan bir yuvada tanıklık şahitlik yapmak istemezler. Elinizde olanları hakime yalın ama vurgulu bir şekilde anlatabilirseniz dava lehinize sonuçlanır.
İntihar olayı ile ilgili olarak durumu dava dilekçenizde belirtirsiniz. Gerekirse ilgili hastahaneden bu olaya dair epikriz belgesi yada dosyanın suretinin getirtilmesini hakimin takdirine bırakırsınız.
Ben zaten bosanma dava dilekcemle beraber bu raporlari sundum ve tedbir istedim hakimde ona istinaden 6 ay uzaklastirma kararini cikardi bence..Dedigim gibi aslinda intihar olayina hic girmek istemiodum ama psikolojimin bozuk oldugunu iddia etmesi beni biraz hirslandirdi..Yogun bakimda yatarken doktoru bana ve annesine bu cocugun psikolojisi bozuk acilen yardim almasi gerekiyor dedi fakat ben onu ikna edemedim annesi zaten hicbisey yapmadi ogluna konduramadigi icin..Onlara gore medeni olmak psikolog yardimi almak degil intihar edip uzerini ortmek kimsenin duymamasini saglamak..
Yani intihar eden hatta devaminda defalarca kendine zarar veren -bu olaylara erkek kardesim yine sahit-sonunda da bana zarar veren bi insan nasil benim psikolojimin bozuk oldugunu ispatlayacak merak ediyorum??
Boşanma davalarında tanık ifadeleri çok önemli...Özellikle de aileyi yakından tanıyan kişilerin ifadeleri...Aile üyelerinizden birinin olaya tanıklığı gibi...
Nişanlınız; intihara teşebbüs etmiş Buna rağmen anladığım kadarıyla evlilik birliğini kurmuşsunuz... Bu hakkın kötüye kullanılması değil mi?
Evet ailesinin yogun baskisi sonucunda barismak durumunda kaldim tekrar intihara tesebbus edebilecegini soledi doktor..Bence bu hakkin kotuye kullanilmasi degil tamamen benim iyi niyetim ve merhametim..
Sayın fedakarkız,
Bende Ağustos 2008de evlenip Ekim 2008deboşanmadavası açıp Şubatta ilk ve tek celsede bir yıl dolmadan boşandım.Her iki tarafta birbirinden bişey talep etmez ise hakim boşuyor.Ben çalışıyorumnafaka tazminat vs talep etmedim sırf biran önce ayak bağım olmasın kurtulayım diye.Hakimin boşanmak istiyormusun sorusuna eşim yanıt vermemişti ben son derece net bir sesle boşanmak istediğimi,biraraya gelmemizin mümkün olmadığını söylemiştim ve bir şahit götürmüştüm eşim ben getiririm demişti ama getirmemiş iyki ben tedbirimi almışım.Bizim düğünden önce olmuştu nikah düğüne bikaçgün kala ayrıldık fakat bilindiği üzere kağıt üstündede olsa bir evlilikti
Sizinki biraz istisna gibi gozukuyor...Bosanma dava konunuz ne idi ve sahidiniz neye taniklik yapti?